Konuşmayı sevmiyorum...

O bende de var

Uzun uzun anlatmayı hiç

Bende biraz öyleyim
Herkes farklı
İlla çok konuşlan olmak zorunda değilsin

Aslinda bir erkek icin ideal bir kadinsiniz .Esiniz degerinizi bilsin bence.Bos konusmaktan cok daha iyidir suskunluk.. Kova burcu olabilir misiniz? Benim ablam da pek konusmaz ve ayni sizin anlattiginiz gibi kendisi.

İşte anlatmaya değmeyecek şeyler için konuşmayı sevmiyorum...

Benim de söylemek istediğim şu ki hayatımızın yüzde 90’ı anlatmaya değmeyecek şeylerle spontane bir şekilde ilerliyor. Bu durumda eşinizle çok kısıtlı bir iletişiminiz var. Bütün gün kayda değer bir şey olmadı diye konuşamadığınız bir iletişim şekline alıştırırsanız kendinizi ve evliliğinizi bir gün bakarsınız hiçbir paylaşımınız kalmamış bütün bir günü tek kelime konuşmadan geçirir hale gelmişsiniz. Bu durum muhtemelen sizi rahatsız etmez ama karşı taraf için durum ne olur onu bilemem. Kendimi eşinizin yerine koyduğumda ben böyle bir evliliği sürdürmezdim. Çok konuşan geveze diye tabir edilen bir tip olmayın elbette ama neredeyse hiç konuşmamakta aranızdaki iletişimi öldürür

Ya boş konuşuyor gibi geliyor insanlar seni sarmıyor muhabbet yada yalnızlık seviyorsun. Bana da olur bazen araştırmalar yaparim kendimi geliştirmek için yeni kararlar alırım görümcem gelir bana şunun şusu söyle yapmış diye başlar anlatmaya daralirim. Amaan bosver yapmışsa yapmış diyorum

Rutin belli alışkanlıklarınız varmı, veya takıntılarınız

Bende sizin gibiyim. İşyerinde arkadaşlarım her zaman sorardı niçin konuşmuyorsun. Çok sessizsin. Okul ortamında da öyle ve bu suskunluğum yüzünden yüzüme gülüp dalga geçen çok olmuştur ki hiç biri umurumda bile olmadı. Sessizleşmek en güzeli. Kimin ne dediği umurunda olmasın. Konuşsun onlar fjkdlsls

Aha ben. Zaten içe kapanık biriydim, son zamanlarda da insan sevgim epey azalmaya durdu. Şu an sakin, fazla kalabalık olmayan bir yerden ev almayı planlıyorum, insandan kaçıyorum bildiğin.

Eşin başına iş arıyor galiba. Erkekler normalde çok konuşan kadından şikayet eder.

kardeşimi buldum ahaha.
ben de hiç sevmem, hatta keşke herkes yazışarak anlaşsa, çok yoruluyorum konuşurken anlatırken, bu yuzden dedikodu gıybet olaylarına girmem.

herkes de bana der sessizsin diye, evet sessiziz konuşmak zorunda mıyız?
seni anlıyorum, hayalim dağ evine yerleşmek.
telefonla konuşmayı da sevmiyorum ve yanımda uzun uzun telefonla konuşulmasına da sinirleniyorum ayrıca.

Bence haklı gibisiniz rutin bi gün hakkında konuşmak istememek bana normal geldi.

Ama bi yerden sonra sıkar.

Sizi açacak şeyler yapsanız belki daha çok paylaşım yaparsınız farklılık iyidir.

İnsan eşiyle de konuşmazsa artık...
Hayattan bir tat alamıyor olabilirsiniz, anlatmaktan usanmış olabilirsiniz.
Yani boş muhabbet olmaz mesela ben güncel olaylardan veya kendi işim hakkında eşime bilgiler veririm ondan ne yaptıgını duymak isterim. Farklı sektörlerdeyiz ve birşeyler ögrenmek beni mutlu eder. Sürekli bilgi alışverişi yorumlar VS. Sohbet bitmez.

Kimisi ne konuşacağını bilemez, kimisinde eşler arasında uyum yoktur sohbet etmekten sıkılır. 10 yılda eşinizin alışmış olması lazımdı artık. Ama demek ki durumdan memnun degil.

Bir kadınının konuşmayı sevmemesinde hiç sorun yok bence. Ben de sevmem çok.

Ama bir annenin konuşmayı sevmemesi, üşenmesi ciddi sıkıntı olabilir.

Göreceli birşey aslında. Beni görseniz ne konuşkan dersiniz:) bende tüm gün evde yanlızım, bir arkadasla buluşunca doğal olarak sohbet ediyoruz. Ama iş yerinde okulda bende genelde dinlerdim çünkü öyle ortamlarda çoğunluka laylaYlom meseleler konuşuluyor, bı katkıda bulunabilecegim malzemem olmuyo civiklasmak istemiyorum.
Ama eşinizle sohbet etmeyi deneyebilirsiniz. Yani sen sordun ben cevapladım bitti bana garip geliyor, ilişkilerde önemlidir muhabbet kurmak. Eşiniz bundan dolayı üzülüyor olabilir.

Aynı ben. Esim istisnasiz hergun neyin var der konuşmadığım icin suratın 5 karış biseymi oldu der bende bunaldigim icin artik sert tepki veririm hop bi tartışma yani bende anlamiyorum niye insanlar kabullenmezki bende sevmiyorum konusmayi

He ya hele birde anlatirken soru soruyor ve ben hii die kaliyorum ya sen beni dinlemiyormusun be kadin iyide alt tarafi is nasildi dedim sen koptun gittin bir yerde kaybettim ama nirdeee

Belki de kafa dengi muhabbetler bulamiyorsunuzdur. Tutupta dedikodu yapilan bir ortamda bende agzimi acmam. Ama esimle bazen ayni kitaplari okumaya çalışırız bitirdigimizde muhabbet muhabbeti acar. Izledigimiz filmlerin dizilerin hissettirdigi yorumlari birbirimizin gözünden dinleriz. Arkadaslarimin da cogu böyle bu yüzden sessiz kalabilmem mümkün degil okumak okudugunu paylasmak ve karsi taraftan biseyler öğrenmek...

Keşke bende sizin gibi olabilsem. Erkek arkadaşım “bazen sana bir şey sormaya korkuyorum 3-4 saat uzata uzata yanıtlıyorsun makalede bile bu kadar detaylar verilmez” diyor. Bir miktar üzülsem de yapım bu yapacak bir şey yok.

Eski sevgilime neden konuşmuyorsun çenem ağrıdı demiştim “kızım yanımdan geçenin 2 saat lafını yaptınn neyini konuşacam simdi” demişti. Rahmeti bol olsun eskinin.

Valla eşiniz kıymetinizi bilsin derim bence.

kocanızla 10 senedir birlikteyseniz sizin karakterinizi biliyordur muhakkak. ama acaba her zamankinden farklı bir sessizlik/mutsuzluk seziyor olabilir mi eşiniz? eğer sizi üzen bir durumu içinizde yaşıyorsanız ve normalde göre daha da durgunlaştıysanız belki de ondan soruyordur.
iş yerinizdekileri de takmayın,sizi zamanla çözerler.
eşinize de bağırmayın,tatlı dille ''ben hep böyleyim canım tanımıyor musun sanki'' tarzında bir şeyler söyleyebilrsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…