- 1 Mart 2014
- 452
- 920
- 303
- Konu Sahibi Mihrimah Sultann
-
Cunku cok cok iyi paralar kazaniyorduk. Her istedigimizi alabiliyor, her istedigimizi yapabiliyoruz. Standartlar cok iyiydi. En buyuk kizma sebebi de buydu. Hic ihtiyacin olmadigi halde it gibi calisiyorsun. Sulalenin salagi sen misin neden emegini saciyorsun. Calisabilirler ayip utanilcak bir sey degil. Calismayip yatiyorlar ve yetmiyor diye agliyorlar diyordu. Simdi baktigimda hakli da. Bense benim param degil mi istedigimi yaparim karisamazsin diye demedigimi birakmadim. Daha neler neler yaptim.Korkunç birisiniz. El iyisi ev kötüsü. Nasılsa gitmez diyip diğer insanlara yaranma çabası. Adamın hayatını mahvetmişsiniz. Akrabanın çocuğundan sananeydi mesela. Kendinizi önemli hissetmek, tanrıcılık oynamak için yapmayacağınız şey yok. Bunun adı fedakarlık değil. İnsanlar da biliyor o yüzden yapmasaydın diyorlar bu sefer de vay nankörler diyorsunuz. Ama çok iyi biliyoruz neyi neden yaptığınızı. Kendinizi önemli hissetmek, kontrol sahibi olmak için. İki sene yatağa almamak nedir ya korkunççç.
Canım, benim durumları burdakilerden daha çok bilen tek kişi sensin , akrabalarımız ayrı bir acayip, saat olmuş gecenin 12 buçuğu teyzem aramış diyor ki yarın yola çıkacağız gel de delirme ,haber verseydiniz hiçbir hazırlığımız yok, şeyma da hamile sizi ağırlayamaz dedim ısrarla biz de yardım ederiz dedi , olmaz teyze o yapamaz dedim en kötü burda kalırsınız o sekil yaparız dedim ama hiç de memnun olmadı yani , neyse dayım, teyzem, gelini, oğlu sabah çıkıp geldiler , ben kahvaltı hazırlama derdine düştüm 1 buçuk yaş bebemle, eşim o marketten bu markete koşuşturdu çünkü alışveriş yapmamıştık henüz dolap tam takır kuru bakır, neyse mükellef bir sofra kurdum yediler , abim de ailesini aldı geldi onlar da yedi içti ama benim canım çıktı ki hiç huyum değil öyle misafir agirlayayim da bu sekil mahvolayım, teyzemleri de severim ama biraz pat damdan düşer gibi gelmeleri beni delirtti , benim bu duruma iyice canım sıkıldı, neyse aradan bir hafta geçmedi ki küçük dayım da ailesini alıp geldi habersiz ve 5 saatlik mesafede oturuyoruz düşün, ailesi ile tura çıkmışlar bize de sürpriz yapmışlar, onları da ben ağırladım ama öldüm yani , neyse bunlar gidince hem kız kardeşim hem ben arayıp lütfen bu şekilde pat diye habersiz gelmeyin, eşlerimiz yabancı onların da hoşuna gitmiyor bu durum dedik , aradan 1 hafta geçti anneannem aradi diyor ki yengen , dayın ve kuzenlerin de bayramda oraya gelecek, ee ben tabi iyice cinlendim, dedim kimse gelmesin, şeymanın düşük tehlikesi var kayınvalidesinde kalacak , ben de müsait değilm, abimin de ailesel sorunları var dedim , anneannem de tm dedi ama umarım yine çat kapı gelmezler yoksa çok fena kalp kıracağım, olan bana oluyor, bu son 2 yıldır canımı çıkardılar ya , eşim tarafı olsa adamı mahvetmiştim, kendi tarafımın yaptığına bak , abim de kimseyi ağırlamıyor gel demiyor kimseye zaten , e ben de yollamıyordum sorun çıkmasın diye herkes bana geliyor mecburen, bu saatten sonra herkese gerekeni söyledim, normalde böyle şeyler olmazdı bende cnm , ne olduysa bu son 2 yıl oldu , hepsi gelip gezmek istiyor bu şehirdeMihroş bu şekilde olmazz. Bu kontrolcülük dominantlık değil ki kendinden ödün vermek. Kendini yiyip bitirmek. Mantığınla değil duygularınla hareket ediyorsun.
Mesela ben yapıcı sakin bi insanımdır lakin hamile halimde bana yatılı misafir gelmeden 2 kez düşünür. Kaç gece kaldılar ? Yakın olabilirler ama hamile birine yatılı misafir impasıbılll yani. Kabul etmem ben ne kadar seversem seveyim. Kalkıpta bunu düşünmeyip hamile kardeşime gelen teyzem dayım herkimse onuda ağırlamam çalışan biri olarak. He aile dinamiği odur okey 1 gece 2 gece yani fazlası benden çalar.
