Komşum :(

Cocugu uyutuyorum diyor tik diye bisey dusuyor cocuk uyaniyo diyor komsu .tasinacagini soyledi.keske siz 1. Kati filan tutsaydiniz dedi haklisin amacocuga laf anlatamiyom dedim.telefon filan verince yaninizda oturmuyo mu dedi oturmuyo napiyim.
Telefon vermeye mi zorluyor yani sizi telefonla aptallastiracagima koşsun deseydiniz 1 cocuk ne kadar ses yapabilir ki evinizde 3 cocuk yok ya..Mustakil eve gitsin cok hassassa..Cocugunuzu uyarsaniz da 3 yas anlasa bile unutur yine kosar..dikkate almayin bence abartmis..

Evin heryerine halı serin daha az ses gider çocuğuda gerektiği kadar uyarın napcaksınız tavanamı asacaksınız 3. Ye gelirse çocuk bu elimden geleni yapıyorum deyip kestirip atın. Ben çocuğumu tv sesini açıp uyuturdumki sesde uyanmasın diye. Uyurken yanında süpürge bile açardım uyanmazdı. Oda öyle alıştırsaymış yapcak bişey yok.

Burada " cocuga laf ettirmeyen, cocuk o elbet gurultu yapacak diyen" herkesi ayipliyorum. Kimse kusura bakmasin ama cocuk da olsa belli saatler icerisinde gurultu yapilmamasi gerektigini ebeveynlerin anlatarak ogretmesi lazim. Amaaaan cocuk tabi diyerek bu terbiyeyi ogretmeyen ailenin cocuklarini da goruyoruz. Bu bir sorumluluktur. Ben de ayni sekilde ust kata 2 defa ciktim. 4 5 yaslarinda cocugu var. Cocuk gunduz ses cikardigi zaman inanin hic rahatsiz olmuyorum. Olsam da cocuk bu kis vakti parka falan da gitmez dusuncesiyle normal karsiliyorum. Ama gecenin 12sinde gurultu oldugunda bir daha tekrarlanmasi durumunda polis cagiracagimi soyledim. Ve 10 gundur yukaridan ses cikmiyor. Demek ki neymis, adabinla soylediginde karsi taraf anlamiyorsa ise polisi karistirinca nasil da cocuk uslu olabiliyormus. Kimse kusura bakmasin. O cok rahat konusanlar da ust katinda cocuklu aile oturmayanlardir kesin. Ben yururken bile dikkat ediyorum. Alt katim rahatsiz olmasin diye. Supurgemi, beyaz esyalarimi gunduz vakti aciyorum. Aksam 10dan sonra kimse kimseyi rahatsiz edemez.

Durumunuza gerçekten çok uzuldum. Komusunuzun durumu da çok zor, bir tane de ben buyutuyorum bir saatte zor uyuyup çıt sesine uyanan. Bir başka bebeği ve anneyi mağdur etmemek için cocugunuzla güzel vakit geçirmeye odaklanacaginiza cocugu susturmaya odaklı yasiyorsunuz. Siz böyle olunca yavrucak annesiyle hiç özlem gideremeyecegi için nasıl sakinleşebilir ki? Kendinizi dürüstce sorgulayin kural koymayan, umursamaz ebeveynler olmadiginizi soyleyebiliyorsaniz çocuğun tabiati zordur, durdan sustan anlamayan dedigimiz cinsten. Evet kimseyi rahatsız etme hakkınız yok ama sırf bu sebeple de çocuğunuzla tüm zamaninizi dur yapma sus diye gecirmek çocuk için de sizin için de cok sağliksiz. Çözümü çocuğu susturmakta aramamalisiniz. Kiradaysaniz zemin kata taşının çünkü bu çocuk hep boyle olacak muhtemelen. Ev sizinse parkeyi sokturup altına izolasyon yaptırın geri taktırın. Ya da cocuk odasini sünger oyun matlariyla kaplayin, aksam 9dan sonra o odada vakit geçirmeye calisin. Allah yardımcınız olsun

Komşun için çocuğuna vurmana hiç gerek yoktu yazık günah o yaşlarda çocuklar hiperaktifdir tamam güzel dille anlatmışsın çocuğunuza. Ama unutuyor demekki bir çok dilde de konuşmuşun ama alt komşum yada üst komsum icin asla çocuğuma vurmam madem çocuk ses yapıyor alt komşunda başka yere taşınsın onun cocuguda o yaşlara gelsin görürüm ben onu çocuğum gürültü yapıyor diye bana şikayete gelecek bende çocuğuma vurucam

+1
Yorumlara baktım da şok oldum

Bazi Çocuğu olanlar öyle bir konusuyor ki,
herkes onlara anlayış göstermeli
Kimse gürültülerine ses etmemeli
Herkes toplu tasimalarda yer vermeli
Her türlü işlemde öncelik verilmeli
Sokakta milletin ayaklarını arabalarıyla ezebilmeli

Ne de olsa onlar anne, tepki gösterene de "çocuğun olmadığı belli oluyor"

Bu nedir arkadaş.
Yaptıysanız kendinize yaptiniz Çocuğu, bana Ne?
Herkese bi laf yetistirmeye çalışmaktan çocuklarına gerekli terbiyeyi veremeyen anneler doldu ortalık.

