Komşu gürültüsünü polise şikayet etmek ve ceza

Keşke her anne sizin gibi olsa da dünyayı kendi ve yavrusu çevresinde dönüyor sanmasa. Çocuğunu yetiştiremeyen ayıbı, rahatsızlık vermeden oynamayı ogretemeyen kişiler çocuktur yapar diyor.
Metro ve otobüste denk geliyorum böylelerine çocuğu salmış çocuk ordan oraya koşuyor, bağırıyor yahu ilgilensen yapmayacak annenin umrunda değil evde de dediğiniz gibi ilgisizlikten kaynaklanıyor bu sorun eminim. Oturup ilgisini cekecek oyunlar bulsa ve çocuğuna ogretse gürültü yapmanın ayıp olduğunu böyle olmaz

Bu insanlar 4 çocuk yapar bienjm gibilerde acaba 2nci çocuk nasıl olur diye düşünür....

6-7 yaşında laftan anlamıyorsa ne zaman anlayacak ki

Burda bir üye gürültüyü ses kaydı almış, başka bir üye örtü çırpılırken video çekmişti. Kanıt olsun diye. Ayrıca üst komşuya öğretmen demişsiniz. En medeni olması gereken meslek gruplarından birine mensupken medeniyetten bu kadar uzak olması üzücü

Oda bisey mi kirada otururken saat sabahın 03.00 de topuklu ayakkabiyla yuruyordu üst kat komsumuz esim uyaniyordu sabah işe gidecek adam..yukarı çıktım ertesi günü merhaba hanımefendi sabaha karşı sanirım terliklerinizle iceri gittiniz ama ses geldi dedigimde napalim içalım mi diye bana salakça cevap vermişti ukala ukala hareketiyle benimde tepem attı valla oyle bir kapasiten varsa uç dedim bide utanmadan o topuklu terlik demişti :) ..1 ay devam etti sonra bana isi düştü bende ona hakettiği gibi davrandim nasil bir güzel konuşuyor canimlı falan bana canimlı konusamazsıniz dedim ayrıca o topuklu terliğin sesini duymayayim polisi ararım işte o kadar dedim tık cevap kesildi manyak dolu..çocuklar ses yapabilir aileleride engellemeye calişsada canavar bir cocuksa ne yaparlarsa yapsinlar ebeveynler çocuğun inadinı kiramazlar..farkindayim sende ders çalisıyorsun enazından akşamları ses yapmasaniz desen ders çalışıyorum benim için önemli desen belki annesi babası biraz daha dikkat ederler

Kuralsız, arsız çocuk yetiştirmenin adı olmuş "çocuk bu, yerinde durmuyor, laftan anlamıyor". (çocuğun psikolojik sorunları varsa ancak böyle bir şey kabul edilebilir) Çocuk dediklerimizin yaşı da en küçük 5-6... Küçük yaştan itibaren etrafında başka insanlar da yaşadığını, toplu yaşamanın kuralları olduğunu, başkası gürültü yapınca nasıl rahatsız oluyorsak, bizim de başkalarını rahatsız etmemeniz gerektiğini, saygıyı öğretmezsek, manzara bu olur tabi.

Bir de o yaş çocuklarının akşamın 10'unda ayakta işi ne zaten? Uyusun da büyüsün yaşındalar. Böyle bir evde ne disiplin, ne kural olmadığını düşünürüm. Niye bunun sonuçlarını başka insanlar çekmek zorunda kalsın? Konu sahibi yerinizde olsam şikayet edilebilecek her yere eder, gerekirse gürültünün ses kaydını da alırım.

aynı dert kısmen bende de var.
üst kat komşumum 11 yaşında kızı var.
bazen resmen evde at gibi koşuyor.
gerçi cocuk ziyade annesi sorunum.
sürekli temizlik yapıyor...
yere gum güm bir sey vuruyor.
bebeğim var ve uyanıyor irkilip...
uyarıyoruz anlamıyorlar
bağırıyoruz anlamıyorlar.
silkeleme bizde de var. hemde gunde defalarca.
hali çarşaf sofra bezi..

Kesinlikle oyle..
Cocuk da put gibi otursun demiyorum. Elbet yaramazlik yapar ama kimseyi rahatsiz edecek boyutta olmamali.

11 yasinda gic de kucuk degil.
Gayet laftan da anlar yani.
Siz soyleyince ne diyorlar ?
Bizim yan dairedeki komsumuz hamile ve yatak odasi benim odamin dibinde. Kadin rahatsiz olur uyuyamaz diye resmen o odaya gelince parmak ucunda yururum.

Ya bi de gelip çocuk laftan anlamaz normal yazmiyorlar mı şaka gibi.. Kusura bakmayın da siz anlatamıyorsunuz bizim millete has bu benim çocuğum var anlayışlı olacaksınız kafası. Niye olayim ya bana ne! Bi de efendi gibi yaşayan insana sessizlik istiyorsan müstakil eve taşın derler, Gürültü yapan sensin müstakil eve taşınacak olan sensin ekstra eylem meydana getirdigin için ,madem rahat çocuk yetiştirmek istiyorsun bi zahmet. Onca sene yurt dışında yaşadım hiç bizdeki gibi arsız ana baba görmedim(çocuk demiyorum dikkat) millet çocuğu biraz ses yapti mi mahcup oluyor önlem alıyor, bizdeki gibi e çocuk o yapacak diye bi de övünmüyor. Bu anlatıklarima itiraz eden hiç yurtdışı uçağı ve türkiye uçağı mukayesesi yapma fırsatı bulamamistir, ikisinde de bi uçsun öyle konuşsun.

