Benim de eski evde başka türlü yüzsüzlük yapan bir komşum vardı.
Ben çalışan bir anneyim, çocuğumu alıp eve gelmem akşam 7'yi bazen 8'i buluyordu ve o saatte yemek telaşına düşerken ben, kadın kapıyı çalıp "kızımın ödevine yardımcı olsanız" diyordu. Kızın evde 2 ablası vardı, üniversite mezunu biri, diğeri lise. Kız da ortaokulda okuyordu, neymiş efendim ablaları o konuları hatırlamıyormuş. E tabi, kim uğraşmak ister..
Eşi evde mi, evleri müsait mi, kadın yorgun mu düşünmeden hoop damlardı, haftada en az 2 defa.
Geldi mi de en az 2 saat gitmezdi, kızı bir şekilde yollarım ama annesi de gelirdi, kabus gibiydi.
Taşındım kurtuldum sandım.
Eski eve 1 saat mesafedeyim arabayla ve arabaları da yok. Gene de kalkıp geldiler. Ev görmeye sandım, derse gelmişler. Koca pazar günümü ayırmak zorunda kaldım, ertesi gün fizik yazılısı varmış, tüm dönemin konusunu anlatacakmışım. Kocam evde, bebeğim var, düşün.. E kovamazsın da..
Bir daha da hep mazeret uydurdum, eve kabul etmedim. Artık görüşmüyoruz çok şükür.
Bu tür insanları anlamaya çalışma, sadece kendi menfaatlerine bakarlar. Arsızlık da etseler kızarmaz yüzleri, işleri görülüyorsa tamamdır.
Peki canım şimdi durumunuz nedir komşunla?
Canım kadının bir sebep bulup hergün illa ki kapını çalması ilginç gerçekten. Ama hırsızlık olayı ile bir bağlantısı var diye mi düşünüyorsun kadın için?
Düşündüm, ama hırsızlarla bağlantısı olsa kapının çalmaması ve dikkatini çekmemesi gerekmez miydi o akşam?
Bu kadının kocası yok herhalde? Tüm gün de evde sıkılıyor bell ki, camdan gelen geçen arabaları gözlüyor. Sen de kapı komşusu olarak tacizine maruz kalıyorsn.
Yan komşum aynen öyleydi, ıslak mendil istemek için gece 11 de kapı çalınır mı, bunu bile yapmışlığı vardı mesela..
Çalışınca böyle komşular çekilmez oluyorlar. Ben de yeni taşındığımız da baktım çat kapı, vakitli vakitsiz gelecek bir iki komşum var, Oturmaya geldiklerinde, çalıştığım için vakitli vakitsiz oturmalara karşı olduğumu, gelmek isterlerse müsait olursam kabul edeceğimi söyledim. Her zaman mesafeli davrandım bir daha başım ağrımadı.Senin de bu kadını böyle girip çıkmalardan rahatsız olduğunu ifade et.Hem senin hemde eşinin sessiz kalmasından yüz bulmuş gibi geliyor. Hırsız olayında seni de tedirgin edip, sizlere daha rahat girip çıkmak,sıkı fıkı olmak mı istiyor ki?
Kadının çalışmasına çok şaşırdım, hiç mi işi gücü yok evde yahu.
Genelde ev hanımı ve yaşlı teyzeler sever çatkapı girip çıkmayı.
Ben de şimdi evdeyim ya, kahvaltıya, çaya çağıranlar oluyor. elimi verip kolumu kaptıracağımı bildiğimden bahane uyduruyorum.
Hatta geçenlerde bir komşum bana çalışmaya devam edip etmeyeceğimi sordu, kararsızım dedim.
Sıkılırsın diye korkma, bize takılırsın. Kahvaltıya birimizde toplanır, akşam çayına başka arkadaşa geçeriz. Çocukların servisini ararız, biz nerdeysek oraya bırakırlar çocukları dedi.
Vah o çocukların haline. Zaten benim kızın sevrisinde bir kızcağız var, hergün başka yerden biniyormuş, benim kızım şaşırmış. belirli bir evi yok galiba anne dedi
Yeni evli çiftin evini soymaları ilginç bak, eşyalar falan yeni tabi, evde altın da olabilir. Ama sizin binada yeni evli çift olduğunu birisi haber vermiş olabilir hakikaten.
Sana soruyordu bu kadın kaçta yatarsın, kaçta uyanırsın diye.
Şimdi sen öyle bi fikir atınca ortaya, ben de paranoyaklaştım..
Boş kadınlar ne iş yaparOna buna sarar, ona buna kahvaltıya gider... Bu hem calısıyo hem de bana sarıyo :S
Bu kadın beni cok işkillendirdi, ilk günden beri böyle
canım neler olmuş öyle, yeni evli çifti bilen tanıyan birileridir mutlaka.
bu kadın beni de huylandırdı.
yeni evli kızı uyarsan mı acaba, açmasın o da kapısını bu kadına.:26:
Yarın yukarı cıkıp gecmiş olsun diycem kıza ve birşekilde sormam lazım kadınla ne kadar samimiler, evine girip cıkıyor mu?
Belki birşeyler öğrenebilirim
canım bu kadın gerçekten kabus gibi, bence açıkça konuşman gerekiyor artık.
imadan falan anlamıyor baksana.
Haklısın aslında. Buzluğumda mantısı var, yarın onu da veririm ve bu komşuluk ilişkisinden hoşlanmadığımı söylerim.
ne yaptın canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?