kocamın cimriliği..ne yapmalıyım?

O zaman hiç kasmayın kendinizi.O kredi kartını harcayın çocuklarınıza kendinize bol bol.
Böylesini bak seni boşar tüm paranı alı rı m nafaka vermek zorunda kalıtsın diye tehdit etmek lazım.
Siz çok pasif kalmışsınız adama gün doğmuş.
Ne demek sen liste yap ben alıcam gidip uyduruk markalar alır bu adam sağlığın geri dönüşü olur mu?
Hayır elinde olmaz anlarım da varmışta parası yolun bu adamı yolun çok ciddiyim.
valla şimdi evde yok.. kredi kartına yüklenmeye çıkıyoruz dışarı birazdan oğlum okuldan gelsin... haklısınız yolmak lazım iyilik yaramıyo.. bilakis kötülük oluyo.. adamın cimriliği artıyor

Canım bende son 1 aydır cimrilik sanatları falan filan
her türlü yolu deniyorum öğrenmek için :)
Eşinize hörmetler demek isterdim ama
onun ki cimrilikten çıkmış
boyut değiştirmiş.
3 tane küçük çocuğun acıktığını ön görebilmek için
müneccim olmaya gerek yok.
Ki bu adam baba. Babaları diyorsun ya içim acıdı.

Bu şekilde değil araba, han hamam alsa ne olur.

Sende çok hatalısın,
Orada çocuklar belki acıkmıştır değil.
Ben yemiyorum ama çocuklar aç deyip yedirtecektin.

Hayır yani geniş bir alan da her türlü yiyecek içecek yapılıyor sonuçta,
insan acıkmasa da kokar yaa...

Geçtiğimiz Pazar günü oğlumun satranç turnuvası için açık bi alanda sekiz saat kadar vakit geçirdik..alan çok güzeldi. yeşillik, orman..mesire yeri gibiydi adeta..bi okulun kampüs alanıydı.. saat 11.30 da evden çıktık..çocuklar 10.00 gibi kahvaltı etmişti..orada ızgara köfteden dönere, gözleme yapan kadınlara kadar herşey vardı..eşim kendisi de satranç maçına katılıyordu ve bi maça gitti tam üç buçuk saat..ben de hemen gelir zannederek ondan para istemeyi unutmuştum..yanımda azıcık bozuk para vardı ve bir de kredi kartı ki pos cihazı yoktu satış yerlerinde..neyse öyle böyle saat beş oldu..eşim maçtan geldi derken yarım ağızla bişeyler yer misiniz diye sordu..tabii benim sinirden başım ağrıyor... biliyorum adamın huyunu..ben bişey yemem ama çocukların canı çekmiş olabilir dedim..çocuklara da ödül töreni de bitsin bişeyler yiyelim dedi.. çocuklarım da küçük..2,5 yasında biri4,5 diğeri de 7 yasında..7 yaşındaki oğlum turnuva birincisi oldu.. zaten bir sürü madalyası kupası var satrançta..kendi yaş grpları arasında birinci oluyor hep kuzum..
neyse bişey yemediler çocuklar birer çikolatadan başka ...çıktık eve gelirken dışarda yesek dediler yarım ağızla canları döner falan çekti tabii çocuk ne de olsa..eşim hep dışarda yemek olmaz diye eve getirdi çocukları.. evde sadece çorba vardı çorba yediler... zaten geldiğimizde geç olmuştu...
ben hep dışarıda yeme meraklısı değilim .. ama acıktığımda canım çektiğinde arada bir yerim....Allahtan ben kocam gibi değilim çocukları dışarı da götürüyorum.. zaten kendim de çalışıyorum.. ama 2 ,5 yıldır bebek iznindeyim evde..
bilemiyorum sonuçta orada 8 saat çocuklara bişey yedirmeden durması bi babanın normal gelmedi bana ..ki satranç maçları beyni zorlayan insanı acıktıran maçlarmış. sinirden başağrısından uyuyamadım gece..kavga ediyoruz sürekli..ne yapacağımı şaşırdım...herşey benim zorlamamla oluyor zaten.. çocukları da ben de bi hediyesini görmemişizdir.diyorum ya hep talep bi araba laf işiterek olur herşey . ben param var diye dert etmem ama dediğim gibi ücretsiz izindeyim böyle durumlar oluyor bazen..ben mi abartıyorum.. bilemiyorum.. gerçekten artık tahammül edemiyorum. çocuklarıma da hep moralsiz görünüyorum...bana ne tavsiye edersiniz

esinin durumu zaten icler acisi ve hic laf kaldirmaz, cocugun yiyecegi seye bile cimrilik yapan adam icin soylenecek en soz kalmiski artik.
ama dogrusu sende de hata buldum ben.
3 cocoukla disari cikip yanina yiyecek hic birsey almamis olman cok ilginc.
biz tek cocukla disari cikiyoruz valiz gibi canta tasiyorum yanimda, bitek gittiginiz yede de degil 2.5 yasinda cocouk evde yemez arabada aciktim der. yanina en azindan meyve, kraker biseyler almalisin. ve her zmn yaninda para bulundurmalisin, bu kadar eslere bagli yasamayalim lutfen.

