kocam'a.

olaya direk boşanıcam diye girip yarın bambaşka şeyler yazarsan biz bu yazdıklarını ne olarak kabul edelim cisem
ne olarak kabul etmek istersen.
burda polemiğe girmek için konu açmadım ki bu benim ilk konum..
burda bana yazmadığınız kalmadı.

hayır değilmiş.
zaten öğrenimini yurt dışında tamamlamış.

bence bu yazdıklarınız ve daha bircok mesajınız bir erkekte şahsen arayacagım özellikler degil (sosyallik haricinde)
fakat sizin icin onemli mi?

eger oyle ise tam olarak rahatsız oldugunuz sey nedir?
size yapışık degil ama cok ilgili, her seyi dengeli bir adam... mukemmel (?) kocise sahipsiniz fakat siz reddediyorsunuz, bunu mu anlatmaya calısıyorsunuz?

ilk mesajınızda deseniz ki eşim cok iyi biri ama sevgimi kaybettim bosanmaya karar verdim, cok daha makul bir konu olurdu bence.

sizin ne istediginizi tam bildiginizi pek sanmıyorum...
hatta konunuzun "ego ego!" diye bagırıyor gibi bir hali var.

ben eşimi seviyorum arkadaşım.
beni niçin anlamak istemiyor ve duyularınızı kapatıyorsunuz?
evet saçlarımı okşuyor oluşu harika birşey lakin yorgunum ve sabah işe gideceğim uyumaya ihtiyacım var değil mi?
tüm gece uyutmadığı için mesaime başlamama yarım saat kala uyanıyorum ve giysilerimi seçerken sarılıyor biraz daha gitmesen diyor.
duş almama giyinmeme engel olmaya çalışıyor.
sadece anlayış bekliyorum.

Ya mesela şöyle bir şey var arkadaşlar. Sanki biz kocalarımıza çok ilgi gösterdiğimiz de onlarda of, puf etmiyor mu ediyor. Hatta kendilerini geri çekmiyor mu. Hatta ve hatta çok ilgiden başka şeylere sarıp, beni sıkıyor bunaltıyor demiyorlar mı? Boşanmak isteyen bir sürü erkek bile var. konu sahibinin kocasının yaptığını, bayanlardan birinin yaptığını düşünün. Demezmiyiz ki " bu ne böyyle mıc, mıc, adamı rahat bırak, hatta kaçsa ancadır, adam iyi dayanıyor" diye. Eeee bu olayı da bayan erkeğe değil de, erkek bayana yapıyor. O da bunalabilir yani. Birde öyle düşünelim değil mi?

evet haklısın.

beni topa tutmak yerine sorunumu anlayabilmiş olsaydınız gayet anlaşılır olabilirdik.
Topa tutmak degil Estağfurullah ama hakketen anlamadim. Aşık çok seviyo çok ilgili hep arıyor bosancamdan baska bisey okuyamadik ki arkadaş. Hava atmak değilse niyetin kapris mi acep. O değil de siz ayrilmazsiniz herhalde. Esinin ki de sevgi değil bu arada onu da duzeltelim.

seviyorum.
sadece nefes almak istiyorum.

Nefes almak için boşanmayi mi tercih ediyorsunuz?

Duygularınızı anlıyorum. Sizin sadece kendinize biraz zaman vermeniz gerek, bu ayrılmak değil ama. Çok fazla biriktirip kendinizi şişirmişsiniz. Böyle olduğu için de anlaşılması zor bi patlama yaşıyorsunuz.

Tavsiyem bu bunaliminizi eşinizle paylaşın cok sevdiğinizi ama çok sıkıldığınızı anlatın. Sizi kaybetmemek için kendini bir süre geri cekecegine inanıyorum.

Konu sahibi eşini uyarmış mı?
Ben yalnız kalmak istiyorum, bugün ayrı zaman geçirelim demiş mi?
Eşine bu konudaki rahatsızlığını dile getirip, bir süre benliği ile başbaşa olmaya ihtiyacı olduğunu anlatmış mı?

Kimse kusura bakmasın, bunun adı sevgi yoksunluğudur.
Benim eşim böyle bir adam ve ben kendime yalnız zaman ayırabiliyorum!
Yeri geliyor, eşimi uyarıyorum, yeri geliyor geç yatıyorum.
Bazı akşamlar, bir odada tek başıma kitap okuyacağımı ve kesinlikle rahatsız etmemesi gerektiğini 'sert' bir şekilde dile getiriyorum.
Kimi zaman, akşama kadar arama dışarıda olacağım, gezeceğim tek başıma diyorum.
Sadece bir mesaj atarak gittiğim yeri ve merak etmemesi gerektiğini belirtip, yalnız zaman geçirebiliyorum.
Onu arkadaş gruplarıyla olan programlara dahil edip, hemen kendime bir program yapıyorum.
Dönme ihtimaline karşılık evde olmamak adına.
Bunun gibi daha çok şey sıralayabilirim.

Kısaca, bunların hiçbiri 'hapis' değildir.
Prangalara vurulmuş bir durum söz konusu değil, trajedi yaratmayın böyle bir konuda.
Buradaki sorun, eşiyle zaman geçirmeye çalışan bir eş.
Çünkü konu sahibi, bütün memnuniyetsizliğini ve tatmin olmayışını adamın her hareketinde belli ediyorsa, üzerine daha fazla gelmesine yol açıyor.
Uyurken bile ses çıkarmıyor, 'dayan bir şey deme' ifadelerinden bunu anlıyoruz.
Eğer düşüncelerini sözlere dökebilse, sorun kalmayacak.