Abimin eşinin sorunlu olmasıda benim problemim değil. Anlıyorum yaşanılandan ötürü birşey olur kaygısıı var ama bunun için destek alabilirsin böyle olursa kendinden çaldığından için bi süre sonra önce fiziksel sonra duygusal yaraların başlar.
Ben hamileyken babam çat kapı gelmiş evime bende işteyim akşam saat 7. Evimde yemek yok dışardan yicektik. Babam kapıdayım diyince döndük eşimde şaşırdı bilir beni onun aileside yapsa hoşlanmam. Eve geldik babam yemek yokmu neden dün yapmadın izinliydin falan dedi. Balık almış hamileyim düşün ayıkla kızart eziyeti. İlk kez oluyor bu olay 2. Kez olsa makarna yapardım sadece. Sakinleştim baba yok bişey evde salata malzemeside yok dedim. Ani gelmesi benim problemim değil ki. Geç oldu saat dedi. Ee öyle ani gelirsen olur tabi. Balık kızart et ye oldu saat 9. Babamda hiç sevmem 8 9 da kalkar herkesin evinden. Yapıcak bişey yok baba ne varsa onu yedik o da en erken böyle oldu erken söyleseydin marketten alırdım aç olduğunu bilmiyordum dedim. Kapıdayım dedi sadece bana. Sonralarda abime demiş çok kötü oldum yordum kızıda evinde yemek yokmuş uğraştı diye.
Bunu anlattım çünkü siz herkese böyle davranırsanız olmaz. Ne sizin halinizden anlarlar ne değeriniz kalır. O çok sevdğğiniz kız kardeşiniz içinde geçerli bu. Alma verme dengesi gülüm. Kim olursa olsun saygı ve sevgi.
Genelde bu kadar kaygılı değilim aslında sadece anne kaybım ve babasız büyümem büyük bir etken oldu kardeşlerimle alakalı, cok kolay hayır diyen ve sınır koyabilen bir insanım normalde, lakin bazı konularda kendimi feda etmem çekirdek ailemi etkileyecek duruma geldi artık , ben çok fazla kişisel gelişim ve psikolojik kitaplar okurum, uzmanları dinlerim, sorunlu şemalarımın farkındayım aslında, inşallah biraz daha üzerine gideceğim bu konuların, bilimsel ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim , hoşgeldiniz Kadınlar külüneMerhabalar. Yıllardır okuyucuydum yeni üye oldum, ilk mesajım sizin konunuzaymış, kısmet
Hayatın çoğu alanına yayılmış genel bir kaygılılık haliniz olsaydı durum daha farklı olurdu ancak sanırım sizin birkaç özgül duruma yönelik kaygılarınız var ki davranışlarınız da bu çerçeveden bakınca gayet tutarlı/mantıklı. Sizi yorduğu ve sağlığınızı da etkilediği için çok işlevsel davranışlar değiller tabi, mantıklı derken kastettiğim bu değildi. İnsanlar kaygılı olduklarında verdikleri en yaygın tepkiler ya kaygı duyduğu durumdan kaçınmak ya da o durumu kontrol etmeye çalışmak/tüm belirsizlikleri ortadan kaldırmaya her şeyi mükemmel yapmaya çalışmak oluyor, bu bağlamda mantıklı. Ama işlevsel değil çünkü kaçınmak sorunu çözmez, kontrol etmeye çalışmak da işe yaramaz çünkü ne yaparsanız yapın kontrol edemeyeceğiniz/elinizde olmayan durumlar olacaktır. Yine aynı şekilde belirsizlik de hayatın değişmez bir parçası.
Genel olarak kaygılı birisi değil de belli başlı konularda kaygılı biriyseniz farkına varılması gereken en önemli ayrıntılar şunlar oluyor (zaten içten içe kişi bunları biliyor ancak bazen dillendirmek aydınlanma etkisi yaratıyor) : Birincisi kaygılanıyorsunuz çünkü bu konular sizin için çok önemli. İnsan önem vermediği konuda kaygılanmaz, kaygı duyuyoruz çünkü önem veriyoruz. İkincisi kaygılarınız geçmiş tecrübelerinizle, yaşanmışlıklarınızla, başınızdan geçen güçlüklerle, önemli yaşam olaylarınızla ve şemalarınızla alakalıdır. Babasız büyümeniz, anne kaybınız, zor gebeliğiniz gibi durumlardan bahsetmişsiniz, siz de farkındasınız ki hepsi kaygı duyduğunuz alanla birebir bağlantılı. Ve üçüncüsü kaygı sağlıksız bir duygu/bilişsel durum değildir, her duygu gibi (belli bir seviyede kaygı) gereklidir ve bir işlevi vardır. Sağlıksız olan, durumla orantısız boyutta kaygılanmak veya kaygıyı yönetememektir.