Ne güzel çocuk yetiştirmişsiniz ki yetişkin gibi onca saat kafanızı yemeden usluca beklemişler bahsettiğiniz yerden sonra benim bile canım çekti çünkü :) ücretsiz izniniz bitince siz maaşınızı harcayın kendiniz ve çocuklarınız için eşinizin huyu değişmez onun yanında da harcayın ki dar gönlü biraz bolalır belki

benim kocamın evi var ..bunun gibi bi ev alçak parası da var.. karısı da devlette mühendis maaşı alçak bir aya işe bşlıyorum.. arabası , bi küçük arsası..neyin cimriliğini yapıyor hala anlammadım.. cepli kefen olsa vallah diktirir.. şu an yine migrenim tuttu aynen.. midem de bulanıyor.. alllahım yaa.

dayanamadim bir daha yazicam,
bu profilde sanki annemi gordum, babamin bu tarz cimrilikleri olurdu bazen bazen daha baska sacma sapan davranislar.
annem sadece migren tutmasiyla kalirdi, ne buyuk olay...
arkadasim erkekler miy miy agzinin icinden konusmaktan anlamiyor ne yazikki, dumduz soylemen gerekiyor.
bazen burda rastliyorum bu o kadar buyutecek bir konu degil alttan al biraz laflarini. alttan almayacaksin, ala ala gun gelir iste buraya dayanir is.
hicbir zmn alttan almayacaksin, birgun tmm iki saate eve gideriz az sabredin der diger gun 10 saat ac birakir, sende migren agrinla basbasa kalirsin.
gerce artik seninki isi almis yurutmus bu saaten sonra kavgasiz gurultusuz bisey anltabilirmisin bilemiyorum ama kisaca alttan alma, dusundugunu soyle bir zahmet, senin migrenin tutacagina onun tutsun.
ve bir zahmet 3 cocouk annesi gibi davran ve evden cikmadan, cocuklarin ihtiyaclarini yanin al.

madem ki çalışıyorsunuz, eğer eşinizle maaşlarınızı birleştiriyorsanız ayırın hesapları. evin ortak giderlerini karşılayın. geri kalan paranızla çocuklarınızla gönlünüzce harcayın. eşinizin yaptığı çok ayıp.

8 saat boyunca hiç bir şey yemediler mi :oha: . Yahu 1 saatliğine dışarı çıkarıyoruz 20 aylık oğlumu açılmasından ziyade canı ister diye her şeyden alıyoruz . ( Mısır, döner , poğaça vs) o cocuklar Nasıl durdu o kdr saat inanamıyorum. Babası da parayı mezara mı götürecek napacak ?

G greenlilac benim eşim sizinkinin aksine aşırı müsrif olduğu için ben hesapları ayrı tutuyorum. en son 3 sene önce kredi kartı borcu için benden borç para istedi vermedim. Para isteme benden buz gibi soğurum senden dedim :KK48: o gün bugündür benden para istemez. hesaplarımız ayrıdır. evin ortak giderlerini beraber karşılarız . herkesin parası kendi hesabında birikir. sizin yerinizde olsam, hesapları ayırır, çocuklarımla doyasıya yerim. 3 günlük dünya..eşimi de utandırırım

Sizde de hata var. Böyle bir konuda çekimser kalmamalısınız.Adamın huyu neyse ne!
Çocuklar acıktı deyip döner al diyebilmelisiniz. Çikolata , bisküvi alırken müdehale etmeliydiniz, " abur cubur değil yemek yesinler " diye.
Siz böyle laf vurmalarla veya surat asmalarla o Ada'ma hiçbirşey yaptıramazsınız. Kesin ve net cümleler kurun , bakın Nasıl mecbur kalıyor almaya.

Aynen katılıyorum. Mecbur tutun. Ayrıca çocukları çok sağlıksız beslemişsiniz. Bisküvi ve çikolatada fazla şeker var. Aç karnına işlenmiş şeker verip zararlı etkisini katlamışsınız. Döner ekmek de çok faydalı değil ama en azından içinde protein var, domates vs de var. Şeker alacaklarsa meyveden almaları lazım.

