Kocamı ağlattım

bardağın tamamen boş tarafını görmekte ısrar ediyorsun ne güzel yıllardır kira vermiyormuşsunuz o zaman birikim yapıp şimdi, o birikimi peşinat yapacaktınız ve evinizin kredisini kira diye odiyecektiniz. açıkçası neye bu kadar dellendiğini anlayamadım. şimdiye kadar güzelce oturmuşsun nasip bu kadarmış. Yapılana kadar ev alamazsan belki kv yine oturun der...

E yeni yapılan eve de masraf yapmıyacaksın siz oturucaksınız ne istiyorsun herşey beleş mi olsun ki zaten kira vermeyin diye ev veriyorlar pess

Bence de 2 yillik ustelik kirada oturacagin evde o kadar masrafa gerek yok. Yine masraf oluyor ister istemez. Biz 5bine halledebildik. Depozito, 2 kira, emlakci parasi, abonelikler, tasinma parasi. Tabi araya emlakci girmezse cok daha ucuza halledilir. Perde falan yaptirmadik biz. Bu evin tavani yuksek oldugu icin.perdelerimiz hep kisa kaldi ama hic umrumda degil. Disardan gozukmuyor. Evime gelen boyle kabul etsin begenmiyorsa da gelmesin. Bosver canim bunlar dunyalik isler. Sen parani biriktir. Kendi evine gecince oraya her seyin en guzelini alirsin. Ben de bazen evdeki esyalarimi degistirmeyi dusunuyorum sonra vatansiz evsiz kalan insanlari dusununce "amaaann tek derdin bu olsun" diyorum kendi kendime.

E yeni yapılan eve de masraf yapmıyacaksın siz oturucaksınız ne istiyorsun herşey beleş mi olsun ki zaten kira vermeyin diye ev veriyorlar pess

İşte ben de onu söylüyorum. Benim göbeğim bu evle mi kesildi.Güya kira vermiyoruz. Ama ev almaya para biriktirmeye deli gibi çabalarken hoop masraf.evim olsun istiyorum, evim olsun istiyorum. Kvnin evine tekrar taşınacağım diye masraf yapmak istemiyorum.

Kentsel dönüşümde kira parasını müteahhitler devletten alıyor size veriyor. Hatta 18 ay boyunca 795 tl gibi bir fiyatı vardı galiba bu değişiklik gösterebilir bölgeye göre.

Eğer size vermiyorlarsa sizi kandırıyolardır sözleşmeyi imzalamadan önce konuşun.

Birde bu perde olayını Pazar'dan çok uyguna halledebilirsiniz.

Konu şu ki hem beklentilerimi karşılamayan bizim olmayan bir eve mahkumum, hem de ev ile ilgili sürekli bir masraf içindeyim.

bence değilsiniz. madem ev alamıyorsunuz, o zaman istediğiniz kiraya taşının. 2 yıl sonra da yeni ev sizi ilgilendirmesin. elalemin (kv de olsa) evine masraf etmeyin.
balkon demiri de yaptırmak yerine balkonlara açılan kapılara kilit takarsınız çocuklar siz yokken çıkmazlar. ya da cam balkonulu uygun bir kiraya çıkıp, para biriktirince ev almaya bakın. sadece taşınma masrafınız olur, yakın mesafe ve alçak katlara bakarsanız onu da en aza indirirsiniz.

Kiraya çıkmayı neden bu kadar büyütüyorsunuz ki? Uyan perdelerinizi kullanır, uymayanların yerine de idareten bir şey alırsınız. Çoğu kişi kirada yaşıyor. Ben 3 sene perde kullanmadım evimde, tavanı acayip alçakta, perdeler sürünmekle kalmıyordu. Asmadım. Sadece salonda vardı, o da misafir için. Gidip yeni perde de yaptırmadım, kiradayım, daha iyi eve geçince perdelerimi kullanırım dedim ki şu anda da öyle yapıyorum. :) Bir kere taşınırsınız, sonrasına bakarsınız. Zaten kirada olunca eşiniz de emin olun ev almak için can atar. Şu anda tek maaşmışsınız, bir de kira gelecek buna. Böyle hayat geçmeyeceğini anlayınca da para biriktirmeye başlayacaktır diye düşünüyorum. Çocuklar kaç yaşında da balkonlara pencerelere demir yaptırmayı düşünüyorsunuz? Onun yerine pencerelere kilit taktırın, belirli yerlere kadar açılsın. Balkon da zaten cam oldu mu sorun olmaz aslında. O kadar masraf yapmanıza gerek olmaz yani.

