Yaşadıklarımı çocuğa asla yansıtmıyorum ona sevgiyle yaklaşıyorum Öpüp sarılmıyorum sözlü şekilde ve kıvırtmıyotum sizin düşüncenizKonunuzu tekrar okudum demissiniz ki,eşim arada kalıyor ona yakın dursa ben,bana yakın dursa o surat asiyor demissiniz. Şimdi ben surat asmiyorum çocuğu seviyorum diyerek kivirtiyosunuz. Bişey alma konusunda haklisiniz. Uç günlük dunya çocuğu sevin,opun,sarılın.
bizşmki 9 Yaşında eşim iki Yaşında babasını kaybetmiş olduğu şöin MÜ bilmem çocuğa karşı ilgili hergün arar ilgili görünmeye çslışıyor.Eşim de tembih ediyo anlamı üzme sakin vs diye ama çocuğumun yerine koyayım diye mi sevdirmeye çslışıyo bana bilmemAynen öyle bizim ki küçük değil on yaşında o çocuk kaç yaşında bu önemli birde babanın tavrı benim ki der ablanı üzme bak ne diyorsa yap der yok diyorsa ısrar etme der bide eşim çok düşkün değil çocuğa açıkçası çünkü kadın annesinin evinde dogurmus iki aylık hamileyken ayrilmislar aldirmayi teklif etmiş eşim bosanicaksan demiş çocuğa karşı bı nasıl deyim babalık hissi yok gibi
Dün gece kapı yine açıktı ve iki defa geldi oğlan odaya yine .ben ikincide saatlerce uyuyamadım uykum kaçtı.Bu Mesajı yazarken çocuk Ysnımda söyledim ona odamıza gelmen doğru değil bak uyuyamadım başım ağrıyo şimdi gelme olur mu tamam dedi bakacaz artıkOn bir yaşında canım kocaman çocuk ne hakla gelir tatlı dille uyarin bence burası bizim odamız ha korkuyorsa illa kapıyı vursun içeri giremez eşiniz sizle çocuk arasına mesafe yıl cizememis bizde rahat değiliz maalesef hoşgeldin deyip opemiyorsun en basiti bu benim eşim de düşüncesiz davranışlarda bulunuyor çocuk geldi mı inadına yapıyor sanki bende kızdım ettim ama sonunda affettim çünkü erkek öfkeli kadına ilgi göstermiyor hatayı bağırarak anlatmakta buldum tatlı dille önce eşinle konuş cnm de ki çocuk ama 9 yaşında kendi uyuyabilecek yaşta ben senin karinim oda evladın ikimizin yeride ayrı de çocuğuna sınırlarını öğret de yoksa ayda bir alsın huzuru bozuluyosa diycem ama çocuk işte babası sınırını belli ederse yapmaz siz bı deneyin
Eşinizin çocuğuyla kıyas ve yarış halinde olmanız dışında size hak veriyorum. Oğlu geldiğinde idare edersiniz,yakınlaşmazsınız eşinizle fazla. Ama ayakkabıyı kendine alır gibi aldırıp,sonradan oğluna aldırmış olduğunu öğrenmeniz,laptop almanızı oğlunun ağzıylada olsa söyletmesi falan hoş şeyler değil. Kendi borcunu harcını bitirsin ne istiyorsa alsın ama size bu şekilde aldırması/aldırmaya çalışması hoş değil. Nafaka veriyor,bitmeyen borçları var,evi siz geçindirecek hale gelmişsiniz hala istemesi yüzsüzlük kusura bakmayın.
Bu şartlarda çocuk sahibi olmanızı tavdiye etmem.