11 yasinda gic de kucuk degil.
Gayet laftan da anlar yani.
Siz soyleyince ne diyorlar ?
Bizim yan dairedeki komsumuz hamile ve yatak odasi benim odamin dibinde. Kadin rahatsiz olur uyuyamaz diye resmen o odaya gelince parmak ucunda yururum.
biz ses yapmıyoruz diyorlar.
hali çırpıyor uyarıyoruz ben yapmıyorum ki diyor

Adı üstünde çocuk diye bir şey yok. Evde bisiklet süren çocuk mu olur ? 6 yaşında okula başlayan çocuklar var onlar nasıl sınıf ortamında uysal oluyor laf dinliyorsa evde de dinleyebilir. Çocuğun annesi öğretmen diyorum çocuğun dilinden en iyi o anlar. Canavar gibi çocuk yüzünden ben sınava çalışamıyorum kusura bakmayın sırf çocuk diye tolerans edemem yok öyle bir dunya

Gayet zeki bir evlâdım var. Kardeş kıskançlığı arttığı için bir çok şeyi inadimiza yapıyor. Senin gibi mukemmelliyetciler yüzünden bir daha ki sefere 5 yaşındaki çocuğumu falakaya(!) yatırırım.
Birinin okuluna engel olmasın mazallah. 5 yaşındaki çocuk acayip laftan anlar yaaa.

Sanki sen bu yaşına direkt geldin, hiç 6 yaşında olmadın.
Sanki pamuk gibi çocuktun, hiç yaramazlık (!) yapmadın.
Tövbe estağfurullah.

Konu sahibi anne babalar illaki müdahele ediyordur. Ama çocuk işte.

Bana kizilacak bu yorumumdan dolayi belki ama biz Turkler olarak cocuklarimizi iyi egitemiyoruz bu bir gercek. Yurtdisinda yasiyorum ve bir onlarin cocuklarina bir de bizim cocuklara bakiyorum. Elin cocugu sakin sakin otururken kutuphanede, bizimkilerin cocuklari kitaplari yere dokup ortaligi karistirmak ve kosusturmakla mesgul oluyor. Duzelmiyor, duzelmeyecek. Adamlar efsane yetistiriyor cocuklarini bizler ise aman cocuk kossun ziplasin doksun kirsin kafasindayiz. Saat 10 diyorsunuz bakin. Aksamin 10u. Burda 7bucuk en gec 8den sonra ayakta cocuk goremezsiniz, gurultusunu duyamazsiniz. Aksam 10 adamlarin kendisi yatmaya gidiyor. Aksam 10da cocuk neden ayakta olsun???

Tövbe estağfurullah.

Alıyoruz tabiki de elinden
Biz alana kadar kaçıyor, yine aynısını yapıyor.
Ne yapayım öldüresiye döveyim mi çocuğumu?
Komşuluk anlayış gerektirir. Kimse kimseyi rahatsız etmesin ama herkesin bazı sıkıntıları olabilir.

Hastası olur, düğünü olur, cenazesi olur, 7 24 ağlayan bebeği olur..... olur da olur.

Maalesef kültür olarak hepimiz bu şekilde büyüdük ve büyütmeye devam ediyoruz. Kendi annenize sorun isterseniz siz kaç yaşına kadar laf dinlemediniz ?
Uyarıyorlardır mutlaka ama bazen bir kerede keser yaptığını bazen kırk kere söyleyince.
Bunda 6 yaşındaki çocuk laftan anlamaz deyip geçilmemeli.

Vallahi kimse kimsenin çocuk sesini çekmek zorunda değil....kimse kusura bakmasın....benimde üst katında var böyle bir manyak....halıları kaldırıp kızına topuklu terlik giydirip evde dolastieiyirsa çocuk durmuyor.diye aklından şüphe ederim...ben bunu yazarken bile üstümdeki tepiniyor annede salidm çayıra mevlam kayira bana dokunmasinda ne yaparsa yapsın modunda cahil kadın...o terliği vermeden önce düşünecek aşağıda hayvan yaşamıyor insan yaşıyor rahatisz olur diye...çocuk anlamaz ama anne anlar ve bilir...

Aynen herkesin çocuğu çok zeki zaten. Falakaya yatırın dediğimi hatırlamıyorum böyle sadistce bir düşünce anca size yakışır zaten. Ben de çocuk oldum ama kimseyi rahatsız etme hakkını kendimde bulmadım. Benim de 5 yaşında kuzenim var dur lafından anlıyor çünkü aile gerekli eğitimi veriyor. Birileri sırf yavruladi diye kendini patron sanıyor. Ama çocuk işte diye bir şey yok. Banane bilincsizce üreyen bir ailenin canavar çocuğundan? Medeniyetsiz aileler bir zahmet eğitim versin apartman kuralları diye bir şey var sizin oraya medeniyet uğramadı sanırım. Çocuk diye başımın üstüne çıkarmam ben sınavıma çalışamıyorum diyorum siz çocuk diye tutturmussunuz. Önce bir kendi çocuğunuzun okuluna calisamadigini düşünün sonra benden tek taraflı saygı bekleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…