Kontrol Takıntım Ve Ailem

Eşimin ailesine durduk yere mesafe koymadım en başta gayet iyi yaklaştım ama onlar daha fazlasını istedi , annem gerçekten çok fedakar bir kadındı asla onun gibi olmak istemiyorum, kimseye de müdahale etmiyorum bu arada kız kardeşim bu durumdan aşırı mutlu çünkü sürekli ona konfor sağlıyorum, abim desen ne kadar yapsam o kadar ister , sıkıntı bende kesinlikle , artık çeki düzen verme vakti ...

Kız kardeşim görüyor aslında, ben ona misafir yollamayınca o geldi yardıma, bu konuda kimseyi suçlayamam, onlar beni istismar edecek kardesler değil öyle bir ilişkimiz yok ki zaten ben de kendimi kullandıracak bir kadın değilim, içimden gelerek yapıyorum ve kendimi frenlemem gerekiyor artık, çok teşekkür ederim yorumunuz için...

Kız kardeşim abla ne olur kimse bana gelmesin bu ara çok ağır geçiyor hamileliğim dedi ben de hiç kıyamadım , geçen anneannem aradı kuzenler , yengeler vs sizi ziyarete gelecekler dedi , açıkça şuanda müsait değiliz, kız kardeşim de rahatsız deyip geri çevirdim, çünkü gelenleri ben ağırlamak zorunda kalıyorum, abim desen etkisiz eleman o da ailesini alıp bana geliyor misafir gelince, açıkça reddettim ve iyi hissettim , zorunlu misafir sevmiyorum gerçekten

Rabbim daha iyi etsin insallah, gönül bağı bambaşka bişey, kardeşlerim hep benden iyi olsun isterim o derece kalbim tertemiz onlara karşı...

Ben de böyle biriyim. Yani sizin kadar abartmam ama kök ailem konusunda çok korumacıyım. Ya da üzüldüklerinde çok üzülüyorum, uykularım kaçıyor. Hatta dün gece buraya konu açmayı bile düşünmüştüm: 'ailemden biri üzgünse ben mahvoluyorum' diye.
Ama sizinki gerçekten abartı. Yani evet kardeşiniz hamileyken misafir kabul etmesin ama o misafirleri siz de kabul etmeyin. Kardeşiniz zaten bir şekilde onları kabul etmez atlatır. Siz misafiri ağırlayınca kardeşinize değil, misafirlere iyilik etmiş oluyorsunuz. Abiniz yengeniz zaten koca koca insanlar. Misafir yüzünden tartışacaklarsa da kendi ilişkileri bu.
Annem de sizin gibi. Çok verici. Özellikle kardeşine ve abisine karşı. Sonuçta ne oldu? 'Yapmasaydın' dediler ve şimdi görüşmüyorlar.
Bir de şunu fark ettim. Her şeyi kontrol etmeye çalışan insanlar narsist ve egolu oluyorlar. İçten içe her şeyi halletmiş olmaktan haz duyuyorlar, şikayet etseler bile.

3 kardeş aynı şehirdeyiz ve gelen mutlaka her evi gezip kalmak istiyor, onlara gitmesinler diye daha fazla yoruluyorum sadece eğer ben izin versem onlara da gidecekler , bu sene ilk defa teyzemlere ve anneanneme bu konudaki sıkıntıdan bahsettim, eşimin yabancı olduğunu ve sürekli onu bu şekilde darladığımı belirttim, abimin ev durumlarının uygun olmadığından , kız kardeşimin sağlık durumundan bahsettim , artık açıkça söylüyorum, kimse kimseyi bunaltmasın, ben de bu şekilde yavaş yavaş kendi hayatıma döneceğim, herseyin farkındayım, burcum aslan ve Narsistliğe yatkın bir karakterim var , narsist bir insan olmamak için farkındalığımı arttıran kitaplar okuyorum , psikologları dinliyorum, iyi bir insan olmak istiyorum, kimse benim altımda ezilmesin ama ben de ezilmeyeyim, insanlardan kaçıyorum ama onlar bir şekilde beni buluyorlar yalnızlığı ve sakinliği çok seviyorum ve bu 2 sene birilerinin gelip gitmesinden bunaldım, ne olduysa herkesin gelesi tuttu , samimi olmadığım, kuyumu kazan kuzenim bile bana gelmek için hazırlanıyormuş, annesi o kadar sorunlu bir kadın olmasına rağmen ısrarla bizlere gelmeye çalışıyor , Bayramda Mihrimah ve kardeşlerine gideceğiz diye duyurmuş herkese , amaç gelip gezip tozmak boz değiliz yani , duyunca sinirlendim ve hemen anneannemi arayıp kimse gelmesin müsait değiliz dedim , muhatap bile olmadım, insanlar çok tuhaf gerçekten...

