Konuşmayan Nişanlı

Öyle bir durum olduğunu sanmıyorum çünkü nişan önceside az konuşan birisiydi. Karakteri öyle ama o zamanlar konuştuğunda tatlı sözleri varmış. Şimdi elinden gelse hiç konuşmama gayretinde

İlk başta normal konuşuyor muydu?bence konuşsun kardeşiniz açık açık bunda çekinecek bişey yok

Öyle bir durum olduğunu sanmıyorum çünkü nişan önceside az konuşan birisiydi. Karakteri öyle ama o zamanlar konuştuğunda tatlı sözleri varmış. Şimdi elinden gelse hiç konuşmama gayretinde
aneniz babanız da rahatsız olmuştur bu durumdan
iyi düşünsün kardeşiniz

adamin huyu bu demek ki,
kardesiniz iyi dusunmeli,
mutlu degilse / olamaacaksa bunu konusmali, hatta bitirmeli.

benim cevremde bir iki cift var, kadinlar bicir bicir, erkeklerin agzindan zorla laf alirsin,
ama evlilikleri yillardir da devam ediyor, demek ki kendi iclerinde bu problem degil.

Kardesiniz de kendi hislerine gore karar vermeli

Kardeşiniz konuşkan paylaşımcı ve sohbet etmekten keyif alan biriyse hiç konuşmayan biriyle mutsuz olur, hiç konuşmamak da kötü bir şey çünkü.
Bizim bir damadımız hiç konuşmazdı öyle ki evine gelene hoşgeldiniz dahi demiyordu, misafirler gidene kadar da konuşmadan otururdu biz huyunu bildiğimiz için alınıp gücenmezdik ama huyunu bilmeyenler evinde istemiyor mu hoşgeldiniz demedi bir hal hatır sormadı diye kırılıyorlardı, damat evdeyken eşli gelmek yerine gündüz o yokken kadın kadına toplanıyorlardı çünkü hiç konuşmaması huzursuz ediyordu.

Damadın günlük hayatında nasıl olduğunu ,iş/ sosyal arkadaşları ile iletişim kurmaya istekli olup olmadığını ,aile üyeleri ile birlikteyken nasıl olduğunu gören ,bilen ,sorabikeceğiniz birisi var mı? Bu "hiç konuşmama ve duruma uygun duygularını göstermeme hali" adamın karakteri ise "silik otizmli" olabilir.

Çevreden de hep az konuştuğunu duyuyoruz.
Silik otizm olma ihtimali var mı
Bu konu hakkında maalesef bilgim yok ama internette genetik olabilir yazıyor ve babası da konuşmuyor. Annesi babasının bu durumundan üzgün olduğunu anlatmıştı.
Ama oğlu için alışverişe beraber gittiklerini anlattı.
Benim gözlemlediğim, çocuk konuşmuyor ama bu işi yap dersen yapıyor. Kendiliğinden o işi yaparmı bilmiyorum.
Dediğiniz gibi otizm durumu olabilir mi?

Konuşkan olmamakla, tepkisiz olmak arasında fark var.
Tepkisiz insanların psikolojik problemleri olduğunu gözlemlerime dayanarak düşünüyorum.
( kimisi kendini gizlemek adına sessizlik, sakinlik arkasına saklanıp öfke problemleri yada kişilik problemleri kendilerini serbest bıraktıkları ortamda ortaya çıkabiliyor)
Tanıştıkları durum, diğer sosyal ilişkiler vs değerlendirilmeli.
Eğer ki beklentiler uymuyorsa, zihinde soru işaretleri varsa nikahtan dönmek makul bir tavır.

Evlilikte iletişim çok önemli ve elzem , ben konuşup sohbet edemeyeceğim bir adamla evlenmezdim evlenmedim de zaten , bu kişi sorunlu olabilir, iletişimsiz ilişki yok niteliğindedir...

Adam evlenmek istemiyor bariz ortada.
Yoksa insan sevdiğinin yanında anlattığını gibi olmaz.

Damat tuvaletteyken içeri mi daldınız? Gaz falan mı çıkardı? Hepinizin onun mahçup hissetmemesi için uğraşmanız onun da sadece susması. Komiğime gitti. Afyonu patlamamış damadınız var. Geçmiş olsun.

Çok konuşkan olan insanlar bile evlilikte bir süre sonra suskunlaşabilirken zaten hiç konuşmayan birisinin bir anda açılacağını zannetmiyorum.
Ben şahsen aşırı bunalırdım ve sonu hiç iyi bitmezdi.
Kardeşiniz iyi düşünsün

Bence başka birini sevme falan değil ama damadınızın psikolojik rahatsızlığı olabileceği aklıma geldi ve nişan sürecindeki prosüdürler falan rahatsızlığını tetikliyor olabilir.sizin onu rahatlatmak için konuşmanız bile onu kaygilandırıp mutsuz ediyor olabilir.nişanlısını seviyor yanında kalmak istiyor ama sorun kendisi ile..kendisini iyi hissetmiyor.

Aynı durum başıma geldi, 1 ayda evlenelim diye tutturdu evlenelim diyor ama detayları konuşmuyor sadece gelicez, ailenle tanışıcaz sonra hemen nişan vs. annem bu çocuğun psikolojik sorunları var dedi ve gerçekten de öyle çıktı. 5 yıldır ilaç tedavisi görüyormuş. Siz de bunu gözlemleyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…