dün akşam gittik birlikteVeyyyy 90 sayfa olmuş.....
Kurgudur gerçektir hastadir psikopattir bagimlidir olmadı kiskancliktan ölcek durumdadırkadin nankordur doyumsuzdur elindekinin kiymetini bilmiyodur ego delisidir acaba nedir nedir?? bana kalirsa hersey kaldigi yerden devam edicektir.
siz bi terapiye gidin bakim aksama bu konu daha çok 190 sayfalar görür
daha evel de söylemiştim kesin kararlarinizla çizgiyi cekmezseni hiçbişeyi degistiremezsiniz
amin arkadaşım.ben diyorum ki inşallah boşanmazsın inşallahta eşini kaybetme korkusu yaşamazsın bu çok kötü birşey yaşamadığın için bilmiyosun belki de...yanlız kalmak herşeyle bir başına mücadele etmek destekçinin olmaması inan bana daha zor o yüzden sarıl sende eşine bırakma elini konuşarak kendine yaşam alanı ayırabilirsin bunun üzerine yoğunlaşmalısın boşanmanın değil... Rabbim senin için de hepimiz içinde hayırlısını versin...
evet aynen öyle oldum..Cisem hala aynı yerde mi konu?
Dün şımarıktın bugün şizofren mi oldun
canım terapiste gidiyoruz.daha geçenlerde başka bir bdv de evliliğinin ne kadar güzel gittiğinden bahsetmiştin... noldu böyle birden?
teşekkür ederim arkadaşım..konuyu her gördüğümde karışmayım yorum yapmayım dedim ama dayanamadım. her şeyin ama her şeyin aşırısı bıktırır. ilgisizlikten yakınanlar, eşlerinin aşırı ilgisizliğinden bunalıyor ve bu normal kabul ediliyor kimse çıkıpta oh değerini bil gez toz hayatını yaşa demiyor. bu kadında aşırı ilgiden bunalmış daralmış buna niye değerini bil diyorsunuz? mesela çileği çok seviyorsunuz aşırı yiyince bunalır iğrenir hatta kusmaz mısınız? biri çıkıp size aaa çilek ne güzel çey çokta pahalı bir meyve bunu bulamayan var daha çok ye değerini bil dese mantıklı olur mu? aşırı ilgi aşırı sevgi de ilgisizlik kadar kötü. insanı daraltır kapana kısılmış hissettirir nefret ettirir. yaşamamış olabilir böyle yorum yapanlar ama en azından azıcıkta olsa empati yapsalar anlayabilirler belki. bu kadın ilgiden değil aşırı ilgiden bunalmış. ayy eşim beni çok seviyor şekerim diye günde hava yapmıyorki. daralmış bunalmış düşününkü her gün eşi alıyor işten. insan hiç mi şöyle bir yalnız gezip dolaşmak nefes almak istemez.. kimse kusura bakmasın ama ben bazı yorumlarda biraz kıskançlık sezdim.
dün gece evimdeydim.eee sonuc olarak ne oldu 90 sayda 1 otel gecesi suna nerdesin evine döndün mü
ben de aşabileceğimize inanıyorum.Kahretsin, hep ilgi üzerinizde.
Şaka bir yana, sorunu anlamayanlar kısa bir özet geçeyim.
Konu sahibi sanırım 30 lu sayfalarda bir yerde, derdini çok güzel ifade etti.
Çok ilgi, vıcık vıcıklık mesele değil.
Asıl sorun, konu sahibimiz evliliğinde bireysel alanını kaybetmiş.
Bir yetişkin gibi davranılmıyor eşi tarafından, kendini yetileri ve karar verme kabiliyeti olan bir birey olarak göremiyor artık kendini.
Onun yerine düşünen, onun yerine okuyan biri var, sürekli yanında bir şeyler ile meşgulken eşine ihtiyacı varmış gibi davranılmış ve bu baskı altında ezilmiş.
Kişisel alanı art niyet olmadan gasp edilmiş diyebiliriz.
