kocanız sürekli kardeşlerine para gönderiyorsa

Kendi aileme de veririm ,eşim de kendi ailesine verebilir nitekim verdi ve verdim ....Bu konuda bir şey diyemez ,kardeşim özel okulda okuyor ona da elimden geldiğimce gönderdim ,eksik kalmasın bir şeyden kıyamam çünkü ..Hatta kendime para kalmayacağını bildiğim halde yine gönderdim ..Şimdi başı sıkışsa yine bulur buluşturur gönderirim..Üç günlük dünya da bunun için kendimi yemem , yiyeni de anlamam ..Biz ailelere para gönderirken hiç aç kalmadık Allah a şükür ,paylaştıkça bereketlenir ,çoğalırsın ..Kimse de bizi enayi yerine koymadı ..İyi aileye sahibim demek ki çok şükür ..Ama ben sıkıştığımda da annem kredi kartını verdi ,gerekirse büyük paralar verdi ..

Gercekten ihtiyaclari varsa, bu para onlar icin hayati onem tasiyorsa hic ses cikarmazdim, aksine destek olurdum.

Ancak gonderilen para gecinmeye degil de luks harcamalara gidiyorsa, yasamaya degil yasam kalitesini arttirmaya yariyorsa izin vermezdim kesinlikle. Isterse esim 20bin kazanirken kardesi 2bin kazansin, fark etmez. Ki bu artik iyilik degil kotuluk oluyor bana gore, havadan gelen ve lukse harcanan para insani tembellestirir bir sure sonra.

Esinizi yatirim yapmaya yonlendirin.
Ev, araba, arsa,doviz,altin durumunuz neye uygunsa.
Boylelikle paraniz bu yatirimlara harcanir bir nebze.
Bunun haricinde eger cok tepki gosterirseniz esinizle hem kotu olursunuz hemde bundan sonra sizinle catismamak icin gizli gizli yardim eder.
Esinizin ailesi sizin ailenize benzemiyordur, dogrudur ama iki farkli aile cok normal bu durum.
Kimsenin karakterini degistiremezsiniz, eger sizin ve evinizin her turlu ihtiyacini karsiliyorsa esiniz, huzurunuzun bozulmamasi icin bu durumu onemsemeyin, bosverin..

ailesine söylesen ben çalışıyorum sizde çalışsanız... yük olmasanız deseniz... eşiniz ailesine bakmak içinmi işden çıkmanıza müsade etmiyor acaba

yeni evlisiniz.eşinizin ailesi evlendiğinizde maddi hiç biir destek sağlamadığı gibi ailesi sürekli eşinizden para istese ne yaparsınız.
eğer çok muhtaç durumda değillerse ve bakacak başka kardeşler varsa yada anne baba genç sağlıklı çalışacak durumdaysa tepki verirdim ama aksi durumlar söz konusuysa karışmazdım

Off bendede aynı dert aylık para gönderiyoruz bıktım evlenirkende faydaları olmadı 1 kuruş gerçi yardımcı olmak zorunda değiller ama taktıkları altının borcunu bile biz ödedik millete gösteriş diye taktılar kimse bilmez aylık 400 500 gidiyor ondan hariç yılda bikaç sefer 4-5 bin lira gidiyo 30 binliralık altınımıda yediler hala ne yaptınki deniyor ben suçu aileye bulmuyorum asıkl suç onları bu hala getiren eşimde

Kuzummm benimde ayni sorunum vardi abisi evli bizde evleneli7 ay oluyor neymis bizim eve daha cok para giriyormus bende xalistgim icin o yuzden abiside bizle ayni durumda olmaliymis dye abisine para veriyordu ben sirf bu yuzden isten cktimmm kuzmmm
O nasil bir mantikmis oyle ?
Nerde yetistiriyorlar bu erkekleri ?

