Komşum :(

Bence asıl gürültü yapma özgürlüğü isteyenler çıksın müstakil eve. Apartman hayatının bir adabı, kuralları var. Birinin özgürlüğü diğerinin cefası olmamalı. Komşunun çocuğu bir yaşındaymış sonuçta. O çocuğun uyku hakkı ne olacak??

Toplu yaşama kurallarında bazı sesleri tolere etmek de vardır. Kimse sizin keyfiniz için evinde mum gibi dikilemez.

Toplu yaşama kurallarında bazı sesleri tolere etmek de vardır. Kimse sizin keyfiniz için evinde mum gibi dikilemez.
Sesler gece 12den sonraysa, alt komşunun evinde bebek varsa ses çıkaran tarafın kendine bir dönüp bakması gerekir. Akşam 6da çocuk annesinde seslenmesin diyen yok

Müstakil evde yaşıyorum. Bazı insanları hayal kırıklığına uğratacağım ama dağın ortasında olmadığı sürece müstakil evde de sonsuz gürültü özgürlüğü yok maalesef.
Örneğin biz de gece 12den sonra balkonda terasta gürültü yapmamaya özen gösteriyoruz komşular olarak.
Kimse çocuğunu gece 12de bahçede terasta oynatmıyor.
Köpeklerimiz "amaan müstakil ev" diye kontrolsüzce havlamıyor etmiyor.

Apartmandan daha rahat olduğumuz kesin, özellikle alt kat-üst kat olmadığı için ama her yerde genelgeçer bir adap var.

Müstakil ev bile öyle gürültü cenneti olmuyor Örneğin yan komşum bizden önce oturanlardan çok şikayetçiymiş gürültüleri yüzünden.

Keşke kreşe verebilme imkanınız olsaydı, 3 yaş tam oyun yaşı çocuğudur, çocuk benmerkezcildir ama aynı zamanda başkalarının da farkına vardığı bir yaştır bu. Okul öncesi çocuk elbette çok fazla dur,yapma demekten anlamaz ama bıkmadan usanmadan sizin her defasında neyi neden yapmaması gerektiğini anlatmanız gerekiyor. Eğer kreşe başlasaydı bu süreçte daha rahat olacaktınız çünkü çocuğun yanyana da olsa oyun oynayan çocuklarla aynı ortamda olmaya ihtiyacı var. Sizler de çalıştığınız için bu ihtiyacı çok kısıtlı karşılanıyor, bunu karşılamak için uyumuyor olabilir. Biran önce kreşe başlarsa bence kuralların, sınırların, başkalarının ayrımına daha çabuk varacaktır.

Sesler gece 12den sonraysa, alt komşunun evinde bebek varsa ses çıkaran tarafın kendine bir dönüp bakması gerekir. Akşam 6da çocuk annesinde seslenmesin diyen yok
12 de değil.
Hatta gündüz 13-15 arası ve akşam 7-sabah 7 arası gürültü yapmak yasak.
Gayet polis çağıyorsanız saat 7 de bilmiyorum ama akşam 10 'da geliyor mesela. Hatta haftasonu gündüz 10 'da yanımızdaki inşaat için cagirdim geldi polis.

Yasak olmasa keyfine gelmiyor herhalde polis

Cevremde çocuğu olmadığı halde calistigi icin saat 10 da uyuyan çiftler var. Kimse karsidaki çocuğuna gerekli eğitimi veremiyor diye sabretmek zorunda değil.

Gerçekten bazıları komşularla neden anlaşılamadığını gözler önüne seriyor.
Binamizin %30 u böyle olsa. Vay halimize

Arkadaslar hepinize tesekkur ediyorum.olumlu olumsuz yorumlariniz icin.komsuma hic haksiz demedim farkindaysaniz ama daha anlayisli olunmasini isterdim.yani tamam cocugum hareketli bu bir gercek ama en buyuk etken yalitim.mesela ben alt komsumla hic gorusmeden cocugunun adini ogrenmistim seslenince duyuluyor cunku bu evden kaynaklaniyor.dun gece 2 de asagidan cocuk agliyordu ve annesi bagiriyordu ust katim birsey cakiyordu cocuklari kosup bagiriyordu.ne yapiyim asagiya vurup yukari da sikayete mi gitseydim anlayisli olmamiz gerek dedim yapacak bisey yok.umarim bizde uyku sorunumuzu en kisa zamanda cozeriz baska cozum yok.tekrar tesekkur ederim

Yalıtım eksik olabilir . O zaman Sizler buna göre hareket etmek durumundasınız . Kayınvalidem falan rahat edelim sülalece diyorsanız dairenizi yıkıp yalıtım yaptırın etrafına :)

Sakın bir başkasına kızıp bir daha çocuğunuza vurmayın. Şiddetin çocuk yetiştirmede yeri olamaz. Bunun için çok çok pişmanlık duyun ki bir daha tekrarlamayın.

