Konu kayınvalide

zlmm

artık böyle
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
902
43
118
Ankara
Arkadaşlar merhabalar yaklaşık 4 yıldır evliyim ve 1 yaşında bebeğim var şu an ücretsiz izin kullanıyorum ve 1 yıl sonra bitecek sorunum kayınvalidenin sürekli olarak bebeğim bana sarıldığında vs. bakalım annen işe başlayınca ne yapacaksın, sen annenin kokusuna alışmışşsın Allahtan annen şu an çalışmıyor annen işe başlayınca biz de parasını yeriz vs vs bu böyle uzayıp gidiyor, ben istermiyim ki bebeğimi bırakıp çalışmaya başlamak ama geleceğimiz için çalışmak durumundayım, herkesin başında herkes çalışyor ve bebeğine birileri bakıyor ama ben bu süre zarfında sürekli olarak işe başlıyacağım günün hatırlatılmasından üzüntü duyuyorum ve net bir şekilde kayınvalideme söyledim bir daha bu konuyu açmayalım ben üzülüyorum o zaman geldiğinde düşünürüz dediğim halde her görüştüğümüzde bu konuyu açıyor ve bebeğime, bakalım annen çalışmaya başlayınca ne yapacaksın diyor sizler benim yerimde olsaydınız neler yapardınız ben bıktım (yanında kendi paramla çocuğuma bile bir şey alamıyorum oğlunun parası sanıp ne kadar, yok pahalı vs. cümleler kuruyor. Bu konuda akıllandım yanında bir şey almıyorum sadece bencilliğini göstermek için yazdım ) Yüz göz olmak istemiyorum sonuçta eşimin annesi

Bana iyi niyetli gelmedi.
Çocuğu mu doldurmaya çalışıyor yoksa size mi laf sokuşturuyor belli değil.
Üzüldüğünüzü belirttiğiniz halde devam etmesi, oldukça can sıkıcı.
Çalışmaya başladığınız zaman, çocuğunuzu oyun gruplarına ya da kreşe verin ama kayınvalideye bırakmayın derim.
Yüzünüze bunları söyleyen, arkanızdan o çocuğa neler demez...

Sert bir dille uyarin ayrica ne demek yaninda birsey alamiyorum oglunun parasi diye karisiyor. Onun ogluysa sizinde kocaniz evinizin butcesinden ona ne. Ben olsam inadina yaninda birseyler alir anne biz esimle evimizin butcesini neye ne kadar para harciyacagimizi biliyoruz sen bunlara kafani yorma derdim.

Cocugunuza kayinvalide mi bakacak? Eger o bakacaksa baska alternatifler dusunun cunku bu kayinvalide cocuguda size karsi doldurur gibi duruyor.

Ben olsam
Ciddi anlamda paraya ihtiyacım yoksa eğer bebeğimi kendim büyütürdüm..

Teşekkür ederim, Allaha şükür kimseye muhtaç değiliz fakat tek maaşla çift maaş farklı oluyor bebeğimin geleceği sonra benim geleceğim hayatta nelerle karşılacağımız bilmiyoruz üniversiteden sonra sürekli çalıştım seviyorum çalışmayı kızımında kendi ayakları üzerinde duran bir annesi olsun istiyorum çalışmıyacağım söylesem sanırım Allah korusun hastanelik olur

Çatır çatır da yerim parayı. Hatta nispet de yaparım.

Gelecek gelecek ya gelecek gelmeden ölüp gidersek çocuğunuzla vakit geçirin bence geleceğinizin geleceğinin hiç bir garantisi yok

oğlunun parası ne demek güzel kardeşim..eşinin kazandığı sizin rızkınızdır..keşke herkesin maddiyatı yeterli miktarda olsa kadınlar bebeklerini koklaya koklaya, doyasıya büyütebilseler..kayınvalideden uzak tut bebeğini ailenin selameti açısından..

İlk başlarda dışardan birine baktırmaktansa sırf çocuğumun mutluluğu için sonuçta babannesi içim istemeye istemeye kayınvalideye sıcak bakıyordum şu an kararsızım kızının çocuğunu sürekli dolduruyor zaten gözümüzün önünde canlı örnek var

Belkide kötü niyetli demiyordur, kendisi yokluk çektiyse oğlunu düşünüyor olabilir.Ben pek kötü niyet göremedim açıkcası burda bin beter kayınvalideler var.

