Maalesef kültür olarak hepimiz bu şekilde büyüdük ve büyütmeye devam ediyoruz. Kendi annenize sorun isterseniz siz kaç yaşına kadar laf dinlemediniz ?
Uyarıyorlardır mutlaka ama bazen bir kerede keser yaptığını bazen kırk kere söyleyince.
Bunda 6 yaşındaki çocuk laftan anlamaz deyip geçilmemeli.
Bir zamanlar böyle çocuk sesinden rahatsız olan,bu nedenle ablasıyla bile çocuk yetiştirmeyi bilmiyor diye kavgalar eden,gelen misafir çocuklarına laf eden bir tanıdığım vardı. Dı diyorum,gün geldi evlendi,hamile kaldı,göreceksiniz şöyle iyi çocuk yetiştireceğim,böyle çocuk yetiştireceğim erkenden uyutup kocamla kendime vakit ayıracağım diye attı tuttu. Hep büyük konuşma dedim,dinlemedi.
Bir doğum yaptı,başta bebek kolikliydi. Gecesi gündüzüne karıştı. Sonra yerinde durmayan,gece uyumayan söz dinlemeyen bir çocuğu oldu. Bir ortamda karşılaştık,kan ter içinde çocuk peşinde. Ne oldu dedim. Cevap veremedi. Şimdi 18 yaşında bir ergenle halen uğraşmakta.
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama yazdıkların çok terbiyesizce. Davulun sesi uzaktan çoooooooooook hoş geliyor.Aynen herkesin çocuğu çok zeki zaten. Falakaya yatırın dediğimi hatırlamıyorum böyle sadistce bir düşünce anca size yakışır zaten. Ben de çocuk oldum ama kimseyi rahatsız etme hakkını kendimde bulmadım. Benim de 5 yaşında kuzenim var dur lafından anlıyor çünkü aile gerekli eğitimi veriyor. Birileri sırf yavruladi diye kendini patron sanıyor. Ama çocuk işte diye bir şey yok. Banane bilincsizce üreyen bir ailenin canavar çocuğundan? Medeniyetsiz aileler bir zahmet eğitim versin apartman kuralları diye bir şey var sizin oraya medeniyet uğramadı sanırım. Çocuk diye başımın üstüne çıkarmam ben sınavıma çalışamıyorum diyorum siz çocuk diye tutturmussunuz. Önce bir kendi çocuğunuzun okuluna calisamadigini düşünün sonra benden tek taraflı saygı bekleyin
Devamını okudun muMesaj vermeye çalışmanız çok gereksiz. Bebek kolikmis kendiniz diyorsunuz. 6 yaşında evde bisiklet sürmüyor en azından bebek çünkü. Bebek dur lafından anlamaz. Napayım sırf benim çocuğum böyle olmasın diye gürültüye göz mü yumayim? Arkadaşınız iyi egitememis demekki. İnsanlar doğar doğmaz gürültü çıkarmaya programlı bir şekilde yaşamıyor. Nasil egitirse öyle gider. Ağaç yaşken eğilir hesabi
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama yazdıkların çok terbiyesizce. Davulun sesi uzaktan çoooooooooook hoş geliyor.
Devamını okudun mu
Insallah çocuğun olduğu günleri buradan takip ederim.Evet okudum. Çok mantıksız bir yerden girmişsiniz. Yorumumu birkaç defa okuyup anlamaya çalışın. Bakın orda ne yazmışım. Benim çocuğum olacak diye her çocuğa tolerans mi göstereyim? Mesela evde bisiklet sürmesine ya da evde kosmasina.
Benim 3 yaşındaki oğlum tv sesi fazla açılınca elini ağzına götürüp şşşt yapıp parmağı ile üst katı gösteriyor rahatsız olur diye. Demek ki ya benim çocuk üstün zekalı ya da ebeveynler düşüncesizGayet zeki bir evlâdım var. Kardeş kıskançlığı arttığı için bir çok şeyi inadimiza yapıyor. Senin gibi mukemmelliyetciler yüzünden bir daha ki sefere 5 yaşındaki çocuğumu falakaya(!) yatırırım.
Birinin okuluna engel olmasın mazallah. 5 yaşındaki çocuk acayip laftan anlar yaaa.
Sanki sen bu yaşına direkt geldin, hiç 6 yaşında olmadın.
Sanki pamuk gibi çocuktun, hiç yaramazlık (!) yapmadın.
Tövbe estağfurullah.
Konu sahibi anne babalar illaki müdahele ediyordur. Ama çocuk işte.
