Kocamı seviyorum ama oğlu Yüzünden boşanmaya gidecek çok dertliyim :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben anne olmadım çocuğun annesi hayattayken ben onun annesi olamam.Bana zaten e lenneden önce Demişti ki ben zaten onun Herşeyyılundafı ilgileniyorum sen hissetmeyeceksin bile onu Yük etmem ben demişti.valla kendi çocuğun olmadığı için kendi çocuğuma her alacağımı alayım diye hissedemem ben siz kayınvalidenize kendi anneniz Gözüyle bakabiliyor musunuz

Aynen öyle cnm çok doğru söyledin bunu kimse kendi kanından olan gibi sevemez yeğenim yaşında ama yeğenim olarak göremiyorum çünkü sonradan girmiş biri hayatıma benim eşimin ailesi çocuğu istemiyor eşime söylemezler ama bana neler dediler hiçbirini eşime diyemedim senin annen bu çocuğun senden olmadığını düşünüyor diye nasıl diyeyim evet çocuğa çok ılımlı değilim ama borcumuz var ucu ucuna yetiyor kendimiz bile istediğimizde çıkamıyoruz çocuk gelince de bu sefer birşey almadık çünkü al demek kolay geliyor insanlara kira günü geldi kira eksik hadi bul buluştur tek avantajım benim nafaka 100 lira birde annesi sanki babası çocuğu öldürecek gibi kağıt imzalatmadan yollamaz kendi imza attıkları yeri yirtarlar senede iki den fazla yollamaz cocuk gelir ararlar sıkıldı ysan gel çocuk da sıkılıyor Burda çünkü oynayacak arkadaşi yok bizim kızımız olacak ilk sorduğu cinsiyeti ne erkek olsa kendine rakip görüyor yazık bazen üzülüyorum doğduğundan bu yana babasız büyüyor hala da öyle senede iki hafta babayı görmek bilmiyorum bes yaşında öz babasını idrak eden bir çocuk var kendi bile diyor keşke aldirsalardi o zaman o kadar içim acıdı ki

Oooo yüzde bi milyon sizi haklı buldum ben. Annesi babası hayatta üstelikte gelirleri olan bi çocuğa bi "abla" olarak yapacağınızı yapmışsınız. Bence eşiniz ona olan sevginizden ya da bi yuvaya olan hasretliğinizden dolayı sizin iyi niyetinizi suistimal etmeye başlamış.

Eşinizede çık kızdım. Siz hayatında olmasaydınız nasıl hayatını devam ettirecekti nasıl yiyip içecekti çocuğuna o laptopu nasıl alacaktı. Eşiniz ben borç ödüyorum demesin. Evin ve onun ihtiyaçlarını karşılayarak borcu aslında sizde ödüyorsunuz. Bi anne olarak anne olma isteğinizi anlıyorum ve hak da veriyorum ama bence bu aklınızdaki sorunları öncelikli bi halledin derim.

Diğer yorumları okumadım. Ama içimden geçenleri yazmak istiyorum.
Daha önce iki kez evlenmiş biriyle ilk evliliğinizi yapmışsınız. O sizin ilk defa tattığınız heyecanları daha önceden hem de iki kez tatmış. Haliyle iki kez boşanma geçirmiş ve nafaka ödeyen biri üçüncü eşten de boşanırsam endişesiyle çocuk yapmak istemiyor olabilir, çünkü o çocuk yapma duygusunu tatmış biri. Bu konuda ne yapılabilir bilmiyorum.
İkincisi anladığım kadarıyla eşiniz hala geçmişten gelen borçlarını ödediği için evin geçimi sizin üzerinizde. Bu durumda siz evin hem erkeği hem de hanımı durumundasınız. Aslında uzaktan bir gözle bakılınca bir sürü ümitle evlendiğiniz bir insan var, ama sanki istediğinizi bu evlilikte bulamamış bir de tüm yükü tek başınıza sırtınıza almış taşıyor gibisiniz. Şu aşamada çocuk yapmaktan çok evliliğin sürüp sürmeyeceği kesinleşmeden çocuk yapmamanızı öneririm. Çünkü bu kadar yükü daha ne kadar taşıyabilirsiniz ki? Üstelik bir de diğer evliliğinden olan çocuğun lap topuna kadar size aldırmaya kalkması da biraz yüzsüzlük gibi geldi bana, kusura bakmayın ama.
En önemlisi de evin tüm maddi yükünü siz taşıyorsanız ve beklediğiniz ilgi, sevgi ve desteği eşinizden görmüyorsanız neden bu evliliği sürdüresiniz ki?

İki ay falan bekleme cnm çocuk isteyen benim de her şeyine katlanabilirim de ayrica yaşım ortada de ben bekleyemem kusura bakma ben anne olmak istiyorum bu benim en doğal hakkim sen babalık duygusunu tatmisin de ben bu saatten sonra evladım için yaparım ne yaparsam de bak cnm hemen olmaz çocuk 38 den sonra tüp bebek falan da yapmıyorlar öyle kolay kolay erteleme bu senin en doğal hakkin kocan bencillik ediyor erkek 70 yasindada olsa çocuğu olur ama kadının en fazla 45 oda düşük ihtimal

siz zaten durumun fotoğrafını çekebiliyorsunuz. her şey ortada değil mi?
kocanız da sizi seviyor mu? yoksa onun geçimini sağladığınız için mi sizinle beraber?

