- 25 Aralık 2012
- 80
- 10
- 36
var olan hatalar söz konusu değil aslında.
yani şu sebep bu sebep diyemem..
birikmişlik mi onu da bilemiyorum..
karmaşık hissediyorum.
Bence siz yeteri kadar sevmiyorsunuz ve bu yüzden kafanız karışmış, biraz düşünmek istiyorsunuz..
Birey olamama kısmı doğrudur. Mesela konu sahibinin eşi birey olabilmenin hiçbir özelliğini taşımıyor.
Boşanmanın çözüm olup olmaması kısmına girmeyeceğim çünkü boşanma aslında sorun ne olursa olsun her zaman o soruna çözümdür. Boşanırsanız adamla ilişkiniz kalmayacağı için sorun da biter. Yani mantığı bu boşanmanın.
Burada etkili olan o sorunla ilgili rahatsızlık seviyenizdir. Soruna çözüm olup olmaması değil. Yani eksiler artılar hesabı yaptığında konu sahibi, muhtemelen zaten boşanmayacaktır. Çünkü eşinin bağımlılığını ve sorununu ''çok sevmek'' olarak görüyor ki alakası yok.
Benim vurguladığım kısım, bu forumda da çokça görülen yapışma sendromuyla ilgili. İnsanlara yapışıp, aynı zamanda kendini acındırıp nefes alma fırsatı vermemek çok kötü bir şey.
İnsanlar boğuluyor ama karşı taraf kendini o kadar hassas gösteriyor ki tepki bile veremiyor. Verdiğinde de sürekli ''Şunu mu yanlış yaptım?'', ''Bu nasıl oldu?'' gibi sorularla muhatap oluyor.
Fazla ilgi = Bağımlılık
Fazla ilgi= Çok sevmek değil.
sanırım ben doğru ifade edemedim..yerinde olsam ben de boşanırdım, korkardım, neden korkardım biliyo musun bu adamı bigün sevmemekten ve bu nedenle boşanmak zorunda kalmaktan, ne rahat verir ne huzur ne de yeni bi aşk şansın olur
sanırım ben doğru ifade edemedim..
hastalıklı bi ruha sahip değil.
tanımış olsaydın inan bunları yazıyor olmazdın.
yani o başka birine zarar vereck yapıda biri değil.
onu sevmekten vazgeçmeyi düşünmedim henüz..değişmez diyosan terapiye gerek yok, o değişmez de sen değişirsen sevmezsen bu adamı bir gün
açıkçası ben bu durumda boşanmayı çözüm olarak görmüyorum çünkü bu durumdaki bi adam huzur vermez
konu sahibi bana zarar vermez diyo ısrarla, nerden biliyo, şimdi seviyo adamı, adam istediği zaman öpüyo kokluyo görüyo, peki ya adama sevgisi kalmazsa bir gün, o zaman ciddi zararlar verir örneği çok
onu sevmekten vazgeçmeyi düşünmedim henüz..
yani ne olacağını elbette ki bilemeyiz..
biz evliyiz.Yapalım istiyor ama yine de ayrı program yapıp uygulayabiliyorsunuz?
Konu sahibi, ifadeleriniz gerçekten çelişiyor.
Sınırlama getirmeyi denediniz mi?
Haftanın belirli bir gününü, tamamen baş başa geçirmeyi planlayın.
Diğer bir günü ortak arkadaşlarınızla beraber bir program yapın.
Başka bir gün ise hiç görüşmeden programlar yapın ve uygulayın.
Allah aşkına ben sizi anlayamıyorum, çalışıyorum deniyorum ama anlayamıyorum.
Siz kendinizi iyi ifade ettiğinize emin misiniz?
Evliliğinizde snırlarınız var mı?
Birey olarak ne istediğini bilen, bunu iyi biçimde ifade eden, bunun için emek sarfeden bir insan mısınız?
eşimle sabah konuştuğumu yazdığımı yazmıştım..sürekli yapışık olmak istememenizi anlıyor ve sizi bu konuda haklı buluyorum.
