Konu yaşli annem

allahım anneme çook uzun sağlıklı ömürler ver son nefesime kadar yanında olmayı nasip et.

Evde içtiği sıcak bir çorba , torunlarla geçireceği 2 3 saati çok görmem ben.

Beni küçükken yurda gondermemisler, sosyal hayatlarından kısıp beni buyutmusler , eşimi buyutmusler ; huysuz da olsa göndermem.

Ancak benim basedemiyecegim bir hastalığı olursa , beni , bizleri istemezse gidebilir.

Bunun dışında doğru bulmuyorum.

Özel olsa , tek kişilik odası, tek bakıcısı olsa ve yine kendi gitmek isterse evet belki bir nebze ama diğer huzur evlerini hiç ziyaret etmediniz herhalde.

Altına kaçırıyor diye kolları sıkılan, sıkıştırılan, azarlayan yaşlılar, yemeğini döküyor diye kizilan yaşlılarla dolu oralar.

Eğer haftada bir kez bile ziyaret ederseniz bunu soylemeyeceginize eminim

Kimsesiz değiller ki oraya terk edilsinler.

5 kardeşsiniz her hafta birinizde kalsa zaten olay çözülür.

Yurtdışında yaşlılık bakımının standartları çok düşmüş kimsenin oraya gidesi yok koskocaman binanın içinde sadece yedi bakım görevlisi varmış böyle kuruluşlar para sömürme derdindeymiş
O kuruluşlar güllük güllüstanlık değil şimdi yaşlı insanlar birleşip beraber yaşıyorlaşmış yalnız kalmaktansa bunlar yeni değişik kuruluşlar ön şart hasta olmadan bu kuruluşa müracaat etmekmiş yurtdışında ki huzurevlerinin kaliteleri çok düşmüş devletin parasızlığından çokta huzurevine güvenmeyin orada yaşlı kadın ölüme mahkum edilmişti yakınındaki zile yatağı uzaklaştırılmıştı görevlileri sürekli çağırmaması için çoğu hasta yatağında birinin gelip ona su veya yemek
Vermeyeşinden ölüyormuş görevliler az olduğundan iş yükü fazlalağından çok istifa eden varmış yaşlılık kendi haline bırakılıyormuş

Neden dayatma haline getirdiniz konuyu anlamadım. Ben ilerde çocuğuma kendimi baktırmak istemiyorum. Ben onu ilerde omuzlarına yük olayım diye doğurmadım. Yaşlılık sigortam değil. Kendi hikayesi olmalı, yapmak isteyeceği şeylere vakit ayırmalı. Kendi jenerasyonundan çok farklı bir bunak olan bana, babasına, kayınpederine ya da kayınvalidesine değil.

Siz çok istiyorsanız kendinize baktırırsınız yaşlanınca. O da sizin bileceğiniz iş. Ama kendi doğrunuzu genel doğru olarak dayatmaya bir son verin rica ederim.

Çok yazacaktım ama üşendim sildim Mune'm

Annemi alırım. Herkese de restimi çekerim. Kimse müsait olmadigim takdirde evime gelemez. Oyle anam sende bacim sende vs gibi. Anasını görmek isteyn olursa alır annesini gezdirir getirir. Size kardesleriniz yük olmayacak şekilde durumları ayarlayip annenizi yanınıza alın.

Annem henüz genç, ben de 4 yıllık evliyim. Bazı geceler uyku yutmaz düşünürüm, kaç haftadır görmüyorum, yarın öbür gün kötü haberini alsam içim içimi yer niye zamanında daha çok vakit ayırmadım diye. Hemen telefona sarılırım saat kaç olursa olsun. Anne bu ya. Keşke şimdi kalkıp gelse evime yerleşse

Estağfurullah rica ederim bir derdiniz olursa ozelden mesaj atabilirsiniz bana. Evet aynen oyle yok ben soyle yapmam yok ben böyle yapmam yazmis herkes siz annenizi onemsediginiz icin konu aciyosunuz zaten annelerimiz bizim en değerlimiz fakat bi yastan sonra kendi ailemizi kuruyoruz kendi çocuklarımız oluyo o zaman onem annemizden cocuklarimiza geciyo hayatın doğal süreci bu.. burda konu acsa bi bayan kv'dem sağlık sorunu olmamasına rağmen hafta da 3-4 gün bizim eve geliyo isim gucum var vs. Der herkeste hak verirdi

Dayatma değil bu. Kendime bakarsam kendim için de öyle düşünüyorum şu an için.

Çevreme , insanlara bakarak , valizimi alır giderim kimse beni koymadan diyorum ancak yaşlanınca duygularda değişiyor , isteklerde.

Şuan ki halinizle dusunemeyeceksiniz.