Aynı şeyler ne işte cnm olurda ayrılırsam nafaka işte daha ne olacak kocanin senin hislerin umurunda bile değil bilmiyorum bizdede ben istememiştim ilk bir yıl kızıyorum bazen eşime bende 3. Eşim maalesef ama benim avantajım çocuk doğmadan ayrılmaları babalık duygusunu tatmadi biz hiç korunmadik o kadar çok istiyordu ki eşim düşünüyorum da evlilik iki kişi bir yere kadar çocuk evin herşeyi neşesi inan bı profesör demişti evliliğin %50 siz cinsellik %30 u çocuk %20 si anlaşma cidden de öyle bence çocuksuz bir evlilik meyvesiz bir ağaç bence sen ben çocuk istiyorum değil de senle bana benzeyen evladımız olsun istiyorum de ona baktıkça seni görmek istiyorum de hani daha sevecen hale getir düşünsene de ikimizin olan bir canlı de

Çocuk geldiğinde sana da yakın dursun eşin çocuğuna da. birinize yakın durup birinize soğuk mu davranıyo?
Ayrıca siz onun çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değilsiniz bunu sizden talep etmesi hiç hoş değil gerçekten

nasrettin hoca'nin herkese haklisin dedigi bir fikrasi vardi, konunuzu ve yorumlari okurken ayni o durumda buldum kendimi. sizi incitmeden yazmaya calisacagim, umarim basaririm, cunku bu konuda insanin dilinin ayarini bulmasi hakikaten zor.

esinize, bana laptop aldirmaya calisti diye kizmayin, bu tamamen neden sonuc iliskisi. ben de esinizin yerinde olsam ayni onun gibi ince dusunmem. adam 3. kere evlenebilmis ve hic evlenmemis bir kadinla, yetmemis dunya kadar borcunu kabul ettirmis, ve bu kadin evin gecimini ustlenmis, ayrica esyalar icin de para biriktiriyor. bu adamin yerinde ben olsam 'vay be ben neymisim' diye dev egomla sigacak yer bulamazdim. esim kendi borcunu oduyor diyorsunuz ama kucuk bir hesap yaparsaniz bu dogru degil. borcu olmasa evin gecimini beraber saglayacaktiniz ama butun yuk sizde bu durumda o borcu beraber oduyorsunuz. 37 yasina kadar evlenmemis bir kadin, e haliyle hayalleriniz beklentileriniz coktur. cocuk icin zamanin azaldigini hatirlatan biyolojik saat de eklenince ustunuzdeki baski unsuru artar. evet yasiniz 37 ama evlilige dair hayallerinizin, beklentilerinizin yasi olsa olsa 25'tir. siz resmen ucurumdan atlamissiniz. sizi iyice bunalima sokmak istemiyorum, guzel seyler yazayim diyorum ama yapamiyorum kusura bakmayin. her seyi kabullenirim sanmissiniz ama inceden pismanlik baslamis sanki. insan icten ice kin duyar, kendine, esine, cocuga.

erkekler bosanma nedenleri konusunda genelde yalan soylerler. belki 2. esin bosanma nedeni de cocugun masraflarini ona yikmasiydi yada adam ondan da cocuk istemedi. cocugun yasini hesap edince belki de 2. esle ilk esini aldattigi icin bosandilar ve ilk es cezalandirmak icin maddi zarara ugratti. olmaz olmaz demeyin kocaniz bunlari yapabilecek bir adam gibi geldi bana. borcumu sorma diyor, sizden bir sey isterken asiri rahat, yetmezmis gibi size surat asma hakkini kendisinde gorebiliyor.

cocugum yok henuz, yanlissam anneler duzeltsin lutfen, cocugun sizinle yatmak istemesi bana cok normal geldi. oz anne babasi olsa dahi cocuklar belirli yaslarda paylasmak istemiyorlar kiskanabiliyorlar ebeveynlerini. korktum deyip anne baba yaninda da yatmak isteyebiliyorlar, ben bunun dogru yada yanlisligini pas geciyorum ama bilin ki boyle durumlar olabiliyor. cocugun ergenligine cok az kalmis, simdi buna dayanamiyorsaniz ergenlik zamani sizin icin cok daha zor gececek bunlari hic dusundunuz mu? bu cocuktan psikolojik olarak saglikli bir birey olmasini beklemem acikcasi, uvey anne varmis o gitmis yenisi gelmis, kendi annesi evlenmis yeniden cocuk sahibi olmus. herkes kendine gore yeni baslangiclar yapiyor ama cocuk surekli degisen bir seylere alismak zorunda. baskalarinin secimlerine adapte olmasi gerekiyor. hayatin boyunca dalgali bir ruh haliyle ugrasabilecek misiniz?

esinizin guvenilmez yanlarindan birisi de 2. cocuk. adam cocukla ilgili tahmini bir zaman veriyor mu? yasim gecti ancak bir tanesine yetebilirim deyip belki de 2.yi istemeyecek.

zor bir hayati secmissiniz. umarim bu evlilikle ilgili vereceginiz kararlar sizi mutlu eder.

