Kocamı ağlattım

Orasi kvnin evi.geri donmemek uzere duzgun 1 eve kiraya cikin.
Yada 30 bin harcayacaginiza cekin kredi ev alin.kira yerine kredi odeyin.
Tekrat kv nin evine neden doneceksiniz ki zaten

Ben de onu anlamıyorum. Benim kaderim oraya kazinmis sanki. Döner misin,ister misin? Bu ev sana uygun mu diye soran yok. Şöyle taşınırsın, böyle taşınırsın diye sözler dolanıyor. Hatta kv sanırım beni burda emekli edecek.çünkü evi teslim aldıktan sonra tadilat yaptırmamı istiyor. Uzuuunn yıllar orda yaşayacağım icin ilerde yaptırmak zor olur diye düşündü sanırım.

Kentsel dönüşüm devlet destekli olduğu için zaten kira parası ödeniyor ne kadar oturacaksıız ayrıca başka ne masrafı olacak anlamadım sıfır ve herşeyi yapılmış şekilde teslim olacak kaldı ki zaten daha fazla kat çıkılacaktır ve bir ayrı daire zaten size çıkar yani. Orası sizin değil kayınvalidenizin evi ve sizin bir söz hakkınız yok bence. Sonuçta öyle böyle yıkılacak kaıynvalidenin eski evi devlet desteğiyle yenilenecek, değeri artacak bunu kabul etmez mi hiç mantıklı olan bu zaten.

Ayrıca hem ev almak istiyoruz ama masraflar var diyorsunuz hem de eşim ben çalışmadan da idare edebiliyor diyorsunuz demek ki edemiyor. Pekala çocuğuzu kayınvalidenize bırakıp çalışabilir ev alabilirdiniz.

o eve 30 bin tl masraf yapmışsınız ya, varsayın 6 yıldır kirada oturuyorsunuz, çok daha fazlasını verecektiniz, her durumda kardasınız.

Kirada otursam en azından kendi beğendiğim bir ev olurdu. İsteyerek otururdum.Hem param gidiyor hem kullanışsız, kendimi ait hissetmediğim eğreti düzenlerin parçası oluyorum.

Kentsel dönüşüme evet demeleri dogru tabi ki. zaten konumda çıkarları doğrultusunda hareket etmelerini doğru bulduğumu söyledim.
Fazladan daire çıkmıyo.hatta elimizdeki daire küçülüyor.
Doğrusu eşimin ben çalışmadan idare etmeyi öğrenmesi ve büyümesi gerekiyordu. Çalıştığım dönemde ağzıma kadar dolmama sebep oldu. Artık çalıştığım zaman ,parasını çarçur etmemeyi düşünebilecekk kadar zor duruma geldiğine eminim çok şükür. Kv becerip bakamıyor çocuklarıma, keşke bakabilseydi.

ama siz izin vermişsiniz. erkek tarafına bırakırsanız her şeyin en dibini kabul ettirirler.
ben de evlendiğimde kiraya çıktım, evi kendim tuttum temizlettim. badana masrafı yapmak istemediler kayınvalidemler, gittim boyacıya, usta buldum, iki kutu boyayı aldım taşıdım eve kadar. boyattım istediğim gibi. çalışıyordum çünkü kimseye minnet edecek değilim.
siz de ara verseniz bile çalışan bir kadınsınız, istediğiniz kirada istediğiniz eşyalarla oturabilirsiniz. kimse engel olamaz.

Inanın hiç de gönlüme göre değildi asla verdiğimiz kiraya değmeyen eski püskü sürekli bi yeri arıza çıkaran bi evdi.
Asansorsuz du birde merdivenler ömrümü yedi.
Eşyalarımı kendim aldım evet ama en ucuzunu aldım hep benim de öyle süslü bi gelin evim olmadı yani.
Kısaca hayatta her şey gönlümüze göre olmuyor önemli olan bakış açısı.
Bu bakış açısı size sadece mutsuzluk getirir başka bir şey değil.

Ben onlara bırakmadım.Kv yaptı etti herseyi ne güzel yapmışız di mi dedi. Berbat aile ortamından çıkıyordum, temiz sayfa aciyordum kendimce kötü olmak istemedim, ses çıkaramadım. İki maaş taşı sıksak suyunu çıkarırız dedim.Olmadı, olduramadım.