Konu şu ki hem beklentilerimi karşılamayan bizim olmayan bir eve mahkumum, hem de ev ile ilgili sürekli bir masraf içindeyim.
Ev yapılmamış ki belki beklentilerinizi karşılayacak?Konum olarak veya ailevi sorunlardan dolayı mı evi istemiyorsunuz,böyleyse size hak veririm,eşinizle konuşup farklı bir eve çıkabilirsiniz,illa o evde kalacaksınız diye bir kural yok sonuçta.
Ama herhangi bir sorununuz yok ise aileyle de,kira istemiyorlar sizi düşündükleri için ve onlar ekside.Siz oturmazsanız kiraya verirler işlerine de gelir.
Yapılacak masraflar bence zorunuza gitmesin,evde siz oturuyorsunuz,yapılan tadilatlar sizin hayat kalitenizi arttırıyor aynı zamanda.Kira da vermiyorsanız bence seve seve eksikleri karşılamanız lazım.
Orada oturup para biriktirip başka bir ev için kredi de ödeyebilirsiniz ayrıca.Bunu avantaja çevirin bence.

Ya bence bi sorunu siz biraz fazla abartmissiniz oturmak istemezseniz oturmazsınız size zorla nu evde oturacaksınız diye diretmiyolarya kredi çekip ev alın kira odemezsiniz ev kendinizin olur yeni yapılan evde kim oturursa oturur

Kusura bakma ama ben buna hem kel hem fodul diyorum.

Zorla mı oturtuyorlar??? Oturma.Git kiraya çık ya da ev al.

Sana verilen o daha fazlasını istemek yüzsüzlük razı gelirsin ya da gelmezsin.

Alttan alta kardeşleri çıkarsın evi bize yapsın kayınvalide diye falan mı düşünüyorsun anlamadım.

Herkesin hakkı varsa varsa vardır.Kimse sesini çıkarmıyorsa oturmanıza size iyilik yapıyorlar farkında mısınız?

30 bin masrafı açıkladım.Ben kendi evimiz olsun istiyorum. Ama biz kv evine sürekli para gömuyoruz. Beni bitiren zaten bu.

30 bin masrafı açıkladım.Ben kendi evimiz olsun istiyorum. Ama biz kv evine sürekli para gömuyoruz. Beni bitiren zaten bu.
Kira vermiyorsunuz sonuçta kaç arkadaş söylemiş size ?Paranız diğer türlü de kiraya gidecekti ?
30.000 masrafla biz yeni ev kurduk,bütçenize göre hareket edersiniz zorlanmazsınız.
Başka sebeplerden dolayı o evi istemiyorsunuz siz,fakat bahsetmiyorsunuz.

Ben olaya her yönden bakıyorum. Eve mecburum. Mecburum diye ağlıyor. Ben burda durmak zorundaymışım.ev alacak para yok. Önceki konumu okursan sevinirim. Hatirlayanlar olacaktır.Ev almak için kendimi paraladım ama başaramadim. 30 bini buraya tekrar gömmek beni 30 adım geri götürür. Ev alma şansımı azaltır.

Ya ben de kiracıyım hiç öyle perdem bu eve uyar mı uymaz mı diye düşünmedim.
Uymayan perdeyi gittim ucuzundan perde alarak tolore ettim.
Gömmeyin siz de para madem .
Hiç kendim olmayan bir eve boya badana dısında para gömecek kadar zengin olmadım.
Balkon demiri yaptırmayın mesela.
Kapıları kilitleyin.
Balkona çıktıgınızda çocuklarınızla beraber çıkın girin.
8. katta bile oturdum çocugum küçükken hiç balkon demiri var mı yok mu diye dert edinmedim
dikkatli olmayı ilke edindim kendime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…