Komşum bayat pasta getiriyor

Ben derim valla. Komşu komşu madem bir hayır işlicen tam yap derim.
One öyle dükkanda satamiyor kendi yemiyor en son bana mi gelcek kurtlu şeyler.
Bir kadında akraba bizim turşu getirip durdu bir kışın. Ekşi eksi patlıcanlar içinden de kıl çıktı.
Kadini ilk gördüğüm yerde lafi yapistirdim.
Ne o turşu tarlasi mi ektin dedim yahu habire veriyon zamaninda topla bale bozuluyor mahsul dedim. Anladı güldü.
Atık toplama araca gibi.

Haklısınız sizde

Ben kibar bir dille doğruyu söylerim "xciğim çok sağol, düşünüp getiriyorsun ama farkında değilsin, pastalar hem yenmeyecek kadar bayat hem de geçen gün içinden kurt çıktı, anla yani" gibi bir şeyler söylerdim. Hiçte ayıbı olmaz bunun, o pastadan zehirlenme ihtimali bile olabilir belki, ben yemiyorsam başkasına da yönlendirmek istemem bozuk yiyeceği.

Ben ben dusunen komsuyu bozmak istemezdim asla.
Yok kurt cikti yok o oldu diye.
Yok ben yapamazdim.
Ben olsam ya kuslara verirdim yada kurabiyelerin icini kontrol edip( iyyy midem bulandi) kurt olmayanlari biraz suyla islatip kedilere kopeklere verirdim su soguk havada.
Ben kesinlikle yapamazdim komsumu bozamazdim.

Aman arkadaşlae tatlı kuşlar için inanılmaz zararlı körlüğü kadar gidiyor

Diğerlerini kuşlara vermek mantikli

Biz artık Yemiyoruz diye de yazılmış gayet mantikli en güzel çözümlerden biri :) )

toplumdaki genel sorunumuz bu bence,sözde kırmamak adına dürüst olamıyoruz kimseye...
yani kadın size bayat kurtlu pastaları getirirken utanmayacak ama siz üzülmesin kırılmasın diye birşey diyemeyeceksiniz...çok saçma değil mi...
neden biz haksızlıklar karşısında bir türlü sağlam duramıyoruz?? belki farkında değilsiniz ve iyi niyetle yapıyorsunuz ama getirdiğiniz ürünler bayat o yüzden yiyemiyoruz lütfen daha fazla getirmeyin.
bu kadar sade ve basit..buna tepki verirse kendi sorunu olsun..böyle bir insan hayatınızda olmasa ne eksikliği olur ki...

dokunuyor bize deyin yiyemiyoruz her yağı midem almıyo deyin mide sorunuzdan bahsedin.birde karşılık bekler yarın bir gün azmı pastamı yediler diye.

yanlış anlamamışsımnnızdır umarım. belli ki kullandıkları ürünler doğal o yüzden kurtlanıyor hemen.
siz en iyisi olduğu gibi deyin. ya cnm saolasın düşünüp getiriyorsun ama içinden kurt falan çıkıyor o da çocukların midesini bulandırıyor. düşüncen için teşekkür ederim. en iyisi başka şekilde değerlendirin diyiverin. yani bilsin çok bayat olduğunu ona göre davransın bence.

Günaydın herkese. Evet karar verdim bir daha getirdiğinde kırmadan incitmeden söyleyeceğim. Dışardan yiyecek yemiyoruz dokunuyor diyeceğim ayrıca kurt çıktığını da söyleyeceğim kendileri de dikkat etsin.

bence birkaç defa getirdikten sonra hayır demek ayıp olmaz

söyleyin
yiyemiyoruz canım ya başka birilerine götür diye geri çevirin

kalanı getiriyordur sizede ikram etmiştir kötü niyet yok, eger rahatsızsanız durumdan rondoda çekip bir poşete koyup parka dökün kuşlar yer

Ben olsam kapısına gider gösterir kurumu da şikayet ederim, işyerinden bir arkadaşın eşi zehirlenme nedeniyle vefat etti 1 hafta oldu olmadı, hassasım bu konuda

Kuşa kediye köpeğe verin diyenleri anlayamadım?? Bozuk şeyleri biz nasıl yiyemiyorsak onlar da yiyemiyor ve hatta zehirlenebiliyorlar. Bozuksa çöpe atılacak bu kadar. Ayrıca tatlı şeyler özellikle verilmemeli. Kedi köpeği düşünen alır bi torba mama koyar önlerine he durumumuz yok o zmn da makarna veya ekmeği sütlersiniz verirsiniz böyle sevaba girersiniz bozuk şeyler vererek değil
Konu sahibi de komşuyu kırmadan söyleyebilir kurt çıktı hani siz de dikkat edin sağlımızdan olmayalım flan diye iki aileyi de cümlenin içine alarak

söyle tabi ki canım ya.
bayat kurabiye tüketme merkezi mi sizin ev:))
başka bir çözüm bulsunlar bir zahmet.
ayrıca ikram yapacaksa tazesini getirsin bayatını değil.
nezaket düşünce yardımseverlik budur.
kurtlu kurabiye getirmek değil:))

ya mümkünmü bilmeyerek getirmesi allahaşkına. siz anlamaz mısınız, kurabiye bayat mı taze mi? bi bakışta anlaşılır. göz göre göre getiriyor işte. kurtu da bi şekilde söyleyin.

Ben olsam direk söylerdim kırmadan güzel bir uslupla

Caniniza yazık. Allah korusun zehirlenirsiniz felan. Sonuçta içinde yumurta olan ürünler bunlar. Çabuk bozulur. O da göz göre göre bayat olduğunu bile bile getiriyor. Bu paylaşım felan değil. Soyleyemiyorsam da yemem atarim çöpe. Zaten pastalarda bayat kırık yumurtalar kullanılır. Allah korusun yemeyin ya. Hayvancagizlara da vermeyin. O kadar katkı maddesi olan şeyi onların da midesi kabul etmez. Onlara da yazık.

kuru pastada kurtcuğun ne işi olur yaa..Fena oldum en büyük fobim yiyeceklerdeki kurtçuklar..tatlı mıydı tuzlu mu peki kurt çıkan?..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…