Son düzenleme:
İnsanlardaki birilerine gitme merakını hiç anlamıyorum ya. Çok görmek isteyen kendi evine çağırsın. Küçücük bebeğiniz var, biraz düşünceli olmaları lazım.
Benim de bir akrabamla yakın mesafedeyiz. Evde sıkıldık diye akşam 10da beni arıyorlar. Sıkılmışlar bize geleceklermiş. İyi de ben sıkılmıyorum. Hele ki 10'da hiç sıkılmıyorum, pijamalarımı giymiş çocuklarla boğuşur oluyorum Gerçekten anlamıyorum

Sorunun farkindasiz o yüzden çözüme odaklanıp terapi sürecine gidebilirsiniz ama bir şey sormak istiyorum bu fedakârlik tek taraflı mi ? Kardeşlerin de senin için böyle davranır mi ?

Misafirleri iyi ağırlıyorsunuz demek ki,kendi aralarında konuşup her defasında yeni gelecek bir misafir ekleniyor :)
Misafir gelsin iyi güzel de neden kalıyorlar? Otel mi işletiyorsunuz,üstelik çalışıyorsunuz ve üç çocukla?
İnsanların düşüncesizliği.Kardeşiniz hamile,sizin durum ortada.Bu kadar gelmek istemeleri enteresan.
Burada en şanslı abinizin eşi. :)
Göstermiş tavrını oturmuş aşağıya keyif sürüyor.İşine nasıl geliyorsa öyle yapıyor.
Bence abinizi biraz son plana alın düşünme aşamasında.Eşiyle çözsünler bir şekilde.Sonuçta siz de misafir ağırlamak için çok uygun bir durumda değilsiniz.Üstelik yatılı misafir.Biraz da onlar sizi düşünsün.
Kardeşinizin durumunu anlayabilirim.Ama kendisi gelecek olanlara durumu izah edebilir.
"Ben hamileyim ablam da zaten yoğun onun için de zor." diyip başka uygun zamanda beklediğinizi ifade edebilir.
Korumacı olmanızı anlıyorum ama artık bu sizi yorar hale gelmiş.Eşiniz de iyi bir insan demekki tepki vermiyor ama sabrı tükendiğinde onunla da bozuşabilirsiniz bu misafir muhabbetinden.Kendi ailesi için de beklentiye girebilir doğal olarak.
Günübirlik gelen uygun gunlerde kabul edilebilir ama kalmaya gelecek olan otele gitsin.Onlar bunu düşünmüyorsa siz de ağırlama kısmını bu kadar düşünmeyin,dert etmeyin.
Abi ve kardeşinize yorulduğunuzu söyleyin size de yazık.Herkes elinden geleni yapmaya çalışsın.Onlara söylemeden kendiniz halletmeye çalışmayın.

Konunuzu okuyunca şaşırdım desem.
Eş ailesi konusunda bana çok keskin gelen, yapma, etme, görüşme görüşleriniz varken kendi aileniz de bu kada verici olmanızı garipsedim . Bunu da sadece eş ailesi kötüye bağlayamayız. Kardeşleriniz de kötü olmasa da düşüncesiz ve eşiniz de yoğun iş hayatı ve küçük bir çocuk üzerine sizin kardeşlerinize, akrabalarınıza olan gereksiz hassasiyetiniz ceremesini çekmek zorunda değil. Erkeklerin kafası bizim gibi çalışsa bu evliliklerin çoğu daha sıkıntılı olurdu herhalde. Allahtan değiller yani.