Dediğim gibi kaygılarınız karşısında verdiğiniz tepkiler ve davranışlarınız çok anlaşılır ancak hayatınızı zorlaştırıyorlar ve üzerine çalışabilirsiniz. Ben kaygı duyduğumda hep kaçınan bir insandım, kendi terapi sürecimden geçtiğimde kaçınmak yerine üzerine gitmek ve sorunları ele almak konusunda çok ilerleme kaydettim siz ise birazcık salmayı ve her şeyi kontrol edemeyeceğinizi kabul edip davranışlarınıza daha sağlıklı başka alternatifler geliştirmeyi öğreneceksiniz muhtemelen. Hayatınızda memnun olmadığınız yolunda gitmeyen başka majör problemler yoksa muhtemelen doğru zamanda doğru terapist/psikolog ile kolay yol alabilirsiniz diye düşünüyorum:)
Çok üzücü bir tecrübe olmuş, mutlaka aile danışmanına gidin derim , ben inşallah bu şekilde yapmayacağımCunku cok cok iyi paralar kazaniyorduk. Her istedigimizi alabiliyor, her istedigimizi yapabiliyoruz. Standartlar cok iyiydi. En buyuk kizma sebebi de buydu. Hic ihtiyacin olmadigi halde it gibi calisiyorsun. Sulalenin salagi sen misin neden emegini saciyorsun. Calisabilirler ayip utanilcak bir sey degil. Calismayip yatiyorlar ve yetmiyor diye agliyorlar diyordu. Simdi baktigimda hakli da. Bense benim param degil mi istedigimi yaparim karisamazsin diye demedigimi birakmadim. Daha neler neler yaptim.
Bir zaman sonra susmustu. Artik kendini toparlamaya calisiyordu. Psikolojisini topladiginda artik hakli olarak ben yok oldum onun icin.
Annemden boyle gordum. Annemde kardesleri, akrabalari icn boyle yapiyordu bu bana gore olmasi gerekendi. Babamin sessiz silik gucsuz halini sevmiyordum. Kocami da bu hale getirmistim. Kendini mental olarak toparladiginda kim oldugunu, nasil biri oldugunu cok iyi bir sekilde hatirlatti.
Bosanma doneminde artik seni sevmiyorum, senle ilgili hic bir seyi istemiyorum dediginde. Yillardir neler yaptigimi yuzume vurmaya basladiginda, aydinlanmaya baslamistim. Seni sevmiyorum demeleri bile artik etkilememisti. En cok acitan sey. Kizimin velayetini alamayacaktim bu hayatta en cok istedigim sey kiz babasi olmakti onu birakip gidemezdim. Yoksa senden senin yaptiklarindan coktan bezmistim sadece kizim icin burdaydim. Kizim beni mutlu ediyordu. Artik buyuyor bebeklikten cikti 10 yasinda oldu. Artik anlayabiliyor herseyi. Onu da mutsuz etmeye hakkimiz yok. Ne istiyorsan tamam sadece velayette zorluk cikarma. Yarisini istiyorum. Zaten bosanmayi istiyorsun bitsin diyip kesip birakmisti.
Esim hayatinda ilk defa yapicam dedigi bir seyi yapmaktan vazgecti. Onu da benim icin degil kizi icin yapti. Su an beni sevmedigini soyleyen biri ile evliyim. Ama yaptigi soyledigi herseyde hakli ve duzeltmek icin cabaliyorum. Umarim basaririm. Pesinde kosuyorum ama dogru duzgun yuzume bile bakmiyor.
Konuda biraz rol caliyorum gibi ama. Kendi ailemi yok sayip baskalarinin pesinde kosmanin sonuclari cok agir oluyormus. Benim aci tecrubelerim bunlar.
Ne istedigini bilen, ailesini her seyin onunde tutan bir adam gibi adamlarla evlenip, kendi travmalarimizla onlari ikinci plana atip korkutup, sindirip konusamayacak hale getirmek cok kotu seylermis acita acita ogreniyorum.
