kocam boşanmakla tehdit ediyor

Hayatta hep gordugum seylerden biri, karsilastiginiz aile hakkaniyetli degilse ailesi arkasinda olmayan kadinlar malesef kocasinin ailesi tarafindan ezilmeye calisiyor.
Madem sizin arkanizda aileniz yok kendi hakkinizi kendiniz savunacaksiniz
Esinizin sakinlesmesini bekleyin
Sakinlesince olaylari net gorebilecegi sekilde izah edin
Ama ailesi ne kadar kotu de olsa esinize ailesini kotulemeyin
Hic bir erkek bunu kabul etmez.

Burada suçlu ne kayınvalideniz ne de görümceniz.
Milletin ağzıyla gaza gelen, sizinle konuşmayan o kocanız var ya işte suçlu ta kendisi.
Kocanızın kendi beyni, iradesi falanı filanı yok mu ki annesinin, kardeşinin laflarıyla size cephe alıyor. Öyleyse bu adam bugün yarın bir başkasının lafıyla bambaşka şeylerde yapabilir.
Boşarım mı diyor, buyur boşa diyin bakalım ne yapacak. Gerekirse de boşanın. Sizi hiçe sayan bir eşiniz var çünkü.

Bunlar hep sindirme politikası... Sakın tamam herşeyi k kabul ediyorum deme tamam hadi git davayı aç de boşanacağın dan değil değil seni yıpratmak istiyor.

Diyeceğiniz şu 'boşa ki bende kurtulim bana bu hanfendilikle es çok ama sana bu ana kuzuluğu şeytan abla ve anne ile benden başka aldanacak bi enayi de yok . De valla sinir oldum aileniz arkanizdaysa vurun tekmeyi Hakkınızı helal edin size enayi demek istemedim esiniz ve ailesine uyuz oldum

kızlar altta kalmayın demişsiniz hepiniz ama hadi onca yılı boşverdim tamam boşanalım dedim ama boşanırsam çocuğum nolucak elimde mesleğim hiçbişeyim yok...çalışırsam mağazalarda falan iş bulmaya çalışıcam ama nasıl üstünden gelicem herşeyin. kocam böyle devam ederse zaten başka yolu yok ama sonrası nolucak. daraldım ya

bende maddi olarak özgürsen hiç durma diyecektim üzüldüm

Siz eşinize karşı ve ailesine karşı bu kadar kararsız davranırsanız bu gibi durumları çok yaşarsınız.
Tabii ki çocuğunuzun olması durumları değiştiriyor, ancak çocuk bu ortamda ne kadar sağlıklı büyüyor?
Anne - baba arasındaki bu gibi gerginlik ve tartışma yaratan durumlar, inanın çocukları çok etkiliyor.
En anlamaz dediğiniz çocuk bile bu gibi durumlarda "tilki kulak" kesiliyor inanın, siz farkında olmadan aslında o herşeyin farkında oluyor...

Diyeceğim o ki, kendinizi ezdirmeyin.
Konu ne olursa olsun siz o adamın karısı olduğunuz için kayınvalide, görümce vs. size saygı duymak zorunda.
Aileniz sizden uzakta mı oturuyor? Aileniz bu durum karşısında ne gibi bir rol üstleniyor?

Benim kayınvalidem bana böyle konuşacak, hele ki kocam böyle konuşacak, babam mesela anında gereken tepkiyi verir.
Usluplar yanlış bir defa, onu geçtim, kayınvalidenin "bu kadını suratını görmek istemiyorum" dediği an, cevap olarak sizin "bende sizin suratınıza bayılmıyorum, eşimin hatrına geldim zaten" diye cevabı yapıştırırdım.

Orada ağlamaklı durumda olmanız da ayrı bir trajedi, siz niye ağlamaklı oluyorsunuz?
Suçlu değilsiniz, onlar da sizi istemiyorlar belli, ne diye boynunu büken rolünü üstleniyorsunuz?
Anası istemiyor diye kocanız istemiyorsa, varsın gitsin yoluna.
Kendi kararlarını vermekte ve duygularına hükmetmekten, eşine sahip çıkmaktan aciz ise zaten öyle kocaya ihtiyaç yok bence.

Allah sabır versin.. neden bu erkekler orta yolu bulmakta hep bi başarısızlar ve eşlerinin üzerlerine gelirler ki anlamıyorum..