Ne bileyim içimde kaldı işte. Eşya bakmaya gitmek falan, ev kurma heyecanı, ben oralarda kaldım. Çünkü yapamadım. Ezik bir tip değilim aslında, bankaciyim, tuttugumu da koparırım ama malesef karşımdaki insan çok usta. Herşeyi ustaca yaptı.

ben size çok sinir oldum neden paraladınız kendinizi neden eşinizin ailesine yedirdiniz neden kendiniz giymediniz yemediniz gezmediniz neden kendi mutluluğunuza para harcamadınız zaten bir arpa boyu yol katedememişsiniz ,kocanız ailesine ayfonlar alacak kadar durumunuz var madem gayette kiraya çıkabilirsiniz nasıl oluyor da kocanız bu eve muhtaç mecburum mecburum diye ağlanıyor kocanız basiretsizliğinin faturasını mecburum diye ağlanarak geçiştiriyor,çıkın bir kiraya para biriktirmekten de vazgeçin ,öylede böylede olan size oluyorsa yemeyi bilin hanımefendi...neden çalışıyorsunuz o vakit çalışmayın getirsin isteyin yiyin isteyin ayfon size alınsın isteyen ayaktan başa döşesin üstünüze en kaliteli kıyafetleri..bu dünyaya kaç kere geleceksiniz..YİYİN YİYİN YİYİN siz yiyin elin oğlunun ailesi değil .

Içinizde kalması çok normal zaten benim de kaldı.
Ama kendinizi heder etmenize de gerek yok.
Ayrıca geç değil hiçbir şey için 32 yas ne ki millet daha yeni evleniyor o yaşta.
Bence kendi beğendiğiniz evde çıkın kiraya esinizi bu konuda dinlemeyin senelerce onun dediği olmus zaten bu kez sizin dediğiniz olsun.
Siz de ise dönün yavas yavas her ay alırsınız istediklerinizi.
Ben de şu an oyle yapıyorum mesela.

Diğer konunu okudum, sen dibine kadar haklısın

Burda karmaşık anlatmışsın millette nankör demiş, bu konuyu eşim ev almaya yanaşmıyor, hala kardeşlerininde hakkı olan evde oturmak istiyor ve bunun icin benden yine para çıkacak bunu istemiyorum,kocamı istediğim gibi bi evde kiracı olarak oturmaya yada ev almaya nasıl ikna ederim diye anlatsaydın arkadaşlarda ona göre yorum yapardı.

Madem ağladı cözüm istedi sende fırsat bu fırsat o küçük arsayı (arabayı sattır gerekirse) ve birikmişini koy ortaya üstüne kredi çektirip ev aldır ama istikrarlı ol kimseyle kötü olacam diye çekinme kötüde ol,bak millet sen kötü olsanda takıyormu seni, kv yine lafını bi güzel sokuyo eşin desen ağlasada zırlasada adam rahat. Senin yerinde olsam eşimle restleşip ev aldırırdım bi cingar çıkar kötü olmayarak bu iş olmayacak.ve gerçekten yap bunu yoksa o eve geri dönersen biraz daha zorlaşacak yarın öbür günde adın sıfır evde kira vermeden oturdun olacak. (Eğer ev alınmazsa birikmişini asla söyleme)

Ayrıca arkadaşlar bu kadın kv evine para biriktiririz diye geçmiş,yaptığı masraflarla ve eşinin pahalı hediyeleriyle başka eve vereceği kiradanda fazlası çıkmıştır, birde üstüne eşinin rahatlığı iyice germiş kadını. Ve hazır o evden çıkmışken bi daha oturmak istemiyo hem küçük istediğim gibi degil diye hemde kendine ait ev istiyo,neresi paragöz. O 30 binide cebine koyar peşinat icin, kadın orda tekrar bu eve dönersem diye hesaplamış ki kocası ikna olmuyo diye.Ayrıca bu devirde bi ev çok lüks degil ya herkes ister kadın sanki bilmem kaçıncı evini istiyormuş gibi dünya malı olmus konu. Evet dünya malı ama bunun icin imkan varken, şartlar zorlanılırsa alabilecekken kim gönlünce istediği bi evi olsun istemez Allah aşkına

Kiraya çıkarken beğendiniz bir eve çıkın kv evinede geri donmeyin madem.ev satilinca hakkinizi alirsiniz ayrica kardeşlerin de payının olduğu bir evde kira vermeden oturuyorsunuz daha ne istiyorsunuz ?

