- 24 Ekim 2019
- 8.116
- 49.678
- 548
- Konu Sahibi Aksmsedasi
-
Ben Köye gidince kendi evinden çok ev işi yapiyorum o yüzden evinden hariç hiçbir yer cazip grlmiyor heleki ortalıkta salgın var bu yüzden annem babam 55bile yoklar köye gitmek istemedim bizde varsa onlara geçmesin diye çünkü biz hafif geçiririz felan farketmeyiz yaşlılar kaldiramiyorlar bence evinizde oturunYa ben çok uyuzum ya da eşim beni anlamak istemiyor. Bildiğiniz üzere corona yüzünden çoğu is yeri kapandı ve eşimde evde ailesi köyde yaşıyor ama yılın belli dönemi buradalar 10 gun oldu koye gideli eşimin abisi de köyde bizimde gelmemizi istiyolar koye gitmek cok istiyorum ama evlendigimizden beri1 kere gittik oda düğünde cok istememe rağmen basima gelecekler yüzünden surekli endişeliyim bu durum eşimi de yıpratıyor farkındayım ama hic bir zaman gitmeyelim demedim sadece beni olduğum gibi kabul et benden fazlasını bekleme diye surekli uyardım ve bu durum evliliğimiz boyunca bizi yipraticak sanırım işin kötü tarafı oda bizi istemiyo yanında götürmek ben huysuzluk yaparim diye mesela 1 hafta kalırsak 7 gun boyunca dağda bayırda olacak ben evde kalicam yok soyle yap yok insan temizlik yapar yok anneme yardım eder bide 1 bucuk yasinda kızımız var allah uzun ömür versin cok hareketlidir kendisi yani isin özü şu koye gitmek istiyorum ama evim olmayan bir yeri kendi evimmiş gibi çekip ceviremem sadece kayinvalideme yardımım dokunur sofra kur topla yika onun haricinde hadi anne gel temizlik yapalim demem diyemem oyle yapıda birisi degilim cocugumla çamurda oyunlar oynamak solucan aramak ırmak kenarında suyu izlemek bana daha cazip geliyo oda bunu anlamiyo ben gidersem zaten seni götürmem orda yok bu geldi ya hic oturamadım nolucak temizlik yapsan ölür müsün vs deyip duruyo yanlış mi düşünüyorum bencillik mi yapiyorum yoksa kendimi ona anlatamiyo muyum bilmiyorum 24 yaşındayım büyümen lazim diyo ama 34 de olsam aynı seyleri düşünücem eminim
Tamam iş yapmak için gitmiyorsunuz ama eşinize de bu şekilde anlattıysanız huzursuzluk çıkması normal.şu koye gitmek istiyorum ama evim olmayan bir yeri kendi evimmiş gibi çekip ceviremem sadece kayinvalideme yardımım dokunur sofra kur topla yika onun haricinde hadi anne gel temizlik yapalim demem diyemem oyle yapıda birisi degilim cocugumla çamurda oyunlar oynamak solucan aramak ırmak kenarında suyu izlemek bana daha cazip geliyo oda bunu anlamiyo ben gidersem zaten seni götürmem orda yok bu geldi ya hic oturamadım nolucak temizlik yapsan ölür müsün vs deyip duruyo yanlış mi düşünüyorum bencillik mi yapiyorum yoksa kendimi ona anlatamiyo muyum bilmiyorum 24 yaşındayım büyümen lazim diyo ama 34 de olsam aynı seyleri düşünücem eminim
izolasyondan cıkmak istemiyorum cocugumla, kocam zorluyor gidelim diye tarzı bisey sandım konuyu...
burda temizlikten önce virus var salgın var koyde kalabalık var. Derdınız bu degıl ama.
Salgının ciddiyetini anlamanız evden cıkmamanız ıcın ne olması lazım?
TV de şehirler arası otobüste röportaj yapılıyor ... tekli koltuklara oturtulmuş bir dolu otobüs insan...uygulamadan çok memnunuz "evde kal Türkiye " tarzında konuşuyorlar !! Aldı mı beni bir gülmeBen de bu mecburi hali kimler bu kadar fırsata çevirip gezme derdine düşüyor diyordum. Evde kal cümlesinden ne anlıyorsunuz ki?
Yollar, otogarlar bir yerlere gitme telaşında bir dolu insanla dolu. İzin almaya çalışıyorlar bir de.
Biz de eşimle oğlumla 10 gündür evdeyiz. Bu hafta da böyle olacak. Annem babam köye gittiler onlara sokağa çıkma yasağı gelmeden önce.
İşyerimiz tatile girince de gitmedik yanlarına taşıyıcı falan olabiliriz bulaştırabiliriz diye. Bırakın köye gitmeyi pazara markete bile tırsarak gidiyoruz.
İnsanlar hala kavrayamadı şu olayı.
Benım de 15 gun oldu, hasta oldum doktora gidemedim korkudan agrı cekıp duruyorum.