Oglu yuzunden değil esiniz yuzunden bosanmaya gider evliliginiz.

Babasi git sor tablet alir mi demis, 9yasindaki cocukta gelmis sormus. O cocuk daha 9 yasinda ve babasinin soyledigini yapmış.
2haftada bir geliyormus cuma gelip pazar dönüyor demissiniz. 2 gece babasi ogluyla uyuyabilir. Bunda kotu bisey yok ki. Belki babasini özlüyor belki yerini yadirgayip korkuyor olabilir.

Burada esinizi sorgulamaniz lazim. Tum maddi beklentileri cocuk babasindan, esiniz sizden bekliyor. Adam var olan cocuguna yetemiyor baksaniza. borc bahanesiyle yeniden cocuk sahibi olmak istemiyor gibi geldi bana.

Yerden göğe kadar haklısınız.
Ama asıl sorun çocuk değil babası..
Sizi çok güzel kullanıyorlar baba oğul..
Oğlu babasının durumunu blecek ve bişey istemeyecek yaşta..
Babasının parası varsa alır yoksa da istemez..
Hepimizin çocukları her istediğini alıyor mu?
Sizi çok ezmişler..
Siz de huzurum bozulmasın diye susmuşsunuz..
Kavga etmeyin ama itiraz hakkınızı da kullanın..

Evet çocuğun eve gelince rahat etmesini sağlıyorum eşim yokken temel ihtiyaçlarını karşılıyorum fedakarlık yapmak gönüllü olur zorunlu değil ki ben yeterince fedakarlık yaptığımı düşünüyorum benim de Pdikolojim kendimce önemli ..tşk ler

Çocuk meselesini de eklemek istiyorum..
37 yaşındasınız ve pekm fazla zamanınız yok..
Eğer gerçekten anne olmak istiyorsanız doğurun..
Bu adamla önünüzü göremeyeceksiniz hiçbir zaman..Ama neden anne olamayasınız..

Aynen arkadaşım geçenlerde tavrımı koydum 5 ayda çocuk mu düşünülür demişti yaşa bakıldığında düşünülür dedim sana 2 ay veriyorum dedim o sürece düşün karar ver yoksa senden vazgeçmek zorunda kalacağım.Böyle ertelemeye devam edersen oğluna yansıtırım bunu istemeden dedim biraz damardan gireyim dedim alttan tehdit..Sabırla bekliyorum inşallah ayrılmak zorunda bırakmaz beni..maddi olarak benden fayda gördüğü için kaybetmeyi de belki Göze alamaz diye umut ediyorum borçsuz çocuksuz öğretmen masrafsız daha nerde bulacak

Aynen öyle iyi kalpli melek olma Uğruna neden kendimi ezdireyim yapim güven çok önemli benim için önce bi istediğimi alayım ben çocuğumun babası sıfatını kazansın.Hep o fayda Görüyor ben bu evlilikte hiçbir fayda görmüyorum bencil diyorlar bana esas bencilliği iki su sonra yapacağım çocuk olayına kem küm ederse

Evet aynen bana diyor ki şu borcum bitsin dedim senin borcunun bitmesine ihtiyaç yok benim bu iş için bütçem var zaten.Bakıyo o yemedi bu sefer de diyor tanıyalım bi biraz daha bakalım anaç misin çocuk bakmak sandığın gibi Kolay değil ay hakaret gibi ya koca kadın oldum çocuk bakamıcam mi çok sinirlendim aklıma gelince

Korkuyorum ki borcu bitince işler Kötüye gidecek bana şu an ihtiyacı varken çocuk işini halletmeliyiz korunmuyorum o geri Çekme yöntemi kullanıyor güya.. buna rağmen olur inş ..olmazsa tekmeyi basacam zaten.çocuk yapmayacak olsam bu şartlarda boşanırdım büyük ihtimslle sevgiyi atardım bi kenara çocuk isteğim daha Baskın mantıklı olmak zorundayım.hayır tüm masraflar bende o borç ödüyor da yaptığım masrafın da kıymetini bilmiyor zaten sen yokken beb zaten bu kadar alışveriş yapmıyordum kendine alıyorsun demeye getiriyor

Ben surat asıyorum diye yazmamıştım kıvırmak kelimesi hoş olmamış.Ben elbetteki üzülüyorum mesela bu hafta sonunu örnek vereyim sıkıntıdan patladım ve eşim benle hiç alakalı olmadı yine hatta ismimle hitap ediyo hanım ekliyo bi de sonuna bunlara içten bozuluyorum ama zamanla alışmayı deniyorum tepki koymuyorum ben bi çocuk yapayım da olan ilgimi ona vereyim nasıl oluyormuş Görsün

Evet acele etmeliyim iki ay mühlet verdim kendisine

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…