Kocam+Kaynım Bunalıyorum artık

İnsaf, ne biçim insanmış kaynanan. Seni bunalttıkları yetmedi, şimdi de annene mi sardılar... Doğruyu söyleseymiş ya, "Senin kızın bizim oğlumuzun borçlarını ödemekten çocuk sahibi olamıyor, bizimse umrumuzda değil, x üçüncüyü de beşinciyi de doğursun. Evlerini de biz alacağız nasılsa".

yuh artık bu kadarda olmaz ya ... canım sen hala neyı beklıyorsun Allah askına ne kadar sabırlısın bn olsam parcalardım o kayınvalıde bozuntusunu

Bakın burda haksız olan ne kayınpederiniz,nede kaynınız,tek suçlu eşiniz.

Madem krediyi abisi için çekmiş,o zaman ödemesini isteyecek,neden sizin maaşınızdan ödeniyor bu kredi,ödemeyin sizde

Kendi aralarında halletsinler.

Hafta sonu tüm birikmiş mevzuların patlamasını yaşadım.

O kadar çok şeyi biriktirmişim ki içimde hepsi tek tek döküldü dilimden...

Şimdi eşimle İki yabancı gibiyiz. Resmi bir şekilde konuşuyoruz.... O yatagın bir ucunda ben diger ucunda. Aramızda görünmez bir bıçak. Kimse kendi tarafından diger tarafa geçmiyor...Ben ise 4 yılımın heba olmasını düşünüyorum. Verdigim ödümleri..Başkasının başına geldigini duydugumda Asla yapmam diyipde kuzu gibi yaptıklarımı.. Hepsi boşmuş.

Öğrendigim tek şey kimse için haddinden fazla değer verme.

Kendinden daha degerli kimse yok. Her kez herkezden vaz geçe bilir.....

Umarım yeni hayatımda mutlu olurum....

Varsın bana sorunlu desinler edepsiz desinler zaten hep kötüydü desinler..

Bundan sonra ne kadar ömrüm kaldı ise en azından o kısmı mutlu ve mesut yaşamak istiyorum..

huzunlu gül,
en son ne oldu? hani borcu kapatacaklardı?

Kapatacakları hiç sanmıyorum. Eşim bana tutmuş kardeşi için bir iş arkadaşından altın almış. Adamda şimdi istiyormuş onu vermemiz lazım dedi...Bende o zaman söylede bir zahmet versin kardeşin dedim.. Ordan başlayan bir tartışma kıyamet....Anneside anneme bir düşük yaptıgım halde kızının çocugu olmuyor onun için üzüntülü vs demiş... Yani çok doluyummm.. Akşam eve gitmek bile istemiyorum şu an....

forumda birisi yazmıştı, bugün okudum.

her ailenin bir tane enayi evladı olur, bütün yükü taşır diye...
eşin, ailesinin bu tanıma giren evladı...

ya afedersin ama o ailede hiç mi insan yok yahu?
sana resmen zulmediyorlar eşin de dahil

ve ben en çok eşine kızıyorum, insanın eşi hayatta güvenip dayandığı en büyük dağdır, ama senin eşin seni ezip duruyor
nereye kadar böyle gidecek Allah aşkına

hele hele onlara ev almaları için peşinat verdikleri zaman eşinin ağzı dili neredeydi? "baba onların borcunu benim karım ödüyor, siz o parayı verin şu borcu kapatalım" diyemedi mi yani?
ay ben çok sinirliyim şuan yanımda olsalar yüzlerine tükürmek isterdim çok sinirliyim

o kaynananın lafı ne öyle ya?o da ayrı bir tip
canım ben senin yerinde olsam çoktan kafayı yemiştim biliyor musun?
ailene üzüldüm, borçsuz evlenin diye fedakarlık yapmışlar
nerden bilsinler kızlarının başına ne yükler verecekler

canım sayfaların çoğunu okudum da ne kadar sinir bozucu ya.sen ödeyecekler derken bir de eşin gelmiş altın mı diyor.çıldırmamak elde değil.allah sabır versin valla.annenlerden para isteme bence.alışırlar hem o eşin için değmez.senin var ya çalışmaman lazım.hamile falan kalırsan hemen işi bırak.bunun da düşmesini istemiyorum de.yuvanın sağlamlığından şüphen varsa da hamileliği düşünme hiç.

eşinizde iş yok bence
kaynınız denılen o adama söyleyecek söz bulamıyorum..

bu arada
siz kredı borcunu ödeyın, bız sıze toplu öderız de ne demek??
böyle bır saçmalık nerde görülmüş??
neyle ödeyecekler merak edıyorum..
piyangodan para falan mı çıkacakmıs??
allah bu tarz huzursuzluk veren ınsanları uzak tutsun bızden..

Var yaa... Çok güçlüsün çoook. Çok sabırlısın. Fazla iyisin. Olma bu kadar. İnsanlar anlamaz ki. Sen ne kadar ödün verirsen onlar fazlasını isteyecekler, bunun haddi sınırı yok. Bir anlığına empati yapayım dedim, oturduğum yerde deli oldum.

Eskiden erkeklik gururu denen bir şey vardı. Sahi ne oldu ona?