Ay bırak bırak en iyisini yapmışsın gelen sorar önceden müsaitmisiniz uygun musunuz diye. Hemde o kadar kalabalık. O yüzden böylesin. Ayda yılda olsa neysede alışmışlar. Ben yapamıyorum ya onca arkadaşım akrabam vardıda gezmeye gittğiö şehirde otel tuttum kimse rahatsız olmasın dedik.Canım, benim durumları burdakilerden daha çok bilen tek kişi sensin , akrabalarımız ayrı bir acayip, saat olmuş gecenin 12 buçuğu teyzem aramış diyor ki yarın yola çıkacağız gel de delirme ,haber verseydiniz hiçbir hazırlığımız yok, şeyma da hamile sizi ağırlayamaz dedim ısrarla biz de yardım ederiz dedi , olmaz teyze o yapamaz dedim en kötü burda kalırsınız o sekil yaparız dedim ama hiç de memnun olmadı yani , neyse dayım, teyzem, gelini, oğlu sabah çıkıp geldiler , ben kahvaltı hazırlama derdine düştüm 1 buçuk yaş bebemle, eşim o marketten bu markete koşuşturdu çünkü alışveriş yapmamıştık henüz dolap tam takır kuru bakır, neyse mükellef bir sofra kurdum yediler , abim de ailesini aldı geldi onlar da yedi içti ama benim canım çıktı ki hiç huyum değil öyle misafir agirlayayim da bu sekil mahvolayım, teyzemleri de severim ama biraz pat damdan düşer gibi gelmeleri beni delirtti , benim bu duruma iyice canım sıkıldı, neyse aradan bir hafta geçmedi ki küçük dayım da ailesini alıp geldi habersiz ve 5 saatlik mesafede oturuyoruz düşün, ailesi ile tura çıkmışlar bize de sürpriz yapmışlar, onları da ben ağırladım ama öldüm yani , neyse bunlar gidince hem kız kardeşim hem ben arayıp lütfen bu şekilde pat diye habersiz gelmeyin, eşlerimiz yabancı onların da hoşuna gitmiyor bu durum dedik , aradan 1 hafta geçti anneannem aradi diyor ki yengen , dayın ve kuzenlerin de bayramda oraya gelecek, ee ben tabi iyice cinlendim, dedim kimse gelmesin, şeymanın düşük tehlikesi var kayınvalidesinde kalacak , ben de müsait değilm, abimin de ailesel sorunları var dedim , anneannem de tm dedi ama umarım yine çat kapı gelmezler yoksa çok fena kalp kıracağım, olan bana oluyor, bu son 2 yıldır canımı çıkardılar ya , eşim tarafı olsa adamı mahvetmiştim, kendi tarafımın yaptığına bak , abim de kimseyi ağırlamıyor gel demiyor kimseye zaten , e ben de yollamıyordum sorun çıkmasın diye herkes bana geliyor mecburen, bu saatten sonra herkese gerekeni söyledim, normalde böyle şeyler olmazdı bende cnm , ne olduysa bu son 2 yıl oldu , hepsi gelip gezmek istiyor bu şehirdedoldum taştım yeminle, ben gerekeni dedim gerisi de onlara kalmış artık...
Kuzum normalde bu kadar sık olmadığı için gözüme batmazdı, en fazla senede bir kere olurdu , bu sene hepsi toplanıp ard arda aniden gelince bebeğimle çok yoruldum, yani anlamıyorlar da kızım durmuyor çok hareketli diyorum anlamıyorlar, gelip gördüler 5 dakika oturamadım kızım yüzünden ve de hizmet halindeydim sürekli, kahvaltı, öğle, akşam yemeği derken bittim , en son baktım olacağı yok eşime söyledim dışarıda yemeğe çıkardık 2. Gün, o gün tek yediğimden oturdugumdan bişey anladım, bu sefer kız kardeşim de ben de bu şekilde hoş olmadığını eşlerimizin de hoşuna gitmediğini söyledik, habersiz şafak baskını gibi 5 saatlik yola gelinmez , sürpriz falan sevmiyorum yaaa, bebekli eve sürpriz mi yapılırmış, Allahtan temiz bir insanım da evim falan derdi topluydu ya dağınık pislik içinde olsaydı o halde ne yapacaktım kim bilir küçücük bebekle , ben normalde kalabalık ve yatılı misafir asla sevmem bunu bildikleri halde sıraya girdiler , teyzemi, dayılarımı çok severim ama bu şekilde düşüncesizlik resmen, hadi bana ayıp değil eşime de mi ayıp değil, abimin evlikiginin ne kadar sorunlu olduğunu da biliyorlar yani , bundan sonra böyle birseyi kabul etmeyeceğim ve herkes kendi misafirini ağırlayacak, kız kardeşim sağlıkla doğum yapsın normale döneceğim yoksa bu şekilde aklımı yitirecegim , bu arada yorum için teşekkür ederim cnm benimAy bırak bırak en iyisini yapmışsın gelen sorar önceden müsaitmisiniz uygun musunuz diye. Hemde o kadar kalabalık. O yüzden böylesin. Ayda yılda olsa neysede alışmışlar. Ben yapamıyorum ya onca arkadaşım akrabam vardıda gezmeye gittğiö şehirde otel tuttum kimse rahatsız olmasın dedik.