Ben sosyoloji okuyorum da bu konu hakkında bilgim var bu anlattiginiz durum sadece ulkemizde ve geri kalmis ulkelerde var grlismis ulkeler de yaslilar kendisi gitmek istiyor huzur evlerine vs beni neden eve tikiyosunuz akranlarim arkadaşlarım cok guzel bakilacagim huzur evleri varken diyorlar

Eşinizin tutumu gerçekten gıpta edilir cinsten en azından hepten bakmam etmem deyip baştan savuşturmuyor olay sizden çıkmış aklansa kendine göre haklı durumları olabilir ama anneyi evden kovması kabul edilemez ve kovulduğunu bile bile akmadan beklentide bulunmakta annenizin anormal şekilde hiçbir şey olmamış gıbı kabullenmesi bence 5 kardeş toplanılması ve her hafta sonu 1 kardeşte anneyi misafir ederseniz sorun gider ama annede sıraya uyacak ve gittiği yere ayak uyduracak uyum sağlayacak kimseyi huzursuz etmeyecek evladlarıda aynı şekilde annelerine saygıda kusur etmeyecekler böyle olursa hayat hepinize kolay ve daha rahat olacak tekcüzülen vicdan yapan tek yükte sizde kalmayacak sıkıntılar paylastıkca gıder bıter bol şans dilerim

Haklısın mune,yaşlılar kendi yaşıtları için de mutlu olmuyor bence.
Her yaştan bir topluluk içinde olmaktan daha çok keyif alıyorlar.
Sağında solunda kendi tabirleriyle "ölümü bekleyen yaşlılar görmek"morallerini bozuyor.
Babamın babannesini tanıdım çocukken.küçücük torunlarına öyle parlayan gözlerle bakıyordu ki.
Tecrit edilmek istemiyorlar,hayatın içinde olmak istiyorlar,bence haklılar.
Fakat bu nasıl olacak,önce sağlık sebebiyle sıkıntıya düşülüyor,herkesin de kendi düzeni vs vs.
Ben kendi adıma Allahtan çok sağlıklı bir hayat istiyorum.
80 yaşlarında bir komşum var,görseniz maşallahı var,çocuklarını arada görüp geliyor,duramadım kızım,kal dediler ama ben evimde eski yatağımda rahatım diyor.
Ki çocuklarının biri çok ısrarcı kendileriyle kalması için.
Muhtaç olmayacağımız bir yaşlılık için sağlığımızı daha iyi korumalıyız,kendimize yatırım yapmalıyız,olan bütün gücümüz ve imkanımızdan kendimize de pay ayırmalıyız sanırım.
Ve bu çocuklarımıza karşı bencillik değil tam tersine en büyük iyilik diye düşünüyorum.

Öyle bir durumda eşimi kaale almam ben de doğrusu,diyorum şimdiden,herkes kendi anne babasına bakacak gerekirse.
Ben bakarım,o da kendi bakarsa destek olurum,ama öyle eskiler gibi eşine baktırıp "annemi ben bakıyorum"diye salınırsa onda yokum işte.

Evlat sahibi olmak için gece gündüz Allah'a dua ediyorum.. bu konudan sonra Rabbim hayırlı evlat ver diye dua edeceğim.

1 anne 10 evladına bakar, 10 evlat 1 anneye bakamazmış sözünün örneğisiniz.

Annenize bakmak için muhtaç mı olması lazım illa.. benim annem bana gelmek isteyecek, kalmak isteyecek ben evimde ona özel oda bile yaparım.
Eşin sertmiş ... yemişim öyle kocayı. Benim anneme sert yapacak adam defolsun gitsin.

Ya anne bu anne! Niye o yapmıyor ben yapıyorum konusu olur.. nasıl olur anlayamıyorum anlamakta istemiyorum!!

Allah'm anneme güç kuvvet versin.. ama bir gün bize daha çok ihtiyacı olursa asla ve asla kardeşlerime bakmam önce kim gitsin diye.. gitmezlerse de gitmesinler. O benim annemm ! Kimse olmasa bile ben varım.. derim hep.

Çok üzüldüm annenize.. içim parçalandı. Lütfen kendinizi yerinize koyun.. evladınız size boyle yapsa ne hissedersiniz.
Birgün bu dünyadan giderse ah vah.. etmek için çok geç kalmış olacaksınız.

Simdi burada eminim bana cok kizanlar olacaktir
Oyle ya bekara kari bosamak kolaydir
Yillar once kayin peder felc gecirfi ve psikolojik sorunlari had safhada olan kayinvalildemle ikisine eltilerimle siraleyin baktik.
Zor yillardi.
Hepimiz yiorandik.yillar bana sunu ogretti
Kayinpederi evi vardi ogullarinin evini dagitmasina izin vermemeliydik.
Bir bakici tutulmaliydi ve onun evinde yaşamalıydı. Ogullarida siraleyin inip kalmaliydi.
Bizde hergun ziyaret edip koruyup kollamaliydik.neyseolmadi.
Simdi esimin arkadasinin annesinin evind bir bakici tutuldu ogullarida sıksik ziyaret ediyor evde kameralar var .
Madem hayatiniz olumsuz etkileniyor.eve bir bayan tutun gitsin

Ayrica sunu soylemek istiyorum
Iki oglum var ve yasadigim sıkintilari onlarin yasamasini istemem
Ben onları yaslilik garantim diye dogurmadim
Kendi hayatlari mesguliyetleri mutluluk cizgileri olmali
Yaslanirsak insallah esimle kendi evimizde birimiz gocup gidene kadar yasariz diyorum.birimiz kalirsak
Oglum sakin tutup kendi evine alma kalani
Birak evinde kalsin.guvenligi gad safhada tut ve ziyaretinizi sıraleyin yapin sahipsiz ve tek kalmayalim.kader alip hoturene kadar birakin evimizde kalalim.

Ya ben belki banlanacagim ama yemin ederim ağlayarak okudum YAZIKLAR OLSUN SADECE! 5 EVLAT DOĞURMUS BÜYÜTMUS KADINA ÇOK YAZIK!
Bin koca bin hayat feda olsun bir anne uğruna be(

Elden ayaktan düşünce bu laflar edilmiyor. Ben hayatımı verdiysem evladım için bana bakacak yüreği yoksa evladım yok derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…