Komşum ve borç istemesi

Sanki haraç kesiyor, bana da vereceksin ne demek🤦🏻‍♀️ Fazla yüz vermişsiniz. Sınırlarınızı çizin, durması gerektiği yeri bilsin
Aynen ben o kadar şey söyledim eee bana da vereceksin dedi.o değil onlarında tişört parası yatacak pazartesi yada salı.ne kadar bilmiyorum tabii ama.istemesin artık benden ya.

Bizim böyle bir komşumuz vardi kadınin istegi hiç bitmek bilmezdi . Hergün patates sogan wc kağıdı salça süt yağ.(maşrapayla yag istemeye gelmişti 😂) istemeye gelirdi. 5 çocugu vardi .varken hergün dışardan yiyorlardi ay sonunu getiremiyorlardi. birgün kapı çaldi elinde üçlü priz elektrikleri kesilmiş cocuklar durmuyor tv açıcam dedi. Neyse annem acıdi taktı 5 dakika sonra baktık aşağidan çamaşır makinası elektrik süpürgesi sesi geliyor . cektim fişi kapıya gelincede bir daha kapımıza gelme dedim.

Pazartesi aradığında benim de ihtiyacım var param yok geldiği gibi gidiyor zaten diyeceğim.alinirsa da yapacak biseyim yok zaten eşim hemen soracak verdin mi diye kavga etmeye gerek yok.
İnşallah vazgeçer artık.
Kesinlikle başkaları için ailenizle aranızı bozmayın. Konu komşu eş dost hepsi biter gider aile kalır

Bizim böyle bir komşumuz vardi kadınin istegi hiç bitmek bilmezdi . Hergün patates sogan wc kağıdı salça süt yağ.(maşrapayla yag istemeye gelmişti 😂) istemeye gelirdi. 5 çocugu vardi .varken hergün dışardan yiyorlardi ay sonunu getiremiyorlardi. birgün kapı çaldi elinde üçlü priz elektrikleri kesilmiş cocuklar durmuyor tv açıcam dedi. Neyse annem acıdi taktı 5 dakika sonra baktık aşağidan çamaşır makinası elektrik süpürgesi sesi geliyor . cektim fişi kapıya gelincede bir daha kapımıza gelme dedim.
Benden daha neler istediler de olanı verdim.baska komşulardan da istiyorlarmış.hepsi çok eski bu apartmanda en yeni benim heralde.cogu veriyor zaten bende verdim ama son zamanlarda baya fazla oldu.
En iyisini yapmışsınız eşime denk gelse eşim yapar sizin gibi.bi daha kapıya da gelemez de eşime denk getirmiyor işte.

Çok yüz göz olmuşsunuz ! İyiki oğlum yok çok şükür!

Ödemelerim var veremeyeceğim deyin ve vermeyin. emeğinizin karşılığı o kimseye iş öğretti falan diye de borcunuz olmaz. Yüzünüzü yumuşak bulmuş kullanıyor bence. Biraz da mesafe koyun araya, çok sınırsız bir ilişki bence bu. Ayrıca hayrınızı da yeğeni gizli tutsun ya da başka bir ihtiyaç sahibi bulun. en azından mesafenizi oturtana kadar.

Ödemelerim var veremeyeceğim deyin ve vermeyin. emeğinizin karşılığı o kimseye iş öğretti falan diye de borcunuz olmaz. Yüzünüzü yumuşak bulmuş kullanıyor bence. Biraz da mesafe koyun araya, çok sınırsız bir ilişki bence bu. Ayrıca hayrınızı da yeğeni gizli tutsun ya da başka bir ihtiyaç sahibi bulun. en azından mesafenizi oturtana kadar.
Yeğeninin durumu gerçekten çok kötü.gunlerdir yardım edicem diye uğraşıyorum.borc vereceğime hayır yaparım diye planladim zaten.yegeni söylemez ona yardım ettiğini zaten.
Gerçekten ödemelerin var benim de ihtiyacım var veremem diyecegim.
Bende de suç var hiç hayır demezsen böyle oluyo iste.

