Kocam vefat etti 2 çocuğum kaldı

Öncelikle başınız sağolsun. Anladığım kadarıyla beklenmedik, hastalık sebebiyle olmayan bir vefat idi.
Elbette kolay olmayacak, hepimizin kendince kayıpları oldu olacak bir gün biz de olmayacağız. Ancak zaman içerisinde hayatınızı kuracaksınız.
İlk süreçte böyle olabilir, aileniz de eş ailesi de torunları düşünerek evinde oturmayı tavsiye eder. Biraz sabır. Yaşınız da çok büyük değil anladığım kadarıyla bir hayat kurmak için önce biraz dinginleşmek lazım. Herkes eminim ki üzüntünün verdiği bir gerginlik ile size baskı yapıyor en çok sizin acınız varken.
Biraz sabır sonra gözyaşlarınızı silip çocuklarınızla birlikte dik durup bir hayat süreceksiniz. Allah babaların ile vedalarını erken yapmalarını istemiş ama siz yanlarındasınız. Onların eğitimi için elinizden geleni yapın. Kendinizi eve hapsetmeyin size faydalı olacak, ilginiz olan konularda meslek edindirme kurslarına gidin, derneklere, yardım kuruluşlarında, sevgi evlerinde gönüllü olarak yer alın. İnanın sizin de kalbinize şifa olacak başkalarına şifa olmak.

Başınız sağolsun Allah size sabır güç versin çok üzüldüm yakın zamanda ben de babamı kaybettim gençti o da belki aynı sey değil ama ölümün ne olduğunu bilirim içinizin sıkıştığını boğulduğunuzu bilirim aynı hisleri yaşadım hala da yaşıyorum. Belki suan herkes size yük gibi gelebilir kimse sizi anlamıyor gibi gelebilir ki büyük ihtimalle de oyle ama yalnız kalmamanız cocuklarınızın yalnız kalmaması bu süreçte bence daha iyi.. sonrasında kendinizi toparlayıp sakin kafayla saglikli dusunerek bir yol cizebilirsiniz. Insallah bundan sonra güzel kapılar açılır onünüze mutlu olursunuz da acınız bir miktar azaltır.

Avukatım var o ilgileniyo aman bişey gözümde yok şükür maddi durum sıkıntım yok ama babanınnyeri maddiyatla tutulmaz

Avukatım var burda çok başarılı ona vekalet verdim o halledecek ama inan bişey istemiyorm gözüm yok onun kan parası demek bile zor gelirken alamam zaten bağışlarım onun hayrına en fazla şükür maddi sıkıntımız yok benim canımı yakan baba kız aşkı imrenilen o sevgi yarım kaldı eksik kaldı onun yerini hiç bişey dolduramazki

Öncelikle başınız sağolsun, Allah sabrınızı artırsın.
Ailenizi dinlerseniz bir kaç sene sonra pişman olursunuz. Başkasının verdiği kadarı ile geçinmek zor olur. Olay sadece karın doyurmak değil. Çocuklarınızın okul/kurs gibi ihtiyaçları olacak, kimden talep edeceksiniz? O kadarını veremeyiz derlerse ne yapacaksınız? Ya sizin bir kadın olarak özel giderleriniz?
Bunlar sadece küçük örnekler. Şimdi biz varız diyenlerin elini üzerinizden çektiğini düşünün yada Allah korusun öldüklerini. Eğer bunu şimdi yapmazsanız, bir kaç sene sonra mecbur yapacaksınız. 5 sene sonra mecbur kalıp çalışmaya başladığınızda 0'dan, şimdi başlarsanız 5 yıl ileride olacaksınız. Sizi gerçekten düşünen "ölüm var kalım var, kendi başına ayakta durduğunu görelim, içimiz rahat etsin" der. Ama bu sizin üzerinizden ego tatmininden başka bir şey değil. Sakın izin vermeyin, iki gün kavga eder alışırlar, isteyenin önünde dağ olsa duramaz.
Çocuklarınızın tek ebeveyni ve güvenceleri sizsiniz, onların geleceği için bunu mutlaka yapmalısınız.

