Konu annem

Anneniz kontrol meraklısı sizi uzaktan yönlendirme derdinde onun hayatta yegane görevi sizi sürekli kontrol altında tutmak sixi daha küçük çocuk sanıyor ve o şekilde mutlu oluyor ve bugünlerin bitmesini istemiyor

Anneniz kontrol meraklısı sizi uzaktan yönlendirme derdinde onun hayatta yegane görevi sizi sürekli kontrol altında tutmak sixi daha küçük çocuk sanıyor ve o şekilde mutlu oluyor ve bugünlerin bitmesini istemiyor
Sadece bana degil abime eşine ve babama da boyle yakın akrabalara da yani dahil olmadıgı her seyde sıkıntı yaratıyor bu kendı cocugu olunca ıyıce tepesine biniyor

Bu evlatlar böyle annelerden ne çekiyor ya Allah yardımcınız olsun. Benim annemde beni hiç istemez hiç sevmez iki erkek kardeşime korkusundan sevmese istemese bile sever görünür.( Ben tek kız evlat olduğum için ben bakmalıyim onun her dediğini yapmalıyım ben zayıfım kısacası gücü bana yeter) Deli deliyi görünce deli değneğini saklarmış. Bu benden de deli diye. Sizin kacisiniz yok çünkü sizi zayıf görüyor ve siz iyi niyetli oldukça bu devam edecek. Ağlamalar beddualar sizi manipüle etmek için. Aldırma benim annemde böyle deyip kabullen. Babana bile söyleme ozaman sende annen duyacaksa aklıma başka birşey gelmiyor canım mümkün mertebe az iletişim kur.

Ben de hamileligimde bir gün patladım beni doğumumda dahi aramadı. Ama inat ettim dik durdum çünkü ablam tam delidir ağzına geleni sayar annem 2 gün sonra arar yemeğe çağırır. Sinir oluyorum

Biraz sert konuşup tepkinizi koyabilirsiniz. Evet isteseydim yanına gelirdim, demek ki istemiyorum ama kızım rahat etsin diye köye gidiyorum diyebilirsiniz

Seni dinlemek istemiyorum,gelmiyorum bu kadar diyin net,
Hangi akli badinda insan istanbula gelin diye zorlar

Böyle durumlarda annemi hayatının her kısmına dahil etmiyorum. Anlatmıyorum. İnsanları da anlatmıyorum. Günlük gülistanlıkmış gibi davranıyorum bazen olduğum yeri bile söylemiyorum.

Bunu yapmayı cok ıstıyorum ama annem oule bırı ki gidip ozur dılenmedıkce asla barısmıyor ve ben bunu istemeye istemeye yapmaktan artık cok bunaldım kızım var ona yansıtmak onu da uzaklaştırmak ıstemıyorum iletisim halinde olmak zorundayım gıbı geliyor yani telefonu yuzune kapatsam bir daha asla acılmaz o telefon hıc denemedim ama belki de şle yarar bilemiyorum
Siz özür dinledikçe hatasını anlamayacak.Gerçekten hatalı olduğu bi durum olduğunda sırf barışmak için özür dileyen siz olmayın.Annelik hakkı bu değil merak etmeyin. Biraz ona zaman verin.Hem sizi özlesin hem hatasını anlasın,arayan o olsun. Tepki gördükçe hareketlerine daha dikkat etmeye başlayacaktır, çünkü aynısı yaşansın istemeyecektir. (Asla barışmıyor demişsiniz ama ne kadar süre denediniz ki? Birkaç ay aramadan durabildiniz mi?)