Bence kendi beden ve ruh sağlığınız, çocuğunuz ve evliliğiniz için bu her şeyi üzerine alma cengaverliğinizden vazgeçin. İsteyince çok güzel yapacağınızı düşünüyorum.

İşte buna kendine Müslüman diyoruz Ben mesela herkesin ailesine eşit olarak uzağım ve hepsinin misafirliginden eşit olarak nefret ediyorum

İşte buna kendine Müslüman diyoruz Ben mesela herkesin ailesine eşit olarak uzağım ve hepsinin misafirliginden eşit olarak nefret ediyorum

Normalde insanın kendi ailesi daha farklı olur bunu yok saymıyorum ama eş ailesini mümkün olduğunca uzak tutup kendininkileri gereksiz bir şekilde hayatına dahil etmenin karşılığı kendine müslümanlık oluyor gerçekten.

Sorunun farkindasiz o yüzden çözüme odaklanıp terapi sürecine gidebilirsiniz ama bir şey sormak istiyorum bu fedakârlik tek taraflı mi ? Kardeşlerin de senin için böyle davranır mi ?
Abim bekarken çok büyük fedakarlıklar yaptı, onun sayesinde başka şehre taşınıp yeni bir başlangıç yapabildik, o da birçok şeyden feragat etti bizler için, maddi manevi emeği geçti , onun sayesinde beğenmediğim bir ortamdan uzaklaşıp okuyabildim, bize güzel bir hayat sundu mesleğe geçince taa ki evlenene kadar , asla emeğini yok sayamam , kız kardeşim en küçüğümüz o da elinden geleni yapar , en küçük olduğu için biraz nazlı sadece Genel olarak birbirimize emek verdik , annem ise hayatını feda etti bizim için, babasız büyüdük, benim kardeşlerimle hiç sorunum yok o anlamda , tek sorun benim hala annelik yapmaya çalışıp çekirdek ailemi 2. Plana atmam , kızım doğunca gözüme batmaya başladı, yorulunca kızımdan çalıyorum, sabrım, tahammülüm azalıyor ve bu noktada kendime dur dedim dün gece ...

Artık yapamıyorum zaten istesem de , dün gece bedenim isyan etti desem yeridir, abimin çocuklarını mutlu etmeye çalışırken kızımla ilgilenemedim ve orada içimden bişey koptu , aklıma anneme bu konuda ne kadar kızgın olduğum geldi , inşallah bu dengesiz düzeni değiştirmeye çalışacağım yavaş yavaş, eş ailesi konusu gerçekten çok başka, yani kayinbabamin ettiklerini anlatsam hak verirsiniz, adam köle gibi görüyor gelinleri , zihniyeti çok değişik anlaşamıyoruz ama asla saygısızlık yapmam , evime gelseler aileme ne yaparsam onlara da aynısını yaparım, ailem de çok sık gelmezdi ne olduysa bu 2 sene çok geldiler ben de bunaldım, eş ailesine mesafeli dururken kendi ailemi ağırlamak zorunda olmak sinirlerimi bozdu , normalde öyle git gel mevzuları olmazdı ben giderdim arada , eşim ve kızım için, sağlıklı bir evlilik için ne gerekiyorsa yapacağım, içimi döktüm size nedense ağlamak istiyorum ...

