canım neden sen evliliğini bitiriyorsun. kendini cezalandırıyorsun. önceleri bende çok takardım bu işleri. sonra düşündüm inan hayat çok kısa. bunlarla kendimi üze parçalaya evlilğimi, hayatımı harcayamam. kocanla bu problem dışında probleminiz yoksa bir süre sonra oda kimin ne olduğunu anlayacaktır. benim kayınpeder ömrü boyunca doğru dürüst çalışmamış. çalışsada sigortasını hiç yatırmamış. hal böyleyken 9 tanede çocuk yapmış. sonrada çocuklar büyüdükçe çalışıp para getirir hale gelince kendini iyice rahata vermiş. bana bakacaklar o kadar çocuğıum var moduna girmiş. eşim en küçük oğlan. iki abisi asgari ücretli, bir tanesi sağlıkçı. sağlıkçının maaşı iyi olunca, o meslek sahibi olunca primleri yatırmasını beklemişler. sürekli onu suçlamışlar yatırmıyor diye. onun da evlilği gel gitlerle devam etmiş hep. sorunlu olmuş. çareyi diğer iki kardeş evlenir kurtuluruma bağlamış. eşimin büyüğüde evlenihce kayınvalidemlerle kalmış okumayıp askeri ücretli olup yeteremeyince hep memur olandan beklemişler. sağlıkçı olanda eşim durumu görüp sorunları görüp okumaya karar verince destek çıkmış. ben seni okuturum. 4 yıl her ay 100 tl gönderiyordu. biz dershanedeyken tanıştık eşimle. o zamandan söyledi ben aileme bakmak zorundayım diye. çok zor şartlarda okudu okulunu bitirdi. sonra askere gitti. yine doğru dürüst destek çıkanı olmadı. bu arada bende okulumu bitirip atandım. nişanlandık. evlendik. eşim atandı. kayınpederi geçtim. kaynımdan gına geldi. ben okuttum diye herşeyimize karışma hakkını hissediyordu kendinde. ev aldı kefil olduk. borç aldı ödeyemedi siz kredi çekip ödeyin dedi. niye deyince sizin bana borcunuz yokmu dedi. çıkartıp bileziklerimi verdim. hesapladık tüm gönderdiklerini biraz eksik kalmış.bırakırmı bırakmadı paraları var yok demedi. her ay kayınpedere gönderiyorduk geçimleri için gereken parayı onlara gönderiyorlar o yeter demedi yine rahat vermedi. en son kalanıda verdik kurtulduk. kayınpederde baktı gönderdiğimizi yetiremiyor bizde fazlasını yapamıyoruz gitti çalışmaya başladı. nasıl emekli olurumun peşine düştü. hala destek oluyorz. çok kızsamda düşüncesiz rahat davranmışlar. çocuklar için şu olsun bu olsun bana kalırsa hiç uğraşmamışlar. bütün bunlar onların hatası olsada anne baba kanunda bile bakmak zorundasın. şikayet etse bakmıyorlar diye tüm çocukların maaşından icra ile eşit miktarda para kesilirmiş. tabi yapmaz babası. biz varız. çok yufka yürekli bir kocam var. ama bütün bunlar mutlu olmama engel olamamalı dedim. önceleri kavga eder tartışırdık. ama eşimde biraz anladı, bende biraz boşveridm. şükür geçiniyoruz dedim. evime mutluluğuma şükrettim ve bunlar yeter dedim. inan şimdi daha iyiyim. hala arada bu yüzden tartışmalarımız oluyor. ama onlar yüzünden evililğimi bitirmeyi düşünmüyorum. sende düşünme bence. borc elbet bitecek. çocuğunuda erteleme. nasıl onlar yapınca mecbur destek oldular sanada olacaklar. onlar olmazsa en kötüsü ailen var. hayatını erteleme derim ben.