- Konu Sahibi Piraye kaya
-
Burda sınırsız gürültü hakkından kimse bahsetmiyor. Yukarda kimsenin çocuğu top koştursun demiyoruz ebeveyn tabi ki gerekli önlemi almalı , ama küçük bir çocuk söz konusu ise bazı sesler de tolere edilmeli.Şu konuyu alt komşu açsa, "1 yaşında çocuğum var, üst komşumun 3 yaşındaki çocuğu her gece 12lere kadar evde oyunlar oynuyor, gürültüsünden çocuğum uyanıyor" dese sınırsız gürültü hakkını savunanlar "onunki çocuksa seninki de çocuk, 12de gürültü yaptırmaması lazım, gidin uyarın" vs vs derdi.
İyi de siz gürültüde uyursunuz, başkası uyuyamaz.Burda sınırsız gürültü hakkından kimse bahsetmiyor. Yukarda kimsenin çocuğu top koştursun demiyoruz ebeveyn tabi ki gerekli önlemi almalı , ama küçük bir çocuk söz konusu ise bazı sesler de tolere edilmeli.
Uyunan oda vardır. Salonda mutfakta koştursun bebeğin uyuduğu odanın üstünde kosturuyosa art niyet var belliÇocuk her gece evde halaybaşı olmuyor herhalde hanımefendi.
Gündüz olan seslere çoğu komşu toleranslı oluyor, alt kattaki komşumun torunu var 4 yaşında erkek çocuğu, erkek çocukları biraz da hareketli oluyor, bir ara çelik kapıyı açıp gümmm diye vurmayı oyun haline getirmişti, sabahın 7'sinde o kapı güm güm vurunca yataktan sıçrıyorduk:) bir çocuğun ne kadar hızlı kapı çarpabileceğini bu yumurcak sayesinde öğrenmiş olduk, sağolsun çocuğun dayısı da sabah demez gece yarısı demez kapıyı çarpar tekmeler, sesler apartman boşluğunda felaket yankı yapıyor, anahtarla açıp kapamayı öğrenecekler diye umut ediyoruz, komşuluk hakkı diyoruz komşuluk haklarımızı gasp ettiriyoruz, anlayışsız insanlar var elbette ama maalesef apartmanı müstakil eviymişcesine kullanıp komşularını rahatsız etmekten çekinmeyen insanlar da var.benim cocugum o kadar hareketliydi ki anlatamam sizlere alt katimda da bi kadin ve kizi kaliyordu ikiside erken uyuyup erken uyanan calisan insanlardi.
bende cocugumu alistirmistim aksam 9 da uyur sabah 8 de uyanirdi oglum.
bu sekilde onlarin dinlenme ve uyku saatlerinde rahatsiz olmazlardi.
ama kalan saatler bayagi gurultu olsa bile komsum ses etmezdi cocuk derdi napcan sandalyemi baglican cocugu derdi.
cooook anlayisliydilar.
simdi ordan tasindim ve 1. kata tasindim sirf komsu uzerime gelmesin die cocukluyuz sonucta ve herkes anlayisli degil.
bazi komsular cook anlayissiz
En guzel yorum sizindi tesekkurler.evet art niyet var 3yasindaki cocukta var ozellikle uyunan odanin ustunde gurultu yapiyo art niyetli ya.bende art niyetliyim uyandirsin diye oglum ozellikle burda gurultu yap diyorumUyunan oda vardır. Salonda mutfakta koştursun bebeğin uyuduğu odanın üstünde kosturuyosa art niyet var belli
Bende üst kattan sikayetciyim. Aşırı ses yapip tepiniyorlar. Cocugu da yaptiklari sesten dolayi uyutamiyorum. Ama sadece sabrediyorum. Kapilarina dayanmadimHanimlar 3 yasinda bi oglum var.alt kat 1 yildir boştu.2 ay once tasinan oldu onunda 1 yasinda cocugu var.oglumdan sikayetci gurultu yaptigi icin.tamam hareketli bi cocuk ama engel olamiyorum.oturdugumuz binada ses yalitimi yok denecek kadar az konusulan bile duyuluyor.2 sefer kapiya geldi kadin cok geriliyorum onada hak veriyorum ama elimden bisey gelmiyor.1 gun degil 5 gun degil ne yapacagim boyle.
Düşüneceksin arkadaşım tabiki çocuk düşünmez ama sen düşüneceksin oğlunu zıplatacaksan mutfakta ziplat. Yoksa da otur insanlığını bir düşünEn guzel yorum sizindi tesekkurler.evet art niyet var 3yasindaki cocukta var ozellikle uyunan odanin ustunde gurultu yapiyo art niyetli ya.bende art niyetliyim uyandirsin diye oglum ozellikle burda gurultu yap diyorum
Seninle polemige girmek istemiyorumDüşüneceksin arkadaşım tabiki çocuk düşünmez ama sen düşüneceksin oğlunu zıplatacaksan mutfakta ziplat. Yoksa da otur insanlığını bir düşün
Allah yardimciniz olsun cok zormuş sizin katlandiginizGündüz olan seslere çoğu komşu toleranslı oluyor, alt kattaki komşumun torunu var 4 yaşında erkek çocuğu, erkek çocukları biraz da hareketli oluyor, bir ara çelik kapıyı açıp gümmm diye vurmayı oyun haline getirmişti, sabahın 7'sinde o kapı güm güm vurunca yataktan sıçrıyorduk:) bir çocuğun ne kadar hızlı kapı çarpabileceğini bu yumurcak sayesinde öğrenmiş olduk, sağolsun çocuğun dayısı da sabah demez gece yarısı demez kapıyı çarpar tekmeler, sesler apartman boşluğunda felaket yankı yapıyor, anahtarla açıp kapamayı öğrenecekler diye umut ediyoruz, komşuluk hakkı diyoruz komşuluk haklarımızı gasp ettiriyoruz, anlayışsız insanlar var elbette ama maalesef apartmanı müstakil eviymişcesine kullanıp komşularını rahatsız etmekten çekinmeyen insanlar da var.
Oldu canım , çocuk sessiz dursun diye eline telefon mu vereceksiniz ! Komşunun tavsiyesine bak .. Nasıl bencil bir tavsiye!Cocugu uyutuyorum diyor tik diye bisey dusuyor cocuk uyaniyo diyor komsu .tasinacagini soyledi.keske siz 1. Kati filan tutsaydiniz dedi haklisin amacocuga laf anlatamiyom dedim.telefon filan verince yaninizda oturmuyo mu dedi oturmuyo napiyim.
Biz alışıp benimsedik artık, şöyle bir sıçrayıp sonra heee yine bizimki diyerek uykuya devam ediyoruz, aslında komşumdan bahsederek demek istediğim çocuklarımıza vaktiyle toplu yaşam kuralları gibi kuralları öğretip aşılamazsak, bizim 26 yaşına gelmiş koca delikanlı komşu oğlu gibi sabahın körü kapıyla bağıra bağıra kavga edip defalarca çarpan tekmeleyen bireyler yetişmesine neden oluruz, onlar apartmanı inletir, biz yataktan sıçrarız.Allah yardimciniz olsun cok zormuş sizin katlandiginiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?