Komşum ve borç istemesi

Hiç hayır demedigim için insanların diğer yüzlerini çok görmedim açıkçası.
Bide bu durum olacak şimdi herkesin değiştiğini görmek.ama yapacak biseyim kalmadı.bende biraz hayır diyeyim kendi ihtiyacımi alayım yada biraz cebimde para dursun artık 😊
Bunun içinde size mesafeli olunacaksa boşverin.zaten yakın olmuş olmuyorsunuz. 😌 siz oturup ağlamadığınız için mi ihtiyacınız olmuş olmuyor öyle değil işte. Böyle stres olacağınıza en güzel şey mesafe

Bunun içinde size mesafeli olunacaksa boşverin.zaten yakın olmuş olmuyorsunuz. 😌 siz oturup ağlamadığınız için mi ihtiyacınız olmuş olmuyor öyle değil işte. Böyle stres olacağınıza en güzel şey mesafe
Tabii benim de ihtiyacım var bı şekilde herkesin ihtiyacı var.cok haklısınız zaten bu şekilde çevrem kimse olmasın daha iyi ona üzülmem.
Ama mesafeyi bundan sonra en baştan koymak şart.cok iyi anladım.cok sağolun 🙏

Siz komşunuzun aracılığıylamı bu tişort işini yapıyorsunuz..Siz mesafe koyunca ve hayır deyince işinizi engellemeye kalkabilir mi?
Sanırım size iş konusunda yardımcı olduğu için bu kadar rahat istiyor olabilir.

Siz komşunuzun aracılığıylamı bu tişort işini yapıyorsunuz..Siz mesafe koyunca ve hayır deyince işinizi engellemeye kalkabilir mi?
Sanırım size iş konusunda yardımcı olduğu için bu kadar rahat istiyor olabilir.
Evet bı bakıma o da olabilir.ama o işi yapmadan önce de böyleydi.sonra bana kendisi israr etti sende bu işi yap rahatlarsin faydası olur diye.ben buradan tasinacagim zaten uzaklasacagim ama tişört işimi bozabilir istediği zaman.
Ama bende tekrar onlardan bağımsız tişört işi yapabilirim artık öğrendim çünkü.biraz zaman alır 6 ay kadar geriden gelirim ama zorlanmam.

hayır demeye neden çekiniyorsunuz?
Hayır diyorum benim de ihtiyacım var diyorum.cok ısrar ediyor.araya ağlamak sizlanmak ısrar girince bişey diyemiyorum.
Ya kırmak da istemiyorum o öyle yaptıkça üzülüyorum kendimi suçlu hissediyorum.param var kadınin da durumu yok baksana diye kendime kızıyorum hep.
O da bunun farkında sanırım.

Hanımlar kısaca özet geçmeye çalışayım.
7 yıldır oturduğum apartmanda benden daha uzun süredir oturan komşumla aramız çok iyi.komsum 50 yaşlarında.evli üç çocuğu var.esi emekli ama halen çalışıyor.evleri kendilerinin arabaları var.cocuklarindan birisi benim gibi tişört tasarım işi yapıyor ve bende 5-10 kat fazla kazanıyor.kizi üniversite okuyor oradan burs alıyor.

Ben kiradayim tek gelirim babamdan kalan mulklerden kiram.bu da 3 bin kadar.tabii benim çok borcum var ödüyorum biraz da birikim yapıyorum.
Şimdi bu komşumu herkes borç istemesiyle tanıyor.herkes öğrenmiş herkes de borç vermiş sonra ödüyor tabii ama gününde değil.

Bu zamana kadar her isteğinde olan paramı verdim.geri ödedi şuan bana borcu yok.anneme 500 lira borcu var Mayıs'ta üç aylığı alınca vericem demiş anneme.
Benim tişört param pazartesi yaticak hesaba bu komşum bir haftadir beni arıyor o parayı istiyo.esim de yeter artık verme kendine alışveriş yap diye kiziyo.

Dün gece saat 00:30 da aradı oğlunun sigarası yokmuş sigara istedi bende yataktan kostüm açtım şok oldum.esim iyice kızdı bu ne biçim iş yeter artık diye.
Sürekli sigara ister sonra getirir.gece geç olması bizde baya sorun yarattı.

Bugün yine aradı pazartesi paranı bana ver dedi bende ben o paranın yarısını ihtiyacı olan biri var ona vereceğim ramazan geliyo yazık çok üzülüyorum dedim.(o kişide o komşumun yeğeni durumunu biliyor zaten).

Hayır demeye çekiniyorum zaten kimseye hayır diyemiyorum.esim kızıyor verme diye.komsum arıyor ver diye.ne yapacağımı şaşırdım.

