Kocaman evim var eşya koycak yer bulamıyorum

Egelisin galiba.. herkes yüklük demez de :)

Ceyizini koyacağım bir sandık almakla ise baslaya bilirsin. Gayet modern sandıklar var. Sandık şart bence ceyizini atyacaksam yada kardeşine falan vermeyeceksin. Derli toplu bir yerde dursun yazık değilmi annenin emeklerine...
Arkadaşların dediği gibi baza çok kullanislioluyor. Ne bulursan at içine. Baza al dir zaten o normal k aryolalar arza çıkarır zamanla baza al başlık ve Yatak var zaten 500 tl falan sadece baza alınca.

Yatak odasi dolabın küçük sanırım. Onuda değiştir eskiyince.

İşin zor senin canım hiç mi eşya alırken bir büyük yönlendirmedi
Yada satıcı bunlar bazalı demedi, aydınlatmadı sizi

Hurclar yer kaplar kisliklar icin vakumlu torba alsan. Bende yeni evliyim koltuklarim sandiksiz ama bazam sandikli. Bazamin ici full ceyiz yorgan yastik dolu. Gardrobum kiyafet dolu baktim olmuyor vakumlu torba alip kisliklari attim benimki ayri esiminki ayri. Cok buyuk bisey olmadi gardrobun arkasina koydum gorunmuyor. Gardrobun ustune de koyabilirsin. Keske bazan olsaymis kucuk odana cekyat alsan ucuz zaten cok pahali degil hem biri gelince yatar hemde boyle esyalarini koyarsin

Benzer durumdayız. Bende öğrencilikten yeni çıktım ve 4 aylık evliyim. Evin işinin altından kalkarken bende çok zorlanıyorum. Her tarafta fazlalık eşyalar görüyorum. Tıkıştıramıyorum bir yerlere. Daha açılmamış kutularım var. Kedi odasında üst üste duran 3 koli şeklinde, ıvır zıvır.. Bi annemde yok gelip yardım etsin, boğulacak gibi oluyorum. Hele çalışan bir insan olarak.. Senin bir annen yada yardım edebilecek bir aile üyen varsa yardım istemelisin bence.

modern yatak odama gayet yakışan oymalı bir çeyiz sandığım var (vintage severim :) ) yatağımın bazası var dünyayı alıyor, gardrop zaten herkeste var. oturduğum evde kocaman bir yüklük var içinde 4-5 büyük raf (yorgan yastık herşeyi alıyor) çamaşır makinesi filan var küçük bir oda gibi,
çamaşır odasına dönüştürdüğüm, ütü yaptığım küçük bir odam var, çok dolaplı bir vestiyerim var
ayrıca birçok eşyayı da vakumlu poşetlerle küçültmüş durumdayım
bunlara rağmen geçen gün iki kapılı bir dolap sipariş ettim

3 kişilik bir aileyiz evimde gerçekten çok fazla ıvır zıvır yok ama bir evde depolama alanı çok önemli başka türlü tertip düzen olmuyor.
annemin lafıyla "kaşından kaldırıp kabağına koymuş" oluyorsun

Annemin evinde çok eşya vardı,koyacak yer bulamıyordu,duvardan duvara 80 cm derinliğinde tavana kadar yükselen bir dolap yaptırmıştım o dönem, bütün herşeyi derledi topladı o dolap.
Eviniz büyükmüş sizede tavsiye ederim.

Bazam yok cekyat altı da yok. Bi tane bebek odası var. Oraya koyuyorum fazlalıkları ama bana yanlış giden Bişeyler var gibi geliyo.
Yanlış giden şey depolama alanının olmaması bebek odası şimdilik işini görecek. Başka çaresi yok oraya da bi tane 3 kapılı küçük bi dolap alabilirsin 250-300 tl. En azından derli toplu durur. Benim de bebek odam şimdilik misafir odası bi dolap iki de tek kişilik yatak var ve fazla eşyalarımı buralara yerleştirdim bi misafirim geldiği zaman da acıverıyorum orayı. Tabi miniğim gelince düzen bozulacak :)

Tüm o liflermiş, patiklermiş, dantelli havlularmış hepsini ayırdım ben, hiçbirini istemiyorum. İşte sonra böyle kullanılmıyor, boşa yer kaplıyor evde.. Kızlar sırf çeyiziniz fazla görünsün diye böyle saçma sapan eşyalarla doldurmayın evinizi..

Bende de ayni problem var. Careyi dolap yaptirmakta ariyorum bende. Benim mutfagim cok fena. Tezgahlar, yerler.. ohoo

Fazlalıkları atın veya dağıtın.
Herkesin dediği gibi dolap yaptırın. (düz beyaz ve kulpsuz)
Herşeyi sınıf sınıf ayırarak hurçlara koyun. Mesela çeyizlik havlular, lifler bir hurçta, çeyizlik pikeler, nevresimler bir hurçta gibi.)
Herşeyiniz aynı yerde olsun. Mesela bir koli orada bir hurç burada olursa hem görüntü hoş olmaz, hem çok kafanız karışır.

Ben düzen ve yer yaratma hastasıyım Evimde çok depolama alanı yok ama ben düzen ve sürekli fazlalıklardan kurtularak düzenimi kurdum. Evimde onlarca irili ufaklı hurç var. En büyük yardımcım hurçlar

Dolabın üstüne kaldır. Benm fazlalıklarım genelde dolap üstü ve baza altında.

Üç tane kilerim var, Bi tane gömme dolabım var, bazalı yatağım gene de yetmiyor

Yatagi bazali almaman cok yanlis olmus yatak odasinda en büyük kurtarici baza.yerinide baska bisey tutmaz.fazla dedigin patik havlulari kullanmadiklarini hayir kermesleri var onlara ver hem elinden cikmis olur hem sevaba girmis olursun.kalanlarida havlu hurcu,patik hurcu boyutlarinda al hem karismasin hemde cok yer kaplamasin.oturma odanida muhakkak sandikli bisey al bari ordan kurtar.kiraciymissin kendi evin olsaydi özel ölçüde dolap yaptirirdin o yuzden sandikli al rahat et

Yazma patik vs. annem bi dolu koymustu. Iclerinden uc bes alip geri verdim. Bir insan omrunde kac patik eskitebilir ki?

Madem sandik almadin,baza neden almadin a arkadasim,bazayida almadin,peki cekyat almak yerine niye koltuk aldin..haydi sen dugun telasi dusunemedin,annen,ablan,teyzen de mi yol gostermedi..artik alinanlar alinmis.onlari verip yeni almak olmaz..ya bos odaya dolao yaptiracaksin,buda gecici bir cozum,cocuk olana kadar,ya da hurclara basip,yatak.odasina dolapla duvar arasinda bos yer kaliyorsa oraya koyacaksin..ya da son care,hic ugrasmam,kullanmiycamda zaten dersen dagitacaksin.

Bazanın altına koy. Vakumlu hurçlarla sakla. Ben kıslıkları dolabın arkasına koyuyorum yalıklarıda öne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…