Komşum :(

Burda sınırsız gürültü hakkından kimse bahsetmiyor. Yukarda kimsenin çocuğu top koştursun demiyoruz ebeveyn tabi ki gerekli önlemi almalı , ama küçük bir çocuk söz konusu ise bazı sesler de tolere edilmeli.

bence sizin uyarınızı kendi annesi olduğunuz için belki çok ciddiye almıyor olabilir. komşunuzdan rica edin ve çocuğunuzla konuşturun. bu durumda utanıp daha az ses çıakrtabilir.

İyi de siz gürültüde uyursunuz, başkası uyuyamaz.
Sabah 7de kalkacak insan gece 12de üst kattan gelen gürültüleri tolore etmek zorunda değil. Edebilir evet, onun inisiyatifidir. Ama etmiyor diye de kötü insan değildir. Saat 12den, geceyarısından bahsediyoruz, akşamın 9undan değil. Özellikle gece sessizliğinde her ses daha rahatsız edici oluyor.

benim cocugum o kadar hareketliydi ki anlatamam sizlere alt katimda da bi kadin ve kizi kaliyordu ikiside erken uyuyup erken uyanan calisan insanlardi.
bende cocugumu alistirmistim aksam 9 da uyur sabah 8 de uyanirdi oglum.
bu sekilde onlarin dinlenme ve uyku saatlerinde rahatsiz olmazlardi.
ama kalan saatler bayagi gurultu olsa bile komsum ses etmezdi cocuk derdi napcan sandalyemi baglican cocugu derdi.
cooook anlayisliydilar.
simdi ordan tasindim ve 1. kata tasindim sirf komsu uzerime gelmesin die cocukluyuz sonucta ve herkes anlayisli degil.
bazi komsular cook anlayissiz

Hanımlar polemiğe girmeyiniz lütfen.
Konu sahibesi de kendince haklıdır ama komşusu da haklı, gürültüyü çekemeyen müstakil eve taşınsın gibi bir savunma çözüm değil baskınlık çabasıdır, o zaman gürültüye maruz kalanlar da evde dilediği gürültüyü yapanlar müstakil evde yaşasın diyebilir.

Çocuktur bunlar evet ama çocuktur diye tolere ede ede 12 yaşına geldiklerinde bile koridorun bir ucundan diğer ucuna koşan çocuklar yetişiyor, 3 yaşında değilse, 4-5 yaşında da değilse, 12 yaşında da olmuyorsa bu eğitim, peki bu çocuklar ne zaman toplu yaşam kurallarını öğrenecek?

Kapıları çarpa çarpa sokağa çıkan bir sürü çocuk yüzünden hasta yatağından zıplayan yaşlılar, sabahın kör karanlığında işe kalkan çalışan kesim, bebeği uykusunda sıçrayan anneler ne yapsın?

Çocuklara anlayış evet ama komşulara da anlayış, bizlerin çocuğu çocuksa onların uykudan sıçrayan çocukları da çocuk, hastaları var, yaşlıları var, cenazesi olan var, vardiyadan gelip uyumaya çalışanı var, çocuklarımız gelişimini rahat tamamlasın diye gaz odasına koyup gaz mı verelim bu komşulara?

Çocuklu olduğumu da belirteyim, mükemmel bir anne değilim, muhteşem bir çocuk da yetiştirmedim ama en azından apartmanda benim kadar oturma hakkı olan komşularımın komşuluk hakkını da düşünüyordum, hiç mi gürültü yapmadık, mutlaka olmuştur ama gürültü olduğunu düşündüğüm zamanlarda komşularıma rahatsız edici bir ses olduğunda lütfen söyleyin diyordum.

Gündüz olan seslere çoğu komşu toleranslı oluyor, alt kattaki komşumun torunu var 4 yaşında erkek çocuğu, erkek çocukları biraz da hareketli oluyor, bir ara çelik kapıyı açıp gümmm diye vurmayı oyun haline getirmişti, sabahın 7'sinde o kapı güm güm vurunca yataktan sıçrıyorduk:) bir çocuğun ne kadar hızlı kapı çarpabileceğini bu yumurcak sayesinde öğrenmiş olduk, sağolsun çocuğun dayısı da sabah demez gece yarısı demez kapıyı çarpar tekmeler, sesler apartman boşluğunda felaket yankı yapıyor, anahtarla açıp kapamayı öğrenecekler diye umut ediyoruz, komşuluk hakkı diyoruz komşuluk haklarımızı gasp ettiriyoruz, anlayışsız insanlar var elbette ama maalesef apartmanı müstakil eviymişcesine kullanıp komşularını rahatsız etmekten çekinmeyen insanlar da var.

