- 3 Mart 2015
- 3.256
- 6.866
- 358
- 36
- Konu Sahibi morningmoon
-
Kirasını ödüyorsunuz bu konuda mesaj atip yardim istediginiz halde boyle yapmalari ayip insan esya koymayacaksa bile sirf boyle yaptiklarindan koyar
Bende yurtdışında yaşadım ve bahsettiğiniz kiler ve garaj gibi değil. Bildiğiniz kapımın yanında bir kapı, küçük bir yer. Ve Türkiyede kesinlike böyle değil bu işler.
Kötü olmak tabi ki istemem. Bildiğiniz ignore etti beni kadın
simdi islerin burda nasil yurudugune dair bi bi cevap yazardim ama ortalik karismasin :)))
ama ben yine de direkt ‘orayı boşalttıysan eşyalarımı koymak istiyorum’ vs. Demezdim . Önce neden kilerden bahsetmediğini sorardım . Bide şöyle birşey var , herkesin kileri varsa onun da dairesinin yanında vardır, siz de onu kullanın ? O da mı dolu ? (Yazdınız belki ama ben kaçırdım gözden )
Keşke benim ev sahibimin kocası da kızsa da hergün kadın zilime basıp durmasa sık gelip gitmek istemese bıktımkayinpederimin kiracisi yeni evli bi cift
adam telefon ediyo kayinpeder aciyo sonra kadin telefonu alip x amca su da degiscek, bunu da yaptirin, sonra da sunu degistirelim ben begenmedim falan diye siraliyo...
normalde kadin kadina ya da erkek erkege bu konulari konusmak yaygin oldugu için kayinpederim bisey diyemeyip her dediklerini yaptirdi
halbuki bisey istiyosa kaynanamin numarasi var kadinda arayip isteyebilir yine. uyaniklik yapip evi kendi almis gibi zevkine gore yaptirdi
siz de esine denk gelip x bey esiniz donmedi bi kac kez de sordum, agirlasmadan islerimi halletmek istiyorum siz ne zaman musait olur kileri bosaltirsiniz deyin.
benim ev sahibim de ayni bina da kadin kocasinin korkusundan kapimi bile calmiyo, esi kiziyomus rahatsiz etme diye
adam iyi biriyse çözülür bu is onun uzerinden
kayinpederimin kiracisi yeni evli bi cift
adam telefon ediyo kayinpeder aciyo sonra kadin telefonu alip x amca su da degiscek, bunu da yaptirin, sonra da sunu degistirelim ben begenmedim falan diye siraliyo...
normalde kadin kadina ya da erkek erkege bu konulari konusmak yaygin oldugu için kayinpederim bisey diyemeyip her dediklerini yaptirdi
halbuki bisey istiyosa kaynanamin numarasi var kadinda arayip isteyebilir yine. uyaniklik yapip evi kendi almis gibi zevkine gore yaptirdi
siz de esine denk gelip x bey esiniz donmedi bi kac kez de sordum, agirlasmadan islerimi halletmek istiyorum siz ne zaman musait olur kileri bosaltirsiniz deyin.
benim ev sahibim de ayni bina da kadin kocasinin korkusundan kapimi bile calmiyo, esi kiziyomus rahatsiz etme diye
adam iyi biriyse çözülür bu is onun uzerinden
Size evigösterirken kiler var demediyse kullanabilir kileri.kendi alanı olarak düşünmüş bunda büyütülcek bişiy yok bizim apartman da da. Kiler var ev sahipleri kullanıyor kiracılarda demedi bizde kullanıcsz diye. Ben olsam o kilerin varlıiından haberdar olduğunu belirtirim ama kullanıcam demem.boşuna huzurunuzu kaçırmayınKızlar hamileliğin de verdiği hormonlarla birlikte coşmuş durumdayım. Üzgün müyüm, sinirli mi bilmiyorum.
Neredeyse 4.5 senedir evliyim ve evlendiğimizden beri aynı dairede, ev sahibimiz ile karşılıklı oturmaktayız. Benden yaklaşık 10/15 yaş büyükler. Çocuklarımız aynı yaşta olduğu için park muhabbetimiz vsimiz oldu. Gayet seviyeli bir komşuluk ilişkimiz var. Kiramız her ay aksatılmadan direkt bankaya ödenir, yüz göz olmayız. Bu zamana kadar kavga gürültü bağırma çağırma olmadı evimizde; iyi kiracılarız bence. Buraya kadar güzel.