Ben şöyle düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum bekarken yalnız yaşıyordum masraflarım yine vardı en azından Kartımı kaptırmıyorum dşyorum ÇOĞU bayan öyle..zaten iki yılı dolsun ortaya para koymasını isticem çocuğa gelince de bu adamdan çocuk yapılmaz dersem çocuk hayalinden vazgeçmek gerekir benim yaşındaki biri için...o kadar imkansız ki ciddi birini bulmak zamanında çok yorulmuştum herkes kullanma derdinde cinsel olarakEşinizin çocuğuyla kıyas ve yarış halinde olmanız dışında size hak veriyorum. Oğlu geldiğinde idare edersiniz,yakınlaşmazsınız eşinizle fazla. Ama ayakkabıyı kendine alır gibi aldırıp,sonradan oğluna aldırmış olduğunu öğrenmeniz,laptop almanızı oğlunun ağzıylada olsa söyletmesi falan hoş şeyler değil. Kendi borcunu harcını bitirsin ne istiyorsa alsın ama size bu şekilde aldırması/aldırmaya çalışması hoş değil. Nafaka veriyor,bitmeyen borçları var,evi siz geçindirecek hale gelmişsiniz hala istemesi yüzsüzlük kusura bakmayın.
Bu şartlarda çocuk sahibi olmanızı tavdiye etmem.
Çocuğun psikolojisini çok iyi özetlemişsiniz de bazı düzeltmeler yapıcam.Bu çocuk ikinci eşten ..ilkinden çocuk yok.Eşiyle telde konuşmuştuk iki kere hem de saatlerce kadın aldatmaktan bahsetmedi.kadın Adam'ı ben boşadım ettim dedi kumar oynuyor bana 100 bin kumar borcu Bıraktı dedi vs vs ama ben dava kağıtlarını gördüm boşayan Kışı kadın değil eşim burası yalandı.Kumar konusu Kafamı karıştırmıştı ama gelince öyle bişey görmedim çok sınadım araştırdım bişey bulamadım sürekli de benimledir.şimdi borç için 2 yıl istemişti ya 1.5 kaldı bakacaz ..ben bi çocuk yapayım da hayatımda Olmayı hak etmezse başaramazsak çocuğuma çok şükür bakabilecek durumdayım bugüne bugün.nasrettin hoca'nin herkese haklisin dedigi bir fikrasi vardi, konunuzu ve yorumlari okurken ayni o durumda buldum kendimi. sizi incitmeden yazmaya calisacagim, umarim basaririm, cunku bu konuda insanin dilinin ayarini bulmasi hakikaten zor.
esinize, bana laptop aldirmaya calisti diye kizmayin, bu tamamen neden sonuc iliskisi. ben de esinizin yerinde olsam ayni onun gibi ince dusunmem. adam 3. kere evlenebilmis ve hic evlenmemis bir kadinla, yetmemis dunya kadar borcunu kabul ettirmis, ve bu kadin evin gecimini ustlenmis, ayrica esyalar icin de para biriktiriyor. bu adamin yerinde ben olsam 'vay be ben neymisim' diye dev egomla sigacak yer bulamazdim. esim kendi borcunu oduyor diyorsunuz ama kucuk bir hesap yaparsaniz bu dogru degil. borcu olmasa evin gecimini beraber saglayacaktiniz ama butun yuk sizde bu durumda o borcu beraber oduyorsunuz. 37 yasina kadar evlenmemis bir kadin, e haliyle hayalleriniz beklentileriniz coktur. cocuk icin zamanin azaldigini hatirlatan biyolojik saat de eklenince ustunuzdeki baski unsuru artar. evet yasiniz 37 ama evlilige dair hayallerinizin, beklentilerinizin yasi olsa olsa 25'tir. siz resmen ucurumdan atlamissiniz. sizi iyice bunalima sokmak istemiyorum, guzel seyler yazayim diyorum ama yapamiyorum kusura bakmayin. her seyi kabullenirim sanmissiniz ama inceden pismanlik baslamis sanki. insan icten ice kin duyar, kendine, esine, cocuga.
erkekler bosanma nedenleri konusunda genelde yalan soylerler. belki 2. esin bosanma nedeni de cocugun masraflarini ona yikmasiydi yada adam ondan da cocuk istemedi. cocugun yasini hesap edince belki de 2. esle ilk esini aldattigi icin bosandilar ve ilk es cezalandirmak icin maddi zarara ugratti. olmaz olmaz demeyin kocaniz bunlari yapabilecek bir adam gibi geldi bana. borcumu sorma diyor, sizden bir sey isterken asiri rahat, yetmezmis gibi size surat asma hakkini kendisinde gorebiliyor.
