kocamla surekli tartisiyoruz

Eşiniz devamlı aynı şeyleri tekrar ediyorsa kulak ardı etmeyin, anlamaya çalışın.
Bir dikleşme var eşinize karşı demekki. Demekki çalıştığınızı yuzune vuruyorsunuz.
Maalesef ki bazı kadınlar çalışmayı hazmedemez ve çok değişir belki farkında olmadan sizde de bir değişiklik olmuştur.
O bağırdığında bir defa olsun bağırmayıp alttan alsanız gerçekten anlamaya çalışsanız belkide çok şey değişir.
Ev işleri elbette ki ortak olmalı. Köle değilsiniz siz. Fakat bunu bile anlatmanın ince bir yolu vardır.
Önce yardım ediyorsa ve kesmişse vardır bir nedeni?
Haklilik payiniz var belki degismisimdir.
Biraz tahammul seviyemin azaldigini hissediyorum

Arkadaslar bizim soyle huyumuz var iyiyken cok cok iyiyiz ama tartisirken is cigirindan cikiyor. O bagirdigi icin bende bagiriyorum. Dun bi avm ye gittik orda tartisma basladi sonra ben gittim arabaya oturdum biraz sonrada bu geldi arabanin icinde bagris çağrıs. Neyse ordan baska bi yere gittik dönüşte tekrar baska biseyden kavga çıktı. Eve geldik hic konusmadim ayri bi odada oturdum whatsapp dan yazmis biseyler sabah cevap verdim biraz ordan yazistik. Gel konusalim dedi yok dedim seninle konusarak anlasamiyoruz o yuzden konusmama karari aldim dedim. Biseyi bahane etti benim oldugum odaya geldi yine ayni konular acildi yine tartisildi. Bi de en onemlisi benim esimde sanirim asagilik kompleksi var. Bi de surekli ayni seyleri soyler yani her kavgada tartismada hep ayni seyi soyler. Ben hep benim dedigim olsun diyomusum onu dinlemiyomusum. Kazandigin parayi basima kaliyosun der ama haddinden fazla mudahale ettigi icin ve her tartismada ev islerine yardim etmeyi biraktigi icin bende bunu gundeme getiriyorum bana yaptigi seyi anlasin diye. Yoksa ikimizdede kurus kalmiyo yani ikimizde eve harciyoruz. Calisan ve her zaman dik duran bi karisi oldugu icin eziklik mi yasiyo acaba da surekli bu tarz seyler soyluyo diye dusunuyorum. Normalde kavga sirasinda kendini kaybeder siddet de kullanirdi ama bi defa sikayetci oldum ondan sonra birakti. Simdi sadece ağız dalasi ama bagira bagira. Ben gercekten boyle ufak tefek seyler yuzunden surekli tartismakran cok sıkıldım. Bosansam mi diye de dusunmuyo degilim. Cunku surekli ayni surekli tartisma artik cok biktim.

her evlilikte oluyor tartışmalar bu normal. ..hemen aklınıza bosanmayi getirmeyin...
kim ne derse desin sorunsuz evlilik yoktur...
o bağırdı mı ordan uzaklasin bence sakinlesdiginde tekrar konuşmayı deneyin... tartışma olmayan evlilik bence sağlam bi evlilik değildir.. içindekileri biriktir biriktir nereye kadar. ..sonra daha şiddetli patlar geri dönüşü olmaz bence... Geçmişte şiddet uygulamış olmasida ayrıca çok çok kırıcı..

Hayir neden bagiriyosunuzki?
Biri bagirdimi digeri susun en azindan , ayrica disarda bagirarak tartismak hic hos degil ...

Zaten biraz once konustuk ozurde diledi ama bu adamin bi damari var oraya basinca boyle oluyo ama ben oranin neresi oldugunu kestiremiyorum galiba:KK12:

ayyy sanki kendi evliliğimi başkasının ağzından dinlemiş gibi oldum :KK45: ama biz tartıştıktan sonra yumuşayana kadar bekler sonra özleriz birbirimizi ve sarılırız biter her şey devam etmeyiz haklı olmaya çalışmayız öyle olursa bitmez kavgalar

Disarda insanlarin duyacagi yerlerde bagirmadi arabada tartistik:KK43:

Ben esimle tartistigimda bu hosuna giderdj , suan susuyorum ve hic pas verniyorum kendi icinde patliyor .
Hatta bagiriyo cagiriyo ama hic cevap vermiyorum sende dene bence ..