Uyulması gereken kurallarınız olsun. Eşinize baştan söyleyin. En az 4 saatte bir sağlıklı yemek yenecek. Yanımda taşıyacağım proteinli yemek bu havada o kadar saatte bozulacağından, dışarıdaysak dışarıda yenecek gibi. Eşinizle bu konuda tartışmayın, sağlık için gerektiği için böyle yapacağız diye haber verin.

doğru söylüyorsunuz.. adam alınır diye gurur yapıyorum ..bana mısın demiyor.. daha da üste çıkıyor.. ne laf ebesi anlatamam..çok pasifim.. söylediğiniz gibi davrancam.. boşansak senden hiçbirşey istemem senin olsun paran diyorum.. bozulur zzannediyorum .. bakıyorum içten içe seviniyor param garantide diye..ama bu şekilde onun cimriliği iyice artıyor ..benim gururum hiçbi şeye yaramıyor.. artık nefret ettim onun hiçbişeyini istemez oldum.. çocukları da nasılsa ara ara telafi ediyorum diye..ama bu son yaptığıyla iyice gerçek yüzünü gösterdi.. dediğiniz gibi davrancam artık

Boşanırsanız da maksimum ne alabiliyorsanız alın. Evliyken çocuğunu düşünmeyen boşanınca düşünür mü? Hem kendiniz hem evlatlarınız için maksimum alın, sonra isterseniz kendinizinkini de çocuklarınıza harcarsınız. Onun arabasına harcanacağına çocuklarınızın gıdasına harcansın.

Geçtiğimiz Pazar günü oğlumun satranç turnuvası için açık bi alanda sekiz saat kadar vakit geçirdik..alan çok güzeldi. yeşillik, orman..mesire yeri gibiydi adeta..bi okulun kampüs alanıydı.. saat 11.30 da evden çıktık..çocuklar 10.00 gibi kahvaltı etmişti..orada ızgara köfteden dönere, gözleme yapan kadınlara kadar herşey vardı..eşim kendisi de satranç maçına katılıyordu ve bi maça gitti tam üç buçuk saat..ben de hemen gelir zannederek ondan para istemeyi unutmuştum..yanımda azıcık bozuk para vardı ve bir de kredi kartı ki pos cihazı yoktu satış yerlerinde..neyse öyle böyle saat beş oldu..eşim maçtan geldi derken yarım ağızla bişeyler yer misiniz diye sordu..tabii benim sinirden başım ağrıyor... biliyorum adamın huyunu..ben bişey yemem ama çocukların canı çekmiş olabilir dedim..çocuklara da ödül töreni de bitsin bişeyler yiyelim dedi.. çocuklarım da küçük..2,5 yasında biri4,5 diğeri de 7 yasında..7 yaşındaki oğlum turnuva birincisi oldu.. zaten bir sürü madalyası kupası var satrançta..kendi yaş grpları arasında birinci oluyor hep kuzum..
neyse bişey yemediler çocuklar birer çikolatadan başka ...çıktık eve gelirken dışarda yesek dediler yarım ağızla canları döner falan çekti tabii çocuk ne de olsa..eşim hep dışarda yemek olmaz diye eve getirdi çocukları.. evde sadece çorba vardı çorba yediler... zaten geldiğimizde geç olmuştu...
ben hep dışarıda yeme meraklısı değilim .. ama acıktığımda canım çektiğinde arada bir yerim....Allahtan ben kocam gibi değilim çocukları dışarı da götürüyorum.. zaten kendim de çalışıyorum.. ama 2 ,5 yıldır bebek iznindeyim evde..
bilemiyorum sonuçta orada 8 saat çocuklara bişey yedirmeden durması bi babanın normal gelmedi bana ..ki satranç maçları beyni zorlayan insanı acıktıran maçlarmış. sinirden başağrısından uyuyamadım gece..kavga ediyoruz sürekli..ne yapacağımı şaşırdım...herşey benim zorlamamla oluyor zaten.. çocukları da ben de bi hediyesini görmemişizdir.diyorum ya hep talep bi araba laf işiterek olur herşey . ben param var diye dert etmem ama dediğim gibi ücretsiz izindeyim böyle durumlar oluyor bazen..ben mi abartıyorum.. bilemiyorum.. gerçekten artık tahammül edemiyorum. çocuklarıma da hep moralsiz görünüyorum...bana ne tavsiye edersiniz
benimkide bana gore tutumlu ama bende rahatim ona gore. esim sizinki gibi yaparsada tukrukle bogarim diyolarla oyle yaparim

Küçücük çocuklar nasıl dayandı onca saat açlığa? 3.5 yaşında kızım var ek gıdaya geçtiğimizden beri çantamda muhakkak birşeyler bulundururum bir yere çıkarken,siz eşinizin huyunu bile bile almamakla hata etmişsiniz bence.
Eşinize gelince diyecek söz bulamıyorum,imkanlar dahilinde birşeyler yiyebilirdiniz dışarda, en basitinden pizza alabilirdi eve gelirken ,ayıp etmiş. Bilemiyorum minnacık çocuğuna acımayan adam değişmez herhalde bu saatten sonra. İşiniz zor.

