- 10 Kasım 2022
- 505
- 786
- 33
Kocanız sizin maaşınızla ve sağladınız imkanlarla evli. Ailesine sınır çizsin. Kendi ailesine maddi ve manevi yardımda bulunuyorsa sizin isteklerinizi de göz ardı etmeyecek. Siz lafını etmedikçe laf işitirsiniz.Kızlar merhaba. Burayı yeni açtım yeni kullanıcıyım. Konu hakkında daha önce başlık açılmış mı bilmiyorum.
Ben yeni evliyim. Aslında nikahımız nisanda oldu ama 8 ağustosta evlendik. Evlendiğimizden bu yana eşimin şehir dışında yaşayan ailesine sürekli gidiyoruz ve bu durum artık beni rahatsız etmeye başladı. Onlara gittiğimizde annesi sürekli kalın diye ısrar ediyor ancak iki haftalık evliyiz nerdeyse ve eşimle baş başa vakit geçirmek istiyorum. Eşime bu konuyu açtığımda annesinin kötü niyetli olmadığını belirtiyor sen üzülme takma benim dediğim olur gideceğiz dedim sustu diyor. Ancak eşime susuyor benle yalnız kalınca niye gidiyorsunuz diye beni vır vır yiyor. Çok sıkıldım. Ailem daha uzakta şehir dışında . Ben öğretmenim okul açılsa da kurtulsam diye düşünüyordum ki eşim ben giderim dedi . Ben de o araba su mu yakıyor diye kavga ettik ( arabanın yakıtından yakınmıştı bi ara benim aileme gelince her şeyi yakınıyor ) . Eşimin babası engelli bize daha gelmediler ama sürekli onlara gitmemizi bekliyorlar. Bu durumu nasıl aşabiliriz? Sabırlı bir insanım ama sinirliyim de aynı zamanda. Sinirimin eşimle aramızı bozmasından endişe ediyorum. Bu durumu yaşamış olanlar nasıl aştınız yardım eder misiniz?
Sizin şuan duştan saçınızı kurutmaya fırsatınızın olmaması lazım, ne ara balayı yaptınız?Kızlar merhaba. Burayı yeni açtım yeni kullanıcıyım. Konu hakkında daha önce başlık açılmış mı bilmiyorum.
Ben yeni evliyim. Aslında nikahımız nisanda oldu ama 8 ağustosta evlendik. Evlendiğimizden bu yana eşimin şehir dışında yaşayan ailesine sürekli gidiyoruz ve bu durum artık beni rahatsız etmeye başladı. Onlara gittiğimizde annesi sürekli kalın diye ısrar ediyor ancak iki haftalık evliyiz nerdeyse ve eşimle baş başa vakit geçirmek istiyorum. Eşime bu konuyu açtığımda annesinin kötü niyetli olmadığını belirtiyor sen üzülme takma benim dediğim olur gideceğiz dedim sustu diyor. Ancak eşime susuyor benle yalnız kalınca niye gidiyorsunuz diye beni vır vır yiyor. Çok sıkıldım. Ailem daha uzakta şehir dışında . Ben öğretmenim okul açılsa da kurtulsam diye düşünüyordum ki eşim ben giderim dedi . Ben de o araba su mu yakıyor diye kavga ettik ( arabanın yakıtından yakınmıştı bi ara benim aileme gelince her şeyi yakınıyor ) . Eşimin babası engelli bize daha gelmediler ama sürekli onlara gitmemizi bekliyorlar. Bu durumu nasıl aşabiliriz? Sabırlı bir insanım ama sinirliyim de aynı zamanda. Sinirimin eşimle aramızı bozmasından endişe ediyorum. Bu durumu yaşamış olanlar nasıl aştınız yardım eder misiniz?
Mm anlatsam roman olur. Altlı üstlüydük. Kabus gibiydi. Sürekli kardeşi ailesi her akşam her haftasonu kahvaltı yemek. Sorun çıkardığımı kötü biri olduğumu söylüyordu. Normalmiş yemeğe çağırıyorlarmışş ne varmış ailesini istemiyormuşum. He bir de eşimin sorma huyuda yoktu. Ne savaş verdim. Kaynanam yok kalın yok akşamda şunu yapıcam misafir gelirr gelinn edin durun kardeşinide çağır et. Ben kabul etmiyorum pazar günü benim için eşimle geçirilmesi gereken gündür dedim. Yılmadım haber vermediğinde neden evlendin sen sürekli ailenle olucaksan dedim. Kötüsün dedi değilim dedim. Gelinsin ama yani ne bekliyorsun dedi. Gelinim de kölenizmiyiz biz dedim. Kardeşini çağırmadım yeri geldi gitmedim. Lafta soktular yanımda bıdı bıdı da ettiler. Gözünün önünde yemek döktüm günahıda sana hadi kalk bakalım gidiyoruz annene dedim. Kendi ailemede aynıydım. Pazar günü gitmezdim eşimle geçirirdim. Ne bileyim işte habersiz kızıyorsam eşime sorardım o sormasada sorardım ki benim yapım bu ailenle derdim yok demekti amacım.Sonra ne oluyor peki ? Sürekli benim istediğimi yaptığını ama benim sorun çıkaran biri olduğumu söylüyor.