Yaziklar olsun arsiz,yuzsuz,insan musveddeleri toplulugu. Bunlardan adam olmaz canim. Bunlar esini esek bellemis bi kere. O eltin daha cocuk dogurur da dogum masrafini bile size odetir. Esindede is yokmus senin ne demek karirsinin maasiyla kardesinin borcunu odemek. Bence ailene ac konuyu inceldigi yerden kopsun yoksa sen daha yillarca boyle soylene soylene borc odersin onlarida sirtinda tasirsin.

Eşiniz, "hatasını anlamış" ve "pişman" tavırlarını aileniz gelip gidene kadar bile sürdürememiş anlaşılan, her işte bir hayır vardır...

eşine şöyle bi teklifte bulun. istersen maaş kartlarımızı direkt kardeşine verelim. sen de rahat et, onlar da rahat etsinler.

hayret birşey gerçekten de...

okurken delirdim gerçekten sabrına hayranım.. ben olsam çoktan o gemileri yakmış aileme durumu anlattmış hayatımı düzene sokmaya çalışırdım.. lütfen bu kadar kendini ezdirme o bebeği kayıp edecek kadar onlar kim ki eşinin ailesi onlar önemliyse onlarla kalsaydı o işten çıkıp doğru babanın evinin yolunu tutsaydın.. geç değil bence bi git ortalıok düzelir kocan düzelirse devamet evliliğine böylesi insanlar kötülükten anlar..

Arkadaşlar Evimin tadı tuzu yok artık.. Boşanmak için karar aldım.. Oluru yok çünkü hep kendimden ödün ver ver nereye kadar...

Hiç sormuyorum naptı babanlar borcu kapadımı vs .. O da bir şey demedigine göre kapanan borç morç yok...

Ben bu evlilige hattinden fazla şans tanıdım bundan sonrası allah kerim.

Benim tek hayalim mutlu mesut eşim çocuklarım ve onun ailesi ile kocaman bir aile olmaktı. Ama onlar bu şekilde görmemişler...

Canım benim ya Allah yardımcın olsun ama çoğu erkek böyle pısırık ailesine karşı para isteyemiyorlar burada sen ve eşin hatalısınız sen gereğinden fazla ödün vermişsin ne demek başkasının borcunu ödemek böyle bir şey olabilirmi sen hamileyken işten çıkmalı artık başkasının borcu için çalışmak istemiyorum demeliydin bırak ödeme eşin sana bakmak zorunda sonuçta borç senin borcun değlki sanane tabiki seni kullanıyorlar ben ve eşimde çalışıyoruz aynı dertten ben de muzdaribim eşim maaşı olduğu halde annesine ve görümcelerime kaynıma para veriyor bende kendime ait bir hesap açtım evin hiçbir masrafına dokunmuyorum kısmen nadiren alışveriş yapıyorum işte ama maaşımı biriktiriyorum hep, kendime harçlık ayırıpta. cehennemin ta dibine girsin para yiyici insan kullanmayı seven insanlar benim bebeğim var çalışıyorum bebeğimden ayrıyım onlar evlerinde bebişleriyle vakit geçiriyorlar bu da bana haksızlık neyse benim sana tavsiyem çalışma çalışıp da o borcu ödemek sana düşmez eşin nasılsa senin üzerine yüklenmiş ödeyen var nasılsa diye ailesine sesini çıkaramıyor ama sen çalışmasan yada paranı vermesen belki darlığa zor duruma düşüp şimdiye çoktan isterdi Allah ın cezası insanlar çok sinir oldum ama yuva yıkmak için geçerli ve tek neden de bu olmamalı canım salim kafayla tekrar düşün ama bu arada çözüm yolu da bulmalısın bu arada çalışıp borcu ödemek için bebeğimi kaybettim ben şeklinde eşine de çıkışabilirsin inşallah tekrar hamile kalırsın Rabbim nasip ettikten sonra herşey kısmet Rabbim hayırlı yazı yazsın seni de feraha kavuştursun canım

arkadaşım işi bırak, yap çocuğunu, onla ilgilen.
eşin de borcu kendi ödesin. ödeyemezse mecbur isteyecek ailesinden, kardeşinden. biraz da kaynınla karısı uğraşsın borçla. ödemezlerse de rezil et herkese. bu kadar sakin nasıl kabulleniyorsun anlamadım.ben olsam çıldırırdım...

Canım çektiğin sıkıntılar çok zor... öncelikle mevla yardımcın olsun.. (amin) bence sonuna kadar haklısın böyle bişey olabilir mi? Yaaa.... Ne demek ben çalışıcam kaynım ve eşi yicek Asla......!!!!
Bende çalışıyorum ama değil kaynıma eşime bile vermiyorum maaşımı zaten eşimde asla elini sürmez benm parama. Ben senin yerinde olsam açık açık sölerim aileme ve inceldiği yerden kopsun derdim.. Daha çok gençsin 26 yaşındaydın sanırım, önünde koooocaaamannn bir ömür var kendine bunu yapma hayatın nasıl düzene girecekse onu yap. Ailenede yazık bi haberler kızlarının çilesinden kimbilir duysalar ne kadar üzülecekler... Umarım tez bir zamanda huzura kavuşursun ve umarım eşin senin neler yaşadığını biran önce anlar... Selametle canım.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…