- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.517
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Yok endişelenmedim tabi ama ben bir eğitimciyim ve bazı özürleri olan bebeklerle alakalı eğitimler aldım birçok şeyi biliyorum ama tecrübe etmedim. Bebeğim sesin geldiği tarafa dönüyor daha 45-50 günlüktü bunu yapıyordu elinde oyuncak tutup sallıyor oyun halısında oyuncakları çekip gelmediğinde kızıyor ani seslerden korkuyor yabancı birisi seslenince dudak büküyor doktorumuz 3 tane var hepsi baktı bir sorun göremedi. Denge sorunu şöyle dik dik duruyor mesela yorulmuş gibi ama hala tutmaya çalışıyor da kafasını düşürmüyorSizi korkutmak değil niyetim ama bebeğinizde farkedilebilir denge saglayamama durumu varsa ( mesela siz onla konusurken sesin geldiği tarafamı odaklanıyor bakışları yada başını sabit tutabiliyor mu?) lütfen bir kaç farklı doktora gösterin. Cünkü bazi genetik rahatsizlikların doktorlar tarafından bile saptanması zor. Çok düşük bir ihtimal bile olsa ihtimaller var üzgünüm. Görümcenizin yada başkasının bunu ne şekilde söylediğinin bir önemi yok siz tedbirinizi alın içiniz rahat etsin sonrasında zaten önem vermediğiniz insanların söylemlerine kulak asmazsınız. Yani birde onları önemseyerek eşinize aktarmanıza huzurunuzu bozmanıza gerek yok temel olarak yok sayın geçin.
Doktorumuz şuan tatilde o yüzden gidemiyor ve ulaşamıyorum ama haftaya gideceğiz:) ilk işim bunlaeı sormak olacak zaten:) yarında bir aile dostumuza gideceğim kendisi doktor o da bakacak inşallahYeğeniniz var 2 ay sonra 1 yaşında olacak emeklemiyor dr götürdük sorun yok sadece keyfi seviyor dedi . Yani çok içinize dert olursa dr gidin sıkmayın tatlı canınızı hee deyip geçin .
Çok şükür evet o yanımda olmasa kafayı yerdim. Amin inşallahEn güzeli. Daha mutlu olacağınıza eminim. Şükür ki eşinizde sizin yanınızda. Bebeğinizide sağlıkla buyutun inşallah
Ne kadar güzel bir düşünce. Gelininiz çok şanslı bu konuda keşke bizimkilerde öyle anlayışlı olsalardı ana neredeee. Aldığım kararlar doğrultusunda onlarla görüşmeyi azaltacağım ve bir şey söylediklerinde ağızlarını kapatacağım artık sanırım yeter.benim de yegenım var 9 aylık kız bebek
o da 4-5 aylıkken sürekli çıglık atardı
normal yani
insan cok ayırt etmezdı o zamanlar
suanda ben halasıyım benı ayırt edıyor mesela
çok sık gormediği için hemen anneye gitmek istıyor
biz agzımızı acıp da hareketlerı ıle ılgılı asla yorum yapmayız iyi niyetten bile söylesek yanlış anlasılır dıye susarız hep
zaten anormal bir durum da yok
sizinkiler çok haddini aşmışlar kv görümce olarak
duracakları yeri bilmeleri lazım
canını sıkmalarına müsade etme
Yani o zaman görümcemin kafası büyük tümör var tanısını koyması da tedirgin etmek için değil ya da kafası dengede durmuyor beyninde bir şey var demesi de öyle biraz garip değil mi yanş ben bir Türk haklı bireyi olarak yeni anne olmuş bebeğinin gözünün içine bakan bir anneye bana söylediklerinin hiçbirini söylemem
Katılıyorum keşke hiç olmasalaro halde sen görüşme
sama eşine yasak koyma o istediği vakit görüşsün
can sıkacak insanlar hiç olmasa daha iyi
Belki de çok nadir agu der sessizce o daDemekki onun agusu da çığlık
Demek sizin çocuk dayısına çekmiş ya sağlıklı olsunlarda gerisi bomboş ne yapalım sinirliyse ya yani ne yapalım yapacak bir şey yok ki. Bir arkadaşımın oğlu öyle mesela pır pır çocuk bakarken ben yoruluyorum ama o yorulmuyor mesela ne yapsın ben ne yapayım şimdi ne ayıp ya bizimkiler görmesin bence seni neler döktürürler görHatta şöyle söyleyeyim, benim 2 kardeşim var, özellikle erkek kardeşim gözümün önünde büyüdü, bizi de annem anlatırdı hiç birimiz oğlum gibi değildik. Hiç oturmaz henüz 18 aylık balkondan camdan kolunu uzatır mandal, emzik eline geçirirse aşağıya, tv sehpasının çekmecesini açar önce bir güzel boşaltır sonra içine basıp tv sehpasının üstüne çıkar. Sandalyeyi çeker üstüne basar masaya çıkar. Ve oğlum çok huysuz bir çocuktu, sürekli ağlardı.
