Kocaman evim var eşya koycak yer bulamıyorum

kolay patikleri bana ver ben giyerim patik aşığı birisiyim de

Bi de jelatinli. Ya ben senin yaninda birax staj yapsam nasıl olur

Bi de jelatinli. Ya ben senin yaninda birax staj yapsam nasıl olur
gel :) dbaşkalarında görüyorum deli gibi her yer dolap raf raf gereksizleri attın mı gereklilere yer bulunuyor.
o kadar rafa sıgamayanlar bile var. mesela annem :))) kadın koca evine sıgamıyor ve hep bahanesi var.
gereksiz ceyizden dantelden örtüden 3 takım yatak örtüsü fistolar ııyyyyyyy nefret ederim.

ne kadar gereksiz eşya varsa dağıttım ben. hatta eşyalara bidaha bakıcam gereksiz geride neler kalmış diye. onları da dağıtcam. en nefret ettiğim şey kullanmadığım şeylerin yer kaplamasıdır

Baza ve çekyat olmadığından eşyalar ortada kalmış tüh ya bende hiç sevmem ortalıkta eşya olmasını

Ben küçük odama da 1 gardırop almıştım bekarken. O odada 1 gardırop 1 şifoniyer var. Kışın çamaşırlarımı o odaya asıyorum ütümü orada yapıyorum. Ütü odası gibi kullanıyorum. Yazlıklarımızı o dolaba koyuyorum yazın da kışlıkları o dolaba koyuyorum ütülü düzgün şekilde..
Bir yerine ütülenecekleri koyuyorum müsait zamanda ütüleyip yerlerine yerleştiriyorum. Şifoniyere de nevresim, havlu gibi şeyleri çekmecelerine günlük, misafir için olarak ayrıdım. Evim küçücük olduğu halde dağınık olmuyor.
Yatak odamdaki gardırobumun üstüne güzel kutular alıp çeyizlik baş örtüsü ve patikleriimi koydum böylelikle misafir geldiğinde lazım olursa çıkarmam kolay oluyor..

Kullanmadığın patikti havluydu annene ver giysin kadın.
Bende dursun ama yer bulunsun diyorsan da çok uyguna minik dolaplar var al koy bebek odasına tık eşyaları içine en azından dağınık durmamış olur.

Çeyizlerini tekrar annene gönder ya da kullanmayacaksan evlenecek birine ver, ya baza al ya dolap, gereksiz şeyleri at.
Bende kiradayım, 2+1 evim boş odama da dolap aldım, çarşaflarımı, havlularımı oraya yerleştirdim. yazlık kışlık değişiminde hurç yapıp oraya koyuyorum, birde kabanlarımızı o dolaba koydum. Hatta çamaşırlığımı , ütü massasını ve süpürgemi de o odaya koydum. Kiler gibi oldu. Çok kullanışlı. Gayet düzenli. Dolabın üzerine de kutuyla ayakkabıları koydum. Hem boş odamı değerlendirdim hemde açıkta hiçbir şeyim kalmadı. Kendi evimi aldığımda da yatak odasının haricinde bi odaya boydan boya dolap yaptırmayı düşünüyorum. Bu arada gereksiz hiç bir şey tutmam evde giymediklerimi veririm birilerine, eski kitaplarımı bi vakıfla köy kütüphanesine yolladım mesela. Bu tarz şeyler yapabilirsin.

hiçbir çözümü beğenmiyorsunuz,bebek odam var diyorsunuz oraya koyun fazlasını.

Malesef bendede bu sorun var eşyaları koyacak yer bulamiyorum

Kışlıkları hurca koyup dolaba koydum herşey için ayrı hurç aldım pratikler ayrı hurcta yazmalar ayrı haçlılar ayrı. İşlemeler vs büyük hurcta iç içe. Aynı olan herşey hep bi hurcta duzenli. Onlarında hepsi koltuğun altında duruyor. Fazla fazla yatağım yorganim esyam vs var ama dolabimi ona göre yaptırdım gayette düzenli evimin her yeri :)

Madem evin büyük bir odasını oyle seyler icin ayir.
Benim evde 3+1 kira. Bi odasi ivir zivir boş kutular dolu.

Ben odası bile olmayan evime neler neler sığdırıp şeklini bile değiştirerek neler yaptım. Annenize sorun bence en iyi o bilir

Yeni evliler genellikle bir gazla evi gereksiz eşyalarla dolduruyorlar, zamanla düzene girecektir.
Evini düzenlemekte güçük çekenler için bayağı faydalı ipuçları veren kitabı da olan yeni bir akım var: KON MARİ Metodu
Biraz araştırmanı tavsiye ederim, youtube da videoları da var. Aslında ihtiyacın olmayan eşyaları elemekten, neyi nasıl düzenleyeceğine, katlayacağına kadar bir sürü ipucu . Şu an için kullanmayacağın her şeyi elden çıkar bence.
Ben açıkçası sırf çeyiz olsun diye 30-40 patik 50 havlu vs yazmalı örtüleri anlamsız ve külfet olarak görüyorum. Sırf adet diye yapılan şeylerden zaten hiç hoşlanmam.

evim 3+1 bir odası böyle zamazingolarla dolu, üstüne bi de kapalı balkonum var o ağzına kadar dolu, fazladan odam olmasaydı süpürge, ütü vs nereye koyardım bilmiyorum.

kullanmayacagın seylerı varsa kardesın paylas veya ıhtıyacı olanlara yenı evleneceklere falan hedıye et
vagumlu hurc alıp vagumlayıp baza altına koyuyorum ben yastık yorganları
nakıs dantel gıbı seylerıde varsa bazanın altına yoksa salonda konsola koyabılırsın

Modern duran sandıklardan var istersen onlardan alıp bir köşeye koyup çeyizliğini ve fazlalıklarını orada muhafaza edebilirsin.

Modern sandıklar da var. İlla ağaçtan oymalı filan olmak zorunda değil ki. Benim aldıklarım deri. Kadifeden puf şeklinde olanları da var.

Bol bol dolap yaptırmak lazım eve bence.benim yatağım bazalı çeyizlerimi oraya kaldırdım.kıyafet dolabımdan ve ayakkabılığımdan hariç 3 sürgülü bi dolabım var benim koridorda aynalı ve yatak odamında hemen önünde.bütün mont ceketlerimizi yatak örtülerimi nevresimlerimi fazlalık olan bütün eşyalarımı oraya koyuyorum.müsait bi zamanda balkona da dolap yaptırmak istiyorum zaten cam balkon çok kirlenmiyo.ne kadar çok dolap olursa o kadar çok düzen oluyo.ayrıca o çeyiz sandıkları da ortalıkta duran eşyalardan daha kötü duramaz heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…