- 4 Ekim 2012
- 16.992
- 33.533
- 798
- Konu Sahibi Piraye kaya
-
Bence asıl gürültü yapma özgürlüğü isteyenler çıksın müstakil eve. Apartman hayatının bir adabı, kuralları var. Birinin özgürlüğü diğerinin cefası olmamalı. Komşunun çocuğu bir yaşındaymış sonuçta. O çocuğun uyku hakkı ne olacak??3 yaşında çocuk tabi hareketli olacak. Yeter ya tık sese rahatsız olan komşulardan bana ilallah geldi o kadar sessiz sedasız oturmak istiyorsan müstakil eve çık. Ama bu tipler müstakil evlerde de yan evden köpek ses geliyor,merdivenden in çık sesi geliyor diye tutuluyorlar. Bizzat çok yakınımda böyle bir insan var yaşadım. Telefon ver eline ne demek? 3 yaşında çocuk neden telefonla oynasın, sakın böyle bişey yapmayın. Gün için de dışarı çıkarın , parka gidin enerjisini atsın. Gece 10 dan sonra sessiz konuşması, koşmaması gerektiğiyle ilgili telkin edin sürekli anlayacaktır bir zaman sonra.
Toplu yaşama kurallarında bazı sesleri tolere etmek de vardır. Kimse sizin keyfiniz için evinde mum gibi dikilemez.Bence asıl gürültü yapma özgürlüğü isteyenler çıksın müstakil eve. Apartman hayatının bir adabı, kuralları var. Birinin özgürlüğü diğerinin cefası olmamalı. Komşunun çocuğu bir yaşındaymış sonuçta. O çocuğun uyku hakkı ne olacak??
Sesler gece 12den sonraysa, alt komşunun evinde bebek varsa ses çıkaran tarafın kendine bir dönüp bakması gerekir. Akşam 6da çocuk annesinde seslenmesin diyen yokToplu yaşama kurallarında bazı sesleri tolere etmek de vardır. Kimse sizin keyfiniz için evinde mum gibi dikilemez.
Müstakil evde yaşıyorum. Bazı insanları hayal kırıklığına uğratacağım ama dağın ortasında olmadığı sürece müstakil evde de sonsuz gürültü özgürlüğü yok maalesef.Bence asıl gürültü yapma özgürlüğü isteyenler çıksın müstakil eve. Apartman hayatının bir adabı, kuralları var. Birinin özgürlüğü diğerinin cefası olmamalı. Komşunun çocuğu bir yaşındaymış sonuçta. O çocuğun uyku hakkı ne olacak??
12 de değil.Sesler gece 12den sonraysa, alt komşunun evinde bebek varsa ses çıkaran tarafın kendine bir dönüp bakması gerekir. Akşam 6da çocuk annesinde seslenmesin diyen yok
Yalıtım eksik olabilir . O zaman Sizler buna göre hareket etmek durumundasınız . Kayınvalidem falan rahat edelim sülalece diyorsanız dairenizi yıkıp yalıtım yaptırın etrafına :)Arkadaslar hepinize tesekkur ediyorum.olumlu olumsuz yorumlariniz icin.komsuma hic haksiz demedim farkindaysaniz ama daha anlayisli olunmasini isterdim.yani tamam cocugum hareketli bu bir gercek ama en buyuk etken yalitim.mesela ben alt komsumla hic gorusmeden cocugunun adini ogrenmistim seslenince duyuluyor cunku bu evden kaynaklaniyor.dun gece 2 de asagidan cocuk agliyordu ve annesi bagiriyordu ust katim birsey cakiyordu cocuklari kosup bagiriyordu.ne yapiyim asagiya vurup yukari da sikayete mi gitseydim anlayisli olmamiz gerek dedim yapacak bisey yok.umarim bizde uyku sorunumuzu en kisa zamanda cozeriz baska cozum yok.tekrar tesekkur ederim
Gercekten agliyorum suan cok gerildim misafirim geri kalan gunlerini nasl gecirecek ben bu cocugu nasl duzeltecem komsuda cocugu yonunden hakli.sinirlendim cocuguma vurdum icime dert oldu.bi daha kendi gelmezde esi gelirse benim esimde sinirli tartisilirsa.
Bir mimar olarak mümkünse bu konuya açıklık getirmek istiyorum.Arkadaslar hepinize tesekkur ediyorum.olumlu olumsuz yorumlariniz icin.komsuma hic haksiz demedim farkindaysaniz ama daha anlayisli olunmasini isterdim.yani tamam cocugum hareketli bu bir gercek ama en buyuk etken yalitim.mesela ben alt komsumla hic gorusmeden cocugunun adini ogrenmistim seslenince duyuluyor cunku bu evden kaynaklaniyor.dun gece 2 de asagidan cocuk agliyordu ve annesi bagiriyordu ust katim birsey cakiyordu cocuklari kosup bagiriyordu.ne yapiyim asagiya vurup yukari da sikayete mi gitseydim anlayisli olmamiz gerek dedim yapacak bisey yok.umarim bizde uyku sorunumuzu en kisa zamanda cozeriz baska cozum yok.tekrar tesekkur ederim
Gece yatiramiyorum 12 de yatiyor.sanirim calistigim icin vakit gecirmek istiyor.dur,yapma,elleme,oynama,kosma demekten yoruldum onuda cok sıkıyorum aksama kadar evde.komsumda saolsun 10 da vurdu bu aksam sonrada kendi geldi.anlatiyorum bebek var sen koşunca uyanip agliyormus anlamiyor.cocugunda psikolojisini bozucam yakinda bagiriyorum cunku
Belli bi saatten sonra düğün vb bile yapılamazken şu dediğiniz ne saçmaToplu yaşama kurallarında bazı sesleri tolere etmek de vardır. Kimse sizin keyfiniz için evinde mum gibi dikilemez.
Algilama sorununuz var galiba. Gecenin 12sinde kimsenin ses yapmaya hakki yoktur. Mum gibi dikilin demiyoruz. Insan olun, medeni olun diyoruz.Toplu yaşama kurallarında bazı sesleri tolere etmek de vardır. Kimse sizin keyfiniz için evinde mum gibi dikilemez.
Yoo algım gayet açık hanımefendi. Sağdan soldan gelecek sesler ufak tefek sesleri kendime sorun edecek kadar İŞSİZ değilim sadece. Ayrıca küçük bir çocuğu olan insana hoşgörülü olabilecek kadar insanım.Algilama sorununuz var galiba. Gecenin 12sinde kimsenin ses yapmaya hakki yoktur. Mum gibi dikilin demiyoruz. Insan olun, medeni olun diyoruz.
Çocuk her gece evde halaybaşı olmuyor herhalde hanımefendi.Belli bi saatten sonra düğün vb bile yapılamazken şu dediğiniz ne saçma
Belli bi saatten sonra düğün vb bile yapılamazken şu dediğiniz ne saçma
Şu konuyu alt komşu açsa, "1 yaşında çocuğum var, üst komşumun 3 yaşındaki çocuğu her gece 12lere kadar evde oyunlar oynuyor, gürültüsünden çocuğum uyanıyor" dese sınırsız gürültü hakkını savunanlar "onunki çocuksa seninki de çocuk, 12de gürültü yaptırmaması lazım, gidin uyarın" vs vs derdi.Algilama sorununuz var galiba. Gecenin 12sinde kimsenin ses yapmaya hakki yoktur. Mum gibi dikilin demiyoruz. Insan olun, medeni olun diyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?