Kocamın ailesiyle çok yakın

Kocanız sizin maaşınızla ve sağladınız imkanlarla evli. Ailesine sınır çizsin. Kendi ailesine maddi ve manevi yardımda bulunuyorsa sizin isteklerinizi de göz ardı etmeyecek. Siz lafını etmedikçe laf işitirsiniz.

Bu malum ırkta da hep doğu için kıçını yırtıp ama batının güzelliklerinin icinden geçme hevesi olur zaten. Batidaki kizlar onu bekliodu gelse de bi şenlensek diye. Görünce karşı kaldirima geçilesi herifin iki haftalik karısına dedigi laflara bak bak bak hele.

Dertsiz başına dert almışsın, çok canim sıkıldı. Senin ailen hangi şehirde? Şunun kardeslerine de yuz verme okuyo mokuyor diye sana ne size mi okuyorlar. Okusalar ne olacak sanki apartuman yöneticisi mi olacaklar :) herkes de okumamali ya kim amele kim demir iscisi olacak herkes okursa. Parasi yoksa okumaz napalim yani biriniz ogretmen birinin astsubay kendinize yetmez ki baskasina bakasiniz.

Once bi kendi elinden is gelsin de sonra babana laf soylesin ayrica. Hem adamin arabasina bin hem cemkir nankore bak cok kuruldum. Bu seni kolay kolay birakmaz da. Adalet anlayışı yok ve pişkin süründürür seni. Bunun anasina danasina falan ne gidiosun bu ne ki onlar ne olsun besbeter cahillerdir aksama kadar sinirlerini bozarlar senin. Niye dinlemedin babani gene de zarardan dönsen kar. Altinlari al ayril bence duzelmiyorsa ilk sene.

Sizin şuan duştan saçınızı kurutmaya fırsatınızın olmaması lazım, ne ara balayı yaptınız?

Aman ha maaşınızı ona verip evi sen idare et falan demeyin.Maaşınıza sahip çıkın.
Çocuk ilk 5 yıl yapmayın düzen otursun ki ben bu konuda ümit göremedim.
Anasına gidecekse otobüse bindin gitsin araba bana lazım diyin.
Batı da onu bekliyordu gelsin paşam batıda görev yapsın diye. Kolaydı öyle hemen batıya tayin.
Baştan sınırlarınızı çizin yoksa çok üzülürsünüz

Sonra ne oluyor peki ? Sürekli benim istediğimi yaptığını ama benim sorun çıkaran biri olduğumu söylüyor.
Mm anlatsam roman olur. Altlı üstlüydük. Kabus gibiydi. Sürekli kardeşi ailesi her akşam her haftasonu kahvaltı yemek. Sorun çıkardığımı kötü biri olduğumu söylüyordu. Normalmiş yemeğe çağırıyorlarmışş ne varmış ailesini istemiyormuşum. He bir de eşimin sorma huyuda yoktu. Ne savaş verdim. Kaynanam yok kalın yok akşamda şunu yapıcam misafir gelirr gelinn edin durun kardeşinide çağır et. Ben kabul etmiyorum pazar günü benim için eşimle geçirilmesi gereken gündür dedim. Yılmadım haber vermediğinde neden evlendin sen sürekli ailenle olucaksan dedim. Kötüsün dedi değilim dedim. Gelinsin ama yani ne bekliyorsun dedi. Gelinim de kölenizmiyiz biz dedim. Kardeşini çağırmadım yeri geldi gitmedim. Lafta soktular yanımda bıdı bıdı da ettiler. Gözünün önünde yemek döktüm günahıda sana hadi kalk bakalım gidiyoruz annene dedim. Kendi ailemede aynıydım. Pazar günü gitmezdim eşimle geçirirdim. Ne bileyim işte habersiz kızıyorsam eşime sorardım o sormasada sorardım ki benim yapım bu ailenle derdim yok demekti amacım.
Bir gece ailesinden gece 12 de eve geldiğimizde çektim kenara sakinim ama sertimde. Korktu. Noldu dedi.
Biz neden evimize bu saatte geliyoruz dedim. Savunma yaptı. Pardon da ben bunu kabul etmiyorum devam edicekse yolumuzu ona göre çizelim dedim. Asla vazgeçmedim. Alışması zaman aldı ailesininde. Millete hep şey der ay ben çocuklara hiç karışmadım. Gelinim izin verdirmedi diyemez :) kocamla anlaşınca ailesi ona laf soktu. Kılıbıksın tarzında. Bana kötü davranmaya başladılar. Görümcem abisine sen işte gelmiyorsun etmiyorsun onu almıyorsun çağırmıyorsun diye hırçınlaştılar. Hepsi geçti. Eşim kendinize gelin dedi lafı yiyemedi. Banada laf sokmaları umrumda olmadı daha da mesafe koydum. Sonuç ? Görümcem beni seviyor kaynanam seviyor ve herkes alıştı. Eşimde. Herşeyi sorar misafir geldiğinde kaynanama da gitmezdik gezerdik tatiller yaptık kimsede neden diyemedi dedirtmedim.
Çalışırdım birlikte köye giderdik yok izin al yok erken çık birsürü tantana eşime derdim ki kimse beni sıkıştırmayacak bunalicaksam kendi arabamda otobüsle gitsinler.
Siz de vazgeçmeyin alışırlar