cocugum yok henuz, yanlissam anneler duzeltsin lutfen, cocugun sizinle yatmak istemesi bana cok normal geldi. oz anne babasi olsa dahi cocuklar belirli yaslarda paylasmak istemiyorlar kiskanabiliyorlar ebeveynlerini. korktum deyip anne baba yaninda da yatmak isteyebiliyorlar, ben bunun dogru yada yanlisligini pas geciyorum ama bilin ki boyle durumlar olabiliyor. cocugun ergenligine cok az kalmis, simdi buna dayanamiyorsaniz ergenlik zamani sizin icin cok daha zor gececek bunlari hic dusundunuz mu? bu cocuktan psikolojik olarak saglikli bir birey olmasini beklemem acikcasi, uvey anne varmis o gitmis yenisi gelmis, kendi annesi evlenmis yeniden cocuk sahibi olmus. herkes kendine gore yeni baslangiclar yapiyor ama cocuk surekli degisen bir seylere alismak zorunda. baskalarinin secimlerine adapte olmasi gerekiyor. hayatin boyunca dalgali bir ruh haliyle ugrasabilecek misiniz?
esinizin guvenilmez yanlarindan birisi de 2. cocuk. adam cocukla ilgili tahmini bir zaman veriyor mu? yasim gecti ancak bir tanesine yetebilirim deyip belki de 2.yi istemeyecek.
zor bir hayati secmissiniz. umarim bu evlilikle ilgili vereceginiz kararlar sizi mutlu eder.
Haklisin mantik yolundan ayrilma.Bakın arkadaşlar şöyle bir düşüncem var umarım yanlış anlaşılmadan anlatabilirim.Biz evimizden 1-2 ay sonra taşınacağız o Yüzden eşya almadık.Araba henüz yok onu da almam yönünde önerisi var eşimin..iş yerine ili vesaitte gidiyorsun güya benim için ysni beni düşünüyo güya ama oğlunu rahat gezdirmek için de istiyor olabilir öünkü bensiz asla alamaz o..şimdi ben şöyle düşünüyorum ben eşyayı da arabayı da Çocuk yapma işinden sonraya atmak istiyorum kötüyü Düşünecek olursak ys çocuk yapma meselesi sonuçsuz kalırsa ve bu üvey anne rolüne daha fazla katlanamazsam da ayrılmak istersem geride toplayacak bişeuim Olmasın.arabada da hak iddia edemesin hem,.şimdi birileri yine kınım kınım kınar beni ama uyanık olmak zorundayım salak yerine girmek istemiyorum haksız miyim
hatta tablet ya da laptopSor bakalim sana tablet ya da telefon alir mi kismıni simdi farkettim çok iticiymis gercekten.
Allah sabir versin
Haklisin mantik yolundan ayrilma.
Evet bunu engellemek için kapıyı kapattırıyorum ama eşim her seferinde kapatmaya unutmuş gibi yapıyor dğn de açık kaldı bu sefer ses etmedim geldi yine çocuk iki kere..bu seferinde Ağlayarak gelmedi eşimin ayağını dürttü sanırım uyansın da onu farketsin diye o da oğlum ne oldu niye geldin deyip odaya götürdü bi sure bekledi uyuması şçin ama ikinciden sonra ben uyuyamadım saatlerce.Az önce çocuğa dedim ki bak canım karı kocaların odasına giyinmez hem senin ikinci gelmenden sonra ben uyuyamadım şimdi de başım ağrıyo bi daha gelme olur mu tmm dedi bakalım tutacak mıKocaman çocuk odaniza niye giriyor ki.Annesi hiç mi egitmemis.Çok sinir bozucu.
