Kocamla ayrı takılıyoruz iletişim sıfır

Ben Aslan eşim boğa

oyyyy
siz zaten atesle barut,tam taban tabana zit iki karakter..
cinsel hayatiniz iyi ama sosyal hayatiniz tokezleyerek gider..
iki tarafta sabit dedigim dedik caldigim duduk..
bogaya evcimen ve naif aslana eglenceli ve degisken partner lazim.. karsilikli ya ortak noktada bulusun yada birbirinizi yormayin.

Boşuna demiyorlarmış evlilik kumardır diye. Sizde ben hata göremiyorum. Eşinin üzerinde hakimiyet kurmaya çalışan bir erkek var. Gördüğüm kadarıyla buna müsaade etmiyorsunuz ve böyle devam edin. Bir kez istediğini yaparsanız hep daha fazlasını ister ve haddini aşar.

Bazı lnsanlar bencildir hep kendisi o an ne yapmak lstlyorsa o olsun ister. Bunlardan ne sevgili olur ne eş. Bu tip insanlar bence kesinlikle evlenmemelidir ve mümkünse kisirlastirilmalidir.

Bence bir aile terapistine gidin.
Yuva kolay kurulmuyor kurtarmaya bakın

Ben asla o kadar kus kalamam kocan degil mi atla boynuna bitsin bu sacma kuskunluk yoks daha cok uzulursunuz

canim karsina al konuşmak istediğini söyle çok önemli önce dinle sonra ben seni dinleyeceğim de. karşısına otur ellerini tut gözlerine bak o da baksın. bu en iyi iletişim başlangıcıdır.
- seni seviyorum ve özlüyorum. varlığını son zamanlarda hissedemez oldum biliyorum benimde çok yanlislarim oldu. çok güzel bir ilişkimiz vardı su an o bizi özledim. yavaş yavas saygimizi kaybediyoruz ve bu sevgimizi de yıpratmaya başladı. seni suçlamıyorum ikimiz diyorum çünkü bu ilişki tek başına sürmez ya da bitmez. gel sorunlarımızı ve beklentilerimizi birbirimizi kırmadan suçlamadan bir kağıda yazalım. bir de en çok memnun kaldığımız taraflarimizi.

inşallah kabul eder bu isteği ve sonrasında her şey düzelir canım ayrılıktan bahsetmeyin ve asla sen şöyle yaptın gibi sen li cümlelerle konuşmayın bu kavgaya teşvik olur . ben diliyle her şey hallolacak emin ol. sen çok kiricisin kabasin değil canım bu konuda çok kiriliyorum biraz daha dikkat etsen çok mutlu olurum gibi cümleler.

şu dil varya insanı vezir de eder rezilde...

o kadar güzel yazmışsınız ki umarım dediğiniz gibi olur daha önce denediğim oldu bu söylediğinizi ama benimkisi yine de senli cümlelere giriyor ve bu defa daha çok kırılıyorum ağlamaya başlıyorum çaresizlikten resmen Biliyorum gurur yapmanın sırası değil belki ama hep ben adım atan olmak istemiyorum benim gelişime güveniyor özür kavramını Bile çıkardı bu yüzden hayatından, biraz burnunu sürtmek gerekmez mi yoksa bu dedikleriniz çok güzel yapıcı şeyler ama dediğim gibi en son hiç yok yere hakaret yemişken en azından bana bir özür borcu yok mu

Ben asla o kadar kus kalamam kocan degil mi atla boynuna bitsin bu sacma kuskunluk yoks daha cok uzulursunuz
Her zaman öyle olmuyor işte, yıpranan kadın oluyor kibirli olmak yerine ders çıkardığını gördüğüm bir koca olduğunu görsem anlarım ve yaparım bu dediğinizi ama her erkekte aynı sonucu vermiyor bu söylediğiniz, kimisini tepeye çıkarıyor ve ezdikçe eziyor sizi suistimal edip bu yönünüzü

En iyisi aile terapisine gitmek, aile terapisi yapan psikolog ikinizin de birbirinize karşı hatalarınızı gösterir
Birde Selin Karacehennem diye bir kadın var bu konuda kitapları var, ben beğenmiştim çözüm yöntemlerini filan