Ablalık çok zor yaaaa, ben de evin büyük kızıyım yemin ederim yıldım, yapsam bir dert yapmasam gönlüme yük, eşim bişey demedi ama artık suratı düştü son misafirlerde çünkü 3 farklı aile ard arda bir hafta ara ile geldi kaldı ve her seferinde alışveriş muhabbeti , yemek derdi o da benimle yoruldu ve gerildi , bir de çalışıyoruz haliyle onun da morali bozuldu , benim de hizmet etmekten halim kalmadı küçücük bebekle, normalde burda birisi böyle bir konu açsa vallahi çok kızardım, birden silkelenip ne oluyor ya bu bu ne saçmalık dedim, neden ben herkesin hayatında tampon görev görmek zorundayım, neden abim de bir kere misafirlere bana buyurun demiyor, neden neden neden , iste böyle sinirlendim ve bu yükü üzerimden atmaya karar verdim, akrabalar bu şekilde darladığı ve ard arda geldiği için gözüme battı hersey , normalde hiç gözüme batmazdı senede bir kere geldikleri için , ama 1 hafta ara ile 3 farkli aile aile gelince çıldırdım resmen , inan kemiklerime kadar ağrı çektim onlar gittikten sonra, kendime, çocuğuma ve eşime bu haksızlığı yapmayacağım artık...Valla bunun psikolojide yeri bile var 'oldest daughter syndrome'. Yani en büyük kız evlat sendromu. Senden büyük olan abine bile annelik yapıyorsun mesela. O yüzden en büyük çocuk dememişler, en büyük kız çocuk demişler.
Neyse gelelim ben ne düşünüyorum. Ben de 2 erkek kardeşi olan oldest bir daughter olarak aşağı yukarı aynı sekilde davranıyorumNe bileyim başka türlü rahat edemem gibi geliyor. Abla dediğin böyle olur diye düşünüyorum. Şimdiye kadar genelde kardeşlerimin bana işi düştü ama nadiren de olsa benim onlara işim düştüğünde onlar da helak olur yani bana yardım etmek için. Ne bileyim işte kardeşlik böyle değil mi. O an kimin ihtiyacı varsa ona yardım etmek.
Ama tabi tek rolün ablalık değil. İşler orda karışıyor. Benim eşim mesela 7-8 yıl iyi dayandı son birkaç yıldır biraz rahatsızlığını dile getirmeye başladı. Onu da anlıyorum..dengeyi iyi tutmak Lazım.esim bile bazen bana der ki keşke benim de senin gibi ablam olsa
Valla haklısın, eşinin çocuğun hakkını da düşünmen lazım. Ben zamanında arabamı satıp dükkan açsınlar diye bile vermisligim var. Ki batırdılar o dükkanı daAblalık çok zor yaaaa, ben de evin büyük kızıyım yemin ederim yıldım, yapsam bir dert yapmasam gönlüme yük, eşim bişey demedi ama artık suratı düştü son misafirlerde çünkü 3 farklı aile ard arda bir hafta ara ile geldi kaldı ve her seferinde alışveriş muhabbeti , yemek derdi o da benimle yoruldu ve gerildi , bir de çalışıyoruz haliyle onun da morali bozuldu , benim de hizmet etmekten halim kalmadı küçücük bebekle, normalde burda birisi böyle bir konu açsa vallahi çok kızardım, birden silkelenip ne oluyor ya bu bu ne saçmalık dedim, neden ben herkesin hayatında tampon görev görmek zorundayım, neden abim de bir kere misafirlere bana buyurun demiyor, neden neden neden , iste böyle sinirlendim ve bu yükü üzerimden atmaya karar verdim, akrabalar bu şekilde darladığı ve ard arda geldiği için gözüme battı hersey , normalde hiç gözüme batmazdı senede bir kere geldikleri için , ama 1 hafta ara ile 3 farkli aile aile gelince çıldırdım resmen , inan kemiklerime kadar ağrı çektim onlar gittikten sonra, kendime, çocuğuma ve eşime bu haksızlığı yapmayacağım artık...