Komşuya sinirlenip, misafirin rahatı için endişelenip hıncınızı çocuktan çıkaramazsınız.

Çocuk bu anlamaz ki durdan sustan. Uzun süre bir etkinlikle de oyalayamazsınız. Dikkat süreleri çok kısadır çünkü.

Ben bekarken üst katımızda vardı bir çocuk. Sürekli bir yerlere çıkıp atlardı. Uyarsalar da dinlemezdi.
Şimdi oğlumla daha iyi anlıyorum. "Aşağıda teyzeler amcalar uyuyorlar ses yapma, onu yere vurma, arabayı halının üstünde sür, koşma" gibi komutlar onlar için çok bir şey ifade etmiyor malesef.

Bizim bu ara altımız boş. İyi ki boş diye şükrediyorum. Çünkü oğlum çok hareketli. Yavaş modda duramıyor çocuk..

cocugunuzun uyku saatini erkene cekmelisiniz,
bu yas icin 12 cok gec,
benimkiler 2-5 yasinda 8.30da yataktalar en gec, sabah erken kalkiyorlartabi ki.

Siz de en azindan 10a cekmeye calisin ki,
o saatler arasi gurultu o kadar rahatsiz etmez insani.

ben genelde cocuktur yapar diye dusunurum bu konularda ve her zaman da bunu savunurum,
ama sizin durumunuz maalesef cozum bulunmak zorunda, sonucta alt katta da bebek var, uyku saatinde kimse gurultu istemez.

ben size bir ornek vereyim,
ben kucukken muhakkak gece bir saatte uyanir aglar dururmusum, evde de kucuk kardesim var,
babam istisnasiz her gece alir beni evden disari cikarir arabayla falan gezirirmis, neredeyse bir yila yakin surmus bu.
kisaca bence illa bir cozum bulunur.

cocugunu beyaz gurultu ile uyutsun siz gurultu yapmasaniz baskasi yapar gecenin bir yerisi apartmanda aniranlara benimde iki cift lafim var ama ne yaparsin

Bir mimar olarak mümkünse bu konuya açıklık getirmek istiyorum.

Asıl problem yalıtım dediginiz olay, aslında öyle bir durum yok.

Şimdi şöyle ki, biz projelendirme olarak kullanılan betonun dayanımına ve zemin tipine göre katlar arasındaki döşemeyi belirliyoruz. Bu döşeme kalınlığı 12cm ile 32 cm arasında değişiyor. Hesap programı neyi verirse o yapılır kalınlık olarak.

32 cm dediğimiz asmolen döşeme tıpı, evet kalınlık fazla olduğu için her ne kadar gürültüyü 12 cm e göre daha iyi yalitsa da, boş deprem yükü oluşturuyor. Bu yüzden mecbur kalmadıkça tercih edilmez. Zaten aynı şekilde demir beton maliyeti de artıyor.

Kaldı ki kimse aman ses gitmesin diye zemine ses yalıtımı yapmaz. Müteahhit ve mimarların gerekli gördüğü öncelikli ses yalıtımı dairelerin birbirine ortak duvarı olan, mesela yatak odası ve salon olabilir. Buralara duvarlara yapılır.kisi alt daireye giden sesleri kendi yalıtmak zorundadır. Mesela çocuk odaları için süngerimsi çocuk odası döşemeleri var. Duvardan duvara kalın halılar var.

Ben kendim hicbir projede katlar arası yalıtım yapmam. Ortak duvar dışında hiçbir yere yalıtım yapmam, ki benim oturduğum daire dahil birçok müteahhit birbirine bitişik yatak odasına dahi yapmıyor.

Ses gidiyor mu evet ben komşumun sesini duyuyorum. O da beni duyuyordur. Bunu bildiğim için dikkatli davranmak zorunda kalıyorum.