O son nokta var ya ne kadar direnirsen diren vazgeçmemek için, insan sonunda kendini seçiyor. Ben annemle o büyük sorunu yaşadığımda 6 ay ölmek istiyorum diye ağladım gece uyanıp ağlama krizleri yaşıyordum 1 sene sadece babamla görüştüm , babamı ve abimi bana karşı baya doldurmuştu onlar da beni suçlamıştı ( olayı çok Farklı anlattığı için ) ama sonunda annem pes etti ama o eşiği geçmeden bu kararı vermek imkansız geliyor
Yine aynı tavırları yaptığında hemen cevabını verip onu bile konuşturmayan kapıyorum telefonu artık bir şey de diyemiyor , hayatıma müdahale edemiyor ama ben değiştim ilk önce, ilk bir afalladı yine eskisi gibi alttan alan ben olurum sandı sonra kabullenmek zorunda kaldı
benzer bir surec yaşadım ustelik annem manipulasyon konusunda o kadar iyidir ki birak bana karşi babayı abiyi dayiyı doldurmayı beni bile bana karşı doldurmuş bunu da terapide farkettim :-) önce kendimi ikna ettim sonra da bana karşı doldurulmuş herkese rest çekip iletişimi kestim, anneme de uzuuun bir mesaj yazıp byeee dedim...şu an sokaktaki herhangi bir yaşlıdan farkı yok benim için..gerçekten İhtiyacı olursa yardım ederim, ama nötrüm, ne sevgi ne nefret gram duygu yok içimde

Siz özür dinledikçe hatasını anlamayacak.Gerçekten hatalı olduğu bi durum olduğunda sırf barışmak için özür dileyen siz olmayın.Annelik hakkı bu değil merak etmeyin. Biraz ona zaman verin.Hem sizi özlesin hem hatasını anlasın,arayan o olsun. Tepki gördükçe hareketlerine daha dikkat etmeye başlayacaktır, çünkü aynısı yaşansın istemeyecektir. (Asla barışmıyor demişsiniz ama ne kadar süre denediniz ki? Birkaç ay aramadan durabildiniz mi?)
En fazla 15 gun bne aradım yine

O zaman aramayın.15 gün ne ki...Siz böyle yaptkça o kısır döngüden çıkamazsınız.Ömrünüzce özür dileyip evinizde kendi kendinizi yer bitirirsiniz. Yaptığı hatayı yüzüne söyleyin,açıklayın ve anlaması için ona zaman tanıyın. Aramayın.

Benim annem de zor bir annedir.Bana "Zor bir ailede büyümek" kitabı tavsiye edildi.Okuyacağım, size de tavsiye edeyim yeri gelmişken.

Biraz once aradı yine laf sokuyordy bu sefer patladım yani yine duzgun sekılde yukseldım seviyemi bozmadım ama yine haklı cıktı aglayarak arama bir daha bundan sonra beni dedi oyle kalakaldım ben sana gel demedim ki diyor niye bu kadar buyuttun diyor acaba dediklerinin farkında degil mi diye dusunmeye basladim bundan sonra ses kaydı almayı dusunuyorum kanıt olsun diye

Anneni oldugu gibi kabul et. Anlamasını bekleme 50-60 yaşından sonra değiştiremezsin. Kendini değiştirmelisin. Huyunu bilip zaten öğrenecek diye önceden anlatıp konuları pişirip pişirip masaya koymaktan başka bişey olmaz. Konusurken sorun cikabilecek konularda bilmiyorum de. Planini projeni cok anlatma ani gelisti de. Ne Annen bisey diyebilir nede sen üzülürsün.

Anneni oldugu gibi kabul et. Anlamasını bekleme 50-60 yaşından sonra değiştiremezsin. Kendini değiştirmelisin. Huyunu bilip zaten öğrenecek diye önceden anlatıp konuları pişirip pişirip masaya koymaktan başka bişey olmaz. Konusurken sorun cikabilecek konularda bilmiyorum de. Planini projeni cok anlatma ani gelisti de. Ne Annen bisey diyebilir nede sen üzülürsün.
O an da iste diyor ben zaten sabırlı biriyim en sonunda sacma sapan Bı yerde patlarım dayanamayıp bana dıyemedıhını bazen Esıme diyor arada kalıyorum sureklı arar 2 gun aramasan arar aglar e o zmn da insan kayıtsız kalamıyor tıkanıp kalıyorum

Back
X