Sağlıkla gelsin minik canım benim kaç aylıkKuzum normalde bu kadar sık olmadığı için gözüme batmazdı, en fazla senede bir kere olurdu , bu sene hepsi toplanıp ard arda aniden gelince bebeğimle çok yoruldum, yani anlamıyorlar da kızım durmuyor çok hareketli diyorum anlamıyorlar, gelip gördüler 5 dakika oturamadım kızım yüzünden ve de hizmet halindeydim sürekli, kahvaltı, öğle, akşam yemeği derken bittim , en son baktım olacağı yok eşime söyledim dışarıda yemeğe çıkardık 2. Gün, o gün tek yediğimden oturdugumdan bişey anladım, bu sefer kız kardeşim de ben de bu şekilde hoş olmadığını eşlerimizin de hoşuna gitmediğini söyledik, habersiz şafak baskını gibi 5 saatlik yola gelinmez , sürpriz falan sevmiyorum yaaa, bebekli eve sürpriz mi yapılırmış, Allahtan temiz bir insanım da evim falan derdi topluydu ya dağınık pislik içinde olsaydı o halde ne yapacaktım kim bilir küçücük bebekle , ben normalde kalabalık ve yatılı misafir asla sevmem bunu bildikleri halde sıraya girdiler , teyzemi, dayılarımı çok severim ama bu şekilde düşüncesizlik resmen, hadi bana ayıp değil eşime de mi ayıp değil, abimin evlikiginin ne kadar sorunlu olduğunu da biliyorlar yani , bundan sonra böyle birseyi kabul etmeyeceğim ve herkes kendi misafirini ağırlayacak, kız kardeşim sağlıkla doğum yapsın normale döneceğim yoksa bu şekilde aklımı yitirecegim , bu arada yorum için teşekkür ederim cnm benim
Sagol cnm , Allah razı olsun, 5 aylık şuanda, az kaldı sayılırSağlıkla gelsin minik canım benim kaç aylık
Ya işte insan kıyamıyor ama biraz da kendimizi düşünmek zorundayız yoksa eşinimizin ve çocuğumuzun hakkına gireriz en çokta kendimize haksızlık yapmış oluruz , ablalık böyle bisey işteValla haklısın, eşinin çocuğun hakkını da düşünmen lazım. Ben zamanında arabamı satıp dükkan açsınlar diye bile vermisligim var. Ki batırdılar o dükkanı daEşim o zaman bisey demedi ama yıllar sonra Bi yerde lafını etti. Senin eşin de eder demiyorum ama olay zaten laf etmesinde değil, ona o haksızlığı yapmamakta.
Valla dediğim gibi bizim fitratimizda olduğu için değiştirmek zor. Ama Bi yerden başlamak lazım.. Bak aklıma geldi yine bir anım. Ben lisede yatılı okudum. Hafta sonları gelirdim eve. İki küçük kardeşim evde el bebek gül bebek yiyip içiyor sonuçta. Ama ben her hafta sonu ablam geldi diye sevinsinler diye bit kadar olan harcligimdan biriktirip onlara çikolata çerez alır gelirdimÇok ezikmisim ya
Rabbim kolaylaştırır hiç merak etme. Ben anne olduktan sonra kimseyi çekemiyorum mihroş. Bak belki kızıcaksınız ama kendi ailem de dahil. canları sağ olsun ama eşim 2 gün yok diye annemi çağırayım dedim gezip geldiler akşam saat 7. Balık kızarttık ev mahvoldu gece 11 e kadar mutfak temizledim. Ertesi günde anneme git diyemedim akşam babama yemek derdi yemek işi sorunlu bunaldım onun stresinden çocukla. Söylene söylene evi süpürdüm. Nasıl yatılı misafir aldın aklım almıyor.Sagol cnm , Allah razı olsun, 5 aylık şuanda, az kaldı sayılır
Okurken sana üzüldüm. Aileni kaybedince kendini ebeveyn vazifesine addetmişsin. Ama kendi hakkına giriyorsun. Kardeşlerin de olsa hiç kimseye bu kadar verici olma. Gün gelir umduğunu bulamadığın an hem büyük hayal kırıklığı yaşarsın hem de bu yaşadigin kaygıların daha fazlasını yaşarsın. Önceliğin çocuğun ve kocan olmalı. Elbette ki kardeslerinle git gel. Ama aşırıya gerek yok. Önceliğin kendi sağlığın olsun. Yazık günah yaa. Yarın öbür gün sağlığından olsan sana kim bakacak? Çocuğun ile kim ilgilenecek. Başında anan bile yokKızlar merhaba , sabahın şu saatlerinde konu açtım o derece canım sıkıldı kendime , ben ve eşim öğretmeniz , yoğun bir çalışma hayatımız var , sorun şu ki bir aslan kadını olarak aşırı dominant ve kontrolcüyüm ve bu benim sosyal ilişkilerimi ve artık bedensel sağlığımı da etkileyecek boyutta , kaygılarım annem vefat ettikten sonra bir hayli arttı, etrafımdaki herkesi düşünmekten ve sürekli kendimden vermekten aşırı yoruldum , kız kardeşim hamile ve kendi hamileliğim sorunlu geçtiği için onu aşırı darlıyorum , tuzlu yeme, tansiyonunu ölç vs , birisi kız kardeşime misafirliğe gelecek olsa kimseye izin vermiyorum yorulmasın, hamile diye ve haliyle uzaktan gelen