Bazen insanlar zannediyor ki, aileler bir şey öğretmiyor, yüz veriyor falan filan.. Ama yok öyle bir şey.
Komşum ben kızım da hiç bir şeyi yerinden kaldırmadım, hiçte ellemedi demişti. Hani el sürmenin ortadan kaldırarak merak uyandıracağını söylemek istedi sanırım ki, bende hiç kaldırmadım zaten ta ki, mumları kemirdiğini görene kadar..
Görümcemin eşi oğlum sofradan bardakları, tabakları almak istiyor diye ''hayırı'' öğretin ama demişti, ha yok biz hep yap oğlum, evet oğlum diyoruz demiştim. Biz de hayır diyoruz, anlatıyoruz ama inadına yapıyor gözümüzün içine baka baka.. Benim çocuğum da böyle yapacak bir şey yok. Benimkini hiç görmesin o zaman sizinkiler..
Bunu da deneyebilirimGonder resim video neyse. Yuzyuze gorusmekden iyidir. Hatta onlar istemeden gonder ki fark etmesinler gitmedigini
Yani hayatımda hiç tatmadığım bir duygu görmediğim bir şey ama baba neler yaşatıyorlar. Görüşmemek en doğrusuNe kadar art niyetli insanlar.
Siz onlarin dediklerini duymayin hatta mumkunse gorusmeyin.
Yeni anneye yapilacak muamele mi simdi bunlar.
Sacma sapan insanlar her yerde.
Katılıyorum. Mutsuz etmeye çalışıp mutlu oluyorlarEşinizin ailesi sanırım sizin artık çekirdek bir aile olmanızı kıskanmış ve saçmalamaya başlamışlar.
Bebeğinizin her anının tadını çıkarın ve onların her kusur bulmasında işi şakaya vurun. Siz değil onlar sinir olsun! Bu insanlar artık iyice zıvanadan çıktı
Allah bağışlasın canım. Bende bayılıyorum bazen kulakların açıyor ama olsun iletişim kuruyorsa bir sorunu yoksa atsınHa bide benim kizim bes aylik oda ciglik atiyorVallah ne yalan söyliyim cok seviyorum o cigliklari cok sirin oluyorlar
Hımm düşünerek şu kararı aldım bahaneler uydurup her zaman görüşmeyeceğim. En iyisi bu gibi şuan.Öyle bir şey demeyin eşinize. bazen sessiz kalmak gerekiyor. herkes yapıyor bu dediklerinizi takılmayın. hııııı diyip geçin bebeğinizin gelişimini gelişim tablolarından takip edin onlarda bile yazar her bebek aynı değildir diye. ama eşinize öyle derseniz çok kırılır duymamaya verin siz.
Of offf her evde bu modeller mevcut galiba o zaman bizimkinde kilosuna takık ay kilosu iyi de popodik bebekler daha iyi oluyor diyor düşüncesizlik başka bir şey değil valla ayıp Allah sana da kolaylık versin bizim bu insanlarla işimiz zorAyni versiyondan bende de var.kizim 27 aylik kv her gidisimizde ayyy sen kizi yine hasta etmissin bi deri bi kemik kalmis diyor.israrla hayir kilosu iyi hayir hasta degil desemde sanki duymuyor gibi sacma sapan hastaliklar buluyor kendince.alip onu bogasim geliyor ama alismak zorundayiz.en son gecen gun gittik aaaa bu ne sen yiyosun yiyosun benim oglumla torunumu ac birakiyosun.ben kilosu iyi desemde dinlemiyor nerdeyse yeterrrrr diye bagiracaktim.esimde bosver saka yapiyor diyor.yani anlayacagin bizim milletimiz cok cahil sirf konusmak icin bos bos seyler soylerler.bisey derlerse sende abart aaa oyle mi evet kesin bu kiz ne konusur ne yurur ne gelisir hep boyle kalir de.
Öyle yapacağım bana kafayı bozdurur bunlar valla bak. İyice beni zıvanadan çıkardılar gece zaten kızım uyumuyor birde düşünmekten uyumuyorum ruh gibi geziyorum etraftaböyle gidersen paranoyak olur çıkarsın. oğlum 30 aylık anne-baba dedi düşün
rahat ol. onlara da açık açık de. iyi niyetli olduğunuzu düşünmüyorum benim ve bebeğim hakkında yorumlarınızı kendinize saklayın diyiver.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?