Kocamı ağlattım

eşinizi ikna edip bir kiraya çıkın. huzurunuz kalmayacak bu kadar ince hesapla.
zaten verilecek olan yeni evde kardeşlerinin de hakkı var.
harcadığınızla kalırsınız. oraya harcayacağınıza kimseye muhtaç olmadan kirada yaşayın.

Anladığım kadarına yorum yapayım üç kuruş için bana hep mutluluk yaşattı dediğim insanı ağlatmazdım ( kimseyi ağlatmam o ayrı da)

ne ona buna minnet ediyorsun?
çık kiraya. sen de işe başlayana kadar o 30 bin sizi idare eder. ama kocana asla verme o paradan. belli ki olmayan parayı harcamayı çok seviyor eşin. ondan da her ay bir miktar alıp biriktirebildiğin kadar biriktir.
hem evin olmasa da olur. kirada oturmak çok da kötü bir şey değil.

sizin durumunuzda bir arkadaşım var, evi adam etti kız yaptığı masrafla. kirada oturup para biriktirse kendi evi olacaktı bu zaman kadar.evi üzerlerine yaparlar diye bekledi o da olmadı. anne-babaya bir şey olsa ortada kalacaklar, hiç bir kardeş ben hakkımı almayayım demez bu devirde kolay kolay.

Madem esiniz tamam cozum yolu soyle oyle yapalim dedi,

Siz de deyin ki,istedigimiz bi yerden kiralik ev tutalim ,sonra para biriktirip kendimize ev alalim ,ev alana kadar da kirada oturmaya devam edelim kayinvalidenin evine donmeyelim.

Bu kadar dert edip,arabeske baglamanizin sebebini inanin ben anlamadim. Esiniz siz ne derseniz onu yapacakmis zaten.

Siz yoksa yeni yapilan evin size verilmesi gerektigini mi dusunuyorsunuz ? Sen o eve bu kadar masraf yaptin,para harcadin alin ev sizin olsun mu demeliler?

Benımde cocugum var balkonuma korkulup yaptırmadım tavana kadar
tasınmamak ıcın bahanemı uretıyorsunuz sonucta ev sızın degıl yapıldıktan sonra oturtmasalar hakları var

Demir yaptırmak zorundayım. 14 aylık kızım pencereyi açtığım An tırmanıyor. Yaz memleketinde yaşıyorum 3 balkonumuz var.sürekli kullanılıyor. Her saniye yanları da olamam.

İnan paylaşılması beni çok mutlu eder.keşke öyle bir şey olsa.peşinat konusunda bana çok yardımcı olur. Ama malesef kesinlikle öyle bir şey söz konusu değilmiş. Eşim öyle diyor.
Eşiniz öyle diyor da diğer kardeşler ne diyor. Allah sağlıklı hayırlı ömür versin de eşinizin annesi vefat ettiğinde ne olacakmış.

Çok cuklar kaç yaşında işe başlayamaz mısınız. Kar zarar hesabı yapın gerekirse çocuklara kv nin bakmasını rica edin

30 bini açıkladım.kentsel dönüşümde belirlenmiş bir kira var.sadece 18 ay.bulunduğum ile göre belirlenen tutar çok yetersiz yarısı diyebilirim.ve inşaat en az 2 sene sürecek.

Zaten onların da hakkı bu ev.Bize versinler diyemem.Hiçbir zaman da demedim.

Küçügüm henüz 14 aylık. Seneye ancak başlayabilirim. Kv bakamıyor, beceremiyor. Allah razı olsun yine de doktora ya da alışverise giderken bir iki saat bırakabiliyorum.

Yanlis anlamadiysam kv evinde yasiyorsuniz kira ödemiyorsunuz ama bu evde kaldığınız süre boyunca evi yasanilir hale getirmek icin masraf yaptiniz simdi ise ev kentsel dönüşüme girdi tekrar tasinma yeni evin boya nakliye masrafi daha sonra kv evi yapilinca bu eve tasinma perde vs masrafi derken biriktirdigin 30000 bin elinizde çöp olacak diye endişe ediyosunuz ve kv evine gecsenizde o ev sizin olmadigi icin iciniz rahat degil oyle mi ?

Vefat edince paylaşılır, ya da tüm kardeşler talep ederse diye düşünüyor eşim.

Evet. Kesinlikle böyle. Ben bunu saatlerdir anlatmaya çalışıyorum. Ama sanırım başaramadim.

Konu sahibi ben sizi anladım.