akrabalarımı ben ağırlamak zorunda kaldım hep ve aşırı yoruldum çalışan bir kadın olarak , kız kardeşim yorulur bişey olur diye kaygılanmaktan, akrabalarımı birçok defa ağırlamak zorunda kalmaktan sıkıldım, dayılarımı ve teyzelerimi seviyorum zira bize de çok emekleri geçti, bu sene de hepsinin gelesi tuttu maşallah ve ben pert oldum resmen , kalmalı misafir asla sevmem ama mecbur hepsini ben ağırladım ve ne kız kardeşime ne de abime asla göndermedim kimseyi, abimin eşi de biraz sorunlu abimle sorun yaşamasın kavga etmesinler diye kendimi feda ettim yinemisafirlere burda kalın diye baskı yaptım onlara gitmesinler diye ( abimin eşi asla misafir istemiyor ve hep kavga ediyor abimle bu sebepten ) , kızım da küçük henüz 2 yaşına girecek ve şimdiden beni zorluyor baya , bu ara da abim elini sakatladı bu sefer de ona sardım, eşi memlekete gitmek zorunda kaldı cenaze durumlarından dolayı çocukları da abimi de ben ağırladım bu süreçte ama aşırı yoruldum , evde toplam 3 çocuk ve eli kırık abim ve eşim çocuğumla kafayı yedim ama hepsi ile de çok güzel ilgilendim, eşim de çok destek oldu sağolsun , şimdi herkes evine döndü ama benim içime de bir öküz oturdu , şu saatte midem ağrıyor uyuyamadım, aileme karşı bu koruyuculuğum ve kendimi her zahmette feda etmem sinirlerimi bozuyor özellikle bu son 2 yıldır böyleyim, daha önce psikolojik destek de almıştım doğum sonrası için, velhasıl ben bu durumu aşamıyorum kızlar , kız kardeşime ve abime bisey olacak diye panik oluyorum ama artık sıkıldım ve tükendim, sizce ben yanlış mı yapıyorum, annem babam hayatta değil zaten babamı da hiç görmeden büyüdük, tüm bu hayatın zorluğu vs derken bende hep bir onları kaybetme korkusu başladı özellikle doğum sonrası 28 haftalık erken doğum yapınca arttı, ama bugün farkettim ki resmen kendimi feda ediyorum , bu saatte mide ağrısı çekiyorum, yorgunluktan uyuyamadım ve işe gideceğim erkenden , bilirsiniz ki aşırı bireyselci bir kadınım hiç kalabalik vs sevmem eş ailesi ile sık gidip gelmem ama kendi ailem söz konusu olunca bunu yapamıyorum ve kendimi tüketiyorum , en ufak bir sorun veya bir problem olsa sürekli kendimi olayın başrolünde buluyorum, eşim de her ne kadar beni desteklese de o da çok yoruluyor ve bu durumdan aşırı rahatsız oldum artık , sizlerin eleştirileri ve yorumları ile yeniden kendime format atmak istiyorum ve kararlıyım , sizce kendi hakkıma mı giriyorum böyle yaparak yoksa doğru olanı mı yapıyorum ? Sizce de herkesi bir salsam mı artık Var mı benim gibi olanınız...
İnan bana bazen o kadar ağır geliyor ki yüküm, keşke benim de benim gibi bir ablam olsaydı diye iç geçiriyorum, üzülsem belli edemedim , ağlasam içime ağladım, yardıma ihtiyacım olsa diyemedim çoğu zaman, hastalansam nazlanamadım kimseye , seyit onbaşı oldum resmen , zor günler de bile 10 derdim varsa birini bildiler ,geçen abim dedi ki ev taşıycaz nasıl yapacağız falan filan ben de dedim ki bisey olmaz biz de yardım ederiz telaş etme , kız kardeşim de kızdı bana abla neden kendini öne atıyorsun, biz o kadar ev taşıdık abim öylesine bile gelmedi, şimdi neden yardım ederiz diyorsun dedi, gerçekten sorun bende kimse de değil, zamanla bu yönümü de törpüleyeceğim inşallah, teşekkür ederim empati yaptığın içinOkurken sana üzüldüm. Aileni kaybedince kendini ebeveyn vazifesine addetmişsin. Ama kendi hakkına giriyorsun. Kardeşlerin de olsa hiç kimseye bu kadar verici olma. Gün gelir umduğunu bulamadığın an hem büyük hayal kırıklığı yaşarsın hem de bu yaşadigin kaygıların daha fazlasını yaşarsın. Önceliğin çocuğun ve kocan olmalı. Elbette ki kardeslerinle git gel. Ama aşırıya gerek yok. Önceliğin kendi sağlığın olsun. Yazık günah yaa. Yarın öbür gün sağlığından olsan sana kim bakacak? Çocuğun ile kim ilgilenecek. Başında anan bile yoknasil üzüldüm. Yapma böyle Mihrimah. Misafir ağırlamak güzel ama çalışan bir kadın için yorucu. Kimse kaybolmuyor,kimseye bir şey olmuyor merak etme. Bir müddet elini çeksen bu sefer derler ki bak yapmıyor etmiyor. Çünkü alışmış oluyorlar. Senin vazifenmiş gibi görürler. Herkesin bir hayatı var. Bir problem olursa yanlarında olursun ama düşünmek kaygilanmak seni hem yorar hem üzer.