Eşiniz razı değil vermenizi istemiyor siz karı kocasınız ben de eşimin böyle para vermesine müsade etmezdim hadi kendinize saygınız yok hayır diyemiyorsunuz eşinize saygınız olmalı..

Benden daha neler istediler de olanı verdim.baska komşulardan da istiyorlarmış.hepsi çok eski bu apartmanda en yeni benim heralde.cogu veriyor zaten bende verdim ama son zamanlarda baya fazla oldu.
En iyisini yapmışsınız eşime denk gelse eşim yapar sizin gibi.bi daha kapıya da gelemez de eşime denk getirmiyor işte.

Bende kıyamam kimseye ama kadın birde günde 2 paket sigara içiyordu . Bizde tek maaşla ay sinunu getirmek icin 1000 takla atıyorduk.

Aslında yarın aradığında abla bizim para araba için yetmedi sizin para da yatacakmis borç verir misin diyeyim.eksigimiz var önümüzdeki ay öderim derim.bakalim ne diyecek.hic borç istemedim daha denemem lazım heralde.
Kesin vermez :)

Hanımlar kısaca özet geçmeye çalışayım.
7 yıldır oturduğum apartmanda benden daha uzun süredir oturan komşumla aramız çok iyi.komsum 50 yaşlarında.evli üç çocuğu var.esi emekli ama halen çalışıyor.evleri kendilerinin arabaları var.cocuklarindan birisi benim gibi tişört tasarım işi yapıyor ve bende 5-10 kat fazla kazanıyor.kizi üniversite okuyor oradan burs alıyor.

Ben kiradayim tek gelirim babamdan kalan mulklerden kiram.bu da 3 bin kadar.tabii benim çok borcum var ödüyorum biraz da birikim yapıyorum.
Şimdi bu komşumu herkes borç istemesiyle tanıyor.herkes öğrenmiş herkes de borç vermiş sonra ödüyor tabii ama gününde değil.

Bu zamana kadar her isteğinde olan paramı verdim.geri ödedi şuan bana borcu yok.anneme 500 lira borcu var Mayıs'ta üç aylığı alınca vericem demiş anneme.
Benim tişört param pazartesi yaticak hesaba bu komşum bir haftadir beni arıyor o parayı istiyo.esim de yeter artık verme kendine alışveriş yap diye kiziyo.

Dün gece saat 00:30 da aradı oğlunun sigarası yokmuş sigara istedi bende yataktan kostüm açtım şok oldum.esim iyice kızdı bu ne biçim iş yeter artık diye.
Sürekli sigara ister sonra getirir.gece geç olması bizde baya sorun yarattı.

Bugün yine aradı pazartesi paranı bana ver dedi bende ben o paranın yarısını ihtiyacı olan biri var ona vereceğim ramazan geliyo yazık çok üzülüyorum dedim.(o kişide o komşumun yeğeni durumunu biliyor zaten).

Hayır demeye çekiniyorum zaten kimseye hayır diyemiyorum.esim kızıyor verme diye.komsum arıyor ver diye.ne yapacağımı şaşırdım.

Uzun oldu kusura bakmayın.insallah kırmadan bişey bulabiliriz.bende su hayır demeyi öğrenirim artık 😔
Siz de tuhafsınız. Hem şikayet edip hem de maşallah her işine koşuyorsunuz. Yok diyemiyorum bir banan değildir

Bende kıyamam kimseye ama kadın birde günde 2 paket sigara içiyordu . Bizde tek maaşla ay sinunu getirmek icin 1000 takla atıyorduk.
Heh bizde ki aynı.
Kadın oturma grubu aldı yatak odası halı bulaşık makinası hepsi taksitle.hergun evine en az 5 kargo gelir.butun evi yeniledi bizde ay geçindirmek calisiyoruz.bunu görünce agirimiza gidiyor artık.

Bu kadar samimi olunmaz ki komşu ile. Annem gece geç saatte arasa yüreğime iner herhalde kavga ederim. Bu nasıl bir rahatlık. Mesafe koyun aranıza.

Back
X