Anlamıyorum sanki işe başlayınca terk mi ediyoruz çocuğumuzu?umarım kV nize baktırmaz kreşe başlatırsınız...offf oğlumun parası falan diyen bir kV tam tiksinilecek bir tip...

her ikisini de yapıyor, eşimle de konuşmuş yok 1 yıl sonra zlmm işe başlar ben gelirim vs. vs. aynı şekilde o da düzgün bir şekilde o zaman gelince düşünülür o kadar kafaya takmayın demiş, inanırmısınız her görüştüğümüzde iş mevzunu sıkıştırıyor konuşmanın arasına , üzülmemi istemese daha dikkatli olur , bencil insanlarla ne yapacağımı bilmiyorum

Belkide kötü niyetli demiyordur, kendisi yokluk çektiyse oğlunu düşünüyor olabilir.Ben pek kötü niyet göremedim açıkcası burda bin beter kayınvalideler var.

Tabiki oğlunu düşünecek ben çalışırsam içi daha rahat edicek ama benim de evladım var ben de onun en minik zamanlarında yanında olmak mutlu zamanlarımıza çomak sokulmasın istiyorum

Gelecek gelecek ya gelecek gelmeden ölüp gidersek çocuğunuzla vakit geçirin bence geleceğinizin geleceğinin hiç bir garantisi yok

Keşke hiç çalışmasam ama bir başkasından eşim olsa dahi çekiniyorum para istemeye üniversiteden sonra kendi paramı kendim kazandım, artık anneyim tek değilim onu düşünerek daha güçlü olmalıyım Tüm yasal haklarımı kullanıcam inşallah 1 yıl daha alabilirim amir onayıyla ,

Bebeğiniz şimdi anlayacak yaşta değil ama ileride de böyle "annen seni bırakıp işe gidiyor,para peşine düşüp seni ihmal ediyor,özlüyorum anne de,evde otur anne de,annene ağla ikna et" gibi konuşabilir.Bunları yapan bir büyükanne bizzat gördüm.Sizi korkutmak istemem ama tetikte olun böyle psikolojik baskıya karşı.Belki de işe başlayınca size lafının işlemediğini anlayıp bu sözleri keser.
Sakince ve çok açık ifade etmişsiniz eşinizin de öyle söylemesi çok olumlu.Bakın bu lafların amacı sizi çalıştırmamak, "demek ki her laf soktuğum konuda dediğimi yaptırabilirim" fikrini edinmesine mahal bırakmayın.Duymazdan gelin,moraliniz bozulsa da belli etmeyin,bu laflarla amacına ulaşamayacağını anlasın.
Samimiyet derecenizi bilmiyorum ama belki ailecek oturulurken böyle bir söz ettiğinde gülerek şaka yollu "anne sen de böyle diye diye çocuğun psikolojisini etkileme bak sonra tedavi için bir değil iki işe girmem gerekecek" filan diyebilirsiniz.Veya eşinizin yanında bir şeye pahalı dediğinde en iyisi ben de işe bir an evvel başlayayım ne zaman nerde para gerekeceği belli mi olur"diyebilirsiniz. O iki söyleminin çeliştiğini anlarsa en azından birini söylemeyi bırakır.

Calisan anne vakit gecirmiyor mu sanki? Yada calismayan anne cokmu kaliteli bir sekilde cocuk ile vakit geciriyor?

Evet gelecegin garantisi yok. Esi isten cikarilabilir, bir hastalik gecirebilir, trafik kazasindan engelli kalabilir,... Tek bir garanti var ise o'da daima paraya ihtiyaclari oldugu. Ki konu sahibi daha sansli. Bircok insan cocugina 2 yasina kadar bakamiyor, daha erken calismak zorunda.

Ve zaten 2 yasindaki cocuk artik sosyal bir ortama ihtiyaci oluyor. Yani oyun grubu yada kres o kadarda fena degil yani.

Kocan değil mi tabi ki harcayacak parasını sana, o nasıl bir laf öyle yani takmayın kafanıza kimse keyfine çalışmıyor bu devirde para lazım hele çocuklu bir aile için .

insanlar nekadar bencil ya...nekadar gereksiz bir konu..bebeğine kıyafette al ayakkabıda al tasası kimseye düşmez...sana bir şey dediği zaman ilk göz ağrımız hevesimiz neyde varsa onu yapıyoruz deyip geç...çalışma konusuna gelince sen ondan önce davranıp ahh benim yavrum anne kokusundan mahrum olcak annen para kazanıp sana daha güzel ciciler alçak ondan çalışacak falan diyebilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…