Uzun oldu kusura bakmayın.insallah kırmadan bişey bulabiliriz.bende su hayır demeyi öğrenirim artık 😔
Ben para alıp verme işini sevmiyorum ya aile hariç öyle eşimde mesela resmen bekar arkadaşları arayıp bazıları 100 200 ister bazıları 2000tl istiyor çok güvenip günü gününe veren var onlarada anca en fazla 200 verir ben daha kimseye vermedim çünkü geri isteme huyum yok esiminde öle huyu olmadığı için peşine dusmeyecegi miktarları 50 100 verir onuda zaten garanti ödeyenlere yani yoksa diğer türlü vermez bnde vermem

Ben para alıp verme işini sevmiyorum ya aile hariç öyle eşimde mesela resmen bekar arkadaşları arayıp bazıları 100 200 ister bazıları 2000tl istiyor çok güvenip günü gününe veren var onlarada anca en fazla 200 verir ben daha kimseye vermedim çünkü geri isteme huyum yok esiminde öle huyu olmadığı için peşine dusmeyecegi miktarları 50 100 verir onuda zaten garanti ödeyenlere yani yoksa diğer türlü vermez bnde vermem
Eşim asla birine para borç vs. Vermez.ailedine verir benim aileme o kadar.bende kimseye borc vermedim bu komşuya kadar.kimseden bişey istemem asla.
Bu zamana kadar tek bu komşu böyle ısrarla istiyor dert yanıyor derken bu komşuya verdim.ama artık eşim de kızıyor sonu yok yeter kendine harca biraz Diyor.adam da haklı.
Ben baştan hata yaptım çok üzgünüm şuan ama bı şekilde duzeltmem lazım.

Eşim asla birine para borç vs. Vermez.ailedine verir benim aileme o kadar.bende kimseye borc vermedim bu komşuya kadar.kimseden bişey istemem asla.
Bu zamana kadar tek bu komşu böyle ısrarla istiyor dert yanıyor derken bu komşuya verdim.ama artık eşim de kızıyor sonu yok yeter kendine harca biraz Diyor.adam da haklı.
Ben baştan hata yaptım çok üzgünüm şuan ama bı şekilde duzeltmem lazım.
Bence eşine at topu. Böyle bişey olsa eşim suçu bana at der eşim istemiyor kızıyor de falan diye bırak ne düşünülürse düşünsün der

Bence eşine at topu. Böyle bişey olsa eşim suçu bana at der eşim istemiyor kızıyor de falan diye bırak ne düşünülürse düşünsün der
Çoğu arkadaş da böyle söyledi.aynen öyle yapacağım.gercek de öyle zaten.bi kaç kez bu şekilde davranirsam uzaklaşır inşallah.

size daha rahatlarsın diye iş bulup, maaş gününüzde parayı istemek mi.. kendisi için yardım etmiş galiba. :-)
kesinlikle iş,arkadaş,komşu ilişkilerine para karıştırmayın, bir zaman sonra sevdiğiniz insandan da soğuyorsunuz böylelikle, bende hayır demeyi bilmiyordum en yakın arkadaşımla para meselesi yüzünden arkadaşlığımız bitince hayır demeyi öğrendim malesef.
aranıza mesafe koyun, ödemem var para geldiği gibi gidecek diyin daha istemeye fırsat bulamadan

size daha rahatlarsın diye iş bulup, maaş gününüzde parayı istemek mi.. kendisi için yardım etmiş galiba. :-)
kesinlikle iş,arkadaş,komşu ilişkilerine para karıştırmayın, bir zaman sonra sevdiğiniz insandan da soğuyorsunuz böylelikle, bende hayır demeyi bilmiyordum en yakın arkadaşımla para meselesi yüzünden arkadaşlığımız bitince hayır demeyi öğrendim malesef.
aranıza mesafe koyun, ödemem var para geldiği gibi gidecek diyin daha istemeye fırsat bulamadan
Her fırsatta bende ödemelerden bahsediyorum.inanin kadından soğudum her aradığında korkuyorum 😔
Hiç aramıyorum,evine gitmiyorum,karşılaşınca çok acelem var gibi yapıyorum.ama söyle açık açık hayır diyemedim daha.
Bu sefer kararlıyım.para konusu hiç olmasa nasıl rahatlarim ama inşallah artık dikkat edicem bende.
Çok teşekkür ederim sağolun.

Para herkesin ihtiyacı dolayısıyla sizin de ihtiyacınız kazandığınız paraların yeri yok mu hiç? Yoksa bile birikim yaparsınız.bence en güzeli bende de yok kalmadı şuraya ,buraya verdim demek işin içinden çıkamazsınız tersi durumda

Para herkesin ihtiyacı dolayısıyla sizin de ihtiyacınız kazandığınız paraların yeri yok mu hiç? Yoksa bile birikim yaparsınız.bence en güzeli bende de yok kalmadı şuraya ,buraya verdim demek işin içinden çıkamazsınız tersi durumda
Tabii var ihtiyacım olmaz mı.kendisine de söylüyorum zaten.daha ciddi ve kesin olmam gerekiyor bunun içinden çıkmam için.cok teşekkür ederim.

Tabii var ihtiyacım olmaz mı.kendisine de söylüyorum zaten.daha ciddi ve kesin olmam gerekiyor bunun içinden çıkmam için.cok teşekkür ederim.
Evet net olmanız şart eşimle ayarlama yaptık ben de bazı masrafları üstlendim deyin mesela. yada kart ödemesi bahanesi uydurun en olmadı aileme destek oluyorum deyin

Elinize ne zaman ne kadar para geçeceğine kadar her şeyi neden biliyor ki komşunuz?
Mesafe iyidir. Mesafe bu gibi rahatsız edici durumlardan korur.

Amaaaaaa kadına bak bütün mahalleyi haraca bağlamış 🤣🤣 Bu ne Allah aşkına hiç mi sıkılmadınız bi süre sonra ?? 7 sene çekmekte ne.Ben olsam bi veririm iki veririm hele eşimde istemiyorsa hiç vermem.

Back
X