Ben olsam
Ciddi anlamda paraya ihtiyacım yoksa eğer bebeğimi kendim büyütürdüm..
Gelecek gelecek ya gelecek gelmeden ölüp gidersek çocuğunuzla vakit geçirin bence geleceğinizin geleceğinin hiç bir garantisi yokTeşekkür ederim, Allaha şükür kimseye muhtaç değiliz fakat tek maaşla çift maaş farklı oluyor bebeğimin geleceği sonra benim geleceğim hayatta nelerle karşılacağımız bilmiyoruz üniversiteden sonra sürekli çalıştım seviyorum çalışmayı kızımında kendi ayakları üzerinde duran bir annesi olsun istiyorum çalışmıyacağım söylesem sanırım Allah korusun hastanelik olur
Sert bir dille uyarin ayrica ne demek yaninda birsey alamiyorum oglunun parasi diye karisiyor. Onun ogluysa sizinde kocaniz evinizin butcesinden ona ne. Ben olsam inadina yaninda birseyler alir anne biz esimle evimizin butcesini neye ne kadar para harciyacagimizi biliyoruz sen bunlara kafani yorma derdim.
Cocugunuza kayinvalide mi bakacak? Eger o bakacaksa baska alternatifler dusunun cunku bu kayinvalide cocuguda size karsi doldurur gibi duruyor.
Anlamıyorum sanki işe başlayınca terk mi ediyoruz çocuğumuzu?umarım kV nize baktırmaz kreşe başlatırsınız...offf oğlumun parası falan diyen bir kV tam tiksinilecek bir tip...
Bana iyi niyetli gelmedi.
Çocuğu mu doldurmaya çalışıyor yoksa size mi laf sokuşturuyor belli değil.
Üzüldüğünüzü belirttiğiniz halde devam etmesi, oldukça can sıkıcı.
Çalışmaya başladığınız zaman, çocuğunuzu oyun gruplarına ya da kreşe verin ama kayınvalideye bırakmayın derim.
Yüzünüze bunları söyleyen, arkanızdan o çocuğa neler demez...
Belkide kötü niyetli demiyordur, kendisi yokluk çektiyse oğlunu düşünüyor olabilir.Ben pek kötü niyet göremedim açıkcası burda bin beter kayınvalideler var.
Gelecek gelecek ya gelecek gelmeden ölüp gidersek çocuğunuzla vakit geçirin bence geleceğinizin geleceğinin hiç bir garantisi yok
Bebeğiniz şimdi anlayacak yaşta değil ama ileride de böyle "annen seni bırakıp işe gidiyor,para peşine düşüp seni ihmal ediyor,özlüyorum anne de,evde otur anne de,annene ağla ikna et" gibi konuşabilir.Bunları yapan bir büyükanne bizzat gördüm.Sizi korkutmak istemem ama tetikte olun böyle psikolojik baskıya karşı.Belki de işe başlayınca size lafının işlemediğini anlayıp bu sözleri keser.
Sakince ve çok açık ifade etmişsiniz eşinizin de öyle söylemesi çok olumlu.Bakın bu lafların amacı sizi çalıştırmamak, "demek ki her laf soktuğum konuda dediğimi yaptırabilirim" fikrini edinmesine mahal bırakmayın.Duymazdan gelin,moraliniz bozulsa da belli etmeyin,bu laflarla amacına ulaşamayacağını anlasın.
Samimiyet derecenizi bilmiyorum ama belki ailecek oturulurken böyle bir söz ettiğinde gülerek şaka yollu "anne sen de böyle diye diye çocuğun psikolojisini etkileme bak sonra tedavi için bir değil iki işe girmem gerekecek" filan diyebilirsiniz.Veya eşinizin yanında bir şeye pahalı dediğinde en iyisi ben de işe bir an evvel başlayayım ne zaman nerde para gerekeceği belli mi olur"diyebilirsiniz. O iki söyleminin çeliştiğini anlarsa en azından birini söylemeyi bırakır.
Gelecek gelecek ya gelecek gelmeden ölüp gidersek çocuğunuzla vakit geçirin bence geleceğinizin geleceğinin hiç bir garantisi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?