Bu ne be şişme erkek mi jdjdh

Eşiniz üç senede ortalama 2 milyon gibi bir para kazanmıştır.Düğün masrafları,mobilyalar altın 1 milyon harcamış olsa aşağı yukarı 1 milyonu ailesine vermiş gibi görünüyor.Doğuda çekirdek aile kavramı hala oturmuş değil,evler ayrılsa da genelinin kaynvalde kaynpeder evinde gibi bi yaşamları oluyor.Çaluşıyor olmanız da bi şeyi değiştirmez.Büyük aile bağlılığı ve baskısı cocuklarınız olunca daha da artacaktır.Siz daha cok yenisiniz ya şimdi net bi dille,gerekirse küslüğü göze alarak tavrınızı ortaya koyacaksınız ya da şimdi susarsanız hep bu derdi cekeceksiniz.

Madem gitgel yapacaktı evlenmeseydi. İlk zamanlar bunaltırlar niye gelmiyosunuz kalmıyosunuz diye. Aynı şehirdeyiz en son bayramda gittim evlerine. Aramızda kavga gürültü yok ama davranışları beni buna itti.
Takılmayın. Evde işim var benimde kendime göre planım var bişeyler diyin her seferinde.

Benim anlamadigim bu erkekler ailelerine maddi manevi bakmak istiyorsalar ki ufak tefek seylerden bahsetmiyorum ama hayatina aldigi kadini zorlayacak kadar yapanlar kastim neden evleniyorlar evlenme kardesim evlenip haftasonlari karini zorla goturene kadar 7/24 takil ailenle evlenip 1 vermek yerine kal bekar 5 ver kadinlari neden yakiyorlar anlamiyorum

e seks de lazım
hep manuel mi takılacak kazık kadar adam?
şırnakta dağda herif, nerede neyle takılsın?

+ çamaşırı bulaşığı yıka, yemek yap, genel olarak astsubay/uzman-polis adamlar ev düzeni de iyi olmuyor, (bunlar büyükşehirdeki beyaz yaka adam gibi olmuyor yani ki onlara bile bi sürü laf sayıyoruz şurda) koy bunlardan 3 tanesini aynı eve, o ev %90 ahıra dönüyor. acaba o nevresimleri hiç değiştiriyorlar mı? oysa al çiçek gibi hemşire/öğretmen bir kız mis gibi ev. tertemiz havlular.

evlenip 1 vermiyor ki işte, annesine bedava işçi de götürüyor yanında. bekarken verdiği kadar evliyken de vermeye genelde çalışıyorlar o yüzden kadını çalışan alıyor.

ben bu abilerdeki evlenme motivasyonunu sonuna kadar anlıyorum
bunlarla evlenen genç, maaşlı kadındaki motivasyonu anlamıyorum ben

Eşiniz üç senede ortalama 2 milyon gibi bir para kazanmıştır.Düğün masrafları,mobilyalar altın 1 milyon harcamış olsa aşağı yukarı 1 milyonu ailesine vermiş gibi görünüyor.
2 milyonun 1ini aileye verdi 1ini de düğüne altına harcadı, bitti.

yavv 3 senedir bu adam taş mı yedi, önünde arkasında yaprakla mı gezdi?

tamam biriktirmemiş de illa bir evi var bi faturası var, sivil 3-5 kıyafeti, en azından cep telefonu, eve bir TV almıştır. 7x24 karargahta karakolda operasyonda mı yaşıyor bu adamlar? 3 yılda hiç mi sivil hayatı olmadı bunun?

hayır olmasa kız urfada bu şırnakta cep telefonu bile olmadan nasıl görüştüler? dumanla mı?

Yazarken böyle bi alıntı olacagnı hesaplamıştım.Güncel 3 senelik astsubay maaşını doğu tayiniyle ortalama 80 bin baz alsak,bekar asker lojman ya da misafirhane kullanmış olsa tabuldot yemek yese aylık 30 bin harcadı desek 50 bin bir milyon sekiz yüz bin kazancı olur.Ok ailesine 800 vermiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…