Keşke herkes yalıtım yapsa. Mesela biz işin içinde olduğumuzdan duvara vurunca çıkan sesten ne malzeme var yok anlıyoruz. Haa yapan müteahhit yok mu, tabiki var.

Ama mesela ben bu evi 350bin tl ye aldıysam, aralara yalıtım koyan adam 550bin e satıyordu maliyeti kurtarsın diye. Ben de gidip onu alamadım bunu aldım.

Her fırsatta gürültü konu olunca top müteahhitlere atılıyor. Ama öyle değil maalesef. Eski kerpiç evler gibi duvar kalınlığı 60 cm olan evler yapılmıyor. Duvar kalınlığı 2 farklı daire arası 20 cm dır. Tabiki duyulur 20 cm nedir ki.

Bir yandan olası depremler düşünülerek, her ne kadar deprem yönetmeliğine uygun yapılsa da, boş yere binanın yükünü arttırmak çok zararlıdır. Allah korusun bina yikilmasa bile, insanın üstüne 60 cm duvar yıkılsa sağ çıkamaz insan.

Bunu da bi yazmış olalım. Eğer yalıtımı süper yer istiyorsanız öyle binalar da yapılıyor. Gerekli ücretini verirseniz tabiki öyle yerlerde de yaşayabilirsiniz.

Son düzenleme:
benimde oğlum 4 yaşında zıplıyor gürültü yapıyor ama hiç şikayet gelmedi
benim alt komşum var sesi dünyaya bedel gece boyunca bağırarak konuşur
hiç anlamaz sanırım gündüz uyuyor gece ayakta oyüzden pek şikaey etmeye
yüzü yok sanırım:) üstümde var 3 tane en büyüğü 12 yaşında en küçüğüde 3 yaşında
büyüğü bile fena gündüz yokuz annesi birşey demiyor ama akşam elinden geldiğince
susturur oyalar erken yatırır falan bende bişey demem ses duysam da çok rahatsız etmiyor
demekki ama çok gelse tepemde güm güm eminim bende sinirlenirim.ama bende okadar uyarıyorum ama anlamıyor çünkü oyun istiyor komşular azda olsa birbirini idare edebilir
aşırı fazla birşey yoksa.herkes de çocuk var

Gece 12de cocuk mu kalir ayakta ya? Cocuk dedigin en fazla 8bucuk yatmali. 12 bir yetiskin icin bile cok cok gec bir saat. Sizin bir ayar oturtmaniz lazim. Boyle olmaz. Komsunuz hakli.

Benim komşununda çocukları uyumuyor maalesef...
Bir kez gece 1.30 gibi kapı tıkladı , biz uykudan uyandık gittim kimse yok. sonra baktım 1 yaşındaki bebeği elinde ne varsa yere vuruyor. ve biz geri uyuduk...
Bu böyle devam etti uzun süre , sesten uyuyan 2.5 yaşındakİ kızım defalarca korkarak uyandı ses fobisi oluştu kızımdà. Kadına asla rahatsız oluyorum diyemem zira mahallé kavgasını çok seviyor. Ne diyeyim hakka teslim ettim . kendimi üzmekten bıktım artık... Allahım sen yardımcımız ol. BiZe kendimize ait villa veya müstakil ev ver hayırlısıyla diye dualar ediyorum artık :)

Algilama sorununuz var galiba. Gecenin 12sinde kimsenin ses yapmaya hakki yoktur. Mum gibi dikilin demiyoruz. Insan olun, medeni olun diyoruz.
Yoo algım gayet açık hanımefendi. Sağdan soldan gelecek sesler ufak tefek sesleri kendime sorun edecek kadar İŞSİZ değilim sadece. Ayrıca küçük bir çocuğu olan insana hoşgörülü olabilecek kadar insanım.

Belli bi saatten sonra düğün vb bile yapılamazken şu dediğiniz ne saçma

Algilama sorununuz var galiba. Gecenin 12sinde kimsenin ses yapmaya hakki yoktur. Mum gibi dikilin demiyoruz. Insan olun, medeni olun diyoruz.
Şu konuyu alt komşu açsa, "1 yaşında çocuğum var, üst komşumun 3 yaşındaki çocuğu her gece 12lere kadar evde oyunlar oynuyor, gürültüsünden çocuğum uyanıyor" dese sınırsız gürültü hakkını savunanlar "onunki çocuksa seninki de çocuk, 12de gürültü yaptırmaması lazım, gidin uyarın" vs vs derdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…