Konuşmayan Nişanlı

KarrTanesii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2014
730
1.057
113
Almanya
Selam kızlar,

Size bir sorum var. Soruyu kız kardeşim için soruyorum. Kendisi sormam için rica etti.

Kardeşim bu senenin başında nişanlandı. Nişan olana kadar damat bey çok nazik davranıyordu. Kardeşim çocuk çok az konuşuyor diyordu ama nazik davrandığı ve kardeşime çok değer verdiği için nişanlandılar. Birbirlerine her anlamda denk kişiler.
Fakat şimdi damat bey mesafeli davranıyormuş. Zaten az konuşuyordu ama "artık bana karşı güzel sözler söylemiyor" diyor. "Kendiliğinden konuşmuyor, ben soru sorunca da tek kelimeyle cevaplıyor" diyor.
Ailecek tanıştık. Damadın babası da neredeyse hiç konuşmuyor. Acaba babasından gördüğü gibi mi davranıyor. İlerde evlenince bu durum nasıl olur? Yine mi böyle mesafeli olur? Diye sorularımız oluştu.

Bir konu daha var. Bu hafta kiralık bir daireye bakmaya gittiler. Kardeşim daireyi çok beğendiğini söylese de oğlan hiç bir yorum yapmamış. Yine konuşmadan susmuş. Bu daireyi oğlan bulmuştu, yani onun tercih etmeyeceği kötü bir durum yok. Daha sonra bizim eve geldiler ve damadın başına bir kaza geldi. Bu kaza kendisini kötü hissedeceği bir olay ama biz ailecek onun mahcup olmaması için elimizden geleni yaptık. Hep farklı konulardan konuştuk ama yinede hep sustu. Sorularımıza hep bilmiyorum diye cevap verdi.
Bu olaydan sonra kardeşimle iyice mesafeli olmuşlar. Kardeşim onunla farklı konular hakkında konuşmak istedikce hiç konuşmayı ilerletmiyormuş

Ben kardeşimin damatla konuşmasını söyledim. Damadın konuşmama durumu kardeşimi rahatsız ettiğini söylesin diyorum.

Sizin görüşleriniz nedir? Tavsiyeleriniz var mı?

İlerde sorun yaratabilir bu durum insan nişanlısıyla niye konuşmaz ki hadi kayınbaba olsa belki saygıdan derizde yani bence hemen evlenmesinler biraz daha tanısin kardeşiniz

Teyzem bu yapıda bir insanla evlendi. Ve inanın çok pişman. İşten gelir merhaba bile demez direkt yemek yer sonra da tv izleyip saat 9da yatar.
Sizinle hiç konuşmayan birisiyle nasıl bir ömür geçireceksiniz ki? Kesinlikle nişanlısıyla konuşsun. Ben düzeltirim evlenince açılır vs demesin. Açılmıyorlar.

Görücü usulü mü tanıştılar?
Bu kadar susan sessiz kalan iletişim kurmayan biriyle beğendiği evi kiralasa ne olacak ki?
Çocuk ya mantık evliliği yapıyor ya da kişiliği böyle.
Benim eşimde sessiz sakin biridir dışarıda ama evde benimle başbaşayken şen şakraktır. Diğer türlü ömür geçmez zaten.

Çocuk zorla nişanlanmış gibi. Ailesi mi baskı yaptı acaba kardeşinizle evlenmesi için?
Nasıl tanıştılar?
+1
Kesin çocuk istemiyor. Sırf ailesi evlenmesini istedi diye evleniyor. Bizim iş yerinde bir çocuk var normalde çok firlamadir. Ama benzer bir olayda o da aynı böyle davranmıştı.

nasıl tanıştılar

yani evi çocuk beğenip kardeşinize göstermiş oda beğenmiş

nasıl bir konuşma bekleniyor bu olayda

yani böyle hayaller falan kursun mu beklenti

çocuk utanacağı bir konuma düştü ise bıraksaydınız gitseydi neden sürekli konu açmaya çalıştınız ki

örnekleri somutlarsanız belki daha objektif bakarız

Çocuk zorla nişanlanmış gibi. Ailesi mi baskı yaptı acaba kardeşinizle evlenmesi için?
Nasıl tanıştılar?

Kardeşinizle evlenmek istediğine emin misiniz çocuğun? Ailesi tarafından zorlanıyor olabilir mi? Bana kalırsa pek umrunda değilmiş gibi de çünkü.
Zorla değildi, nişandan önce okadar istekliydi ki, yüzükleri kuyumcudan aldıktan sonra hemen daha nişan olmadan takan birisiydi.
Nişan alışverişinde bende vardım, çok hevesliydi.