Eve niye demir yaptiriliyor anlamadim.
Balkon demirleri benim belime geliyor
Ayrica burada bir suru anne var
Kac tanesi balkona ekstra demir katmis ??
Bi konuda daha soyledim gecen pazara gittim salon perdesi 40
Mutfak perdesi 20 liraydi.
Gecen yegenim evlendi yeni gelin geldi eve 30000 anca tuttu dugunuyle gelinligiyle damatligiyla
Abartmayin Allah askina ..
Evliyim 3 kere ev degistirdim hic 30000 masraf yapmadim ...
Gecen evden eve nakliyat sordum 1000 lira dedi..
Bir tek donlarimi kendim toplicam gerisini oldugu gibi onlar .
Insan kendi hayatini kolaylastirmali
Etrafina da huzur vermeli....

Malesef o kadar doluyum ki ve eşimin o durumu beni biraz şoka uğrattı. Kendimi düzgün ifade edemediğime inanıyorum. Çok güzel anlatmışsınız meseleyi.

Demiri defalarca sordular söyledim. Size de cevapliyorum.oğlum sandalyeye çıkabiliyor. Demirin uzatilmasi şart. Biz yaz memleketinde yaşıyoruz. Balkonla çok haşır nediriz. Pencerleri de yapmak zorundayım.açtığım an 14 aylık kızım bile yatağa çıkıp pencereye koşuyor. Her An yanlarında olup takibini yapamam. Burada Zeynep'in annesi vardı. Vefat eden 18 aylık kız bebeği. Onun konularını okuyabilirsiniz.

Bu bir ihtimal sadece
Ona bakilirsa merdivenden de dusebilir cocuk
Banyoda da kayip kafasini vurabilir
Masadan da dusebilir ..
Hep ihtimal dahilinde ..
Bilmiyorum abartili bu tavriniz .
30000
Yok devenin bale pabucu yani kusura bakmayin da .

Kiraya çıkarken beğendiniz bir eve çıkın kv evinede geri donmeyin madem.ev satilinca hakkinizi alirsiniz ayrica kardeşlerin de payının olduğu bir evde kira vermeden oturuyorsunuz daha ne istiyorsunuz ?

Evi satıp hakkınızı alin diyen yok.Öyle bir talepte bulunan da yok. Kvnin evi. İster atar,ister satar. Onun açısından bakınca oğlu ve gelinine kirasız ev vermiş, daha ne olacak.
Benim açımdan bakınca hiç begenmedigim bir eve peşinat biriktirme maksadıyla giriyorum.Evin mutfak dolabını, vestiyerini, her yerini sokmuş. Arada gelip eksik bulup öğrenci evi diye dalga geçiyor. Biz eşimle zorunluluklari halletme maksadıyla yaptırıyoruz ediyoruz. Eşim de ilk yıllar saçıp savuruyor. Ben hem istemediğim evde kalıyorum, hem masraf yapıyorum, hem ev alma ümitlerimi yavaş yavaş yitirip, sinir krizi geçiriyorum. Önceki konumu da olursanız sevinirim.

Kv evine çıkacağınza o parayla ayrı bir eve o kadar masraf yapmadan çıkarsınız :) Demir taktırmak yerine balkona yine güvnlik için demir örgü tellerden yaptırabilirsiniz. Veya şimdiki evden söküp idare edin. Sanayiye gidin bir ustayla anlaşın derdinizi anlatın çok ucuza yaptırın veya alternatifleri öğrenin. Veya siz internetten araştırıp ucuz malzeme neyse getirin, ölçün, kestirin, eşinizle monte edin. Türklerde bir hastalık var, her şeye usta çağırıyorlar.Evde fayans, laminant, boya dahil ustasız tamirat yapabilirsiniz. İnternette dolu video var bilmeyenler için. Böylece daha az maliyet çıkar. 2 sene de perdelerin koltuklarına uymayıversin bacım. Ucuzdan al eteklerini, mandallarını sen dik tak, kullan veya kv'nin eski perdelerini kullan 2 sene sık dişini yenisini alırsın. O kocan da millete kuponla dağıtır gibi telefon, tablet dağıtacağına kötü günler için biriktirseydi o paraları. Hastalığı var sağlığı var. Hiç ağlamaya gerek yok. Çocukları da ver kreşe veya kv'ne görümcene sen de işine dön. Ben 1 yaşında olmadan kreşe başlamışım, annem hiç de pişman değil. Prenses gibi şımarık büyümedik. Korkma ne anneliğinden eksilir ne çocuklarından eksilir. Mantıklı hareket edin. Bu bir dönem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…