Boyle ınsanlar gorunce sinirleniyorum.
Ben de bu mecburi hali kimler bu kadar fırsata çevirip gezme derdine düşüyor diyordum. Evde kal cümlesinden ne anlıyorsunuz ki?
Yollar, otogarlar bir yerlere gitme telaşında bir dolu insanla dolu. İzin almaya çalışıyorlar bir de.
Biz de eşimle oğlumla 10 gündür evdeyiz. Bu hafta da böyle olacak. Annem babam köye gittiler onlara sokağa çıkma yasağı gelmeden önce.
İşyerimiz tatile girince de gitmedik yanlarına taşıyıcı falan olabiliriz bulaştırabiliriz diye. Bırakın köye gitmeyi pazara markete bile tırsarak gidiyoruz.
İnsanlar hala kavrayamadı şu olayı.
Kesinlikle. Benım kendimce gecırecegım bıseyımde yok agrı ve korku karisik katlanıyorum, cuma gunu doktor hastanede olacakmış boyle devam ederse mecbur gideceğim ama o kadar korkuyorum ki. Gunlerce evden çıkmayıp direkt hastaneye gitmekte korkutuyor beni.Çocuğumun geçmeyen geniz akıntısı var. Sabahları tıkanıyor öksürüyor. Doktora götürmüyorum hastalık dolu diye. Kendimizce ilaçtır pekmezdir vickstir idare ediyoruz..
Köy yanar, deli taranır diye buna deniyordu galiba.
Dünya neyin derdinde, bunlar iştir solucandır kv dir gidiyor..
Eşiniz haklı büyümeniz lazım. O sizin dediğiniz masallarda olur. İnsan evli olunca malesef ailesiyle de evli oluyor ve istemese de arada sırada katlanması gerekiyor.Ya ben çok uyuzum ya da eşim beni anlamak istemiyor. Bildiğiniz üzere corona yüzünden çoğu is yeri kapandı ve eşimde evde ailesi köyde yaşıyor ama yılın belli dönemi buradalar 10 gun oldu koye gideli eşimin abisi de köyde bizimde gelmemizi istiyolar koye gitmek cok istiyorum ama evlendigimizden beri1 kere gittik oda düğünde cok istememe rağmen basima gelecekler yüzünden surekli endişeliyim bu durum eşimi de yıpratıyor farkındayım ama hic bir zaman gitmeyelim demedim sadece beni olduğum gibi kabul et benden fazlasını bekleme diye surekli uyardım ve bu durum evliliğimiz boyunca bizi yipraticak sanırım işin kötü tarafı oda bizi istemiyo yanında götürmek ben huysuzluk yaparim diye mesela 1 hafta kalırsak 7 gun boyunca dağda bayırda olacak ben evde kalicam yok soyle yap yok insan temizlik yapar yok anneme yardım eder bide 1 bucuk yasinda kızımız var allah uzun ömür versin cok hareketlidir kendisi yani isin özü şu koye gitmek istiyorum ama evim olmayan bir yeri kendi evimmiş gibi çekip ceviremem sadece kayinvalideme yardımım dokunur sofra kur topla yika onun haricinde hadi anne gel temizlik yapalim demem diyemem oyle yapıda birisi degilim cocugumla çamurda oyunlar oynamak solucan aramak ırmak kenarında suyu izlemek bana daha cazip geliyo oda bunu anlamiyo ben gidersem zaten seni götürmem orda yok bu geldi ya hic oturamadım nolucak temizlik yapsan ölür müsün vs deyip duruyo yanlış mi düşünüyorum bencillik mi yapiyorum yoksa kendimi ona anlatamiyo muyum bilmiyorum 24 yaşındayım büyümen lazim diyo ama 34 de olsam aynı seyleri düşünücem eminim
Cumartesi gecesi bir arkadasım story paylasmis butun komsuları onda, kucucuk masada lar dıpdıbe sigaralar yanıyor 'karantına keyfı' yazıp #evdekal yazmayı da ihmal etmemıslerdı.TV de şehirler arası otobüste röportaj yapılıyor ... tekli koltuklara oturtulmuş bir dolu otobüs insan...uygulamadan çok memnunuz "evde kal Türkiye " tarzında konuşuyorlar !! Aldı mı beni bir gülme
Kesinlikle. Benım kendimce gecırecegım bıseyımde yok agrı ve korku karisik katlanıyorum, cuma gunu doktor hastanede olacakmış boyle devam ederse mecbur gideceğim ama o kadar korkuyorum ki. Gunlerce evden çıkmayıp direkt hastaneye gitmekte korkutuyor beni.
Allah herkese akıl fikir ve saglık versin.
Tertemiz uc kısılık evını bırak kalabalığa git ve tek derdin ordakılere hizmet edeyim mi olsun.
Cocugunuza da cok gecmıs olsun. ♥
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?