Gerekirse bunun için psikolojik destek al. Umarım daha fazla üzülmezsin.
İnan ben de ne kendi akrabalarımı ne de eşiminkileri istemiyorum, ki zaten biliyorlar beni resmen emri vaki yaptılar, büyüklerim diye kıramadım ama gittikten sonra dedim ki bu şekilde hoş değil, aniden pat diye geldiniz eşim hoş karşılamadı, bebeğim küçük aniden gelinmez dedim ve gelecek kişiler vardı bayramda açıkça gelmeyin müsait değiliz dedim , ben istemiyorum zaten misafir, hele yatılı hiç sevmem ,kimseye de gidip kalmam bile , memlekete bile gitmiyorum bu yüzden, çocuk olduktan sonra daha tahammülsüz oldum ve gerçekten çok yoruluyoruz eşim de ben de ,ailemiz de olsa mesafe gerekiyor...Rabbim kolaylaştırır hiç merak etme. Ben anne olduktan sonra kimseyi çekemiyorum mihroş. Bak belki kızıcaksınız ama kendi ailem de dahil. canları sağ olsun ama eşim 2 gün yok diye annemi çağırayım dedim gezip geldiler akşam saat 7. Balık kızarttık ev mahvoldu gece 11 e kadar mutfak temizledim. Ertesi günde anneme git diyemedim akşam babama yemek derdi yemek işi sorunlu bunaldım onun stresinden çocukla. Söylene söylene evi süpürdüm. Nasıl yatılı misafir aldın aklım almıyor.
Bilmediğiniz şeyler var o konu öyle değil açıklama gereği de duymuyorum çünkü defalarca anlattım burda , kendi aileme de rizam yok , ard arda gelmeler arttığı için bu son sefer uyardım güzelce, kesinlikle doğru bulmuyorum bu yaptıklarını ve yatılı misafir asla sevmem , kız kardeşim hamile diye de ona yollamadım kimseyi , kardeslerim yorulmasın derken kendi evliliğimi riske atıyorum ve artık bunu yapmayacağım, canım çok sıkıldı zaten akrabalarıma, ilk ve son kez açıkça uyardım bu saatten sonra kendileri bilir , bir daha bu şekilde bir emri vaki yapılırsa evde yokuz diyeceğim evde olsam bile, eş ailesi konusu çok başka inan baştan anlatmaya kalksam uzun olacak , sadece şunu diyeyim kayinbabam bir ev gibi yaşamak ve ona bağımlı olmamızı istiyordu mecburen mesafe koydum ve benim evimi kendi evi gibi görüyor aşırı rahat davranıyorlardı, ailem öyle değildi bu son 2 yıl bu şekil bir problem yaşadım , yaşadığımız şehir turistik tarihi bir şehir bundan dolayı da gezmek bahanesi ile gelmeler başladı, eşimi de kendimi de zora sokmaya niyetim yok , bu konuda netim ...Arkadaşlar konu kadının ailesi olunca herkes ne kadar ılımlı.Ama konuda babası ölmüş evin en büyük erkek çocuğu aynı şeyleri yapıyor olsaydı eşin aile olduğunu kavrayamamış,ne demek akrabaları haber vermeden yatılı geliyor gibi yorumlar hava da uçuşuyor olacaktı.
Konu sahibi kusura bakmayın kadın olsun erkek olsun farketmez ama sizin gibi bir eşim olmasını istemezdim siz ki (yanlış hatırlamıyorsam) kayınvalideniz çocuğunuza bakıyor ama siz yokken kayınpederinizin gelmesini istemeyen ve siz eve gelir gelmez de kayınvalidenizin hemen evden gitmesini isteyen bir insansınız.
Eşinizin yerinde olsam sizinle çok ciddi bir konuşma yapar kendinize çeki düzen vermezseniz de boşanırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?