öyle biri icin iyi insandır diyebilirim, arkadas olurum vs ama eş, sevgili.... yok, yapamam, duygusal birsey hissedemem, varsa da biter zaten.
bundan hoslanan insanlar varsa da herkes istedigi gibi biriyle mutlu olsun derim... benlik bir durum kalmaz.
o yuzden hem tahammul edilemez bulup hem de "sevmenizi" anlayamıyorum.
ayrıca beklediginiz sadece anlayıs ise bunun icin mi avukatı arıyorsunuz?
söyle eşime anlayıslı olsun demek icin mi?
bitiriyorsanız bitirin, telefon trafiginiz bile anlamsız,
beraber konusur, yürütemediginizi söyler sonra gider dilekce verirsiniz, bu kadar basit.
once esinizle konusmanız gerektigini ise söylememe hic luzum olmaması gerekirken dahi ikinci kez yazma geregi hissettigimi de ekleyeyim.
Bu cümleleri daha dün birine kurdum. Aynı ben gibi, beni yansıtmışsınız resmen. Ben de çok ıssız biriyim, fazla ilgiye, siteme, tribe gelemem. O telefonu bir defa aradığında açmadıysam, on defa aradığında da açmam. Meşguliyet şart değil, bazen konuşmak istemiyorum. Evet bazen kimseyle iletişim kurmak istemiyorum, ben kendimi çok seviyorum çünkü. Sevmek de az kalır, kendine aşık olanlardanım galiba. Hiç alttan alamıyorum, kendimi ezdiremiyorum, taviz vermek istemiyorum daha doğrusu kendimden bir şey vermek istemiyorum. Çünkü kıyamıyorum, vermek istemiyorum. En değerli benim kendi gözümde, sırf başkası için kendimi acıtmak istemiyorum çoğu zaman. Çoğu kişi de beni biraz kaale al, biraz umursa azıcık diyerek beni yalnız bıraktı zaten. İşin aslı ben kendimden vereceğim birini göremiyorum da çevremde. Çünkü kimseye bir şey hissetmiyorum, belki hissetsem böyle olmazdı. Ama siz hissedeceğiniz birini bulmuşsunuz, bence bir daha düşünün.sürekli bir arada olmamızı istiyor.
birlikte değilsek bık bık bık yazalım konuşalım istiyor.
herşeyi birlikte yapalım istiyor.
yalnız kalmak istiyorum diyorum.
varlığım rahatsız mı ediyor diyor..
biz evliyiz.
ayrı planlar yapıyoruz ve plan sonunda o eve dönüyoruz.
evde bulunduğumuz süre zarfında yoğun bir ilgi söz konusu.
eşim beni kısıtlıyor bir yere göndermiyor gibi birşey yazmadım ben.
yalnız yapacağım şeyleri benle yapmak istiyor dedim.
konu çok başka yerlere geldi.evet bilemeyiz, öldürülen hiçbi kadın bu adam beni öldürür demiyodur heralde
Birey olamama kısmı doğrudur. Mesela konu sahibinin eşi birey olabilmenin hiçbir özelliğini taşımıyor.
Boşanmanın çözüm olup olmaması kısmına girmeyeceğim çünkü boşanma aslında sorun ne olursa olsun her zaman o soruna çözümdür. Boşanırsanız adamla ilişkiniz kalmayacağı için sorun da biter. Yani mantığı bu boşanmanın.
Burada etkili olan o sorunla ilgili rahatsızlık seviyenizdir. Soruna çözüm olup olmaması değil. Yani eksiler artılar hesabı yaptığında konu sahibi, muhtemelen zaten boşanmayacaktır. Çünkü eşinin bağımlılığını ve sorununu ''çok sevmek'' olarak görüyor ki alakası yok.
Benim vurguladığım kısım, bu forumda da çokça görülen yapışma sendromuyla ilgili. İnsanlara yapışıp, aynı zamanda kendini acındırıp nefes alma fırsatı vermemek çok kötü bir şey.
İnsanlar boğuluyor ama karşı taraf kendini o kadar hassas gösteriyor ki tepki bile veremiyor. Verdiğinde de sürekli ''Şunu mu yanlış yaptım?'', ''Bu nasıl oldu?'' gibi sorularla muhatap oluyor.
Fazla ilgi = Bağımlılık
Fazla ilgi= Çok sevmek değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?