Konuşmayı sevmiyorum...

dipsiz kuyu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
2.414
5.183
358
39
Bir kadının konuşmayı sevmiyorum demesi ne ilginç değil mi. Ben gerçekten konuşmayı sevmiyorum neden bilmiyorum ama konuşmak beni çok yoruyor. Bunun sorun olan kısmı şu konuşmayı sevmediğim için hep dinleyen olan kısımdayım ve iş ortamında bir ortam oluştuğunda en az konuşan ben oluyorum. Sürekli insanların neden sessizsin neden konuşmuyorsun soruları bunaltıyor beni. Eşimde aynı şekilde sürekli niye konuşmuyon diyip duruyor ya be adam 10 yıldır tanıyorsun beni daha alışamadınmı. Yok sürekli o sorar noldu bişeyinmi var konuşmuyorsun bende sürekli açıklama yapmak zorunda kalırım. Son zamanlarda sorduğunda direk bağırdığımı farkettim sürekli sormasından sıkıldığım için haliyle olay tartışmaya dönüyor. Aslında olay konuşmamakta değil ben fikrimi kısa ve net söylüyorum uzatmıyorum ama bu sanırım insanlara yeterli gelmiyor. Son zamanlarda bu durum dahada arttı ve ben artık hiç insan görmek istemiyorum çevremde. Benim gibi olan varmı aranızda yada gerçekten bendeki bir sorun mu?

Dedikodu bilmiyorsun bence

Birde konuşmayı azaltmak az ve öz konuşmak yetişkin olgunluğun belirtisidir

Bence çok güzel bir özellik

Bana da öyle derler, hatta dedikodu bilmiyorsun diye eklerler...

Az, öz ve derin konuşmak daha güzel...

Son düzenleme:
Hiç mi konuşmuyorsun ?

Gözümde canlanmadı şimdi

İnsanlar netse de eşin evlenirken seni tanımıyor muydu
Yok hiç konuşmuyorum değil konuşuyorum ama mesela cümlelerim daha kısa ve öz açıklama yapmayıda çok sevmiyorum istiyorumki karşımdaki ne demek istediğimi hemen anlasın konuşma uzayınca bi fenalık geliyor bana

Ben de
Enazından ben sevmediğim kişilere karşı az ve öz konuşurum sanırım yaş ilerledikçe ve insanların ne kadar bencil nankör ikiyüzlü olduklarını gördükçe tahammül sınırlarım bitti bu yüzden..gece eşim bişey sordu işiyle ilgili bende böyle böyle olucak görüceksin dedim tartıp ölçüceksin nerde kafan rahatsa orada kalıcaksın dedim ve eşim direk psikologlar halt etmiş dedi
İlla eşime açıklama yapıcam uzun uzun aslında git ve kafan rahatsa orda kal bitti yok insanlar illa çok konuşmak derdindeler öfff bayıyor bazen beni

Genelde bezince öyle oluyor, bende bu ara öyleyim konuşmak öyle zor geliyor ki Konuşmayınca da sanki bi sorun varmış gibi davranıyor herkes.

Organize ıslerdekı uzeyır abi geldi aklıma seni okuyunca, uzeyır abi sen dilsiz degılsın neden konusmuyorsun diye soruyorlar.
Bır ara cok konustum, faydasını gormedım. Bıraktım diyor o da. Nur ıcınde yatsın Erdal tosun belki sende konusup anlatamadın ve bıktın.

Bir ara çok konuştum hiç faydasını görmedim diye bir replik vardı, ben de öyleyim.
Fazla muhabbet beni bayıyor bazen, dinlemeyi tercih ediyorum genelde.

ben de az konuşurum, kısa nettir cümlelerim. Boş konuşuyor geliyor etrafımdakiler. Hele iş yerinde kadınlar sürekli konuşuyor ben dinlerken yoruluyorum. ,Eğlenceli de bir insanım ama her şeye gülmem mesela. Eşimle, yakın arkadaşlarımla konuşurum ama tabii, sohbetlerimiz güzeldir. Kaliteli geçer onlarla zamanım. Diğer türlü bir şeyi uzatan , 1 dk lık olayı 5 dk anlatan, her şeye gülenler çok boş geliyor o yüzden sessiz kalıyorum.

Belkide bilmiyorum ama çok boş geliyor burda konulara cevap yazmak istiyorum sanki konuşuyormuşum gibi oda beni yoruyor

Konuşmak ,şakalaşmak,gülmek heleki eşimle muhabbet etmek bazen tertip diyorum ona..bilmiyorum çok sessiz bir insanla iletişim kurmak zor olur gibi.. enteresan..
Eşimle aynı kurumda çalışıyoruz iş çıkışı eve giderken o başlıyo bugün böyle oldu bugün şöyle oldu diye anlatmaya ben anlatmıyorum çoğu zaman nasıl geçti diye soruyor cevap nasıl olsun aynı işte

Eşinizi haklı buldum ben ya,insan eşiyle uzun uzun sohbet etmek isteyebilir.Biraz zorlasanız kendinizi

Dinlemeyi daha çok severim ama karşımdaki bazen boş ve çok konuşunca hayal alemine dalıyorum garibim konuşuyo konuşuyo en sonunda aynen diyip kapatıyorum kısa ve öz konuşmak benim de tercihim hele ki telde konuşmayı hiiiç sevmem bu yüzden genelde çok kişi aramaz beni karşı tarafa iyi veriyorum o hissiyatı genelde msj atarlar. Bende bu ara hem konuşmadan hem kimseyle aynı ortamda olmadan günlerimi geçirebilirim insan göresim yok :/

Eşim eve geliyo ‘sen naptın bugün?’ Ben ‘napim aynı’

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…