Yazık birinci çocuğun da kursağında kaldı sevinci
Çocuk ceza almış gibi olmuş
Bu çocuklar için ailece bi yere gitmek zulüm gelecek ve sizinle mutluluklarını paylaşmak istemeyecekler.
Bu konuda biraz katı gelebilirim size ama ailece dışarı çıkmayın bi eşiniz alsın çocukları bi siz. Siz de başbaşa başka zaman takılın. Eşiniz çocukları dışarı çıkardığında ya ailene git ya temizliğe giriş bahanen bunlar olsun yemek yok bugün de. Belki siz ona fazla geliyorsunuz var böyle insanlar. Bi de böyle deneyin
Ama herşeyden önce bu durumda bi altınım vs. kenarda olsa onu bozar ertesi gün çocukları yedirirdim. o kadar aç kalıp döner kokuları içinden geçip kavga gürültü mutsuzluk yemişler.

Yarim agizla sordugunda evet cocuklar ac al deseydiniz ya. Kendiniz icin degil cocuklarinizi dusunun. Sadece laf carpip trip atmissiniz. Git al gel cocuklar daysnamaz diyecektiniz. Cocuk soz konusu oldugunda gurur olmaz siz sonucts keyfi almamazlik etmemissiniz gitsin slsin.

Bu gibi durumlarda kadınlar neden kocasının ağzına bakıyo bende onu anlayamıyorum.Niye hep karsinizdakinden bekliyosunuz madem adamin huyu böyle siz biraz dürtükleyin.Hadi diyelim o kadr uzayacagini tahmin etmeniz para istemediniz geldiğinde isterse yarim agiz bile sormasin, çocuklarda bende saatlerdir ac kaldik evdede yemek yok canlari cekti gitmeden surda kofte doner vs yeyiverelim diyeceksiniz biraz emrivaki yapin.Siz kendi dusunsun istiyosunuz belki ama adam cimriyse madem kabullenip ona gore davranın

Yazık yaa kokmuştur o çocuklara döner gözleme filan. Ben bile yolda yürürken karnım aç olursa canım çeker dükkanların önünden geçerken. bu adamların ortası yok mu ya savururlar ya cimri olurlar.

oğlum yarım ağızla istedi.. baktım eşim yan çiziyor ben de laf vurdurmak için 'yavrucum ben sizi hep dışarı götürüyorum zaten , babanız sevmiyor biliyosunuz dedim.. o da benim laf vurdurduğumu anladı .. sende de ne enerji var sabahtan beri gezmedesin hala restorana götürsün diye bekliyorsun dedi.. ben de cevaben 'ASIL SEN DE BİTMEZ Bİ ENERJİ VAR AÇ SUSUZ KAÇ SAATTİR SATRANÇ OYNUYOSUN' dedim' tabii kavga arabada başladı .. hala kavgalıyız caps lock açık kalmış kusura bakmayın

Çok kötü. Bir şeyleri açıkça söylediğiniz zaman ne oluyor. Yani adam geldi, çocuklar döner istiyor deseniz hemen ısrar etseniz ne oluyor. Ver para sen git izle ne izleyeceksen deseniz.

Ya da arabada çocuklar dışarda yiyelim demiş. Size evde yiyelim diyor. Ee siz o zaman evde sadece çorba var doymayiz deseniz. Ne oluyor ki böyle laf carparak ihtiyacınızı anlatmaya çalışıyorsunuz?

Tövbe Yarabbim!!!!!

Bu nasıl bi baba!!! Küçücük çocuklar aç karınla saatlerce durur mu? Bunun ki cimriliği de geçmiş. Vicdansız!

Parayi evladina esine harcamayip da mezara mi goturecekmis. Allahim ne pis insanlar var, kusura bakma konu sahibi ama öyle.
Ayrica sizin de yaninizda para olsun muhakkak. Sakin çalıştığınızda ona para falan vermeyin.. Ben sizin yerinizde olsam evde yemek bile yapmazdim ona..

Gerçekten sen de evde aç bırak adamı. Ye çocuklarla akşam yemeğini bir saat önce. Ona da bir gün makarna yap. Bir gün pilav. Bir gün de çorba. Hep böyle olsun rutinin.

Babasını biliyorsunuz , o zaman neden yanınızda para bulundurmuyorsunuz , ya da bebekleriniz, kendiniz için yemek çantada ? Üzüldüm gerçekten.

Keşke birseyler yiyecek misiniz dediğinde ben yemem ama " demeseydiniz.
Hep net olun, hiç bir zaman gurur yapıp isteklerinizden vazgeçmeyin.
3 çocuk annesisiniz. Bundan sonra değiştirin kendinizi.
Madem.kavga ve konuşmakla olmuyor , başka yol bulun.
Zor bir durum.

Back
X