Komşum bayat pasta getiriyor

birsey demem belki ama getirdigini atarim kurtlu falan baskasinada verilmez nimet gunahda diyemez insan bu durumda

Size geldiği Zaman o kurtlanmis kurabiyeden Ikram edin :)

Bence açık açık , yemiyoruz artık diyebilirsiniz.

Diyete girdik deyin ya da alın hayvanlara verin.

İkram gibi getirene de getirme denmez ki.

Aslında direkt olarak geçen getirdiğin pastadan kurtçuk çıktı diyeceksin olacak bitecek ama Kibarlık olsun demeyin siz

ben olsam direkt söylerdim valla.

insan utanır bayat yiyecek vermeye. bence kendileri bayat diye yemiyor etrafa dağıtıyorlar, hem de yüce gönüllü görünüyorlar ha?

tek akıllı onlar mıymış?

ben olsam direkt söylerdim, pastanın içinden kurt çıktı canım bundan sonra getirmeyin bize sağol zaten sevmiyoruz böyle şeyleri der kapatırdım.

asla da böyle bir şey için utanmam, esas o utansın.

Bence diyetteyiz fikri gayet güzel. Zayıf olmanız inandırıcılığı etkilemez herkes şiştikten sonra diyete baslicak diye bisey yok ya Kilo almaya basladik, dikkat ediyoruz diyiver. Sokaktaki hayvanlarinda pasta yiyeceğini sanmiyorum. Belki kuşlar yer onlara kirinti seklinde koyabilirsin.

Ya bir yemek yaptigimizda en güzel en bol malzemeli yerlerinden komsulara verirdik bizse gerekirse kuru yavan yerdik
Nasil insan bunlar ya azicik dikkat eder insan ya da farkindalar.
Iste bu yüzden disardan zorunlu olmadikca bir sey alip yemiyoruz insanlarin sagligiyla oynamak bu kadar kolay çünkü.
Konu sahibi sen de acik acik söyle canim sen bunlari getiriyorsun da bunlar bayat hiç mi fark etmedin de sen utanacagina o utansin kibarliga gerek yok.

Bu terbiyesizlik ama.

Biz yemekciyiz bizde de sürekli yemek kalıyor . kalan yemekleri muhtarin verdiği ihtiyaç listesindeki kisilere gönderiyoruz . Bu işlemi yaparken de tazeligine temizligine paketlenmesine dikkat ediyoruz
Afedersiniz bazen sokak hayvanlarina veriyoruz . ozaman dahi iki farklı yemeği birbirine kâtip bulamaç olmasın diyoruz . kurtlu şeyi ikram etmek nedir!!!

Yemek bozulacak diye dagitiyoruz . bozuldu diye değil . Aksi çok büyük terbiyesizliktir . akillarinca iyilik yaptıklarını sanmasinlar , direk söyleyin teşekkür ederiz ama zaten yiyemiyoruz imha ediyoruz diyin .

Ziyan olmasın diye dağıtılır ama ziyan oldu diye dağıtmak nedir!

Gecen gun haberlerde cikti.Bi tane firin kuflu ekmekleri ogutup unu ile pasta yapiyormus.Ekmekleri gosterdiler resmen kuflu ve yerlerde.Bu ekmekleri insanlara yediriyorlar.Firin muhurlendi.Yani guvenmediginiz bir yerden kesinlikle bu tarz seyleri almayin...Pek aramiz yok kurupastayla,hamur isiyle diyin.Bize de verme ziyan oluyor yazik diyin.

Çok sağol bende devamlı pasta yaptığım için taze taze gereksiz senin geirmene pasta vs, yanlış anlama ama söylemezsemde olmaz geçen getirdiğn pastadan kurtçuk çıktı midemiz alt üst oldu bundan sonra bize pasta vs lütfen getirme .

Açıkça söyleyin, kurtlu falan çıkıyor ya bayat getirme, biz yiyeceğimiz kadar taze taze alıyoruz diyin. O utanmıyor siz mi utanacaksınız?

Kadın bile isteye bayat kurtlu pastayı sana getiriyorsa sen neden utanasın ki? götürseydin kurtlu olanını " pastanede de olursa böyle rezil olursunuz uyarayım dedim" dersin. bir daha getirirse de yenmiyor çöpe gidiyor teşekkürler dersin!

Bayat pastayı getiren insan bu kadar ince düşünmeyi haketmiyor bence

Bi benim konuya goz atarsanız gulümser ve komsunuzun dırumunu bi nebze anlarsınız
ama yanlış bişey var burada bu ürün kac gun bekliyo kafede yada nerdeyse.yahu bi ürün ikinci günde satılmıyorsa heleki içinde koruyucuda yoksa asla yenmemeli.
Sen bence bi espiri yap ve deki
Keşke bunlar dün helseymiş daha taze olurmuş hibi bakalım ne der
Ben olsam sahsen utanırıö

Aslında konuyu okurken bir iç çektim, çünkü komşuluk dönemi artık son demlerinde... Kötü niyeti olmadığı çok belli, bunun önünü kesmek içinde hastalık vs karıştırmak istemiyorsanız açıkça kurabiye vs tarzı şeylerin alerji yaptığını yahut dokunduğunu ifade edebilirsiniz. Bir diğer seçenek, sevmediğiniz için pek tüketmediğinizi, ve dökmeye üzüldüğünüzü... Kalp kırılmamış olur :)

Kuru pastalar cope atilir mi ya, kuslara verseydiniz ya. Hele simdi havalar soguyor artik eskisi gibi yiyecekte bulamiyorlar.

Bazen misafirlerin getirdigi kuru pastalari unutuyoruz sagda solda, 2 hafta gecse bile kurtlanmiyor. Senelik pasta mi anlamadim ki.

Icinden kurt ciktigini mutlaka bildirmelisiniz. Size degil baskasina goturse, ve baskalari o kurdu gormeyip yese, siz bile bile soylemediginiz icin vebal almis olursunuz diye dusunuyorum. Benim vicdanim asla rahat etmezdi onu soylemeden. Bilmiyorlarsa ogrenip dikkat ederler belki.

Hepsi mi kurtlu kedi köpek yemez belki ama kuşlar yiyor o kırıntıları çöpe atlan bozuk et kemik parçalarını hayvanlar yemek takımında hijyen içinde yiyrdu pardon.....

@holavida Arkadaşın demek istedigini anlamadiniz bence, herkeste anlayamaz ya zaten. Hassas.

Evet çöplerden besleniyorlar ama bu bizim kurtlu seyler vermemizi gerektirmiyor. Yazıktır. Ayriyetten cikolata, seker gibi şeyler onlara zararlı. Cope gidecegine hayvanlar yesin diye dusunen cok vicdanli arkadaslar, önümüz kış bir torba mama alıp sizde doyurun hayvanları madem. Yararınız yoksa zararınızda olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…