Uyunan oda vardır. Salonda mutfakta koştursun bebeğin uyuduğu odanın üstünde kosturuyosa art niyet var belli
En guzel yorum sizindi tesekkurler.evet art niyet var 3yasindaki cocukta var ozellikle uyunan odanin ustunde gurultu yapiyo art niyetli ya.bende art niyetliyim uyandirsin diye oglum ozellikle burda gurultu yap diyorum

Bende üst kattan sikayetciyim. Aşırı ses yapip tepiniyorlar. Cocugu da yaptiklari sesten dolayi uyutamiyorum. Ama sadece sabrediyorum. Kapilarina dayanmadim

Vallahi yan tarafimda bangir bangir muzik sesi geliyor. Oglum bazen korkuyor hatta 2bucuk yasinda. Sonra guluyorum oynuyorum oda oynuyor. Gecende o komsu bize geldi. Alt kattakiler sikayete cikmis. Dedim oglum ilk zamanlar korkuyordu simdi alisti hatta bazen muzik sesini duyar duymaz oynamaya basliyor dedim.. muzigi acanda komsunun 22 yasindaki oglu
Ama dedim yapacak bisi yok, mustakil ev degil. Bugun ben sizin sesinizi dinlerim yarin siz benim. :)) altt komsuda oglum 2 yasindaayken yukari cikmisdi oglumun ayak sesinden rahatsiz olmuslar :) o gundenn beri onlar asagidan vurdukca ben iyice tepiniyorumm anlasinlar diye. Tekrar yukari ciktilar bagris cagris aaa dedim siz iyimisiniz? Bakin babannem yasindasiniz ama hayal kurmayin lutfen sizin vurdugunuzu bile duymuyorum ben dedim. O gunden beri ahirda yasak gibi vurmuyolar en azindan

En guzel yorum sizindi tesekkurler.evet art niyet var 3yasindaki cocukta var ozellikle uyunan odanin ustunde gurultu yapiyo art niyetli ya.bende art niyetliyim uyandirsin diye oglum ozellikle burda gurultu yap diyorum
Düşüneceksin arkadaşım tabiki çocuk düşünmez ama sen düşüneceksin oğlunu zıplatacaksan mutfakta ziplat. Yoksa da otur insanlığını bir düşün

Şimdi 3 yaşında çocuğa nasıl anlatacaksın!Kadının anlayışlı olması lazım.Çocuğu varmış
Üstelik...

İki kat aşağı sizden ses gider konu sahibi. Ben birgün üst komşuma sabahın 9 unda basarcasına kapısına dayandım evde yoklardı, sebebi yere atılan ritmik misketler :/ meğer 2 kat üsttekinin çocuklarıymış ve üst komşuda bekar bir beymiş :)

Siz önlem almak zorundasınız. Herkesin anlayış gösteteceği bir sınır var tabi ama sizin çocuğunuz sebebiyle bir çocuk uykudan sıçrıyorsa orda bitiyor anlayış maalesef kimse çocuk işte bu demez.

Yerlerinizi halıflex yaptırın, çocuğunuzun uyku saatlerinizi düzenleyin. Yere oyuncak atmaması gerektiğini tekmemelemesi gerektiğini öğretin ve ceza sistemi kullanın. 3 yaşındaki veledler herşeyi çok iyi anlıyor ve biliyor bende de var.

Bağırmak dövmek değil çözüm

Komşunuzun sorununu yaşayan biri olarak yazıyorum. Bebeğim en geç 9da uyur. Sonra da üst kattaki çocukların gürültüsüne 10 kere uyanır hem de sıçrayarak, korkarak. Katlanılır bir durum değil gerçekten. Ben de çalışıyorum ve 12den önce asla uyuyamıyorum onlar yüzünden. Size tavsiyem çocuğunuza bir an evvel uyku eğitimi vermeniz. Büyüme hormonlarının salgılandığı saatleri gözönüne alırsanız şayet zaten çocuğunuzun en geç 9buçukta uykuya geçmiş olması gerekir.

O anneyi öyle iyi anlıyorum ki. Çıt sesine uyanan bebeğim var. Odasının önünden geçerken ayak sesimize uyanıyor. uyku saatinden sonra eşimle çıt çıkarmadan otururuz biz o kadar dikkat ediyoruz. Odasına bitişik olsn daireden tv sesi, konuşma sesi geliyor devamlı. Bizde uyardık mecburen, uyarma saatimizde 20:00 düşünün yani çok erken ama bizim uyutma saatimiz. Herneyse sağolsunlar dikkat ediyorlar artık. Bizde çözümü sabaha dek piş piş çalarak bulduk ne yapalım, sesleri bastırsın diye. Onların pişpişide ondan açıktır muhtemelen.
Çocuğunuz uyku saati çok geç. En geç 22:00 de uyumalı. Ama gündüz öğlene kadar uyuyan çocuk tabiki uyumaz. Düzen oluşturmalısınız ve bence kreşe verin. ev yetmez artık, oğlan çocuğu birde babanneyle ne yapacak bütün gün.

Allah yardimciniz olsun cok zormuş sizin katlandiginiz

Cocugu uyutuyorum diyor tik diye bisey dusuyor cocuk uyaniyo diyor komsu .tasinacagini soyledi.keske siz 1. Kati filan tutsaydiniz dedi haklisin amacocuga laf anlatamiyom dedim.telefon filan verince yaninizda oturmuyo mu dedi oturmuyo napiyim.
Oldu canım , çocuk sessiz dursun diye eline telefon mu vereceksiniz ! Komşunun tavsiyesine bak .. Nasıl bencil bir tavsiye!

Allah yardimciniz olsun cok zormuş sizin katlandiginiz
Biz alışıp benimsedik artık, şöyle bir sıçrayıp sonra heee yine bizimki diyerek uykuya devam ediyoruz, aslında komşumdan bahsederek demek istediğim çocuklarımıza vaktiyle toplu yaşam kuralları gibi kuralları öğretip aşılamazsak, bizim 26 yaşına gelmiş koca delikanlı komşu oğlu gibi sabahın körü kapıyla bağıra bağıra kavga edip defalarca çarpan tekmeleyen bireyler yetişmesine neden oluruz, onlar apartmanı inletir, biz yataktan sıçrarız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…