Nişanlılık dönemi birbirini tanımak, konuşmak için var. Yapısı böyleyse gerçekten çekilmez. İnsan 3. kişilerle konuşmaz da eşiyle de mi konuşmaz.
Bilemiyorum konuşmayan biriyle ömür geçmez. Konuşmayan ve konuşmak istemeyen biriyle, yoksa insan dilsiz olsa bile beden diliyle iletişimde olur güler yüzle şakalarla iletişimde olur. İletişimsiz bir ilişki düşünemiyorum bile, çok mutsuz eder...

aynı babası gibi olacak bundan emin olabilirsiniz. Evinde görmediği muhabbeti kendi eşiyle yapması ihtimali yüzde on falandır herhalde. Armut dibine düşer. Evlilik ömürlük müessese. Ortak kararlar alınması gerektiğinde konuşmadan anlaşmaya çalışmak zulüm olur kardeşinize. Alıp karşısına bir konuşsun diyeceğim ama uzun vadede işe yarar mı bilemedim, kimse değişmez bence

Eyvah benim eşimde hiç konuşmaz çok sıkıcı çok kötü aman aman uzak dursun ben anlamadım nisanliyken o anlamış bide kaçsın koşarak kaçsın bir ay otursam kelimelerini yazsam 500 kelime etmez onlar da günlük konuşma ben konusucamda cevap vericek verirse kendi kendimr konuşuyorum çocukla ilgili birşeyler sorar susar sohbet mi oda ne şikayet etsem bir sürü derdim var der eve biri gelse yine aynı adamına göre muamele eder belki futbol siyaset konuşur ayıp olmasin diye oda ne kadar sıkıcı anlatamam

Görücü usulü tanıştılar.

Evi internetten görmüş, metrekare fiyat vs. bilgileri bilerek gittiler. Evi kardeşimle birlikte gördü. Yani odaların dağılımını falan yeni öğrendi. Bence yorum yapabilirdi. Misal banyo küçük ama mutfak güzelmiş gibi.

Biz çocuğa kal demedik. O gitmedi, sessiz sessiz oturunca bizde ev sahibi olarak sohbet ettik, en azından sohbet etmeye çalıştık...

Bu konuşmama durumu yapı meselesi olabilir. Çok yakınım olan birisi var ve eşi hiç konuşmuyor duvar gibi. Mesela eve gelir hoşgeldin deriz kafasını sallar sadece. Evde de öyleymiş pek muhabbet etmezmiş. Sinirli, heyecanlı, panik anlar da bile sessiz kalıyor. Bence çok yorucu ve sinir bozucu bir durum çünkü her konuda yorumsuz bir insan... kardeşiniz iyi düşünsün derim

Arkadaşımın eşiyle iletişimi böyleydi. Şimdi boşanıyorlar. bence iletişim çok önemli.
Kaldı ki birbirlerini sevmeyen insanlar nasıl evlenebiliyor anlamıyorum

Zorla değildi, nişandan önce okadar istekliydi ki, yüzükleri kuyumcudan aldıktan sonra hemen daha nişan olmadan takan birisiydi.
Nişan alışverişinde bende vardım, çok hevesliydi.

Kisacasi ortada aslinda iliski yok. Cikar var. Burdaki çikarda evlenmektir. Iki kisi evlenmek istiyor ve "eh iste, idare eden" kisi ile evleniyor.

Yani sevgi, ask, destek,.. hiçbiri aslinda gerçekten yok. Bu evlenmek için neler yapilmasi gerekildiyse, o yapildi. Insan konusamadigi insan ile, her anlamda seni tamamlayan insan ile zaten evlenme yoluna girmemeli.

Tabi bu bos laflar, "cocuk iyi ise, iyi isi, maasi var, sessiz sedasiz kimse ile sorun yasamayan cocuk" diye yine evlenilir onun ile. Adamin mizaci introvert demek. Konuskan biri degil. Bu bir hastalik degil, degisilmesi gereken birsey degil. Adamin karakteri demek ki böyle.

Bence yorum yapabilirdi. Misal banyo küçük ama mutfak güzelmiş gibi.

ama bu kadınsal bir düşünce

yani banyo küçük mutfak büyük kadınlar için önemli olabilir ama çoğu erkek bunları baksa da görmez bile

ha sen beğendin mi beğendi isen tutabiliriz gibi bir cümle kurulabilir tabii

bir de zaten dışarıda yaşarken benim için mesela evin banyosu değil de ulaşımı önemli işten gelince dışarı çıkılabilecek bir semt mi bu önemli

çocuğum olursa imkanlar nasıl o önemli

yani herkesin hele de bir erkeğin aynı hususlara önem vermesini bekleyemeyiz ki

ama tabii ki konuşsun neden yorum yapmadığını öğrensin hele de görücü usulünde karşılıklı istekler ortaya konulsun ki aynı eve girmeden yürümeyeceği ortaya çıkarsa bitirilebilsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…