once bir gidip konusun cozulemeyeck mesele degil bazi insanlar kendilerinden cikan sesin farkinda olmuyor baska odada konussa sorun cozulur. kadin da sorduguna gore anlayissiz biri degildir.Ben korkak bi tipim ondan sanırım hayatta yapamam♀
ben kendi wifi min isminden bile emin degilim su an. kim bakiyor wifilere her sey otomatik baglaniyor zatenTelefondahöykürerekkonuşankomşu diye değiştirin. Adam üstüne başka türlü almaz.
Wifi ismi değiştirerek.mesaj verme fikri de çok hoşmuş
Günaydın herkese,
Öncelikle şunu belirteyim ben çoluk çocuk gürültüsünden değil koca adamın yatak odasında telefonla sabahın köründe veya gecenin bir yarısı öküz gibi bağırmasından rahatsızım..
Bazısı rahatsızsan müstakil eve çık diyecek ondan en sonda söyleyeceğimi en başta söylemek istedim
İnsanız evimizde çocuk da olur kavga da olur neşe de tonumuza dikkat ettiğimiz sürece ve vakte..
Mühim değil benim için bunların hiçbiri.
Ama bir komşum var ki düşman başına sabahın 7-8 i gibi telefonlar gelir başlar konuşmaya (yatak odalarımız bitişik) hiç kapıya gitmedim ama geçen yıl eşiyle parkta tanıştık bana “hakkınızı helal edin sizi çok rahatsız ediyoruz değil mi?” Demişti de ben oğluyla aralarındaki kavgaya odaklandım ve “olur öyle şeyler” demiştim
(O aralar ergen oğluyla çok kavga ediyordu)
Neyse şimdi bu telefon görüşmeleri için hiç gitmedim yani gitsem de adam telefonuma karışamazsınız der ya da başkası duyar ve telefon görüşmelerine kadar karışıyor falan der diye duruyorum
Ama inanın olacak gibi de değil böyle bi ses tonu birkaç varlıkta var..
Neyse bu sabah yine aynı sesle uyandım ve evin Wi-Fi modem adını değiştirdim belki görürler ve üstlerine alınırlar falan diye.
Konumun adı ile aynı.
Çok etkili bi yöntem değil hatta belki hiç değil ama ne yapabilirim bilmiyorum.
Ergen oğullarıyla sürekli kavga eden anlayışsız tuhaf insanlar başkasına karşı Nasıl anlayış gösterir bilmiyorum yani gitsem de etkisi olmayacak biliyorum..
Not:kulak tıkacı da sipariş ettim bu sabah bakalım onlar gelirse rahat ederim inşallah
(umarım kimse sen farklı odada uyu demezbenim uyku alanım orası,başka bir komşum böyle bi yöntem sunmuştu da normalmiş gibi)
Biz anormaliz evetGirdim apartmandaki wifi isimlerine baktım laf sokan var mı diyeneyse ki bizim bina normal “kat2, kadir, superonlinewifi_3672” falan var
Yalıtım sorunu olan bir bina zaten hepimiz farkındayız site olarak.Dun benzer konuda da yazmistim her evimde bir komsu ve ses olayi yasamisimdir diye
Ilk evim, ev sahibi alt katta (maalesef bunu da yasadim)
Bir aksam 11 gibi battaniye altinda usul usul arkadasla konuşuyorum baya fısıltı ile, kapim çaldı dan danbi korktum gittim actim bu arada telefonu kapatmadim
Baktim.ev sahibi teyze, "sesini kıs biraz telefonla konuşuyorsun galiba cok sesin geliyor" dedi ve arkasini dönüp asagi indi. Ben de "sizin de sesiniz geliyor napalim " diyip gecistirdim. Ertesi sabah onlarin ev telefonu çaldı, acti konusuyor. Karsi tarafin bile ne dediğini duyuyordum o dereceyani bazen duvarlardan ve yalitim sorunundan kaynakli bazen de kisilerin dikkatsizliginden kaynakli bu tip sorunlar olabiliyor.
Ben önce kapisini çalıp "komşum bir sorun mu var sesler geliyor bak biz de çalışan insanlarız lütfen rica etsem dikkat etseniz" seklinde konusurum. Sonra sert konusurum en son polise kadar gider olay. Maalesef bunu da yuzsuzluge vuranlar olabiliyor, tamamen muhatabiniza bağlı bir durum bu da.