Aynı durumdayım kp evi kiradaydı biz evlenince bize verdi oturun başka yere gitmeyin dedi İstanbul'da çok merkezi bi semtteyiz.

Bizim binada üç-beş seneye kentsel dönüşüm projesine girer sanırım.

Ben zaten o sebebten eve girdim hiç bişe yaptırmadım saolsun biz evlenmeden yapılması gerekenleri kp yaptırdı bi ablası var o da ikinci evini aldı.

Ben bu süreçte iki çocukla olduğu kadar attım kenara bu eve hiç bişi yaptırmadım, yaptırmamda!

Bu evde yapılırsa 500 den aşağı gitmez zaten o zaman biz nereye gideriz bilmiyorum.

Bu evde bizden başka oturacak varis Yok görünüyor o açıdan şanslıyız.

Ama olurda biz kiraya vericez derlerse şükür peşinatım var .

Size tavsiyem minnet etmeyin o iş zorla olmaz bakın başınızın çaresine

30 bin i unutun gitsin. Sizin tasarrufunuzda olan bi durummuş kimsenin suçu yok.

Kira teklifinde bulundum aslınd sonradan ailesi ile tartısma pozisyonuna girmek istemedim.Çünkü onlar için kesinlikle kabul edilemez bir durum. Sabit görüşlü insanlar. Ben malesef ilişkimizi o boyuta getirmekten çok korktum.

Tamam ama soyle bir durum var siz bugune kadar bi nevi kira evde oturmak gibi bisey yasamissiniz kira odememissiniz ama evi duzeltmissiniz keske yapmasaydiniz tek bir cikar yolu var bence kiraya çıkın bütçenize uygun sizde calisin belli bir sure sonra siz maaşınızı 30000 üzerine toplarsiniz zaten esinizin geliri sizi gecindiriyo birdaha kv evine girmez taki ev pesinati toplayana kadar?

Ama şoyle bisey var her halükarda ayni parayı toplarsiniz yani kv evinede sonra gecerseniz kira odemeden para toplayip eldeki 30000 gidip tekrar sil bastan baslarsiniz yada kirada azar azar toplayip belli bir butceye ulaşırsınız hemen hemen durum ayni sadece kurus kurus toplanan paranin hic ugruna harcanmasını anlayabiliyorim

Rabbim size isteyen herkese ve banada ev sahibi olmayi nasip etsin inşallah

Demek ki sadece benim durumunda olan beni alıyormuş. Nankör insan dediler başka bir şey demediler.

ben seni çok iyi anladım canım ama yine de hatalı yanların var. Evet o eve masraf yapmak istemiyorsun birikim yapıp kendinize ev almak istiyorsun ama eşinin diğer kardeşleri de sizden hak talep etmiyorlar işte. Senin yerinde olsam 30.000 masraf yaparım kira verdim sayarım. yada yapmam kiraya çıkar , kira öder kalanı ile birikim yaparım.

Ben senin yerinde olsam bu durumu kv den uzaklaşmak için bir fırsat olarak görürdüm.Eşimi kiraya çıkmaya ikna eder çıkacağım evi de istediğim gibi döşer kocamı iki yıl taşinamayacak kadar borca sokardim. Başkalarının sorumluluklarini üstlenip gereksiz sinire strese giriyorsun o evde eşinin hakkı olabilir ama uzaklasin bence o ortamdan eşin hakkını eninde sonunda alır.Senin yerine eşinin düşünüp bir yol bulması lazım evlatlarının yüzüne bakıp sahip olduğun güzellik lere şükret gerisi boş dünya telaşı.

Yapılacak ev yeterli ve kullanışlı değil. Bana kv diyor ki salonu boz artık misafirlik kalmadı, çocuklara oda yap. O istiyor diye misafirlik kalmıyor, o istedi diye ben salon istemeyen biri oluyorum (halbuki ben evde ençok salonu severim) , o istedi diye ben bu evi çok seviyorum vazgecemiyorum.

Hayır farklı bir sebep yok. Benim bu evi kabul etmemin sebebi kira vermeyip, para birimini yaparız diye düşünmekti. Ama bu gerçekleşmiyor.Bu evin varlığı bizi hep dibe çekti malesef.

çok temiz bir kiraya. Bir daha git gel yapmazsin. hem kira oder hem birikim yapar sonra kendi evini alabilirsen alirsin. Ilk başta hatayı yapmışsınız bir daha aynı hatayı yapmayın. Oturulmayacak durumdaysa masraf yaparsin normal bu.gözünüze batmasin o durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…