- 22 Haziran 2012
- 8.468
- 37.318
- 548
Bu sefer parlama bakalım ne diyecek... Değişmesi zor eşinin , birinin gazabı lazım ona, sabırlı olurum diyorsan işe yapmamakla rica etmesini sağlamakla başla... İkinci bir tokat gelirse ne yapacağını da planla ..Konuşmayı deniycem haklısınız bende fazla sabırlı değilim konuşmak yerine hemen sinirlenip patlayan biriyim malesef ama bu sefer kendimi tutup konuscam
Kendi işlerini kendisinin yapmasi lazım ve benimde bunu alıştırma m lazım ama nasilİyi sende o zaman gücün yettiği kadar isteklerine karşılık verirsin
Rica etmesini isteyince de bu sefer de rica ederek isteyecek yine çok şey istiyor ama rica yla isteyecekBu sefer parlama bakalım ne diyecek... Değişmesi zor eşinin , birinin gazabı lazım ona, sabırlı olurum diyorsan işe yapmamakla rica etmesini sağlamakla başla... İkinci bir tokat gelirse ne yapacağını da planla ..
Arkadaşım, ellerine kıran girmedi bu adamın dimi ? Kendisi alsın işte çok mu zor sanki akşama kadar taş taşıyor... Yapamam de ya çocuk, yemek, ev temizliği, çamaşır bulaşık geldi bana bakıyor de çekil kenara bir yapma iki yapma üçüncü de yapar kendisiKendi işlerini kendisinin yapmasi lazım ve benimde bunu alıştırma m lazım ama nasil
Keşke bende de öyle kv olsaSenin koca aynı benim abim! Burnundan getirdi yengemin bir zamanlar annem çok kavgalar etti abimle, abim bu sebepten yengemle ayrılma kararı bile alıyordu taaaa ki annemin gazabına uğrayana kadar , derken biraz daha hafifledi huyları sonra kendi işini kurdu yengem çalışıyor şimdi el mahkum akşam eve erken gelirse abim yemek bile yapıyor yapacak !
Hadi bakalım inşallahArkadaşım, ellerine kıran girmedi bu adamın dimi ? Kendisi alsın işte çok mu zor sanki akşama kadar taş taşıyor... Yapamam de ya çocuk, yemek, ev temizliği, çamaşır bulaşık geldi bana bakıyor de çekil kenara bir yapma iki yapma üçüncü de yapar kendisi
Valla ben bunaldım burada, rica ile de istetme o zaman kölesi değilsin sen onun çocuğun da değil kendi işini kendisi görsün söyle bunları kocana korkma en fazla bir tokat daha yersin çekip gitmek için bahane olur böyleleri terk edilince akillaniyorRica etmesini isteyince de bu sefer de rica ederek isteyecek yine çok şey istiyor ama rica yla isteyecek
Yok yatağa düştüğüm zaman da oldu yardimci olur o durumlarda farklialıştırmamanın yolu direnmek.kadının çocuk bakması ev toplaması ikramındandır bunda bile dinen sorumlu değil ne zannediyor bu kendini.
en çok merak ettiğim siz yataklara düşüp hasta olsanız hala kalk bir bardak su getir yatıp durma der mi bu kafadaki koca.
Yok cok şükür cinsellikle ilgili problem sadece getir götür işleri beni yoruyor çok şey istiyor arada kendisi kalkıp alsa tamam ama yok illa ben vercem
Peki napiyim yapayım mi her istedigini
Islamda "kadinin gorevleri" olarak namusunu korumak, evine esyalarina sahip cikmak, kocasina -Allahin emirlerine aykiri olmamak kaydiyla- itaat etmek var. Itaat de sonsuz bir itaat degil, koca "erkek" oldugu icin de degil, Allah onu "aile reisi olarak memur" ettigi icin. Kocanin keyfi icin degil, Allah icin itaat. Yemek yapmak, evi temizlemek, hatta kendi dogurdugu cocugunu emzirmek bile gorevi degil, isterse sut anne tut, hizmetci tut deme hakki var. Bunlari gonul rizasiyla da yaparsa sadaka sevabi alir. Yapmazsa kocanin zorlamaya hakki yok. Yukarda bir arkadasimin dedigi gibi, adam herseyi senin gorevin diye kadini zorluyorsa Allahin emanetine ihanet ediyor demektir, hesap verecektir. Biz kendi hak, hukukumuzu bilmezsek hersey gorev diye ustumuze yazilir, her yedigimiz lokma basimiza kakilir. Koca, karisini Allah emanet etti diye ustune titrese; kadin da sirf Allah onu basima reis, komutan tayin etti diye itaat etse ortada sorun kalmaz. Allah yardimciniz olsunAslinda islamiyet de de görev diye geçtiği için görev diyor ben görev kelimesi ağır dersem bi daha söylemez farklı şekilde telaffuz eder