Keseler hiç ayrı olur mu diyenlere de şunu Söyleyeyim evliliğimizin devamı için çocuk fikrine olumlu bakmalı Allah verir vermez o ayrı ama çocuk yapma konusunda beni üzerse ayrılırım ve ayrılırsam neden tabiri caizse kazık yemiş olarak ayrılayım ki daha da depresyona gireyim bi de bundan.Bi arkadasım da dediği gibi ayrılmak ons benimki kadar koymaz Çünkü beklentileri karşılanmayan ben oluyorum eksik kalan benBakın arkadaşlar şöyle bir düşüncem var umarım yanlış anlaşılmadan anlatabilirim.Biz evimizden 1-2 ay sonra taşınacağız o Yüzden eşya almadık.Araba henüz yok onu da almam yönünde önerisi var eşimin..iş yerine ili vesaitte gidiyorsun güya benim için ysni beni düşünüyo güya ama oğlunu rahat gezdirmek için de istiyor olabilir öünkü bensiz asla alamaz o..şimdi ben şöyle düşünüyorum ben eşyayı da arabayı da Çocuk yapma işinden sonraya atmak istiyorum kötüyü Düşünecek olursak ys çocuk yapma meselesi sonuçsuz kalırsa ve bu üvey anne rolüne daha fazla katlanamazsam da ayrılmak istersem geride toplayacak bişeuim Olmasın.arabada da hak iddia edemesin hem,.şimdi birileri yine kınım kınım kınar beni ama uyanık olmak zorundayım salak yerine girmek istemiyorum haksız miyim
Evet ben de aynen sırf o Yüzden katlanıyorum sonrası ne olursa dşyorum ama ikna olursa ve inşallah bir bebeğimiz olursa Sağlıcakla inşallah o zaman her şey yoluna girecek diye umuyorum çünkü ben rahata ereceğim.Bu arada bu çocuğu da eski eşi zorla ikna edip yapmiş 4 sene sonra olmuşYerinde olsam bende böyle birine ancak çocuk sahibi olmak için katlanırdım,sonrası artık ne olursa..
Ama çocuğunuz olursa şartlarınız eşitlenecektir oda mecburen fedakarlık yapmak zorunda kalacaktır,şuan belliki sizin çocuk zaafından faydalanıyor ve kullanıyor,kolay kolay çocuk yapacağını sanmam.
Merhabalar arkadaşlar ben 37 yaşındayım eşimle ilk Evliliği Yaptım fakat o iki defa boşanmış biri ben ise onun 3.eşiyim bir oğlu var velayeti annede anne ise evli yeni bir bebeği olmuş.Ben boşanmış biriyle evlenmem asla diyordum ama bu büyük lafımı çok güzel bir şekilde yedim malesef.Eşim şimdiye kadar karşıma çıkan kriterlerime en yakın kişiydi.Ailem boşanmış çocuklu biriyle evlenmeme razı gelmedi ama ben hem sevdiğim anlaştığım Kişiyi bu yaşımda ancak bulabildim ve çocuk istiyorum.Aileme rağmen evlendim boşanmış Olmasını Artı görmeye çalıştım (en azından ne yapmayacağını bilir dedim) , çocuklu Olmasını Artı görmeye çalıştım ( iyi bir baba olması)
Gel gelelim arkadaşlar çocuk eşimin yanlış tavrı Yüzünden bana batmaya başladı15 günde bir hafta sonu geliyor.Eşim çocuk gelfiğinde arada kalıyor bana yakın dursa çocuk kapris yapıyor gelmek istemiyor anneye şikayet ediyor benle ilgilenmiyo diye,ona yakın durunca da Aramıza soğukluk giriyor.Çocuk geldiğimde kendimi ötekileştirilmiş hissediyorum.neyse bunları kabul ederek Göze alarak geldşm zaten .Beraber güzel güzel geçinelim deyip iyi davrandığımda da eşim yüz buluyor çocuğa bişeyler aldırmaya Çalışıyor bana.Ben çalışan biriyim eşimin borcu var eski eşinin kendisine yıktığı yüklü bir borç ödüyor nafaka da ödüyor eve katkısı yok borcu bitinceye kadar ben evin masraflarını karşılıyorum birikim yapıyorum .