Tek bir şey soracağım, topu aldınız ve mesele bitti mi?Yahu ne mumasebet cocuk laftan anlamiyor ne demek ??
Evde bisiklet surmek ne demek !
Ya siz cocuk yetistirmeyi bilmiyorsunuz ya da ben fazla disiplinliyim.
5 yasinda oglum var. Ornegin "Hayir oglum top oynamiyoruz evde . Asagida oturan komsularimiz rahatsiz olur." dedigimde birakir . Birakmazsa da toplu alirim bu kadar basit. Zannetmeyin ki cok uysal bir cocuk. Aksine cok yaramaz , hareketli bir cocuk. Ama enerjisini atmasini yorulmasini sagliyorum. Sabah 8 den 12 bucuga kadar zaten okulda.Daha sonra eve geliyoruz yemek oyun , sonra da biraz disarida akulu araba ya da bisiklet sureriz ya da parkta oynariz. Eve gelince zaten yorulmus oluyor. Banyosunu yaptirip , yemegini yedirip uyuturum.
Aksam 8 de mutlaka yatiririm 8 bucukta uyumus olur.
Ha elbette benim oglumun da gurultu yaptigi zamanlar elbet oluyordur. Fakat maximum 10 dk yi gecmez. Dikkatini baska bir seye cevirir, biraktirim yaptigi her neyse...
Ayrica o yaslardaki cocugun aksam 10 a kadar ayakta ne isi var ?
Cocugumuz var diye de kimseyi rahatsiz etmeye hakkimiz yok.
İlk önce alıntılayan sen olduğuna göre demek ki sen bana nasıl geldiysen ben de sana öyle geldim.Kusura bakmayın siz bana nasıl geldiyseniz ben de o şekilde geliyorum. Falakayı ben kullanmadım sonuçta. Davulun sesi de uzak değil benim de çevremde çocuk var nerden biliyorsunuz uzak olduğunu? İlla çocuğumun mu olması gerekiyor? Siz önce eğitin sonra karşı taraftan hoşgörü bekleyin. Yok öyle topu karşı tarafa atmak. Çocuk evde bisiklet sürüyor diyorum saygısızlık diyorsunuz önce kendinize bakin
Okula başlasın. O zaman tartışalım.Benim 3 yaşındaki oğlum tv sesi fazla açılınca elini ağzına götürüp şşşt yapıp parmağı ile üst katı gösteriyor rahatsız olur diye. Demek ki ya benim çocuk üstün zekalı ya da ebeveynler düşüncesiz
İlk önce alıntılayan sen olduğuna göre demek ki sen bana nasıl geldiysen ben de sana öyle geldim.
Çünkü benim cevabım konu sahibineydi.
Çocukta zeka problemi yoksa laftan anlar diyen de sendin,
Kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değilim diye de sendin,
Bilinçsizce üreyen ailenin canavar çocukları diyen de sendin,
Birileri yavruladı diyen de sendin ki yavrulamak hayvanlar için kullanılan bir tabir,
Küçücük çocuklara ve ailelerine o kadar hakaret ettin ki falakadan başka seçenek kalmadı yani(!)
Şunu da söyleyeyim. Ben de anne olana kadar kardeşlerimi büyüttüm aynı evin içinde, senin gibi yeğenlerden bahsetmiyorum dikkat et.
Ama kendi çocuğunu büyütmek gibi olmuyor.
Sen derslerine çalış, bizim gibi üreme, yavrulama,
ürersen de canavar çocuk yetiştirme, bizi kendine örnek al.
Ailenin yetiştirme tarzı, doğrular ,yanlışlar herşey bi tarafa da çok büyük konuşuyorsunuz.hayat bu.her zaman herşey sizin istediğiniz gibi ve kontrol dahilinde olmuyor.instagramda hihievet i takip etmenizi öneririm.ona cok benziyorsunuz.
Şimdi fark ettim cidden konu sahibi senmissin.Konu sahibi benim zaten farkında mısınız? Bana cevap vermişsiniz tabi ki ben alıntı yapicam. Sizin neyinizı örnek alayım mesela hiçbir tedbir almayıp ortalığa salınan çocuğu savunmanizi mi yoksa bencilliginizi mi
Ders calisacaksaniz kutuphaneye gidin. Polis bir sey yapamaz cunku. Rahatsizsaniz alt cozumler uretip sinir harbine girmeyin. Ufkunuz genisler biraz. Cocuk bu her cocugun karakteri farkli. Maalesef size de egitim vermistir aileniz eminim ama cocuklari kilden yontulan heykel haline getirebileceginizi hala dusunuyorsunuz. Demek ki sadece egitim yeterli degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?