Kocasıyla para yüzünden kavga eden var mı?

yorumların hepsini okusaydım (hep yapıyorum aslında yanlış ama ) bidaha yazmazdım öyle uzun uzadıya bu yorumun altına "katılıyorum" derdim...

eeee yani:içelim:

ne kadar benziyor kocalarımız birbirine benimkiside aynı 20 lira verir hepsini harcama der ama kendisine harcar eksiklerim var derim paramız yok der ama kendisinden hiç kısmaz bende idare ediyorum iştee ne yapalım kaydirigubbakcemile5

ben ailemden eve erkek bakar die öğrendim
ve eşinin parasını alan erkeği sevmiyorum
tabi ki kadın ihtiyaç halinde verecek
ama zorla olması ve bu konuda kavga çıkması bence erkeğin ayıbı
kızanlar olabilir ma bu bence böyle
erkek dediğn bakar evine

Bugun anenmel dısarı cıkıp bır doner yıyeyım dedm...aynı sne gııb buutn hersye eısmdedır benımd ekartım onund akartı nakıt para ama hıc bı zamnda dusunmedım nedne dıye ..aklımdan bıle gecmedı...
Aradım dedımkı geleyımd eyanına kredı kartını ver bı doner falan yerız annemle dedı nakıt vereyım sankı kac para tutcak kı doner...yok dedım kartı ver belkı baska bı syed ealırım ne alıcaksın falan demeye basladı nıey nakıt ıstemıyonda ıllakı kredı kartı ıstıyosun demeye basladı ...ınanırmısın hıc harcamam yoktur ısısm evıme yakındır yol param bıle yoktur ...zoruma gıttı ...yanı aynı durumları bende yasıyorum bu aralar...

Nasıl yaniiii???
İki kişinin döner parası kaç paraki?
olsun olsun 20lira 30lira hadi 50lira
onu da mı eşinizden istiyorsunuzzzzzzzzzzzz
nasıl ya nasıllll????????

kızlar ben evlendikten sonra hiç çalışmadım,ama evin parasını eşim bana verirdi o parayla ben ev geçindirmeye çalışırdım.ne salakmışım 10 senelik evliydim eşime ne kadar maaş alıyorsun diye sormadım.onun verdiği kadar zannediyordum bir gün eşimin iş arkadaşımın evine gitmiştim orada maaşlardan konu açıldı,ben o zaman öğrendim eşimin ne kadar maaş aldığını.eşim birazdan fazla tutumludur ama bu kadarınıda tahmin etmiyordum.neyse ben kızımı annemlere yolladım,oğlum ufaktı,(havada aynen şimdi olduğu gibi çok sıcaktı)2kilo kızartma yaptım yanınada tarhana çorbası,akşam eşim gelince ''çok açım''dedi çok beğendi yedi bu böyle 2gün devam etti 3.gün söylenmeye başlayınca bende çok sakin bir şekilde eee verdiğin paraya göre artık böyle dedim4.gün isyana başladı ''ben işten çıkınca lokantada yerim''dedi(o sıralar ufak yerleşimde oturuyorduk) bende o zaman her akşam işyerine telefon edip öğrenirim gelip o lokantaya seni rezil ederim çocuklarımın nafakasını burda yiyorsun çocuklarım evde aç diye(halbuki tabiikide o kadar kötü değil durumum)5.gün bana para getirdi(o zamana kadar kesinlikle para hakkında konuşmamıştım) ve bana ne dedi biliyormusunuz''hak verilmez alınır'' ben senin böyle olmanı istiyordum.bunlar 17 sene evveldi.biraz uzun oldu kusura bakmayın.

benimde eşimle çok problemlerim oldu ama çok şükür para konusunda hiç olmadı..kartım hep eşimde durur..benimde kredi kartım var..alışverişimi kredi kartımla yaparım eşim öder nereye harcadın ne aldın diye asla hesap sormaz..zaten para belli borç belli..valla ben borç harç para hesabı yapamam..bünyem kaldırmz..tüm borçları eşim düşünür sıkıntı eder hesap yapar parasız kalırsak borç alır birinden ama benim tüm bunlardan hiiiiççç haberim olmaz..müsrif değilimdir..ancak eşime hiç paran varmı diye sormam..ararım ne istiyorsam söylerim..oda alır yapar...valla sanırım bizen iyi bu işi beceriyoruz....