Bu malum ırkta da hep doğu için kıçını yırtıp ama batının güzelliklerinin icinden geçme hevesi olur zaten. Batidaki kizlar onu bekliodu gelse de bi şenlensek diye. Görünce karşı kaldirima geçilesi herifin iki haftalik karısına dedigi laflara bak bak bak hele.
Dertsiz başına dert almışsın, çok canim sıkıldı. Senin ailen hangi şehirde? Şunun kardeslerine de yuz verme okuyo mokuyor diye sana ne size mi okuyorlar. Okusalar ne olacak sanki apartuman yöneticisi mi olacaklar :) herkes de okumamali ya kim amele kim demir iscisi olacak herkes okursa. Parasi yoksa okumaz napalim yani biriniz ogretmen birinin astsubay kendinize yetmez ki baskasina bakasiniz.
Once bi kendi elinden is gelsin de sonra babana laf soylesin ayrica. Hem adamin arabasina bin hem cemkir nankore bak cok kuruldum. Bu seni kolay kolay birakmaz da. Adalet anlayışı yok ve pişkin süründürür seni. Bunun anasina danasina falan ne gidiosun bu ne ki onlar ne olsun besbeter cahillerdir aksama kadar sinirlerini bozarlar senin. Niye dinlemedin babani gene de zarardan dönsen kar. Altinlari al ayril bence duzelmiyorsa ilk sene.
Bu ne be şişme erkek mi jdjdhO da beni sevdiği için urfaya gelip katlandığını oysaki batıya giderek çok güzel bir bekar hayatı olacağını anlatıyor. Urfa asayişi kalabalık diye her gün dinliyorum . Oysaki ben de burda görev yapıyorum. İstemede kahve dokunuyor diye çikolatalı süt vermiştim. Haklısınız galiba her şeyini kolaylaştırarak bk yedim.
Eşiniz üç senede ortalama 2 milyon gibi bir para kazanmıştır.Düğün masrafları,mobilyalar altın 1 milyon harcamış olsa aşağı yukarı 1 milyonu ailesine vermiş gibi görünüyor.Doğuda çekirdek aile kavramı hala oturmuş değil,evler ayrılsa da genelinin kaynvalde kaynpeder evinde gibi bi yaşamları oluyor.Çaluşıyor olmanız da bi şeyi değiştirmez.Büyük aile bağlılığı ve baskısı cocuklarınız olunca daha da artacaktır.Siz daha cok yenisiniz ya şimdi net bi dille,gerekirse küslüğü göze alarak tavrınızı ortaya koyacaksınız ya da şimdi susarsanız hep bu derdi cekeceksiniz.Üç yıllık. Jandarma astsubay . Kendi kazandığı ile bu zamana kadar ailesine yardım etmiş. Evlerine doğalgaz çektirmiş vs vs . 150 gram takı taktı kendi yaptı . Ben de takılarımı vermedim. Salak ben bana kalsa verirdim de sonra gözüm açıldı. Annesi üç çeyrek taktı verdin ikisini arabayı yaptırsın diye
Madem gitgel yapacaktı evlenmeseydi. İlk zamanlar bunaltırlar niye gelmiyosunuz kalmıyosunuz diye. Aynı şehirdeyiz en son bayramda gittim evlerine. Aramızda kavga gürültü yok ama davranışları beni buna itti.Kızlar merhaba. Burayı yeni açtım yeni kullanıcıyım. Konu hakkında daha önce başlık açılmış mı bilmiyorum.
e seks de lazımBenim anlamadigim bu erkekler ailelerine maddi manevi bakmak istiyorsalar ki ufak tefek seylerden bahsetmiyorum ama hayatina aldigi kadini zorlayacak kadar yapanlar kastim neden evleniyorlar evlenme kardesim evlenip haftasonlari karini zorla goturene kadar 7/24 takil ailenle evlenip 1 vermek yerine kal bekar 5 ver kadinlari neden yakiyorlar anlamiyorum
2 milyonun 1ini aileye verdi 1ini de düğüne altına harcadı, bitti.Eşiniz üç senede ortalama 2 milyon gibi bir para kazanmıştır.Düğün masrafları,mobilyalar altın 1 milyon harcamış olsa aşağı yukarı 1 milyonu ailesine vermiş gibi görünüyor.
Yazarken böyle bi alıntı olacagnı hesaplamıştım.Güncel 3 senelik astsubay maaşını doğu tayiniyle ortalama 80 bin baz alsak,bekar asker lojman ya da misafirhane kullanmış olsa tabuldot yemek yese aylık 30 bin harcadı desek 50 bin bir milyon sekiz yüz bin kazancı olur.Ok ailesine 800 vermiş olsun.2 milyonun 1ini aileye verdi 1ini de düğüne altına harcadı, bitti.
yavv 3 senedir bu adam taş mı yedi, önünde arkasında yaprakla mı gezdi?
tamam biriktirmemiş de illa bir evi var bi faturası var, sivil 3-5 kıyafeti, en azından cep telefonu, eve bir TV almıştır. 7x24 karargahta karakolda operasyonda mı yaşıyor bu adamlar? 3 yılda hiç mi sivil hayatı olmadı bunun?
hayır olmasa kız urfada bu şırnakta cep telefonu bile olmadan nasıl görüştüler? dumanla mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?