çok haklısınız başka ne diyeyim...çocuğum zaten farkında dün akşam anne babam niye böyle diye bana sorup durdu.. çocuğuma çok üzülüyorum. hep bir gergin ortam..ailem karışmıyor geçenlerde sen kendi yuvanı kurdun artık dediler dahada konusunu açmadım keşke bişey olduğumda hemen cevabını yapıştırabilsem ama ben strese falan gelemiyorum biri sinirlense bağırsa ağlayan bi insanım...elimde bi mesleğim filan yok çalışırım herhangibi işte ama bu kadar yükün altından nasıl çıkarım? ailem bile kendi başınasın diye beni başlarından savdılar..

Şu an evliyken de çalışmaya başlayabilirsiniz.Kiziniz zaten anasinifindaymis, çoğu yerde anasınıfı çocuk kulübü adı altinda tüm güne yayılıyor.Bir yerden başlamanız lazım.

İşte olay burada. Eğitim alın, çalışın diyoruz. Bir meslek sahibi olun diyoruz. Boşuna değil.
Bakın mahkum kaldınız eşinize. Ne derse eyvallah mı diyeceksiniz şimdi.

Kocani kv gorumceni kazana atip kaynatmali kaynasirlar o zaman
Akil vermek cok dogru degil ama
Kocan bildigin gozdagi veriyor
Ben olsam bosanalim zaten ailenize gore degilmisim annen kardesin pismanmis evlenmemize derim bavulumu hazirlar cikarim
Bak gor o zaman kim kimin blofunu yiyor

İşte olay burada. Eğitim alın, çalışın diyoruz. Bir meslek sahibi olun diyoruz. Boşuna değil.
Bakın mahkum kaldınız eşinize. Ne derse eyvallah mı diyeceksiniz şimdi.

şimdiki aklım o zamanda olsaymış keşke.. yuva kurayım mutlu olayım dedim eğitimi boşverdim. ne büyük bir hata yapmışım...

Kayınvalidenin ve eşinin davranışlarının temeli belli oldu.

Tavsiyem bir iş bul kendine, eğer çocuğunu bırakabilecek bir durumun var ise.
Ailene yakın isen annenden destek alabilirsin.
Öncelikle bir gelir kapısı ayarlaman gerekiyor, aksi halde hep ezilen taraf olacaksın.

Ailenin de bu şekilde davranışları çok yanlış, senin ardında duran bir anne-baba olmadığı zaman böyle oluyor malesef.
"Sahipsiz, bize mecbur" mantığı oluşuyor karşı tarafta.
Hele ki bir de maddi güvencen yoksa, tamam artık, tam potansiyel ezilesi kadın profili...

Malesef bu böyle...
Keşke eşin daha mantıklı ve eşine, çocuğuna sahip çıkan bir adam olsaydı.
Ama değil, bir insan neyse odur.
Kayınvaliden kimbilir kaç yaşında, bu saatten sonra o kadın huy değiştirmez.
Görümcen de kayınvalideden aldığı yüz ile bu şekilde rahat davranıyor sana.
Eşin "sen ne diyorsun" şeklinde bir tavır takınsa onlara karşı, zaten bu durum bu noktalara gelmezdi.

Eşini de değiştiremezsin, adam belli ki idare bilmeyen bir insan.
Annesi ve senin aranda kaldığından dolayı bunalmış durumdadır, idareyi de bilmediği için "boşanırım" diyerek çıkıyor işin içinden...

Tek diyeceğim yukarda dediğim gibi, iş edin kendine.
Düzgün bir gelirin olsun elinde, sonra istediğin zaman yeri geldi mi "boşan o zaman!" deme lüksün olur.
Aksi halde bu şekilde devam eder bu süreç...

Ne kadar şunu yap bunu yap desekte, konu öyle bir noktaya gelmiş ki, ne yaparsan yap o kaynana sana rahat vermez.

Yerinde olsam boşanırım. Kocan gözü göre göre senin ezilmene ses çıkarmamış. Eşimin ailesiyle görüşmüyorum görüşmeyi de düşünmüyorum. Eşim, "barışmanızı istiyorum" cümlesiyle bile bana gelemez. Velev ki geldi gittik oturduk kv öyle bir cümle kurdu, kocamda yeter artık dedi... Orayı hepsinin başına yıkarım. Boşanacaksa da buyursun boşansın. Eşim bilir, 10 çocuğum bile olsa kendimi ezdirmem, boşanırım.

Valla yapacak tek şey var bacım işte kapı işte de sapı deyip sen ona yol göstereceksin bak nasıl tıpış tıpış geliyor yanına. Sen bu blogu yersen daha da gün yüzü göremezsin. Savun kendini. Sakın yelkenleri suya indireyim deme. Onun ailesi değerli de sen çöp musun.

Cocugunu zerre kadar düsünsen zaten dersin cik git diye. Nafaka alirsin bir yandan da calisirsin ooohh mis gibi yasarsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…