- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
Keşke her anne sizin gibi olsa da dünyayı kendi ve yavrusu çevresinde dönüyor sanmasa. Çocuğunu yetiştiremeyen ayıbı, rahatsızlık vermeden oynamayı ogretemeyen kişiler çocuktur yapar diyor.Yahu ne mumasebet cocuk laftan anlamiyor ne demek ??
Evde bisiklet surmek ne demek !
Ya siz cocuk yetistirmeyi bilmiyorsunuz ya da ben fazla disiplinliyim.
5 yasinda oglum var. Ornegin "Hayir oglum top oynamiyoruz evde . Asagida oturan komsularimiz rahatsiz olur." dedigimde birakir . Birakmazsa da toplu alirim bu kadar basit. Zannetmeyin ki cok uysal bir cocuk. Aksine cok yaramaz , hareketli bir cocuk. Ama enerjisini atmasini yorulmasini sagliyorum. Sabah 8 den 12 bucuga kadar zaten okulda.Daha sonra eve geliyoruz yemek oyun , sonra da biraz disarida akulu araba ya da bisiklet sureriz ya da parkta oynariz. Eve gelince zaten yorulmus oluyor. Banyosunu yaptirip , yemegini yedirip uyuturum.
Aksam 8 de mutlaka yatiririm 8 bucukta uyumus olur.
Ha elbette benim oglumun da gurultu yaptigi zamanlar elbet oluyordur. Fakat maximum 10 dk yi gecmez. Dikkatini baska bir seye cevirir, biraktirim yaptigi her neyse...
Ayrica o yaslardaki cocugun aksam 10 a kadar ayakta ne isi var ?
Cocugumuz var diye de kimseyi rahatsiz etmeye hakkimiz yok.
Bu insanlar 4 çocuk yapar bienjm gibilerde acaba 2nci çocuk nasıl olur diye düşünür....Cogu anne boyle rahat.. Amannn cocuktur yapar diyor .
Olmaz efendim olmaz...
Ha yok benim cocugum durmuyor diyorsaniz, ben illa ki o paspasi silkerim diyorsaniz (Sanki elektrikli supurge yok!) gidin mustakil bir evde yasayin.
Kimseyi de rahatsiz etmeyin.
6-7 yaşında laftan anlamıyorsa ne zaman anlayacak kiÇocuk gürültüsüne yapacak bir şey olmuyor maalesef. Benim de çocuğum var. Laftan anlamıyor. Saat olmuş 10 , topla peteklere vuruyor. Tabiki engelliyoruz ama bizi dinleyene kadar inadimiza inadimiza yapıyor.
Başka bir gürültü olsa çağırın dedim ama o yaştaki çocuklar cidden laf anlamıyor.
Burda bir üye gürültüyü ses kaydı almış, başka bir üye örtü çırpılırken video çekmişti. Kanıt olsun diye. Ayrıca üst komşuya öğretmen demişsiniz. En medeni olması gereken meslek gruplarından birine mensupken medeniyetten bu kadar uzak olması üzücüEvet biliyorum buranın kendini kraliçe sanan kadınlarını ve pek kıymetli çocuklarını. Benim sorum avukat varsa bilgilendirsin di aslında. Şikayet edeceğim ama ceza alacaksa nasıl bir ceza alacak yaptırımları nelerdir diye sormuştum. Yoksa şikayet etmem uzun sürmeyecek zaten
Biz de daha yeni yeni dusunuyoruz o da daha dusunce asamasinda :)Bu insanlar 4 çocuk yapar bienjm gibilerde acaba 2nci çocuk nasıl olur diye düşünür....
Kesinlikle oyle..Keşke her anne sizin gibi olsa da dünyayı kendi ve yavrusu çevresinde dönüyor sanmasa. Çocuğunu yetiştiremeyen ayıbı, rahatsızlık vermeden oynamayı ogretemeyen kişiler çocuktur yapar diyor.
Metro ve otobüste denk geliyorum böylelerine çocuğu salmış çocuk ordan oraya koşuyor, bağırıyor yahu ilgilensen yapmayacak annenin umrunda değil evde de dediğiniz gibi ilgisizlikten kaynaklanıyor bu sorun eminim. Oturup ilgisini cekecek oyunlar bulsa ve çocuğuna ogretse gürültü yapmanın ayıp olduğunu böyle olmaz
11 yasinda gic de kucuk degil.aynı dert kısmen bende de var.
üst kat komşumum 11 yaşında kızı var.
bazen resmen evde at gibi koşuyor.
gerçi cocuk ziyade annesi sorunum.
sürekli temizlik yapıyor...
yere gum güm bir sey vuruyor.
bebeğim var ve uyanıyor irkilip...
uyarıyoruz anlamıyorlar
bağırıyoruz anlamıyorlar.
silkeleme bizde de var. hemde gunde defalarca.
hali çarşaf sofra bezi..
biz ses yapmıyoruz diyorlar.11 yasinda gic de kucuk degil.
Gayet laftan da anlar yani.
Siz soyleyince ne diyorlar ?
Bizim yan dairedeki komsumuz hamile ve yatak odasi benim odamin dibinde. Kadin rahatsiz olur uyuyamaz diye resmen o odaya gelince parmak ucunda yururum.
Valla yeğenim altı yaşında, annesinin yapma dediği her gürültüyü yapıyor ve bazen elden birsey gelmediği için yengem sinirden resmen ağlıyor,peteklere de vuruyor, yapma dediğimiz halde koltuktan yere de atlayıp gürültü yapıyor, yapma yapma dedikçe de yapıyor yani, adı üstünde çocuk...
Gayet zeki bir evlâdım var. Kardeş kıskançlığı arttığı için bir çok şeyi inadimiza yapıyor. Senin gibi mukemmelliyetciler yüzünden bir daha ki sefere 5 yaşındaki çocuğumu falakaya(!) yatırırım.6 yaşındaki çocuğun eğer bir zeka problemi yoksa laftan anlaması lazım. Çocuğunuzun peteklere vurması normal değil. Birinin çocuğu gürültü çıkarıyor diye ben niye okulumu aksatayim? Sırf 6 yaşında diye mi
6-7 yaşında laftan anlamıyorsa ne zaman anlayacak ki
Tövbe estağfurullah.Topu elinden alabilirsiniz mesela değil mi? Bu çocuklar okulda ders esnasında uslu durmayı nasıl biliyorlarsa evde de durabilirler, tabi ki put gibi tüm gün durmaları beklenemez ama en azından geç saatlerde bu bilincin, disiplinin oluşturulması lazım.
Gayet zeki bir evlâdım var. Kardeş kıskançlığı arttığı için bir çok şeyi inadimiza yapıyor. Senin gibi mukemmelliyetciler yüzünden bir daha ki sefere 5 yaşındaki çocuğumu falakaya(!) yatırırım.
Birinin okuluna engel olmasın mazallah. 5 yaşındaki çocuk acayip laftan anlar yaaa.
Sanki sen bu yaşına direkt geldin, hiç 6 yaşında olmadın.
Sanki pamuk gibi çocuktun, hiç yaramazlık (!) yapmadın.
Tövbe estağfurullah.
Konu sahibi anne babalar illaki müdahele ediyordur. Ama çocuk işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?