Cahillik ve yuzsuzluk başka bir şey değil
Bunun çalışmayla, evde durmayla, okul okumakla alakası yok.

En yoğun işlerde çalışanları bile biliyorum, öyle bir bakıyorlar ki çocuklarına, gıptayla bakıyorum. Yapan yapıyor valla, yapanlara da burdan tesekkurlerimi sunayım

Edit: Geçen avm de kasa sırası bekliyoruz. Kadının biri geldi "ayy çocuğum dışarda bekliyor, sizin çocuğunuz yok, önce ben geceyim" diye 15 dk beklediğimiz kasanın en önüne geçmesine izin vermemiz GEREKTIGINI düşünüyor. Zaten ona sinirlenmiştim, bazı yorumlar da tam denk geldi..

şimdi 3 yaşında çocuğun gece 12 lerce uyuması zaten kendi çocuğunuza zarar. Yazık 10 ile gece 2 arası büyüme hormonu salgilaniyor. Çocuğununuzun gelişimine de büyük etkisi var.

Yapmanız gereken aksam en geç 9.30 tüm ışıklar kapanacak herkes yatacak uyuyacak. Çocuğunuzda böyle böyle alışır. Bir kaç hafta böyle uğraşırsanız alistirabilirsiniz.

Cocugu uyutuyorum diyor tik diye bisey dusuyor cocuk uyaniyo diyor komsu .tasinacagini soyledi.keske siz 1. Kati filan tutsaydiniz dedi haklisin amacocuga laf anlatamiyom dedim.telefon filan verince yaninizda oturmuyo mu dedi oturmuyo napiyim.
O mutlu olsun diye cocuğun eline telefon mu vercekmişiniz. Ne saçma ya. Sanane sanane yani. Hem zararlı. Bizimde yan komşumuzun 3 çocuğu var hep bir gürültü.bişey diyemiyorum. Kadın öğretmen ama artık çıldırmış durumda. Çocuklara çok bağrıyor duyuyoruz herşeyi. Sinirleniyorum arada ama sonra diyorum ya benimde çocuğum büyüyecek ve belki hiç yerinde durmicak doğaldır diyorum kapatıyorum kulaklarımı.

Hic kimse kusura bakmasin. Allahin izniyle ben de anne olacagim. Esas mesele sudur ki: anne cocuguna karsi nasil sorumluysa, aciktiginda karnini doyurup, altini degistiriyorsa, 1.5 / 2 yasindan itibaren toplumsal kurallari da ogretme konusunda sorumludur. Benim cocugum alt komsumu rahatsiz edemez. Zaten gecenin 12sinde o cocugun yatakta uykuda olmasi gerekmez mi? Tekrar soyluyorum. Gunduz gelen sesler gercekten rahatsiz etse bile cok onemsemiyorum elbette kosacak oyun oynayacak ama gece 10dan sonra ozellikle benim ust katim 12 civari yatak odamin tepesinde yere surekli oyuncak firlatan bir cocuksa isi cirkeflige kadar gotururum. 10 gundur masallah ses yok aksamlari. Illa kotu mu olalim? Illa anlayissiz insan portresi mi cizelim kendimize? Her zaman soylerim evlilik icin ozel egitim kurumlari olmasi gerekli diye.. evet annelik icin de bu tarz kurumlar olmali. Topluma birey yetistirecegiz arkadaslar. Cocuga yemek yedir altini degistirle, Allah muhafaza hastalandiginda atesini dusurmekle bitmiyor annelik... ben boyle dusunuyorum. Ama ne yazik ki boyle dusunen cok az...

Ah ah..
Allah sağlıkla kucağınıza aldırsın arkadaşım.
Tüm söylediklerinize katılıyorum.

Benim için gecenin 12 sinde günlük rutini öyle diye gürültü yaparken onu tutamıyoruz diyen annenin babanın, kendi bagirtisini duyurmaktan hicbir farki yok.
Polisi de ararım, çirkeflik de yaparım.
Kimse kusura bakmasın.