canim senin tek sorunun pasif kalmak.
esinle esit bir sekilde calisiyorsun ama paran eline gecmedigi icin
kendini kötü hisediriyorsun.
kartini ondan al ve birlikte oturup nereye ne verilecek sende onunla hesapla.
mesela elektirigi, suyu sen öde,,,, sunu sunu sen öde gibi.... aranizda paylasim yapin.
o zaman hic bir sorun kalmadigini sende görüceksin.
sahsen bende istemem kartimi esimde kalmasini o ne öyle cocuga harclik verir gibi cok sacma.
tabiki kese bir olmali ama herkes o keseye parayi kendi koymali ki esitlik olsun.

ya şu ipin ucu bi kaçtımı yakalayamıyosun
şimdi kartı alsan eşin kırılcak
almasan sen rahatsız olacaksın
ama adam harcama konusunda dengeyi hep kurmuş
şüpheli durumlarda olmamış
ama şu bi gerçek konuşman biraz ağır kaçmış :)
hadi yarın cvp yaz ne yaptınız

sanırım çalışmıyosun bence hemen bi ek kart çıkarttır, bu ne yahu 3-5 lira için insan eşini bu kadar yorar mı
akannehir

ben vermem maaşımı eşime...
asla vermem...
isteyen adamla da işim olmaz...
ev idaresi bahanesi ise kadının çalıştığı parayı almak için o bana versin maaşını ben idare ederim evi...
bakar bakalım tüm ay emeğinin karşılığında harçlık almak nasıl oluyor...
i

Yanlışım varsa düzeltin ama birşey öğrenmek istiyorum..Siz evlenirken bir hayatı paylaşmak için evlenmediniz mi?Çünkü ben burda yanlış birşey görmedim adam evi çekip çevirmiş eşinin parasını alıpta kendi yememişki bütün herşeyi düzenli ödüyor..Hayat madem müşterek manevi olarak müşterekte maddi olarak mı ayrı birde erkek yönünden düşünün..Yani bir erkek getirip maaşını eşine verse ve sonra böyle bir olaydan dolayı tartışsa tam tersi yani tepkiniz aynı mı olacaktı?? Yanlız şunuda söliyim tabikide kendi çalışıyor ve kendi istediklerini almakta yapmakta hakkı doğal olarak ama ben bu olayda bu kadar abartılcak birşey göremedim...

aynen katılıyorum evi geçindirmek erkeğin görevidir herşeyde geleneksel geçinene toplumumuz nedense iş buraya gelince yan çiziyor elbetteki hayat müşterek bende kazandığımı sadece kendime harcamıyorum hatta şu an biraz rahat yaşıyorsak benim maaşım sayesinde ben çalışmasan şu an yaptığımız çoğu şeyi kısmak zorunda kalacaktık belki ama nedemek benim maaşımı elimden almak ilk evlendiğimizde eşime arakdaşı olacak bazı aptallar karından kartını al sen kocasın falan diye akıl vermişler bu geldi herkes maaş kartını kocasına vermiş sende ver dedi bende kimmiş o herkes bir örnek ver dedim birisi 3 kere evlenmiş birisi 2 kere evlenmiş boşanmış arkadaşını örnek verdi hımmm dedim bu adamların yaptığı şeyler doğru olsa biri 3 kere biri iki kere evlenmezdi değil mi kaydirigubbakcemile3( ya tabiki alakası yok ama ben çok iyi bağlantı kurdum ) bizim ki hık mık etti sonra bir daha konusu bile açılmadı:1closedeyes:

sanırım çalışmıyosun bence hemen bi ek kart çıkarttır, bu ne yahu 3-5 lira için insan eşini bu kadar yorar mıakannehir
yooo hayır calsıyorum evlendıgım ılk gundne berı ...ama buutn harcamalar falan odemeler hep esım halleder..ben hıc karısmam ıhtıyacım varsa ıster alırım ama dunku yaptıgı soyledııg sey kalbımı cok kırdı ..zoruma gıttı ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…