Her ne kadar ayrı zaman geçirseler dahi, ev içindeki eşinin davranışları adeta bir ebeveynin çocuğuyla ilgilenir gibi olması ve kendi arzularını ön planda tutması, son damlası olmuş.
Ve bugüne kadar sorununu bir şekilde ifade etmeye çekindiği, uyarmadığı için sonuç bu.
Bir 'höööt' deseydi yaşanmayabilirdi, artık sınırlarını çizebileceğine inanıyorum.
Aşılamayacak bir şey değil, özenilecek bir şey hiç değil.
Günler sonra göreceğiz durumun ne olduğunu.
Takipteyiz.
şükürr sevindim canımteşekkür ederim arkadaşım..
beni anlayıp yorumladığın için.
dün terapiste gittik,
önce benle sonra eşimle ve en son hep birlikte girip konuştuk.
birbirimizden beklentilerimizi ve neler olması gerektiğine dair kararlar almamızda yardımcı olacak.
ikinci randevumuz cumartesi.
toparlayacakmışız gibi görünüyor.
birde eşimi dinlerken farkettim de onun amacı beni boğmak değilmiş aslında..
ben fazla özgür büyüdüğümden, aklıma esince çekip gidebilmeye alıştığımdan olsa gerek boğuluyorum sanmışım.
ikimiz de birbirimizi çok seviyoruz ve ortak yol bulmaya çalışacağız..
hakkımızda hayırlısı.
Bnce burdaki ilgisiz bayanları kışkırtma kıskandırma ve trend topic olma sevdası güdülen bi paylaşım.
bu konu hala güncelmi yavBence öyle ya da böyle an itibariyle 92 sayfa olmuş. Trend topic olunmuş yani.Hepimiz okumuşuz ya da yorum yapmışız.
Merhaba,
konunuzu dünden beri herkes gibi bende okuyorum. Üzgünüm ama gerçeklikten çok uzak ve çelişkilerle dolu buldum. Üstelik ağır derece de Maladaptive yani Hayal kurma bozukluğu yaşadıgınızı düşünüyorum. yani hayal kurma bozukluğu yaşayan kişi tüm detaylarıyla renkler, kokular, adresler ve benzeri gibi ince detaylarla bir dünya yaratır ve hayal kurarken gerçekmişçesine tüm duyguları hisseder. Fakat bunun bir hayal olduğunun ve gerçekte asla olmadığının tam olarak bilincindedir.
Depresyon, gerginlik,yanlızlık, öz güven eksikliği,sosyal iletişim bozukluğu, uyum sağlayamama, ilgi görememe, yada en önemlisi sahip oldugu hayata kendini ait hissedememe ye karşı oluşturulan bir nevi savunma mekanizması.
Kesinlikle gerçeklikten çok uzaksınız. Otelde kalma durumu, eşinizin yan odada kalması, aracının parkta olması çok amatörce kurgulanmış. bu kadar bağımlı bir eş bir telefon uzagındayım diyerek tepkisiz şekilde romantik aşık modu çok fazla.. BDV bölümünü son 1 aydır takip ediyorum. bir çok yorumunu okudum. Asklar ilişkiler kısmında durup duruken kocacım seni çok seviyorum diye yazan bir kadının yanlız kalamamaktan şikayet etmesinin elle tutulur bir tarafı yok.
Amacınızın sadece gercek hayatta göremediginiz ilgiyi, (eşiniz de buna dahil) burda tatmin etme çabasından başka bir şey olmadıgını düşünüyorum.
(Kocasına aşık hiç bir kadın, arkadaşlarıyla sosyalleşebiliyorsa, dışarıda zaman geçirip eşiyle ortak aktiviteler yapabiliyorsa, Sadece evde yanlız kalamamak tan asla şikayet etmez!)
82. sayfadayım daha. İnat ettim bitireceğimbu konu hala güncelmi yav,gelişme vs varmı evine deöndümü konu sahibi
bencede garip,kocası otelde kalmasına izin vermiş..okadar yanlız kalamasa kocası buna izin vermezdi..eşi normal gibi geldi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?