Bide beğenmiyorlarsa üst kata gitsinler diyenler var ki, toplum içinde birbirine saygı göstererek yaşamayı öğrenemeyen insanlar, alt kata falan da değil, gidip mağarada yaşamalı

Bu konuda çok çektim. Tavrım da çok net kimse kusura bakmasin

Benim oğlum çok hareketliydi.alt katımda yaşı biraz ileri karı koca oturuyordu.. çocuk yürüse alttan vuruyorlardı...onların oturdukları odadan başka bir odamı oturma odası yaptım...kısmen rahatsızlık azaldı.. ses çıkaran oyuncaklarıyla yazın dışarda oynatiyirdum...havalar sıcaksa bol bol parka çıkarıp enerjisini atmasını sagliyirdum...elimden gelen önlemi aldim..zamanla teyze de beni sevince şikayetler hiç kalmadı...zitlasmayin..anlaşma yoluna gidin..inş hallolur

Amin tesekkur ederim.
Ben de sizin goruslerinize saygi duyuyorum ve benimsiyorum ☺ Arada birisi sey yazmis, rahatsiz olanlar mustakil eve tasinsin demis. Ahahahahah cok guldum. Toplumda, toplum kurallarina uygun yasamayi bilmeyenler ne guzel de akil veriyorlar.

Sorun açık bir şekilde gündüz bakımının yanlış olmasında bence. Gündüz bakan kişi muhtemelen kv veya anneane. Çocuk bir şekilde sabah 10-11 gibi geç kalkmaya ve muhtemelen 4-5 gibi öğle uykusuna alıştırılmış. Gündüz 8-9 arası kalkış, enerjisine göre belki 14:00 te kısa uyku, en geç 22:00-22:30 da uyku olmalı. Bir de eve geliş saatiniz kaç bilmiyorum eve geldiğinizde ev işi yapmak yerine pratik yemekler hazırlamanız, ya da gündüz bakım için gelen yardımcınızın yemeği yapması iyi olur. Eve geldiğinizde çocuk odaklı olun ki çocuk size doysun. 22:00den önce koltuktan koltuğa zıplasa özel bir durum olmadığı sürece kimse kapıya dayanmaz.
Gece erken yattığında öyle bir rahatlayacaksınız ki ev işlerinizi yapmaya da kendinize de vakit ayırabileceksiniz.
Bir iki hafta gündüz bakan kişiye bu şekilde yapmasını söyleyin.

Aynı sıkıntıyı 3 yıldır yaşayan biri olarak yazmam gerekirse,ben de çalışan,hem anne,hem evinin işini gören,hem iki çocuğunu ders çalıştıran ve zamanında uyumalarını sağlayacağım diye elinden geleni yapan bir insanım.O tepemde saat 2-3lere kadar tepinen çocuk çocuksa,benim sabahın köründe okula gitmek için uyuması gereken çocuklarım ne?
Lütfen empati yapın.Çocuk o orasını anladık da,biz de insanız.

Çocuğunuzun dikkatini çekecek oyunlar falan mı bulsanız aklıam ilk bu geldi, mesela zeka geliştirici oyunlar yapın beraber ya da resim falan gibi şeyler, hem oturur hem de ikiniz de kaliteli vakit geçirmiş olursunuz, eğer tüm gün evdeyse enerjisini atamıyordur, o enerjiyi başka şekilde yönlendirebilirsiniz belki

Bende bunu fark ettim bir mesajda ne kadar geç kalkarsa o kadar iyi diyor, yani amaç asıl babaannenin rahat etmesi
Oysa çocugun en basta saat 9- 12 arası uyuması gerekiyor.
Bir süre sonra uykusuzlukta kötü etkiler. Komşu haklı çok haklı, kimse 12 de tepesinde zıplayan cocugu dinlemek zorunda değil anne babanın en büyük sorumluluğu da toplumsal kuralları öğretmek. Bu cocuklar büyüdükçe nasıl olacak hiç bilmiyorum, aman cocugumun keyfi aman çocuk o oynar anlamaz derken büyüdüklerinde nasıl anlayacaklar

çocuk sesine birşey demem.daha hoşuma gıder.kışın nerede oynayacak bu çocuklar .sus pus oturan çocuk mu var ?varsada sorun vardır zaten.

kalın ve duvardan duvara halı kullanarak ve çocuğa pandif giydirerek en azından koşma sesini önleyebilirsiniz.

3 yaşında çocuk tabi hareketli olacak. Yeter ya tık sese rahatsız olan komşulardan bana ilallah geldi o kadar sessiz sedasız oturmak istiyorsan müstakil eve çık. Ama bu tipler müstakil evlerde de yan evden köpek ses geliyor,merdivenden in çık sesi geliyor diye tutuluyorlar. Bizzat çok yakınımda böyle bir insan var yaşadım. Telefon ver eline ne demek? 3 yaşında çocuk neden telefonla oynasın, sakın böyle bişey yapmayın. Gün için de dışarı çıkarın , parka gidin enerjisini atsın. Gece 10 dan sonra sessiz konuşması, koşmaması gerektiğiyle ilgili telkin edin sürekli anlayacaktır bir zaman sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…