Haklilik payiniz var belki degismisimdir.
Biraz tahammul seviyemin azaldigini hissediyorum

Madem devamlı kotu giden bir evliliğiniz yok, daha fazla yıpranmadan tamir etme yoluna gidin.
Karşılıklı kavga etmek insanı yıpratmaktan başka bir şeye yaramıyor.
En azından bazı kavgalarımızda sadece dinleseniz onada empati yapmasını sağlarsınız.
Güzelce oturup konuşun. Kararlar alın.
Hayat çok kısa.. Eğer evliliğinizin mevrenizdeki çoğu evlilikten iyi olduğunu düşünüyorsanız, guzel bir son görüyorsanız bazı değişiklikleri siz yapın.

Kac yillik evlisiniz yaslariniz kac bir de esiniz ile sizin kazanciniz arasinda fark var mi
Bunlari merak ettim cvp verirseniz oneride bulunmk daha kolay olur

Esiniz bagormaktan yorulana kadar bagirsin. Birakin kendi haline.
Sakinlesince guzelce konusun derim.

Ben de ilk yillarimizda kavgaya kavga ile cvp veriyordum dilimi tutamayip avazim ciktigi kadar bagiriyordum.
Kendimi tutamiyorum diyerek
belki de daha kotuye goturuyordum tartismayi.
Zamanla susmayi ogrendim
O da bagirmamayi
Simdi evde hic ses yukselmez
Diklenmekten vazgecin
Asagilik kompleksi varsa azicik yuceltin.
Kendini degerli hissettin. O zaman da tartismalar azalir.

walla bu erkekler canları istedi mi olmadık şeyler yüzünden kavga çıkartabiliyorlar,,,
bende de var bir tane,,, bugün hiç olmadık bir şey yüzünden kavga çıkardı,, ki hamileyim karnım burnumda doğurdum doğuracağım,,,
ben genelde öyle yaptığı zamanlarda sesimi çıkarmıyorum,, yani onun başlattığı kavgayı devam ettimiyorum,,, o söyleniyor söyleniyor,, ben kendimce bir şeyler buluyorum, internette geziyorum, k,tap okuyorum,, v,s, sonra da yatak odasına çekiliyorum,,, benden bir tepki gelmeyice de bende biraz mesafeli olunca da bir şey olmamıi gibi devam ediyoruz,,,
ama bazen benim de sabırsız olduğum günler olabiliyor o zaman da o söyleyince ben söylüyorum öyle arada tartışmalar oluyor yani hala,,,
ama dengeyi koruyorum gibi görünüyor,,,
birde sinirlenice konuşmamak gerekiyor, aslında what s updan konuşmak çok kötü bir şey değil,,, çünkü insan düşüne düşüne yazıyor,,, bende çok nadir eşime email atıyorum,, nasıl hissettiğimi,, olanlardan nasıl rahatsız olduğumu anlatıyorum,,

İletişim probleminiz var , evlilik terapisi alabilirsiniz.Daha fazla tüketmeden herşeyi.Ailenizde söylesin , neden korkuyorsunuz anlamadım.

İletişim probleminiz var , evlilik terapisi alabilirsiniz.Daha fazla tüketmeden herşeyi.Ailenizde söylesin , neden korkuyorsunuz anlamadım.
terapiste gitmeyi ben de çok istiyorum ama eşimi ikna edemedim. her zamanda açık açık söylüyorum terapiye gidelim senin öfke kontrolün yok diyorum ama anlamadı henüz.

Kac yillik evlisiniz yaslariniz kac bir de esiniz ile sizin kazanciniz arasinda fark var mi
Bunlari merak ettim cvp verirseniz oneride bulunmk daha kolay olur

Esiniz bagormaktan yorulana kadar bagirsin. Birakin kendi haline.
Sakinlesince guzelce konusun derim.

Ben de ilk yillarimizda kavgaya kavga ile cvp veriyordum dilimi tutamayip avazim ciktigi kadar bagiriyordum.
Kendimi tutamiyorum diyerek
belki de daha kotuye goturuyordum tartismayi.
Zamanla susmayi ogrendim
O da bagirmamayi
Simdi evde hic ses yukselmez
Diklenmekten vazgecin
Asagilik kompleksi varsa azicik yuceltin.
Kendini degerli hissettin. O zaman da tartismalar azalir.
kazançlarımız arasında çok fark yok azcık onunki benimkinden fazla.
yaşlarımızda küçük değil canım olgunluk çağımızdayız.

eşimin böyle hissetmesi için bi sebep de çocuğumuzun olmaması ve bunun eşimden kaynaklı olması.
zaten bu tedaviler bizi mahvetti.

Back
X