Komşu gürültüsünü polise şikayet etmek ve ceza

Gerçekten kendi anneme de soruyorum ben zaten küçükken de kendi halinde biriydim şuan da öyleyim. Zaten eskiden bodrum katta oturuyorduk aşağıda rahatsız olacak komşu da yoktu ama buradaki bazı çok düşünceli anneler tutturmuş bir çocuk diye yapıp ortalığa salmayi doğru çocuk büyütmek saniyorlar

Bir zamanlar böyle çocuk sesinden rahatsız olan,bu nedenle ablasıyla bile çocuk yetiştirmeyi bilmiyor diye kavgalar eden,gelen misafir çocuklarına laf eden bir tanıdığım vardı. Dı diyorum,gün geldi evlendi,hamile kaldı,göreceksiniz şöyle iyi çocuk yetiştireceğim,böyle çocuk yetiştireceğim erkenden uyutup kocamla kendime vakit ayıracağım diye attı tuttu. Hep büyük konuşma dedim,dinlemedi.
Bir doğum yaptı,başta bebek kolikliydi. Gecesi gündüzüne karıştı. Sonra yerinde durmayan,gece uyumayan söz dinlemeyen bir çocuğu oldu. Bir ortamda karşılaştık,kan ter içinde çocuk peşinde. Ne oldu dedim. Cevap veremedi. Şimdi 18 yaşında bir ergenle halen uğraşmakta.

Mesaj vermeye çalışmanız çok gereksiz. Bebek kolikmis kendiniz diyorsunuz. 6 yaşında evde bisiklet sürmüyor en azından bebek çünkü. Bebek dur lafından anlamaz. Napayım sırf benim çocuğum böyle olmasın diye gürültüye göz mü yumayim? Arkadaşınız iyi egitememis demekki. İnsanlar doğar doğmaz gürültü çıkarmaya programlı bir şekilde yaşamıyor. Nasil egitirse öyle gider. Ağaç yaşken eğilir hesabi

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama yazdıkların çok terbiyesizce. Davulun sesi uzaktan çoooooooooook hoş geliyor.

Amma da anlatmışlar ya... yok cocuk ufak, yok cocugu baglasin mılar. Ne sacma sapan yorumlar yahuuuu. Cocugu hiperaktifse, laftan anlamiyorsa, zeka geriligi varsa vsvsvs... kadin iner komsusuna kapidan der ki; "Komşu kusura bakma. Size ve apartmana verdigimiz rahatsizligin farkindayiz ama bu cocuk durmuyor! Naptiysak olmuyor."

Kadin veya adam bunu demek yerine asagiya toktoktok bir de o vuruyor. Bunun neresi normal ya. Zaten apartmanin hali cirpma günleri varmıs, kadin bu günler disinda cikip hali silkeliyormus, cikan tozlarin hem asgisinda oturanlari hemde ust katinda oturanlari rahatsiz edebilecegini biliyorken... normal bir insan olsa bunu yapmaz en basit örneği bu...

Allah size kolaylık versin valla, böyle ruh hastası komsularla ugrasmasi cok zordur eminim. Sanirim polis vs bunlar icin bir sey yapamiyorlar. Sizin dilekce yazip apartmanca imza toplamaniz gerekiyor. Herkes imza verirse ve vakti zamanin da bu insanlara gerektigi kadar ihtar yapılmışsa (eger kiraciysalar tabi) evden cikartma yetkiniz doguyor diye biliyorum. Zaten bu bilgiyi polisi aradiginizda o size veriyor. Kiz kardesimin manyak bir üst kat komsusu vardi. Onlar polisi arayip sikayette bulunmuslardi, polis de biz mudahale edemiyoruz uyari yapmakla yetiniyoruz, sizin apartmandan imza toplamaniz gerekiyor demisti. O ugrasmak istememisti, muhattap olmadi o yuzden. Siz ugrasmak isterseniz böyle bir yol da var.

Devamını okudun mu

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama yazdıkların çok terbiyesizce. Davulun sesi uzaktan çoooooooooook hoş geliyor.

Kusura bakmayın siz bana nasıl geldiyseniz ben de o şekilde geliyorum. Falakayı ben kullanmadım sonuçta. Davulun sesi de uzak değil benim de çevremde çocuk var nerden biliyorsunuz uzak olduğunu? İlla çocuğumun mu olması gerekiyor? Siz önce eğitin sonra karşı taraftan hoşgörü bekleyin. Yok öyle topu karşı tarafa atmak. Çocuk evde bisiklet sürüyor diyorum saygısızlık diyorsunuz önce kendinize bakin

Devamını okudun mu

Evet okudum. Çok mantıksız bir yerden girmişsiniz. Yorumumu birkaç defa okuyup anlamaya çalışın. Bakın orda ne yazmışım. Benim çocuğum olacak diye her çocuğa tolerans mi göstereyim? Mesela evde bisiklet sürmesine ya da evde kosmasina.

Insallah çocuğun olduğu günleri buradan takip ederim.

Benim 3 yaşındaki oğlum tv sesi fazla açılınca elini ağzına götürüp şşşt yapıp parmağı ile üst katı gösteriyor rahatsız olur diye. Demek ki ya benim çocuk üstün zekalı ya da ebeveynler düşüncesiz

Tek bir şey soracağım, topu aldınız ve mesele bitti mi?
Yani hayır dediniz hala yapıyor, engellediniz veyahut o nesneyi ortadan kaldırdınız.
Sonuç???