Son düzenleme:
valla seni çok iyi anlıyorum. inanmayacaksın belki ama aynı durumdayım şu anda. eşimle uyanık olduğu tüm saatler dipdibeyiz. wc gitmek için kalktığımda nereye diyor. tuvaleteeee diye bağırıyorum. yemek yapamıyorum, yanımdan gitme diyor. zorla kalksam kaç dk sürer diye soruyor. vs vs. geçici olduğunu düşünmüyorum 9 senedir böyleyiz. şikayetçi de değilim pek. yalnız kalmak için uyuduğu zamanları tercih ediyorum. kendimi dinleyebiliyorum. üstelik 5 de çocuk var. değişmedi...

Bu kadar takati kendinde buluyor mu cidden?
Hic mi yek takilmiyor bu adam?

valla ben size hak verdim. herşeyi beraber yapmak yorar insanı. bi yalnız kalmak kendinle dostlarınla olmak istersin . bu kadar dip dibe boğar insanı. Bir arkadaşınla kahve içmek hatta yalnız alışveriş, yürüyüş yapmak istersin. valla haklısınız.
Ama boşanmayı düşünmekten önce yardım almayı düşünmez misiniz?

peki ben bişeyi anlamadım belki açıkladın ben görmedim konuyu açarken ilk söylediğin bi tartışma olmuş gibiydi
o konu nedir
ilgisinden kaynaklı bi tartışma mı

ne olarak kabul etmek istersen.
burda polemiğe girmek için konu açmadım ki bu benim ilk konum..
burda bana yazmadığınız kalmadı.

pardon ne yazdım ben sana hakaret mi ettim, sadece sinir bozucu boşanıyorum diye lafa girip sonrasında ağız degistirmek

tam 22 sayfa okudum.
kelimeleri ağzınızdan arkadaşlar resmen cımbızla almışlar.
17. sayfada yoğun ilgiden kavga ettiğinizi nihayet yazmışsınız.
Madem bir derdiniz var neden ayrıntılı açıklamıyorsunuz...

Sorununuza gelince eşinizle terapiste gitmeyi neden denemediniz?

Uyarmak, konuşmak zor bir şey değil.
Kendi bireysel sınırınızı koymayı denememişsiniz ki siz.
Uyumaya çalıştığınız an, 'lütfen uyuyamıyorum, biraz daha devam edersen içeride yatmak zorunda kalacağım' dediniz de mi bu adam devam etti?
Siz sürekli bir şey demediğinizi ifade ediyorsunuz.
Memnuniyetsizliğinizi açıkça konuşmak yerine boşanmak oldukça yaralayıcı bir davranış.
Elinizden geleni yapmış olsanız, sevdiğinize gerçekten inanırım.
Ama kusura bakmayın, 'eşim beni fazla seviyor, boşanıyorum' cümlesine karşılık sizin onu sevdiğinizi söylemeniz oldukça ironik.
Çaba konu sahibi, her şey çabadan geçer.
Birazcık da siz çabalayın....

şu yazdıklarını okudukça canım daha çok acıyor ya kendi kendime üzülüyorum şu an
benim kocam da arkadaşlarıyla vakit geçireceğim diye kırk atar
onlarla olsun da ne olursa olsun benimle de 2 saat duramaz sıkılır ahhh ahhhhh

işte bu yüzden gitmek istiyorum..
sabah konuştum ve pek bişey değişeceğini sanmıyorum.

Konu sahibi gereken uyarıları yaptığında ve ayrı planlar yaptığında dahi eşinin alınan karara riayet etmeyip geri geldiğini belirtmiş.

Olan tartışma da zaten bununla ilgili imiş.

Eşinin kırılgan ve zayıf olduğunu düşünüyor. Bu bir insan için çok ağır bir yüktür. Olandan memnun değilsiniz ama olması gerekeni söylerseniz karşı taraf kırılacak ve abartacak diye hiçbir şey de yapamazsınız.

Eşiyle zaman geçirmeye çalışan bir eş? Eşinin işyerine günde 3 defa giden bir eş değildir kesinlikle.

Bu ciddi anlamda psikolojik bir rahatsızlık. Bir defa iki defa değil sürekli olan bir şeylerden bahsediyor konu sahibi.

Uyuyamıyorum, hazırlanamıyorum ama benim hayatımı değil yalnızca benimle vakit geçirmesini önemsiyor diyor.

Zaten karar alıp yalnız zaman geçirebiliyorsanız konu sahibinden çok farklı bir durumdasınızdır. Konu sahibi bunun için uğraştığı zaman eşi tabiri caizse ağlayarak geliyormuş. Yani olayda bir trajedi var, o da konu sahibinin eşinin eşinden ayrı kalırsa öleceğini düşünmesi.

Bu sağlıklı bir durum değil. Sevgi de değil.

Not: Konu sahibinin üslubunu konudan bağımsız tutuyorum.

başkalarıyla zaman geçirebiliyorum.
ben yalnızca kendimle kalmak istiyorum..
yani uyuyorken uyandırılmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…