Geçenlerde bi gün ayakkabıcıdan ona ayakkabı bakmaya gittik o bi ayakkabı aldı ben ödedim ama meğer oğluna almış bana aldırttı yani.Bugün de oğlunu bana yolluyor sor bakalım sana tablet ya da lap top alır mı ? Reddettim ben tabi ve şu an bana soğuklaştı konuşmuyor.Çocukla ilgileniyorum beni seviyor hediye aldığım gezdirdiğim de oldu ara ara.Hatta bu ay bizde ve eşim çslışıyor ben tatildeyim çocuğu gğn boyu yedir içir gezdir yapıyorum bunlara diyeceğim yok çocuğun suçu yok ve Hayatımızda olacak hep orası tamam ama emri vaki yapılması hoş değil. Ve de surat edilmesi Sinir krizi geçiriyorum içten içe ve kimseyle paylaşamıyorum çatlıcam yaaa..Ha bi de çocuk işini erteliyor benim YAŞ sorunum var bi umut bekliyorum çocuk işine evet desin de yapalım diye..yoksa boşanacağım diyeceğim de bu yaştan sonra bunu unutup da kimle tanışayım da çocuk yapayım ayyyy çok moralim bozuk o kadar üzgünüm ki(( dertleşelim arkadaşlar paylaşmaya o kadar ihtiyacım vardı ki ne düşünüyorsunuz ?
Ozaman adam bu konuda uyanıktır ve sizinde çocuk konusunda ne kadar istekli olduğunuzun farkındadır ve bu onun sizden isteklerine karşı tek kozu.Kolay kolay bu kozu size vereceğini sanmam,aman diyim uyanık olun bu süreçte mal edinmeye falan çalışmayın.Evet ben de aynen sırf o Yüzden katlanıyorum sonrası ne olursa dşyorum ama ikna olursa ve inşallah bir bebeğimiz olursa Sağlıcakla inşallah o zaman her şey yoluna girecek diye umuyorum çünkü ben rahata ereceğim.Bu arada bu çocuğu da eski eşi zorla ikna edip yapmiş 4 sene sonra olmuş
Halbuki soyle dusunse esiniz bu sartlara rağmen esim cocuk istiyor bu evlilige esinize sizi daha cok bağlıycak hem oda kotu tecrubelerden sonra sizinle yeni guzel bir sayfa acmis yeni bir evlat sahibi olacak ama karşımizdaki en yakınımızda olsa beyninin içinden geçenleri okuyamiyoruz malesef umarim evliliğinize bakışınız eşinizle aynıdır hersey istediğiniz gibi olurAynen arkadaşım geçenlerde tavrımı koydum 5 ayda çocuk mu düşünülür demişti yaşa bakıldığında düşünülür dedim sana 2 ay veriyorum dedim o sürece düşün karar ver yoksa senden vazgeçmek zorunda kalacağım.Böyle ertelemeye devam edersen oğluna yansıtırım bunu istemeden dedim biraz damardan gireyim dedim alttan tehdit..Sabırla bekliyorum inşallah ayrılmak zorunda bırakmaz beni..maddi olarak benden fayda gördüğü için kaybetmeyi de belki Göze alamaz diye umut ediyorum borçsuz çocuksuz öğretmen masrafsız daha nerde bulacak
Alkışlıyorumhem adamın eski evliliğinin borcunu öde (eş ödüyormuş ama olsun, sonuçta o para da o evin rızkından gidiyor) hem evi geçindir, hem de çocuğun maddi olarak yüklü isteklerine cevap vermen beklensin. bu adil mi yani şimdi? konu sahibi çocuğa laptop tablet almak zorunda değil. bu açık ve net. hediyeler alıyor, gezdiriyorum yedirip içiriyorum, misafir ediyorum diyor. daha ne yapması gerekiyor ki çocuk için. bence tüm yükümlülüklerini yerine getiriyor bu evlilikte. yok artık isterlerse bi ev bi araba alıp geleceğini de garantiye alsın?
Lutfen Ayrica bebek olayiniz hassas noktanız bu belli ama bebek olayi esinizin size bir lutfu bir düşünmeyin onada bu sekilde hissettirmeyin kendini fedakarlik yapıyormuş gibi hissetmesin o ikinizin bebegi olucakAynen öyle iyi kalpli melek olma Uğruna neden kendimi ezdireyim yapim güven çok önemli benim için önce bi istediğimi alayım ben çocuğumun babası sıfatını kazansın.Hep o fayda Görüyor ben bu evlilikte hiçbir fayda görmüyorum bencil diyorlar bana esas bencilliği iki su sonra yapacağım çocuk olayına kem küm ederse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?