Konuşmayan Nişanlı

Hiç gerek yok aslında , direk sorun ... aynı evin içinde eziyetten başka birşey değil

Aynısını yaşamıştık. İlk tanıştığında hemen evlenelim, ailemle tanış demiş.
Ne gibi ilaç tedavisi görüyor? Rahatsızlığı nedir?

yapısı öyledir. kasılıyor, geriliyor olabilir. veya farkında bile değildir. babası da öyle demişsiniz, ona çekmiş bence. eşim onu kadar olmasa da az konuşan bir insandır bazen bana da daral geliyor ama böylesiyle hiç yapamazdım. çok iyi düşünsün kız kardeşiniz. ben ortada konuşmakla çözülecek bir sorun olduğpunu düşünmüyorum. çocuk en fazla bir iki kendini zorlar sonra gene susar. çünkü elinde değil. onun normali o. böyle bir insanla kimi yapar kimi yapamaz.

Özgüvensiz mi acaba. Ama bu durum evlilikten sonrada sürerse baya sıkılır evde karı koca muhabbetide çok önemli. Konuşsun bence sorun nedir öğrensin sorun olmadığı cevabını alırsa bilin ki damat kişisi konuşkan değil

Ya gerçekten bu nasil cahillik? Sirf konuskan degil diye otizmli diye düsünüyorsunuz. Ve kardesinmi iliski yasiyor, senmi belli degil.

Adam ile sohbet edemeyen, iki çift laf edemeyen biri ile evlenmek isteyen kardesin sonra damgayi yapistiran sen. Artik cocuga acidim ya. Farkinda olmadan türlü teoriler üretiliyor onun üzerinden.

Ve tavsiyem, bu kadar çok milletin (kardesin dahi olsa) iliskisinin içine girme. Yetiskin bir insan neye dikkat edecegini bilmiyorsa bir zahmet evlenmesin.

Daha okulu bitmemiş çocukları mı evlendireceksiniz?
1 ay sonra bitecek okulu. Zaten yüksek lisans okuyor. Yani mühendislik diploması var.
Yanı sırada part time mühendis olarak çalışıyor.
Kendisi yazılım mühendisi. Yazılım da hiç konuşmadan program yazması yeterli iş vereni için

Aynı böyle hiç konuşmayı sevmeyen bir adamla evli yakınım var, buzdolabı diyorlar adama, bir de oğulları var o da aynı şekilde konuşmaz pek, huy çekiyor maalesef..

Kızlar, kardeşimde okuyor yazdıklarınızı. Yorumlarınız üzerine çocuğun gözlerinin hep kırmızı olduğunu söyledi.
Bu dediğiniz hastalık/ilaçta böyle belirtiler oluyor mu?

Kızlar, kardeşimde okuyor yazdıklarınızı. Yorumlarınız üzerine çocuğun gözlerinin hep kırmızı olduğunu söyledi.
Bu dediğiniz hastalık/ilaçta böyle belirtiler oluyor mu?
Yazılım mühendisi diyorsunuz, sürekli bilgisayara baktığı için de kızarıyor olabilir gözleri

Uzgunum sevmiyor kardesinizi. Sevse nasil bülbül gibi sakirdar bu erkekler
Kardesiniz yol yakinken donsun Allah karsisina daha iyisini cikarsin

Bir nevi robot gibi

Aynısını yaşamıştık. İlk tanıştığında hemen evlenelim, ailemle tanış demiş.
Ne gibi ilaç tedavisi görüyor? Rahatsızlığı nedir?
Tuhaf olan ilk oydu zaten ve kendini de "niyetim kötü değil, niyetim ciddi altında neden bir şey arıyorsun"diye savunuyordu.
Konuşmalarımız klasik nasılsın nasıl geçti gününden öteye geçmezdi.

Nasıl bir tedavi görüyor? Yıllar önce evleneceği kişi tarafından aldatılmış, kız kendi patronuyla aldatmış bunu. Ondan sonra toparlanamamış. Sürekli uyuyordu, konuşmuyordu ilaçların etkisi tabi. Dışarıdan bakıldığı zaman hiçbir sorunu yoktu yani kimse anlamazdı. Ben ne zamanki anneme sürekli uyuyor, arayıp konuşmuyor da dedim kafamızda bir soru işareti oluştu sonra da zaten ortaya çıktı.

Kardeşine benden selamlarımı söyle bence yol yakınken ayrılsın evlendiğinde bu adamdan boşanmak zorunda kalacak malesef... Bu adam Ruh hastası açık ve net söylüyorum evlenince madalyonun diğer yüzünü görünce Allahım ben ne yaptım diyecektir..

Görücü usulü tanışma demişsiniz...bana damat adayı evlenmeye pek gönüllü değil gibi geldi...buna benzer bir durumu yakın çevremdeki birisi yaşadığı için söylüyorum

Böyle bir yakınımız var.
Adam aile baskısıyla evlenmiş, hala daha mecbur kalmadıkça konuşmuyor. Hatta cevabı evet hayır olan sorulara kafasını sallayarak cevap veriyor.

Karısı bundan cok etkilenmis zamaninda, psikolojiyi bozmuş, antidepresan kullanmış.
Çocukları büyüyüp annelerine arkadaşlık edecek yaşa gelince rahata erdi kadın. Çocuklar büyüyünce kadın da adamı umursamayı bıraktı, yani onunla konuşmaya ihtiyacı kalmayınca.

Cocuklari yirmili yaşlarda ve kadın şimdi de onların gevezeliginden şikayetçi gerçi:))

Mutfağa yemek yapmaya gittiğimde bile rahat bırakmıyorlar hepsi peşimden geliyor diyordu. Sırf bunun için mutfağa kanepe alip koydular.

Yani bu konuşmama meselesi hiç hafife alınacak bir durum değil. Bir insan eşiyle konuşamayacaksa ne diye evlenir ki.

Bu işin içine girmemiş ,otizm ile ilgili hiçbir bilgisi olmayan kişi çıkıp "babasına benziyor,suskun bir adam,adam ünv.okuyor hiç otizm li olur mu !?" diyebilir ancak evet olabilir.Otizm bir "sosyal etkileşim kurmada güçlük" sorunudur ve eğer zeka normal ve üstünse genelde duruma uygun duygusal tepkiler verememe ,sınırlı ilgi alanının dışına çıkamamak , insan ilişkilerini başlatıp sürdürmeme şeklinde kendisini gösterir. Adam başka arkadaşları olan, bir şekilde görüştüğü kişiler olan birisi ise sorun yok.Ama tüm gün bilgisayar üzerinde çalışan ,ailesi tarafından her yapacağı söylenen , kendisine yönelik isteklerinden planlarından bahsedemeyen, espri yapma /anlama yeteneği olmayan birisi ise ve "onu olduğu gibi kabul edemeyecekseniz" kardeşiniz bir daha düşünsün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…