Çeşitli konuları daha önce okuyordum ama katılmak istedim düşüncemi söylemek Vs.
Öncelikle iletişim probleminiz var bu belli ve aranızdaki saygıda sarsıntı var. Saygı çok önemlidir özelliklede evlilikte. Aklınızda ayrılmak gibi bir düşünce var mı bilmiyorum ama her evlilikte ciddi konular yoksa( aldatma Vs. Şiddet aşırı alkol Vs.) birçok şansı hakeder.
Erkek ve kadın psikolojisi çok farklı. Biz bayanlar ilgi isteriz çok ilgi gösterirz tartışma olduktan hemen sonra karşı taraf haksızsa özür dilesin çiçekler böcekler getirilsin isteriz. Ama erkek psikolojisi böyle olmuyor. Sessiz kalan yada öfkeli olan konuyu çözüme getirene kadar zaman geçen yada konuyu çok ufak sorun olarak görenler oluyor.
Tavsiyem; her evlilikte ortak alınan saygı ve sevgi kuralları olmalıdır. Biz eşimle bunu yaptık. Örnek verecek olursam.
Evde küslük olmayacak
Tartışılacak konular iki tarafta sakinleşince konuşulacak.
Konuşmada bir taraf sakinleşmemişse diğer taraf sessiz kalacak bir süre. Daha sonra konuşacak...
Ayrı odalarda uyumak kesinlikle olmayacak.
Tartıştım sıkıldım evden çıkayım uzaklaşayım durumu olmayacak en fazla diğer odaya gidilir müzik dinlenilir geçer..
Konuşulan konular dışarıdaki kimseye anlatılmayacak (aile anne baba arkadaş dahil)
Vs. Vs. Sıkıcı değil.. Kendimizi kalıba konulmuş gibide hissetmiyoruz. Tam tersine çok faydası oluyor.

Eşinize kendini konuşmaya hazır hissettiği zaman konuşmak istediğinizi söyleyin... Konuşma sırasında sen bunu yaptın ben bunu yaptım demeyin suçlamayın birbirinizi siz bunu yaparsanız karşı tarafta aynısını yapar ve konu çözülemez. Tartıştık birbirimizi kırdık ama biz evliyiz eşiz. Birbirimizi seviyoruz şu saatten sonra ders hatalarımızdan ders alıp önümüze bakalım... Ben kendi hatalarım ve seni Kırdıgım için özür dilerim demelisiniz. By konuşmadan sonra eşinizin tepkisine göre belli olur gelişmeler.

Bu kadar olayin sonunda cinsellikte sorun yok cumlesi cok sasirtti beni hem iletisim sorunu yasayip hem nasil sevisiliyor anlamiyorum ki gercekten cok sasirdim umarim duzelir

Konuyu baştan okumamıştım. Dikkatimi çeken şeyler oldu.
1. Eşiniz hatalı davranınca sizde aynısını yapıyorsunuz bu şekilde durumu düzeltemezsiniz. Evlilikte inat olmamalı.
2. Ne kadar tartışmalı kavgalı olsanız da yemek yapılır ve birlikte yer herkes. Siz bu adımı atmazsanız yine durumu düzeltemezsiniz.
3. Cinsel konuda sorun yokmuş. Ve en çok dikkatimi çeken birbirimize ihtiyaç için.... İle başlayan cümleniz.

Bence kendinizi adil şekilde yargılayın önce kişi hatalarının farkına varıp düzeltmeli ki karşısındakine örnek olsun.
Zıtlaşmayın...
Eşinizi sizin anlattıgınız şekilde biliyoruz ama sizi şu yorumlardan tanımaya çalışıyoruz. Ve sizde de çok hata var bence.

Ben bende hata olmadığını söylemiyorum ki..herzman öncelikle kendimi suçlayarak eşimle konuşmaya çalışmışımdır ama eşimin beni görmezden gelen davranışlarıyla cezalandırmak istemesi üzerine-ki bundan rahatsız olduğunu ona söyledim-bende de artık istemsizce aynı şekilde davranma tepkisi yerleşti yemek konusuna gelince yemek yapmayı seven ve hamarat biriyim ama eşim bana yukarıda da dediğim gibi görmezden gelen tavırlarla davranması öyle ki küskün eline sağlık bile dememesi yüzünden yemek yapmak istemediğim için yapmıyorum cinsellik konusuna gelince evet ilk defa böyle oldu hem benim yüzüme bakmayıp hem gece yanaşınca tuhaf hissettim karşı da koymadım ben de istediğim belki de rahatlamaya ihtiyacım olduğu için böyle bir durumda hayır diyemedim

inceldiği yerden kopması gereken bir durum,anlık çözümler yerine,ortayolu bulup sakince ayrılmak en mantıklısı.yoksa sürekli sorunları hasır altı edip günü kurtarma denemeleri sonuç vermeyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…