Dun de yazdim yine belirteyim:
Apartman kültürünü bilmeyen, kafama göre bagiririm, istedigimi yaparim ev benim kafasinda olanlar lütfen müstakil evde otursun.
Benim alt komsu cocuklari evde bildiğiniz cift kale mac yapıyor duvarlar güm güm. Aciklamasi da çocuklar oynamasin mi, rahatsizsan ayri eve çık oluyor!
size aynen katılıyorum aynı durumdan şikayetçiydim bir yıldır idare ediyorum baktım olmayacak taşınmaya karar verdim Allah anlayışlı insanlar çıkarsın karşımızaBu konularda denenmiş ama çözüm olmayan durumlar;
1. Kulak tıkacı,
2. başka odaya geçme,
3. komşu ile konuşma,
4. polise şikayet etme,
5. yöneticiye şikayet etme
6. Kavga etme
7. kapısına not bırakma
Tek çözüm ya komşunun ya sizin taşınmanız
İnsan evinde huzurla oturamadıktan sonra o evde kalmanın mantığı da yok bence.
ben kendi wifi min isminden bile emin degilim su an. kim bakiyor wifilere her sey otomatik baglaniyor zaten
Ben de öğretmenim ve online ders yapıyorum mutfağım ortada yan duvarlarda kendi odalarım var altta da üstte de aynen mutfak var o yüzden en uygunu mutfak deyip mutfakta yaptım dersleri.Telefonu çalıyor ve konuşuyor
Yüksek sesle konuşmak bir alışkanlık 40 yaşından sonra gerçekten daha az bir ton ile konuşamam
Komşu uyarsa başka odaya geçerim ama sabah sessizliğinde o ses gelir
Alt komşu ile telefonda konuştum sesler yankılandı da gülüştük ev içimden seslensek daha rahat konuşacağız diye
Çözüm yatak odasından ses geliyor diğer odaları tercih eder misiniz diye uyarmak bir de dolabı o duvara dayamak
Online dersler ilk başladığında Bir öğretmen arkadaşın komşusu koşarak kapısına gelmiş Bir şeyler oluyor sandım demiş
Adam sınıf ortamında kullandığı ses ile online ders anlatıyormuş
“Telefonda ne konuşuyorsanız hepsini duyuyorum. Hani özel bir şey konuşursanız da duyuyorum. Bilginiz olsun” derseniz işe yarayabilir. Sizin iyiliğiniz için söylüyorum diye de eklersinizGünaydın herkese,
Öncelikle şunu belirteyim ben çoluk çocuk gürültüsünden değil koca adamın yatak odasında telefonla sabahın köründe veya gecenin bir yarısı öküz gibi bağırmasından rahatsızım..
Bazısı rahatsızsan müstakil eve çık diyecek ondan en sonda söyleyeceğimi en başta söylemek istedim
İnsanız evimizde çocuk da olur kavga da olur neşe de tonumuza dikkat ettiğimiz sürece ve vakte..
Ama bir komşum var ki düşman başına sabahın 7-8 i gibi telefonlar gelir başlar konuşmaya (yatak odalarımız bitişik) hiç kapıya gitmedim ama geçen yıl eşiyle parkta tanıştık bana “hakkınızı helal edin sizi çok rahatsız ediyoruz değil mi?” Demişti de ben oğluyla aralarındaki kavgaya odaklandım ve “olur öyle şeyler” demiştim
Neyse şimdi bu telefon görüşmeleri için hiç gitmedim yani gitsem de adam telefonuma karışamazsınız der ya da başkası duyar ve telefon görüşmelerine kadar karışıyor falan der diye duruyorum
Neyse bu sabah yine aynı sesle uyandım ve evin Wi-Fi modem adını değiştirdim belki görürler ve üstlerine alınırlar falan diye.
Konumun adı ile aynı.
Ergen oğullarıyla sürekli kavga eden anlayışsız tuhaf insanlar başkasına karşı Nasıl anlayış gösterir bilmiyorum yani gitsem de etkisi olmayacak biliyorum..