Ben evden çalışan biriyim, komşu gezmelerine hiç vakit ayıramadım. 4.5 senenin sonunda yine bir komşum çağırırken, gitmeye karar verdim. Bir de ne duyayım? Meğer benim dairemin (herkesin olduğu gibi) bir depo/kileri varmış. Yarım banyo büyüklüğünde. VE bu depomu kim kullanıyor dersiniz? Ev sahibim..
Kendisini geçenlerde gördüm aslında ama bir anlam veremedim, ben o dolabı elektrik dolabı sanmıştım (üzerinde tehlikeli yazıyor). Görünce birden panik yapıp, naber nasılsın diyip içeri kaçmıştı. Meğer kocaman bir alanmış. Sağ tarafta (benim tarafta) olan kilerler çok kullanışlıymış.
Ben resmen delirdim! Kadına sürekli de anlatıyordum benim yerim yok, eşimle yollasam da o depoya mı kaldırsa diye. Meğer herkes son 1/1.5 senedir kullanıyormuş iyi mi? Bana sormak yok.. ya deseydi ki "Eloshcum artık depoları kullana biliriz. Ama benim tarafımdaki kullanışsız, seninkini paylaşalım" amenna. Gerçekten hiç sorun değil. Ama beni salak yerine koydu. Nezaketimi nasıl kullanır bu şekilde anlamıyorum.
Neyse yazdım kendisine.. Canım dedim depo varmış, senin orada eşyan var mı ben kullanmak istiyorum, anahtar çıkartacağım. Kendisi de bana evet var ama anahtarı anlamadım dedi. Bende herkesin dairesinin yanında kiler olduğunu, kendi kilerimi de kendim kullanmak istediğimi söyledim. Kapımı çaldı ve kilerleri gösterdi. Onunki çok derin, merdivenliymiş de. Sadece bavul koyacaksam buraya koysammış.. ve ya biraz kenara çekecekmiş benim kilerimden malları, oraya koyacakmışım. Her neyse, hastaymışsın geçsin konuşuruz dedim.
Bugün tekrar yazdım. Canım, nasılsın umarım iyileşmişsindir. Eğer iyileştiysen ve boşaltmadıysan kileri boşaltır mısın? Ben orayı kullanacağım, hamileliğim ilerlemeden eşyalarımı koymalıyım dedim. OKUMUŞ. Ama cevap yok!
Bu ev sahibi sadece karşımda oturuyor diye benim kullanma hakkına sahip olduğum şeyi kullanabilir mi? Evet, çok ama çok ihtiyacım var ama konu bu bile değil yanlış anlamayın. Konu iyi niyetimi ve bilgisiz olmamı suistimal etmesi. Bana sordun mu?
Ne yapayım şimdi bilemiyorum? Eşim bir kere kadınla konuşmussun, eşine söylemem olmaz, ama uzatırlarsa çıkarız olur biter yaptığı ayıp dedi.
Ne düşünüyor sunuz?
Sevgiler
Bence ev sahibiyle kötü olmadan halledebilirsiniz.. X hanım biz kiracıyız ama kiramızı aidatımızı düzenli ödüyoruz. Bu evin kullanma hakkı olan kileri sonradan öğrendiğim için de hazmedemiyorum.. Ya bizim kileri boşaltın ya da biz kirayı şu kadar eksik ödeyelim hazmedemiyorum dersiniz. Şimdi o kilerin önünden geçtikçe aklınıza gelir evde bişeye yer bulamayınca daha da sinirlenirsiniz..
Ayrıca isterse kullandırmaz diyenler olmuş, Odayı kapatıp kiralayanlar oluyor diyen olmuş, o odaayı kapatanlar kira 1000 liraysa daha azına kiralar 1 oda eksik olduğu için.. Ayrıca bazı dairelerde çöp koymak için oda olur dışarıda.. Bunlar aidata dahil olur çöp toplandığı için apartman işi olduğu için. Öyle bir yeri de madem ev sahibi vermesin kiracı balkona kapının önüne mi koyacak çöpünü?
Hangi dairenin kileriyse orayı o kullanır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?