Şimdi kalkıp burada kimse mum gibi çocukları örnek göstermesin.
Çocuk gelişimci olan üyeye de söylüyorum, mesela bem topu aldım diyelim keza alıyorum.
Abartmıyorum yaklaşık 40 dakika süren ağlama, duvar ve kapıları tekmeleme, yerlerde yuvarlanma, kardeşine zarar verme, camlara eşya atma vb süreç ilerliyor.
Keza hiçbir sebep yokken bile bir şey için ağladığında dediğini azıcık geç yapmamızla yne bunlar oluyor.
Söyleyeyim, pedagog, gelişim uzmanı vb birçok doktor gördü ve sonuç ‘hiçbir şeyi yok huyu bu’ dendi.

Hep böyle konularda söylerim benim komşularım cennetlik, hem böyle bir çocuğun günde 3 saati bulan ağlama krizlerine tahammül ediyorlar hem de uylu terörü olan bir çocuğun gece 10 12 kez uyanıp çığlık atmalarına gık demiyorlar.

Evet, herkesin çocuğu var sizinki laf dinliyor diye dinlemeyeni anne baba ilgisizliği ya da çocuktaki anormali ile etiketleyemezsiniz.
Bazı şeyler karakterdir, doğuştan gelir.
Ve yapılacak hiçbir şey yoktur.

İlk önce alıntılayan sen olduğuna göre demek ki sen bana nasıl geldiysen ben de sana öyle geldim.
Çünkü benim cevabım konu sahibineydi.

Çocukta zeka problemi yoksa laftan anlar diyen de sendin,
Kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değilim diye de sendin,

Bilinçsizce üreyen ailenin canavar çocukları diyen de sendin,
Birileri yavruladı diyen de sendin ki yavrulamak hayvanlar için kullanılan bir tabir,
Küçücük çocuklara ve ailelerine o kadar hakaret ettin ki falakadan başka seçenek kalmadı yani(!)

Şunu da söyleyeyim. Ben de anne olana kadar kardeşlerimi büyüttüm aynı evin içinde, senin gibi yeğenlerden bahsetmiyorum dikkat et.
Ama kendi çocuğunu büyütmek gibi olmuyor.

Sen derslerine çalış, bizim gibi üreme, yavrulama,
ürersen de canavar çocuk yetiştirme, bizi kendine örnek al.

Okula başlasın. O zaman tartışalım.
3 yaşındaki çocuk aileden ne görürse onu yapar.
Okul ortamında sizin karşınıza nelerle gelecek.

Konu sahibi benim zaten farkında mısınız? Bana cevap vermişsiniz tabi ki ben alıntı yapicam. Sizin neyinizı örnek alayım mesela hiçbir tedbir almayıp ortalığa salınan çocuğu savunmanizi mi yoksa bencilliginizi mi

Ailenin yetiştirme tarzı, doğrular ,yanlışlar herşey bi tarafa da çok büyük konuşuyorsunuz.hayat bu.her zaman herşey sizin istediğiniz gibi ve kontrol dahilinde olmuyor.instagramda hihievet i takip etmenizi öneririm.ona cok benziyorsunuz.

Ders calisacaksaniz kutuphaneye gidin. Polis bir sey yapamaz cunku. Rahatsizsaniz alt cozumler uretip sinir harbine girmeyin. Ufkunuz genisler biraz. Cocuk bu her cocugun karakteri farkli. Maalesef size de egitim vermistir aileniz eminim ama cocuklari kilden yontulan heykel haline getirebileceginizi hala dusunuyorsunuz. Demek ki sadece egitim yeterli degil.

Kontrol dahilinde olması gerekiyor çünkü malum bir apartmanda yaşıyoruz burası birçok ailenin oturduğu bir yer. Hepimiz evde koşup bisiklet süren bir çocuğa tolerans gösteremeyiz. Benim saygı göstermem bekleniyor ama kimse bana saygı göstermiyor mesela demiyorlar benim çocuğum yüzünden bu kız sınava çalışamıyor ya da uyuyamıyor diye. Tutturulmus bir buyuk konuşma diye bununla haklı çıkmaya çalışıyorsunuz. Abuk subuk ig hesaplarıyla da işim olmuyor siz takip edin onu

Şimdi fark ettim cidden konu sahibi senmissin.
Yapılan o şahane yorumu (!) okuyunca -zeka geriligi yoksa diye-kimin yazdığına bakmadım bile.
Ama en baştaki yorumum gayet yapıcı bir yorumdu.
Bir örnek verdim kendimden.
Saldırmaya başladın.

Üstündeki komşu dengesiz madem laftan anlamıyor, o evden taşınacaksın o zaman.
Çünkü polise versen de boş, polis hicbir şey yapmıyor.
Ya da bu şekilde sinir krizi gecireceksin.

Pardon evim varken niye kütüphaneye gideyim? Evim benim özel alanım değil mi? Zaten öğlen gürültüsüne bir şey demiyorum lafım akşam gürültüsüne. Put gibi otursun da demedim evde koşmasin bisiklet sürmesin en azından diyorum. Okuduğunu anlamayan alintilamasin bir zahmet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…