Sen de sart olarak koy o zaman.
O senin isini birakmana musade etmiyorsa sen de para yollamiyacaksin de.

vermemek fln olmuyor arkadasm sen de harca git bakım yaptır üst baş al dolabının tamamını yenilemeye başla .. kendini kasma .. senin alın terini millet yiyecegine sen ye ..

illede yolluycam diyorsa git harca kazandigin parayi
sabahtan aksama ise gidip emek verip karisiliginida niye onlara verceksin
kocana da de çalisiyorsam alirim istedigimi de ..

ama en iyisi ve mantiklisi borç altina sokman , yani ev arsa gibi bisey alin ayligin biri gitsin borca , ne hali varsa gorsun o zaman eniste ebyimiz

Benım de kabul edecegım bır sey degıl.daha yenı evlısın sımdı nasıl verırsen oyle gıder.o yuzden tepkını gostermelısın.ama tepkı demek ılla kı kavga demek degıldır.kavgayla zaten haklıyken haksız olursun

ahh ahh bende bu konuda çok çook dertliyim..
Babam da her kardeşlerine ve kardeşlerinin çocuklarına çok ciddi anlamda yardımlar da bulunmuştu..
Hatta halamın oğlunun düğünün de yardım etmiş beyaz eşyalarını da almıştı..
Hatta üstüne sümüğünü atmayacağı insanlara bile, gözümün önünde çekler yazmıştı..
Ama ben evlendim, sırf benim eşimi istemediği için benim ne düğünüm de ne de kurduğum evde tek kuruşunu görmedim.. ( Allahtan çalışıyordum da, kimseye minnetim olmadı)
Artık nasıl oluyor bu işler, nasıl düşünüyorlar bilemiyorum...
Allah bu dünyada kimseyi kimsenin eline düşürmesin..
Konu sahibine gelince bence maaşını eve katma.. kendine harca, ye iç, bilezik akı seti al.. hatta kredi çekip kendine küçük bir arsa alırsın onu ödersin.. Ama maaşını eşine verme.. En azından için rahat eder..

Bizde ayni sorunlari yasadik benimde babam babaanneme verirdi evimizde kiraydi ablamlar bu yuzden okuyamadi
Babaannem babamdan alir amcamlara halamlara verirdi annem biliyordu ama babam kabul etmiyordu onlara verdigini bir gun babaannem agzindan kacirdi amcama verdiginide babam oyle anladi tabi vermeyi birakmadi
Allah affetsin ama babaanemler oldude kurtulduk

yeni evlisiniz.eşinizin ailesi evlendiğinizde maddi hiç biir destek sağlamadığı gibi ailesi sürekli eşinizden para istese ne yaparsınız.

aynısı ablamın başına geldi düğünden sonra bir de eniştemin abisi ablamın takılarını istemiş borç demiş 1 ay sonra vericem demiş ablamda veremem diyememiş. güvenmiş bütün altınlarını vermiş. 10 senedir tek bir tanesi bile gelmedi. eniştem bazen gizli bazen ablamın haberi varken çoğu zaman ablamın haberi yokken hep abisine para vermiş. ta ki eniştem abisin adına kredi çekip abisi ödemeyince eve icra memurları gelene kadar. ablam köpürdü enişteme engel oldu ondan sonra bir şekilde borç kapandı. eniştem abisine para göndermeyince hepsi ablamla enişteme düşman oldu. abisinin ona o kadar çok borcu var ki 3 tane daire alınır. Artık ablam engel oldu ve enişteminde aklı başına geldi bir daha para göndermiyor onlara ve yeni daire aldılar

Bilmiyorum ailenin ihtiyacı varmı ama Yarin öbür gÜn onlarda sana Muhtaç olabilir geleceği düşünerek hareket etmelisin. Çalışma hayatına devam etmeli , birikim yapmalı bi taraftanda Güzelce hayatinı yaşamalısın.

Ben anlayamadım eşin ne hakla senin işten ayrılmana izin vermiyor ki? O ailesinin keyfi ihtiyaçlarına para vericek diye sen çalışmak mecburiyetinde değilsin ezdirme kendini ya..ben işi bırakıyorum evimde oturucam artik sende paranla hem ailene hem bize bakarsin de..böyle saçma iş olurmu evlenmeyi bilen adam karısınada bakmak zorunda.sadece onun maaşı yetmez ailesinede sizede o yuzden işi birakma diyodur blöf yap istifa edicem de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…