Konuşmayan Nişanlı

Otizmin ne oldugunu bile bilmiyorlar ya! "Adamin gözleri kirmizi acaba tedavimi oluyor" diye soruyorlar. Sonra gelip bilip bilmeden damga vuruyorlar. Ya konu sahibi bizimle dalga geçiyor yoksa bu kadar bilgisizlik olmaz.

Kk'üne girebiliyorlarsa, gitsinler google amcaya sorsunlar otizmin ne oldugunu. Bosuna "spectrum"da demiyorlar, o kadar genis birsey ki otizm, herkes ayni sekilde tepkide vermiyor, dereceleride var. Otizm olsa dahi ille o kisi ile evlenilmez diyede birsey yok. Gerçekten konuyu nerden tutsam elimde kaliyor

Otizmli değil bence düz kazma işte

Yazılımcıların işi bu. Gecesi gündüzüne giriyor. O kadar yorgun oluyorlar ki kimseyle ilgilenecek halleri kalmıyor.
Tabi hepsi böyle değil ama geneli böyle.

Tavsiyem ayrilmasi. Omur gecmez boyle bir insanla.

Az konuşan erkeğe çevremde iki örnek var biri en yakın arkadaşımın eşi ikisi de liseden sınıf arkadaşım lisede, sevgili ve nişanlı iken gayet konuşuyor olarak gördüğümüz çocuk evlendi bir anda bişey oldu yada ev halini öğrenmiş olduk tek yaptığı TV programı ve maç izlemek bizim kız kendi başına balkonda çay içer, eve işten gelir bir neşe ee ne yaptın der aldığı cevap aynı işte, neden hiç muhabbet etmezsin der ne konuşalım da sürekli cevabını alır arkadaşım artık kendimi tanıyamıyorum şen şakrak biriydim enerjimi aldı götürdü böyle olacağını bilsem evlenmezdim der hep.

Bunun zirve modeli de teyzemin kocası evine ailecek gitsek Allah razı olsun Hoşgeldiniz der babama nasılsın işler nasıl bitti. Sonra gidinceye kadar öylece oturur bu yaşıma kadar ben hiç eniştemin arka arkaya 5 cümle sıraladığını bile görmedim

Otizmli değil bence düz kazma işte
Bu da olabilir.

Konuyu açma sebebim farklı bakış açılarından bakmak. Ben olabilir yazınca beni insanları damgalamakla suçlamış biri. Allahım ya.

Yorum için teşekkürler canım. Her farklı bakış açısı benim için önemli. Zaten KKnın amacı birbirimize farklı yerlerden bakmayı öğretmek ❤

Akrabamiyiz acaba o çok yakininiz kişi ben ve benim eşım olabilirmi

benim eşim sessizdir. on yıllık evlıyız severek evlendık. bı arkadası bana onun o kahredıcı sessızlığıne nasıl katlanacaksın dıye sormuştu. ılk yıllarımız cok sıkıntılı gectı . hıc konusmaz. duvarlara bakarsın evde. sorarsan bı kelımeyle cevap verır o da ısıne gelırse. bazen hıc cevap da vermezdi. kavga edınce de çok sınırlenırdı bağırırdı. valla ben çok bunaldım o zamanlarda. boşanmaları fılan dusundum. ama zamanla duzeldi. sımdı de susmuyor.

eger sevgısınden emınse ( kı bence kımse olamaz) bı on sene katlanacaksa bekli duzelme ıhtımali olur.

çıt çıkarmadan duvarlara bakmak ınsanı delirtiyor. yol yakınken dönsün derim. ha ben pişman mıyım yok değilim. çok daha farklı sıkıntılar atlattık. sadece hiç bulaşmasın dıyorum.

Icimden geldigi gibi konuşamadığım, şeffafca her konuda icimi dokemeyecegim bir adamla evlenmek istemezdim.
Mesela bazi erkekler tanisalim.diyor ama hep soru soruyorlar hic sohbet muhabbet yok soru cevap olunca kendimi sorguda gibi hissediyorum. Halbuki tanimak isteyen kullanılan kelimelerden soyleyemediklerini bile okur.
Evlilik eskilerin deyimiyle muhabbetle surermis yani iletisim olmayan beraberlik olmaz olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…