Benim annem de senelerce böyle yaptı sizi olumsuz etkilemek icin demiyorum asla.Anneannemi cok seviyorum ama annemi manipule ederek her isine istisnasız her isine emrivaki yaparak cagirdı dayimlarin ceyizlerini anneme yaptirdi el isi cart curt kosturulacak mi annemi cagirdi kıslik hazirligindan tut misafirine kadar X gel X git.Anneannem dayimin cocuguna bakardi esi calistigi icin anneanneme cocukla ilgilenmek zor gelirdi cocugu alip bize gelirdi annem ugrasirdi birileri ev sahibi olacak diye annem yiprandi birilerinin sigortasi yatti emekli oldu simdi maas aliyor annem hastalik dert sahibi oldu.Annem.bizimle hakkini vererek ilgilenemedi kosturmaktan simdi torunlarini severken diyor ki ne cabuk büyüdünüz ben sizi kosturmaktan sevemedim doya doya öpemedim sonra basliyor ağlamaya torunlarimi sizin yerinize de seveyim diyor.
Bayramlardan nefret ederdim annem hem kendi evini hem anneannemin evini temizlerdi baklavasindan sarmasina hepsini düsünürdü zorunda ve onun görevi gibi atfedilirdi zira.Sonra anneannemin diger cocuklari misafir gibi gelir giderdi annem yakin oldugu icin hep ezilen taraf olurdu. Cocuk halimle bile sinir olurdum sürekli cagirdiklari icin bazen kizar bizim de düzenimiz var cagirmayin derdim anneme de anne bu kadar yorma kendini diyordum babam da annem gibi sessiz biri zaten o da bir sey demiyordu.
Bu senelerce sürdü annem simdi 51 yasında migreni var migren o kadar ileri seviyedeki epilepsi baslangici tanisi aldi epilepsi ilaclariyla kendini gezdirebiliyor hala hasta anneanneme bakiyor 8 cocugun arasında hala daha yük annemde.Artık annem de susmuyor konusuyor ama sagligi elden gitti öfke kontrol problemi var bir noktadan sonra sinir krizi geciriyor hastalaniyor fazla fedakarlık sagligi elden götürüyor kontrollü olun lutfen

Son düzenleme:
Böyle olmayacağım inşallah, annenize çok üzüldüm koca bir ömür gitmiş ah ki ne ahhh...

Canım, anlattıkların hem yürek burkuyor hem de inanılmaz bir güç ve fedakârlık hikayesi taşıyor. Öncelikle şunu net söylemeliyim: sen yanlış bir şey yapmıyorsun ama kendine çok haksızlık ediyorsun. Bir insan bu kadar yükü omuzlayamaz, omuzlamamalı da zaten. Çünkü sen bir süper kahraman değil, canlı ve duygulu bir insansın. Hem de anne olmuş, erken doğumun travmasını yaşamış, anne kaybı yaşamış bir insansın. Tüm bu yaşanmışlıklar zaten yeterince ağır; üstüne bir de herkesi “korumak” gibi dev bir görev üstlenmişsin. Bu hem fiziksel hem de psikolojik olarak seni bitiriyor, ve artık bedenin alarm veriyor.
Bence bunları artık bir kenara bırakıp kendin için bir psikolojik tedavi alabilir böylelikle yuklerinden kurtulursun

Çok teşekkür ederim beni gerçekten anladığınız için, gerçekten hayatım hep çok zordu, çocukluğum, gençliğim hep zordu , koruma iç güdüsü tamamen travmalarımdan kaynaklı, bu konuyu çözmek için gerekirse yine giderim psikoloğa, kızımın doğumu da ayrı bir travma oldu zaten , ama çok şükür güzel bir mesleğim , iyi bir eşim ve kızım var , herseye değer onların varlığı binlerce şükür olsun ...

Okurken ben daraldım. Kendinize eziyet ediyorsunuz. Kız kardesinizde abinizde birer yetişkin mental sorunları yoksa kendilerini koruyabilirler. Kendinizi onlar için feda ederken kendi evladinızın hakkına giriyorsunuz. Çünkü böyle davranarak sağlığınızı kötü etkiliyorsunuz ve kızınızın sağlıklı bir anneye ihtiyacı var. Kardesleriniz siz olmadanda hayatlarini sürdürebilirler ama kızınız herşeyiyle size muhtaç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…