Not:kulak tıkacı da sipariş ettim bu sabah bakalım onlar gelirse rahat ederim inşallah
(umarım kimse sen farklı odada uyu demezbenim uyku alanım orası,başka bir komşum böyle bi yöntem sunmuştu da normalmiş gibi)
Birgün onedioda denk gelmiştim böyle bir konuyaben kendi wifi min isminden bile emin degilim su an. kim bakiyor wifilere her sey otomatik baglaniyor zaten
Ben sizi anlıyorum inanin benim.alt komşum da benzer tarzdaYalıtım sorunu olan bir bina zaten hepimiz farkındayız site olarak.
Yere boncuk düşse yanında düşmüş gibi net ses geliyor ama biz de ona göre davranıyoruz ve karşıdaki insanlardan da bunu bekliyoruz
Bazen insan istemsizce telefonda hararete girer bağırır da ama yeri yatak odası değil sadece ben değil bitişiğindekiler de rahatsızmış hatta onlar da uyarmış ama adam dağ ayısı anlamıyor demek ki.
Ergen oğluyla tartışmalarında “anlayışsız tipler” dediğim için bir arkadaş yanlış bulmuş ama cidden öyleler.Sabah 8 dedin mi çocuğu uyandırıyorlar başında koğuş komutanı gibi bağırıp duruyorlar (arda kalk ders saatin geldi ödevin kaldı ben annenim adımı söyle benim yaşım 42 yaşımı söyle bana saygı duy bana sen benim annemsin sana saygı duyacağım de gibi gibi) bir sürü tuhaf diyalogları oluyor ondan öyle demiştim.
Çocuğu dövdükleri de oluyor evden kaçıp birkaç gece güvenlikte yatıp eve geri geldiğini duyduk falan.
Normal değiller
Aynen kadın daha ılımlı söyleyeceğim inşallah bugün bakalım ne tepki verecek.Ben sizi anlıyorum inanin benim.alt komşum da benzer tarzda
Kadin cocuklara devamli bagirir adam akşamları öfke krizleri geçirir bir seyler firlatir bir kez uyarmak istediğimde arkamdan da bagirdi adam. Yani hadi aile arasında olur dersin de, tüm bu sesler tv sesinden bile fazla geliyorsa orada sorun vardır (hele ki aksam 10dan sonraysa).
Babam derdi ki kötü ev sahibi insani ev sahibi yapar, simdi kötü ev sahibim de olsa komşu korkusuna ev almak istemiyorum. Çünkü bu 4.evim ve hepsinde benzer sorunlar yaşadım. Kendi adıma ses yapmadığımı, en azindan bile isteye rahatsiz etme amaçlı gürültü yapmadığımi söyleyebilirim. Ister istemez insan gösterdiği hassasiyetin az da olsa karşılığını bekliyor. Mesela ben aksam 10dan sonra camasir makinesi çalıştırmam (bazen 8de acarim makine sensörlü oldugu icin 10dan sonra bitirebiliyor dakikayi uzattigi icin ama cok nadirdir). Supurgeyi hava karardiktan sonra asla açmamaya çalışırım (yazin 9 kışın en gec 7 seklinde). Ama insanlik hali illa ki telefon/kumanda elimden düşer falan. Onu komşu da sorun etmiyoruz demisti bir keresinde. Ama bazi seyler de görgü meselesidir. Komsunuza soyleseniz de anlayacagini sanmiyorum. Varsa yöneticiye söyleyin ya da esine söyleyin kadını daha ılımlı anlattiniz sanki.
Ben genelde kapisini calip komsum nasilsin der lafa girerim kibarca anlatinca anliyor diye düşünüyorum ama.bazisi yuzsuzluge vurabiliyor bence hersey duyuluyor derseniz daha dikkatli.olabilirlerAynen kadın daha ılımlı söyleyeceğim inşallah bugün bakalım ne tepki verecek.
Bu komşuulardan ben de az çekmedim ama yöntemini buldum rahata erdim inanın sizde çok rahat edeceksiniz. Kulak tıkacı. Bildiğiniz kulak tıkacı. Aldığım bir ürün var onu takıyorum ama bu özel tıkaç evde ki tv sesi duyulmuyo bi de en önemli özelliği uzaktaki sesleri kesmesi şak diye kesiyor. İsterseniz özelden marka adı verebilirim aldım oh bee dedim komşular yüzünden kaç gün kaç gece uyuyamadığımı bilirimGünaydın herkese,
Konumun adı ile aynı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?