Kocam vefat etti 2 çocuğum kaldı

Aysiraaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2020
41
33
3
32
eşim öldü diyemiyorm 4 ve 6 yaşında çocuklarım kaldı aile apartmanımız var anne kayınvalide kendi evim burda oturmayı hiç istemezdm bi gün daha dayanacak halim yoktu sonunda gittik sadece 1 ay ve eşim öldü sonra geri nefet ettiğim istemediğim yere dönmek çok koydu bana kabullenemedm evime hala çıkamadm burda yaşamak büyütmek istemiyorm ailem göndermiyo haklılarda tek çocuklara daha zor içim acıyo eşim benim herşeymdi arkamda dağdı yokmu şimdi ben onun sağladığı imkanı şartları manevi maddı nasıl sağlıycam ailemle dün tartıştm evde oturacaksın çocuklarınla diyolar gurur duyacak bi anneleri olmasınmı dedim onlara iyi bi hayat sağlayacak babalarının istediği gibi olmasınmı dedim gerek yok biz varız diyor ne yapacağımı şaşırdım artk

Allah sabır ve gönül ferahlığı versin.

Başınız saolsun ..hayat devam edicek mecbur çocuklarınız icin calismak zorunda olduğunuzda onlara bakarlar işte yakın olmak bu bakımdan iyi degil mi gözünüz arkada kalmaz siz çalıştığınızda ..

Ablacım Allah eşine rahmet eylesin sana ise bol bol sabırlar ihsan eylesin. Daha eşinizin vefatı çok yeni anladığım kadarı ile ailecek sinirler gergin sağlıklı düşünemiyorsunuz öncelikle birazcık sakin kalıp kendini toparla bu süreçte inşallah eşinin aileside kendi ailende sana destek olacaktır biraz toparlandıktan sonra ne yapacağına karar ver
Tekrar sabırlar diliyorum. Rabbim cennetinde kavuştursun

Çalışmasına izin vermiyorlarmış işte evinde otur biz karnınızı doyururuz gerisi önemsiz diyormuş ailesi ben öyle anladım

Başınız sağolsun. Çok büyük bir üzüntü gerçekten. Ben aileniz için şöyle bir şey düşündüm. Şu anda acınız çok fazla. Çocuklarla tek olmak daha zor olacaktır.

Aileniz yanınızdayken, hep beraber atlatmanız daha kolay olacaktır. Yalnız başınıza ilgilenmeniz gerekmez çocuklarla. Aileniz hem acınızı paylaşır, hem çocuklarla ilgilenir. Onlar da üzüntülü bir anneyle tek başına kalmazlar. Bütün evin işi, yükü, çocukların sorumluluğu bir tek sizin üzerinize düşmez.

Sanki acınızı yaşayabilmek için kabuğunuza çekilmek istiyorsunuz. Çok anlaşılabilir bir his. Kalabalık muhakkak zor geliyordur. Ama insan istemese de, böyle travmaları atlatmak İçin onu zorla dürten, normale döndüren, konuşturan, hatta Kimi zaman rahatsız eden birilerinin olması iyi geliyor.

eşini kaybeden bir akrabam da aynı şeyleri yaşadı. Ailesine hem kızdı, kimse beni anlayamaz dedi ama normalleşme sürecinde anne babasının büyük desteği oldu. Artık annesi babası da onun sözlerine anlayış gösterdiler.

Siz mümkünse çalışın bu sırada, kendinizi toparlayın. Belki bir sene kadar. Sonra, çocuklar ve siz biraz daha toparladıktan sonra yine kendi evinize çıkın. Hem siz iş hayatınızı oturtmuş olursunuz, hem de acınız bir nebze dinmiş olur. Tabi ki hep anne evinde olmasın. Kendi düzeniniz olsun. Ama bir müddet yanlarında kalın bence.

Ama konuşurken bunu da söyleyin. Hep burada kalmayacağım. Çocuklarla kendi düzenİmizi kurmamız gerek. Bir müddet sonra ayrılacağım deyin.

Allah sabır versin. Kimse sizin çalışıp calismamanizla ilgili söz hakkina sahip değil. En mutlu nasıl olucaksaniz öyle yapın. Çocuklar sizin cocuklariniz hayat sizin hayatiniz

evine çıkabikirim istesem ama şu an o eve dönemiyorm baynı apartman zaten tek başıma duramam artk kendimi bir türlü buna hazırlayamıyorm tek başına oturmak çok boğucu geliyo iş konusunda çok netler başarılı bi kadın olmamı istemiyorlar ha bende öle asgari ücretle biyerde çalışacak bi yapım yok zaten kariyer odaklıym ama yok yok yok

Allah rahmet eylesin esiniizn rahatsizligi mi vardı .calısıyor musunuz
Calısırsanız oraya dönmek zorunda kalmazsınız

başınız sağolsun çok üzüldüm...
ikinci olarak da acınız çok taze sanırım, şimdi geleceği ya da çocuklara sunulacak imkanları düşünmeyin derim ben.
şimdi ailenizin yanında acınızı yaşayın, çocuklarınıza sarılın, ailenizin size teselli vermesine izin verin onların çatısı altında biraz olsun rahatlayın
onlar da sizin anne babanız kötülüğünüzü istemezler eminim ki sahip çıkma içgüdüsü ile konuşmuşlardır.
siz de acınız biraz olsun dindiği zaman işte o zaman evinize geçip kendi düzeninizi kurabilirsiniz.

Çalışma konusunda taviz vermeyin bence. Size çok iyi gelecektir, hem şimdi, hem yıllar sonra. Kariyer odaklı olmaya devam edin.

aileniz o konuda hatalı. Evde kalıp, acılı anne olarak yaşamanızı istemeleri çok yanlış. Yanlış mi anladım? aynı aprtmanda mı yaşıyorsunuz? Eğer öyleyse evinizi boşaltmanız çok mantıksız. Bir müddet sonra orada yaşamaya devam edebilirsiniz.

Madem kaynana apartmanindasin,bir işe yarasinlar da çocuklara onlar baksınlar. Sen de çalış.
anne babanın bulduğu çözüm çocukların için devamlı el açmak mi?
ne kadar mantiksiz

Sağolasın iş kazası
İş kazası davası açmayı sakın sakın ihmal etme.
Ve sakın bir avukata para ödeme.
Benim çalıştığım şirket gibi çoğu hukuk şirketi ücretsiz alıyor böyle dosyalari,sonuçlanınca yüzde onbeş- yirmi ,kaça anlastilarsa çıkan paradan alıp ödemeyi yapıyorlar.
Boyle çok fazla firma var. Onlar size ulaşırlar zaten, baktınız aranmadiniz,siz internetten araştırıp birkaç yer arayabilirsiniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…