Yazarken böyle bi alıntı olacagnı hesaplamıştım.Güncel 3 senelik astsubay maaşını doğu tazminatıyla ortalama 80 bin baz alsak,bekar asker lojman ya da misafirhane kullanmış olsa tabuldot yemek yese aylık 30 bin harcadı desek 50 bin bir milyon sekiz yüz bin kazancı olur.Ok ailesine 800 vermiş olsun.
800 ya da 1 vermiş olması arasında büyük fark yok bence -derdim hesaptaki bu kısım değil yani. (ve de enflasyon farkı hesaplayamıycam şimdi hiç)
ben de aylık geliri ortalamada 3 yılda 80 bin gibi bişey olsun üzerinden hesap yapmıştım 80*36 = 2800.
600 bin lira sırf altın tutuyor kendisi almış, 300-400 de evlilik sürecinde harcamıştır herhalde. eşyaları filan daha çok kızın babası almış zaten. düğün salonu giysiler dış çekim balayı gidip gelmeler vs. diyelim.
o nedenle 1 milyon düğüne harcasın demeniz OK. bu ayda 30 bine yakın evlilik için biriktirmiş demek oluyor.
ama kalan paradan ne kadar kendine ne kadar aileye neye harcamış bilmiyoruz. bu önemli.
Urfada ne alacak bu kişi o da önemli.
çünkü hakkaten 800-1 milyonu aileye verdiyse ayda 20 bin belki fazlası yapar, kendisi 30 harcayıp aileye de 20-25 gönderiyorsa 1- kendisi leş bir standartta yaşamıştır, bu kız daha yüksek bir standartta yaşamak isterse bu sefer o da sorun olur 2- ailesine yine o kadar yollayacaksa ve urfada şırnaktaki kadar almıyorsa (alıyor mu?) o da ayrı bir sorun olur
hiç dertleri yoktu bir de bunları şaaptım şimdi ama bence olayın özü bu
bu adam aileye yollamak yerine kendine araç almış olsa, belli bir yaşam tarzına ve standardına alışık olsa, normali bu olsa
ilk araç arızasında kendisi de arıza çıkarmaz
balayını 3 günde tutmaz, araba kiralar, o balayı yapılır çünkü yani, balayı bu ---tamamen örnek olarak veriyorum
ha ama adam ne yapsın
ailesi bu normali bu, bunu yaşamış. bunu bilmiş.
evet.
ben normali ailesi standardı bu olan adamla evlenmeyi büyük risk olarak görüyorum. ama herkesin kendi hayatı elbette.