- 6 Mart 2008
- 1.447
- 184
- 698
arkadaşlar benim arkadaşım yeni evlenmişti.sonra tanışmak için komşuları misafirliğe gelmiş.kıza annesinin yanında ilk gece nekadar bağırdın,çok üzüldüm nasıl zor oldu demiş.kız şook.annesinin yanında çok utanmış.lüzumsuz ve gerekssiz insanlar bi defolun ya.
evet yerler parke degil ama laminant parkeden...Ben de gürültüden müzdarip biri olarak şunu belirteyim yerler parke ise yürüme sesi sanki topuklu ayakkabıyla koşuyormuş gibi geliyor...
eve ilk taşındığımızda dayanamıyorduk güm güm güm koşar adım yürümeler, bir de alt kata bakalım nasıl oluyor diye,hani biz nasılız başkasını uyarmak kolay dedik (alt katımız boştu ilk zamanlar aldık anahtarı sahibinden),hızlı adımlarla, kalın tabanlı terlikle yürüdük birimiz, birimiz aşağıda kontrol ettik...
Amanın o da ne ses yürüme sesi değil 5 kişi koşuyormuş gibi çıkıyor...
İlk işimiz hemen tüm terliklerimizi bez terliğe çevirdik, panduf aldık hepsini misafir terlikleri dahil...
Kapı gümlemelerinden bahsetmiyorum bile, aman uyuyan olur diye kapıları çekmiyor aralık bırakıyorum ama ben gecenin 2'sinde güm güm kapı çarpmalarıyla uyandırılıyorum...
Diyeceğim o ki, yürüme sesinden ne olur demeyin, insanın beyni uğulduyor, hele de hızlı adımlarla yürüyen biriyse...
Bebektir ağlar ona hükmünüz geçmez elbet ancak 3 yaşındaki çocuğu da mümkün olduğunca (saat 10'dan sonra mesela) daha çok gürültü çıkarmayacağı etkinlikler yaptırmaya alıştırabilirsiniz...
Çünkü çocuksuz ya da çocuklarını çoktan büyütmüş, evlendirmiş insalara o ses rahatsı edici gelebilir...
Apartmanda yaşıyorsan dikkat edeceksin,doğru...
Kimse senin kavaganı, eğlenceni, takırtını dinlemek zorunda değil....
Ben de gürültüden müzdarip biri olarak şunu belirteyim yerler parke ise yürüme sesi sanki topuklu ayakkabıyla koşuyormuş gibi geliyor...
eve ilk taşındığımızda dayanamıyorduk güm güm güm koşar adım yürümeler, bir de alt kata bakalım nasıl oluyor diye,hani biz nasılız başkasını uyarmak kolay dedik (alt katımız boştu ilk zamanlar aldık anahtarı sahibinden),hızlı adımlarla, kalın tabanlı terlikle yürüdük birimiz, birimiz aşağıda kontrol ettik...
Amanın o da ne ses yürüme sesi değil 5 kişi koşuyormuş gibi çıkıyor...
İlk işimiz hemen tüm terliklerimizi bez terliğe çevirdik, panduf aldık hepsini misafir terlikleri dahil...
Kapı gümlemelerinden bahsetmiyorum bile, aman uyuyan olur diye kapıları çekmiyor aralık bırakıyorum ama ben gecenin 2'sinde güm güm kapı çarpmalarıyla uyandırılıyorum...
Diyeceğim o ki, yürüme sesinden ne olur demeyin, insanın beyni uğulduyor, hele de hızlı adımlarla yürüyen biriyse...
Bebektir ağlar ona hükmünüz geçmez elbet ancak 3 yaşındaki çocuğu da mümkün olduğunca (saat 10'dan sonra mesela) daha çok gürültü çıkarmayacağı etkinlikler yaptırmaya alıştırabilirsiniz...
Çünkü çocuksuz ya da çocuklarını çoktan büyütmüş, evlendirmiş insalara o ses rahatsı edici gelebilir...
Apartmanda yaşıyorsan dikkat edeceksin,doğru...
Kimse senin kavaganı, eğlenceni, takırtını dinlemek zorunda değil....
Ne ilginç olaylar varmış yaa..
ben aile apartmanımızda oturuyorum yani 5 katlı 5 ide bir amcamın en üst kat bizim oyüzden gürültü ses duymuyoruz zaten duysakta arada bir oda olağan üstü bir hal olduğu içindir hoşgörürüz..
lakin şuan okuduklarımdan sonra böyle apartmanlarda oturan kuzenlerime özellikle sorucam varmı böyle takıntılı manyak komşularınız diye :)
bakalım ne diycekler, sizlerle paylaşırım cevaplarını :)
İlerde bi gün bende evlendiğimde belki benimde olur.. ay allahım sabır versin şimdiden akıllı mantıklı insanlarla karşılaştırsın cümlemizii..
Amiiiinn..
eskidenkirada oturduğumuz evde yatak odamızın yan tarafı komşunun oturma odasıydı.ayyy bu kadar kart sesli ve dedikoducu bir adam hiç görmedim.gecenin körüne kadar gar gar gar konuşurdu.tv sesi de cabası.çok durmadık taşındık zaten.moda dan ev aldık.nezih semt insanlar vs.anaaaammm üst katta tam manasıyla kro görgüsüz bir aile. ne gürültü ama evde merdivenlerde.anlattık yok tartıştık yok.ev zaten eskiydi oradan da taşındık.ne fak etti bir görgüsüz var yine üst katta.hatta burada konu açmıştım ıslak halısını çamaşırım varken balkondan asmış diye.bende halısını çekip atmıştım aşağı.kavga gürültü yine.şimdi de geceleri hanfendinin abuk subul iniltilerini dinlemek zorundayız.gıcık olduğun birinin öyule seslerini duymak daha da sinir ediyor insanı.
benimde duvara vurmuşluğum vardır ama bir insan sabahın altısında ayağında topuklularla üstümdeki odada gezinip durursa ben napayımhayır bir iki kere geçse neyse resmen odanın içinde sabah yürüyüşü yapıyo
Arkadaslar benim cocugum yok evet cok tedavi gordum olsun diye ne kadar hassas bir konu en iyi bilenlerdenim.su anda normal sartlarla cocuk sahibi olmam imkansiz...ama komsumun cocugunun kralligi kendi evinde olsun benim evimdeki esyalari kirmak ,anasininda kirdirmaya sebebiyet vermek diye bir hakki yok.kiz kardesimicinde soyledim onunda hakki yok. Bu olmadik seslerle rahatsizlik veren yada camasirlarinizin uzerine hali akan komsudan farkli bir durum degil. Milletin dedikodusunu yapacagina cocuguna sahip ciksin egitim versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?