zorunluluk diye bişey yoktur evlilikte bana göre. o benim eşim, demek eşine yattığı yerden hizmet etmek demek değildir. hayatı paylaşmaktır.. adı üstünde herşeyi birlikte yapmaktır. yemek mi yapıyorsunuz, birlikte yapmalısınız, temizlik de o şekilde. çocuğunuz varsa , çocuğa da beraber bakmalısınız . herşey kadınalrın üzerine yıkılmış bu dünyada. erkekler her söylediği yapılsın, her istediği ayağına gelsin istiyor. ben çalışan bi bayan olarak söylüyorum, evdeki herşey benim sorumluluğumda değildir. ben çamaşır atıyorsam, eşimle asarız, temizliği , yemeği beraber yaparız. haaa eşime küçük, güzel jestler yaparım o ayrı.. yani ısrar etmem bu konularda, o ben demeden gelir yardıma. ben de neşeli ve memnun bi gülümsemeyle teşekkür ederim, güne devam ederiz. bence herşeyi onsuz yaptıkça tepene çıkarırsın. bi defa yapmazsın en kötü sen olursun..Arkadaslar kocamdan çok sıkıntı yaşıyorum fikirlerinize tavsiyelerinize ihtiyacım var bi kadının kocasına karşı yapması gereken görevleri nelerdir. Benim esim bazen çok aşırıya kaçıyor beni çok yoruyor istekleri hiç bitmiyor bazen yapamam falan dediğimde ise senin görevin yapmak zorundasın diyor bir kadın eşi ne isterse her istediğini getirip götürmek zorundamidir
Hay parmaklarınıza sağlık gerçekten !Islamda "kadinin gorevleri" olarak namusunu korumak, evine esyalarina sahip cikmak, kocasina -Allahin emirlerine aykiri olmamak kaydiyla- itaat etmek var. Itaat de sonsuz bir itaat degil, koca "erkek" oldugu icin de degil, Allah onu "aile reisi olarak memur" ettigi icin. Kocanin keyfi icin degil, Allah icin itaat. Yemek yapmak, evi temizlemek, hatta kendi dogurdugu cocugunu emzirmek bile gorevi degil, isterse sut anne tut, hizmetci tut deme hakki var. Bunlari gonul rizasiyla da yaparsa sadaka sevabi alir. Yapmazsa kocanin zorlamaya hakki yok. Yukarda bir arkadasimin dedigi gibi, adam herseyi senin gorevin diye kadini zorluyorsa Allahin emanetine ihanet ediyor demektir, hesap verecektir. Biz kendi hak, hukukumuzu bilmezsek hersey gorev diye ustumuze yazilir, her yedigimiz lokma basimiza kakilir. Koca, karisini Allah emanet etti diye ustune titrese; kadin da sirf Allah onu basima reis, komutan tayin etti diye itaat etse ortada sorun kalmaz. Allah yardimciniz olsun
Valla o öyle her şeyi senin görevin evlendin evlilik sözleşmesi imzaladın yapacaksın durumuna getiriyorsa sen de ona de ki gitsin sözleşmeyi ihlal ediyor diye dava açsın tazminat istesin. Hakime de damacanayı üç dakika geç verdi desin.Banada o kelimeler ağır geliyor ama artık alıştım malesef
Siz eşisiniz evde ki yardımcısı değil ne isterse istesin kibar olmayı ve sizin göreviniz gibi değilde onu sevdiğiniz için bayılarak yapacağınızı gösterin mesela eşimden gönül rahatlığıyla su isteyebilmeli bir kadın bu kimsenin görevi değil o an onun elinden içmek istersin bu olabilir siz onun karnını doyurmak zorunda değilsiniz sadece ona olan sevginizden beraber yemek yemek istediğinizi dile getirinArkadaslar kocamdan çok sıkıntı yaşıyorum fikirlerinize tavsiyelerinize ihtiyacım var bi kadının kocasına karşı yapması gereken görevleri nelerdir. Benim esim bazen çok aşırıya kaçıyor beni çok yoruyor istekleri hiç bitmiyor bazen yapamam falan dediğimde ise senin görevin yapmak zorundasın diyor bir kadın eşi ne isterse her istediğini getirip götürmek zorundamidir
eşinize güler yüz göstermek ve saygılı sevgili olmak dısında hıcbırsey gorevınız değilArkadaslar kocamdan çok sıkıntı yaşıyorum fikirlerinize tavsiyelerinize ihtiyacım var bi kadının kocasına karşı yapması gereken görevleri nelerdir. Benim esim bazen çok aşırıya kaçıyor beni çok yoruyor istekleri hiç bitmiyor bazen yapamam falan dediğimde ise senin görevin yapmak zorundasın diyor bir kadın eşi ne isterse her istediğini getirip götürmek zorundamidir
E sen de cevap versen aynı şekilde. Çantamı getir dediğinde canım sen al ben kitap okuyorum vs bir cevap verdiğinizde ne diyor peki. Damacana olayında sen al hayatım ben tuvaletteyim deseniz mesela?Bugün konuşacağım ama eve geliyor kıyafeti ni askıda n kendi almıyor benden istiyor sabah uyanıyor yine aynı çantasını montunu benden istiyor ayakkabısı kirleniyor benim silmemi bekliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?