Hazır pedler kloarla beyazlaştırılıyor ve naylondan yapılıyor. İç çamaşırı alırken bile pamuklu olanı tercih ederiz çünkü daha sağlıklıdır aynı kilodu yıkayıp tekrar giymiyor musunuz? Bez de o şekilde yıkanıyor farkı yok. ayrıca çevirip kullanıyorum dediğim bezi 2-3 kat yapıyorum, kirlenip de çevirdiğimde kirli kısmı arasında kalıyor. öbür yüzüde kirlenince değiştirip başka kullanıyorum zaten. Benim çok az akıntım oluyor bu yüzden sı değiştirmeme gerek olmuyor.
Ayrıca birgün iki gün üstümde kalması, o kanserojen maddelerin cildinize verdiği zararla, kıyaslanamaz bile. çünkü vücuttan çıkan şey necis olsa da sonuçta size ait, ama o sentetik naylonların neden üretildiğini bile bilmiyoruz. Çamur mu daha kirlidir yoksa kanalizosyon pisliği mi?
(bebeğinizin altını bezlersiniz ve pislediğinde tenine bulaşan kendi dışkısı değil midir? Bir bebek ortalama 2 yıl bu şekilde yaşıyor.)
Hazır pedler kloarla beyazlaştırılıyor ve naylondan yapılıyor. İç çamaşırı alırken bile pamuklu olanı tercih ederiz çünkü daha sağlıklıdır aynı kilodu yıkayıp tekrar giymiyor musunuz? Bez de o şekilde yıkanıyor farkı yok. ayrıca çevirip kullanıyorum dediğim bezi 2-3 kat yapıyorum, kirlenip de çevirdiğimde kirli kısmı arasında kalıyor. öbür yüzüde kirlenince değiştirip başka kullanıyorum zaten. Benim çok az akıntım oluyor bu yüzden sı değiştirmeme gerek olmuyor.
Ayrıca birgün iki gün üstümde kalması, o kanserojen maddelerin cildinize verdiği zararla, kıyaslanamaz bile. çünkü vücuttan çıkan şey necis olsa da sonuçta size ait, ama o sentetik naylonların neden üretildiğini bile bilmiyoruz. Çamur mu daha kirlidir yoksa kanalizosyon pisliği mi?
(bebeğinizin altını bezlersiniz ve pislediğinde tenine bulaşan kendi dışkısı değil midir? Bir bebek ortalama 2 yıl bu şekilde yaşıyor.)
keşke o dediğinden üretiliyor olsa arkadaşım.
Sen şu an etrafında hazır ye attan başka birşey görüyor musun. eskiye kıyasla ewt çok şey kolaylaştı ama pek çok zararlı madde de evlerimize kişisel bakım alanlarımıza kadar girdi. Dünya çöplükten tüketim çılgınlığında boğuluyor resmen. Çamaşır makinesi çok harika birşey hem temiz oluyo hem yormuyo ama deterjana katılan o kadar zararlı madde varki getirisinden çok götürüsü oluyor nerdeyse
ewt artık daha bakımlıyız, daha güzeliz, daha rahatız, ama daha hastayız daha sağlıksız bir toplum oluyoruz gittikçe. bebek bezleri, pedler doğada 500 yıl da ancak çözülebiliyor. Ülkemizde ortalama bir bebek 2-3 yıl bez kullanıyor, kadınların hepsi ped kullanıyor ve yarısı da hergün! kullanıyor.
ilerde çocukarımıza torunlarımıza koca bir çöplük mü miras bırakacağız?
----
Benim kullandığım bezi denediğinizde daha farklı düşüneceğinizi umuyorum. çünkü çevremde her ikisini de kullananlar var ve pamuklu kullananlarda kadın hastalıklarının yada genital rahatsızlıkların hiçbiri olmadı. Kaldı ki doktorlar günlük pedi tavsiye etmiyor.
Ben sadece kilot değiştirmektense kilotla aynı kumaştan bir parçayı ek olarak kullanıyorum. Sizin anladığınız şekil çok farklı.
Konu bez/ped parçası olduğu için bu konuda yorum yaptım. Günlük pedin zararlarından dolayı kullanmayan arkdaşlara belki bir alternatif olur diye. Ki bu konuyu sadece bana indirmegemek çok saçma, sen bunu pedde yaptığın şekilde de kullanabilirsin. 3 saat sonra başka temiz bez korsun mesela.
İçini rahatlatacaksa söyleyeyim, Ben tenimde ve saçlarımda beyaz sabun, sirke ve zeytinyağı kullanıyorum sadece. (her zaman böyle değildi. Şüphesiz ki herşeye karşı önlem alamam kullandıklarımın içinde bir yerden katkı maddesi olanlar vardır ama kendi adına sağlığın ve dünya için yapabildiğin kadarını yaparsın)
Tatlım sabunun kullanımı yüzyıllara kadar dayanıyor. Saf sabun yağlardan elde edilir, Sabunun o kadar zararı varsa hergün yeni bir kimyasal eklenen şampuanlar binlerce kat daha zararlı demektir !
3 saatte değiştirmem gerekmiyo çünkü o kadar sürede kirlenmiyor zaten. (bundan şüphelendiğimde pamuk koyuyorum ki abdestim kaçmasın) Bu kişiye göre değişen bir durum demekki. günlük pedler tek yüzlü olduğu için küçük bir akıntıda bile kirleniyor tenine temas ediyo değiştirmen gerekiyor haliyle, bunda öyle bir durum yok
Size Bu kadar tehlikeli ve pis geldiyse neden günlük pedleri tüm doktorlar zararlı derken (hatta özel günlerde bile az kukllanmayı tavsiye ediyorlar) araya bez koymayı yasaklamıyor? (görüştüm)
Ped pek çok Kadın hastalıklarına sebep olabiliyor ama bunda o risk yok en azından.
Kullananları kötülemek için söylemiyorum, birşey kabul ettirmeye de çalışmıyorum ama pis kirli diye hakaret edilmeyi hak etmiyorum.
Kadın ilmihallerinde bu konudan bahsediliyor, buraya yazılmasa da pek çok namazlı bayan bunu kullanıyor. (Herkesin gözü önüne bunu yazacak tek benim heralde :X) Akıntı abdesti bozar bu da kadınlara sıkıntı veren bir durum, pamuk da bu yüzden kullanılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?