Ah ah aynı düşünceler ki ben demiyorumki girip biyerse asgari ücret çalışıyım onu yapamam zaten gerek yok ama ben gurur duyacakları onlara en iyi şartları sağlayacakları anneleri olsun istiyorum hep böle istemiştim eşim bekle kreş açıcam bekle halledecm dedi şimdi babamda paraya ihtiyacnmı var diyor olanla yetin diyor benim çocuklarım belli bi sdandarta alışkın ilerisini düşün okulları üniversteleri istekleri ben onu bir maaş 3 evle sağlayamamki

Başınız sağolsun...her seye herkese ragmen güçlü durun. Çocuklarınız icin hem anne hem babasiniz artik.. sizin de imtihaniniz buymus. Cok uzuldum
Sizden tek ricam cocuklariniza "aman baba konusunu acmayalim yaninda,bahsetmeyelim" yaklasimi sergilemeyin. aksine onlara aşık, onları cok seven babalari olduğunu simdi öldüğünü ama hala onlari cok sevdigini anlatin. Oynadigi oyunlari yaptiklarini.. unutturmaya çalışmak cok yanlış bence. Anlayacaklari dilden baba figürü hayallerinde olmali. Unutmalari cok daha acı.

Benim de babam cok oldu vefat etti, hep özlerim onu.. en cok unutmaktan korkuyorum anılarımızı sesini tepkilerini..
Allah metanet versin sizlere

Çalışmanız sart evde bunalirsiniz düşün düşün daha kötü olursunuz..

Başınız sağ olsun, nur içinde uyusun. Allahım sabırlar versin inşallah.

Başınız sağ olsun hasta falanmıydı çok zordur sabır diliyorum.

O paraya ihtiyacım yok diye düşünmeyin. Çocuklarınızın eğitimi için saklayın bence. Tabi ki siz bilirsiniz yine de.

Değiştiremeyeceğimiz çok büyük acılar karşısında, dimdik durup bu acıyı yudum yudum içmek gerekiyor. Yasınızı yaşayın. Çocuklarınız ve kendiniz için, bu durumla nasıl başedeceğinize dair psikolojik destek almaya çalışın.
Hayat teselli bulmaktır.
Çok acı..
Çok üzücü...
Ama sabır....
Allah sabır, dayanma gücü ve kuvveti versin.

Tasindik bir ay sonra vefat etti demissiniz ama sanki tasinmadan onceki evden de cok dertliymissiniz gibi yazmissiniz . Ailenizle sorunlariniz mi vardi? Nasil mutlu olacaksaniz çocuklarınizla hayatiniza oyle devam edin cok uzuldum elimizden birsey gelmiyor iste. Ne desem bilemedim inanki.

Başınız sağolsun ama asgari ücreti niye küçümsediniz, çalışmak sizi bağımlılıktan kurtarır depresyonunu önler ve daha sosyal dengeli bir hayatmoluşturur bunun mücadelesini vermeniz gerekir, kabullenmek ile bir yol kat edemezsiniz , o gök yüzüne uçan uçurtmalar rüzgara karşı gelerek uçarlar

E iki aile olunca 2de çocuk olunca karışma sorun laf gözetleme çok oluyo bunalmıştm artk başka şehre gitmiştik kısa sürdü orda yeniden doğmhş gibi olmuştm çok mutluydm şimdi tekrar döndm buraya

Ah canım küçümser olurmuym hiç yaşadğım yerde babam herkesçe tanınan kariyerli biri ben isterim mesleüğim var ama babam asla diyor olmaz çok saçma diyor o yüzden kariyer yükselme odaklı bişey yaparim oda bizimkiler istemiyo gerek yok diye düşünenen kim ne yaşayacağımı evde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…